30. elokuuta 2016

Hullu, mutta toimiva meikkausvinkki

Kerrankin olen trendin aallonharjalla. Koreassa, tuolla meikki-innovaatioiden luvatussa maassa on syntynyt meikin kiinnitykseen trendi, joka on niin hullu, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Metodi on nimeltään jamsu,joka ilmeiseti tarkoittaa sukeltamista. Ja siitä tässä todella on kyse, sukeltamisesta, kasvojen upottamisesta veteen. Sen luvataan kiinnittävän meikki ja luovan täydellisen silkkisen pysyvän meikkipohjan. Kuulostaa uskomattomalta, vai mitä? Jotenkin kummasti se kuitenkin toimii.

Ideana on tehdä meikkipohja tavalliseen tapaan. Sen jälkeen kasvoille tuputellaan todella reilusti puuteria. Kasvot saavat tässä vaiheessa näyttää aivan ylipuuteroiduilta, siltä kuin puuteri olisi pölläytetty niille. Se kuuluisa kalkkilaivan kapteeni on tässä vaiheessa vähimäisvaatimus. Puuuteroidut kasvot upotetaan veteen 30 sekunnin ajaksi. Sen jälkeen ne taputellaan kuivaksi. Lopputulos on silkkinen koko päivän pysyvä meikkipohja.

Ihmisenä, joka ei todellakaan tykkää upottaa kasvojaan veteen, tein upotuksen kahdessa osassa. 15 sekuntiakin oli jo tarpeeksi ahdistavaa. Taputtelin kasvot kuivaksi ja odotin lähes kaiken meikin olevan kadonnut kasvoiltani. Yllättäen meikkipohja oli edelleen tallella ja iho tuntui todella silkkiseltä ja näytti tasaiselta sekä mattaiselta Vielä yllättävämpää oli, että meikki todellakin pysyi jamsauksen jälkeen tavallista paremmin koko päivän. Jopa Zuiin meikkivoide, joka ei yleensä meinaa millään pysyä kasvoillani kauniina, pysyi koko päivän, vaikka kuljin työmatkat pyörällä. 

Alkuperäisessä ohjeessa kasvoille laitetaan vauvojen talkkia, mutta itse en todellakaan suosittele levittelemään sitä kasvoille, sillä takki tukkii ihohuokosia. Onneksi jamsausta kokeilleet vinkkasivat, että myös hyvä kiinnityspuuteri käy. Testasin ensin kaoliinisavea, josta kirjoitin aiemmin, mutta sillä lopputuloksesta tuli omaan makuuni jopa liian mattainen. Niinpä käytin jamsaukseen Everyday Mineralsin Pearl -puuteria, josta jää hieman hohtava lopputulos. Sen kanssa ihoni näytti todella kauniilta koko päivän.


Melko hulluahan tämä on, ja lasta kovasti aamulla nauratti, kun äiti sukelsi. Kuitenkaan iltapäivällä, kun meikkipohja on edelleen lähes hievahtamatta paikoillaan, ei aamuinen sukeltaminen tunnu enää ollenkaan niin hullulta. En tiedä, alanko sukeltaa joka aamu, mutta varmasti jamsu on tullut jäädäkseen ainakin niille päiville, kun toivon meikin kestävän erityisen hyvin.
Pienenä vinkkinä sanottakoon, että kannattaa varata pyyhe valmiiksi lähistölle ennen kuin alkaa upotta kasvoja veteen. Sitä on todella ikävä alkaa etsiskellä siinä vaiheessa, kun kasvot ovat ihan märät. Ei sillä, että olisi tästä omakohtaista kokemusta. :)

Joko te olette testanneet jamsua? Aiotteko kokeilla?

Jonna

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Osallistu keskusteluun

 1. Tää on kyllä niin älytön, että ihan pakko kokeilla :D !

  VastaaPoista
 2. No ehkä pakko testaa! :D Onko sulla kuiva vai rasvoittuva iho vai jotain siltä väliltä? Mietin, että pysyykö oikeesti myös rasvaisella iholla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kannattaa testata. Jotain siltä väliltä on mun iho, rasvainen, mutta pintakuiva. Kannattaa kunnolla rasvaiselle iholle kokeilla vaikkapa sitä kaolinia, se ainakin omalle iholle teki tosi mattaisen.

   Poista
 3. 😂😂 mitäpä nainen ei kokeilisi kauniin meikin vuoksi!
  Pakko testata!

  -Tiia-

  VastaaPoista
 4. Testasin viime viikonloppuna ja täytyy sanoa että toimii :) Itselläni hiukan rasvoittuva iho. Meikkipohja pysyi kauniina koko päivän. Pari kertaa lisäsin aavistuksen puuteria sen normaalin ehkä neljän lisäämisen sijaan. Sukeltaessa ei mennyt edes vettä nenään, vaikka sitä etukäteen pelkäsinkin. Kävin silti välillä hetken pinnalla ;) Aion jatkossa käyttää tätä kikkaa ainakin silloin kun olen lähdössä jonnekkin tärkeämpään menoon. Ihan jokapäiväiseen meikkausrutiiniin ei aika riitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Onhan tuo tosiaan jokapäiväiseksi rutiiniksi vähän työläs, mutta loistava juuri sellaisia päiviä varten, kun haluaa, että meikki varmasti pysyy. :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.