26. elokuuta 2016

Aurinko polttaa edelleen
Tuleekohan näistä perjantain pikapostauksista nyt oikein tapa? On nimittäin taas pakko tulla heittämään viikonlopun vinkit ilmoille, säätiedotukset kun näyttävät ainakin paikoitellen varsin makoisilta! Ei nimittäin ainakaan itselläni käynyt viikolla mielessä, että näin elokuun lopullakin voisi onnistua polttamaan ihonsa...

Oli kenties elokuun ainoa oikeasti aurinkoinen ja lämmin päivä, jokiranta ja nopeasti hujahtaneet pari tuntia. Yhtälöstä puuttui yksi oleellinen osa, nimittäin aurinkorasva. Niin tarkka kun olen sen kanssa ollut tämän koko kesän, ihoni ollessa niin hentoinen ja vaalea. Kerrankos se unohtui ja lopputulos oli sen mukainen (tästä voinee päätellä, että käyttämäni ihanan tuoksuinen Algamariksen aurinkorasva on suojannut ihoa paremmin kuin hyvin - vink vink syksyn aikana ulkomaille suuntaavat).

No, muistoksi tästä auringosta nauttimisesta sain tietenkin selvästi punoittavan rintakehän. Onneksi kasvot sentään säästyivät mineraalimeikkien luonnollisen aurinkosuojan ansiosta. Kotona otin ensihätään viileän suihkun, jonka jälkeen heitin ilmoille lukemattomat ylistykset ja kiitokset, koska olin saanut alkukesästä Algamariksen aurinkotuotteita, mm. After Sun -emulsion testiin. Ei olisi käynyt pienessä mielessäkään lähteä hieromaan rintakehään mitään vähääkään paksumpaa, vaan tuo viilentävä, erittäin kevyt emulsio imeytyi sitä tarvitsevaan ihoon kevyesti silitellen.
Auringon polttamaa ihoa kannattaa hyvän aikaa viilentää ja rauhoittaa viileässä vedessä uitetulla harsolla tai pyyhkeellä, sekä hoitaa palamisen tasosta riippuen erilaisin voitein. Oma tilanteeni ei ollut todellakaan pahimmasta päästä, joten useat rasvailut tuolla Algamariksen After Sun -emulsiolla sai punoituksen häviämään jo päivässä parissa. Oikein pahoin palaneen ihon kanssa, jos ihoon esimerkiksi ilmestyy rakkuloita tai olo käy muuten huonoksi, kannattaa ja pitääkin kääntyä lääkärin puoleen - muistattehan sen? Palanut iho pitää myös suojata auringolta, kunnes se on parantunut.

Eli nyt kun aurinko näyttää vielä hetkeksi palaavan pitkään jatkuneiden sateisten viikkojen jälkeen, muistakaa vielä ne kaapeissanne pyörivät aurinkorasvat! Ja jos kuitenkin onnistutte kämmäämään kuten allekirjoittanut, muistakaa hoitaa iho kunnolla kuntoon.


Aurinkoista viikonloppua!

Ann-Christine


Tuote saatu testattavaksi.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.