3. lokakuuta 2016

Kulmavärivertailu (sis. huikean edun)

Jos joku meikkaamisessa on ollut erityisen lähellä sydäntä läpi vuosien, on se heittämällä kulmakarvojen muotoilu. Erilaisia ja monen monta kulmakynää ja -palettia on tullut koluttua läpi, kun täydellisen sävyn, koostumuksen ja työstettävyyden löytäminen on tuntunut melkeinpä yhtä haastavalta kuin hyvän ripsivärin löytäminen.

Tämän innoittamana olenkin kerännyt testaamiani luonnonkosmetiikan kulmakarvatuotteita viimeiseltä vuodelta vertailuun. Niitä on hävettävän monta, tiedetään, mutta toiveissani onkin, ettei kenenkään muun tarvitsisi testata näin montaa erilaista kulmatuotetta löytääkseen sen oikean itselleen, vaan löytäisi mahdollisesti yhdellä uudella yrityksellä toimivan vaihtoehdon.


Ensimmäisen ripsivärivertailun tavoin on heti alkuun mainittava omat lähtökohtani ja vaatimukseni. Omat kulmakarvani ovat vaaleat, enkä jaksa/halua värjäyttää niitä juuri koskaan, sen vielä ollessa hankalaa tai melkeinpä mahdottomuus kasviväreillä. Pidän skarpista ilmeestä ja kylmistä sävyistä, jotka toimivat parhaiten niin omien kulmakarvojeni kuin hiustenkin sävyn kanssa - huomaatte pian. Kuvat kulmista on otettu eri aikoina ja hieman eri valaistuksissa, mutta olen aina yrittänyt valita kuvista realistisimmat.

Tämän lisäksi haen tuotteelta helppokäyttöisyyttä, koska kiireiset aamut. Hinta-laatusuhteenkin on oltava kohdillaan. Olen valmis antamaan enemmän anteeksi edulliselle tuotteelle, kun taas hinnan noustessa vaadin tuotteelta yhä enemmän.


Vuoden aikana kokeiltavana ovat olleet:
Lily Lolo kulmapaletti sävyssä Medium (kuvissa kuvauslainassa sävy Dark) + Lily Lolo kulmaharja - 12,40€ + 8,90€


* merkityt tuotteet saatu

Laveran sävytettyä kulmageeliä ei varsinaisesti voi verrata postauksen muihin tuotteisiin sen ollessa niin kovin erilainen, mutta pakkohan tämä parhaus oli nostaa mukaan joukkoon. Sävytetty kulmageeli on ollut yksi luottotuotteistani en edes muista kuinka monta vuotta, varmasti jo lähemmäs kymmenen vuotta. Tämä oli yksi niistä tuotteista, jota sain kaivata tovin Suomen markkinoille, sillä se ehdittiin välissä vetää pois tarjonnasta. Ja pakko (taas kerran) taputtaa itseään olalle, kun lähdin ruinaamaan tätä takaisin myyntiin ja Biodellystä hoidettiin homma kotiin. Tai no sävyttävä kulmageeli takaisin Suomeen.

Hypetin tätä silloin ja hypetän edelleen. Kulmageelillä harjatut kulmakarvat pysyvät ojennuksessa koko päivän. Se on myös mieletön pelastus meille vaaleakulmaisille, sillä siinä missä pelkkä kulmakynän käyttö jättää kulmakarvat piirretyn ja lättänän näköisiksi, taikoo sävyttävä geeli omat kulmakarvat esiin, tehden lopputuloksessa paljon luonnollisemman ja moniulotteisemman. Vapaapäivinä saatan sipaista tätä kulmiin vain tuodakseni omat kulmakarvani esiin, vaikken muuten jaksaisikaan meikata.

Tämä sävyttävä Hazel Blonde sävy on aivan täydellinen ja luonnollinen sävy meille vaaleatukkaisille; ei pilkahdustakaan punertavuutta. Tiedän todella monen vannovan synteettisen kosmetiikan puolelta Lumenen vastaavaan tuotteeseen ja voin hieman ylpeänäkin todeta, että tämä luonnonkosmetiikan versio rökittää sen ihan 6-0. Tämä on pitävämpi, harjaosa käytännöllisempi ja pakkaus riittoisampi.

Viis kautta viis!
Benecosin kulmakynä sävyssä Brown oli luottokulmakynäni pitkään. Benecosin kynät ovat yleisestikin loistavia hinta-laatusuhteeltaan, eivätkä nämäkään tuota pettymystä. Sävy Brown on sävyistä tummin, mutta myös kylmin, jonka vuoksi se on ollut Benecosin vaihtoehdoista ainoa mahdollinen itselleni, mutta hennosti levitettynä. Sävy Gentle Brown on kuulostaa siltä kuin se olisi vaaleampi, mutta todellisuudessa se on vain todella paljon punaisempi sävy. Blonde sen sijaan on erittäin erittäin vaalea sävy, sekä turhan lämmin minulle (kuva tästäkin alempana).

Benecosin kulmakynät ovat pehmeitä, jonka vuoksi väriä tulee hennostikin piirtämällä. Tämä onkin ollut avainasemassa omassa käytössäni, jotta lopputulos ei olisi hurjan tumma ja ristiriidassa piirteideni kanssa. Iso plussa kynän päästä löytyvästä pyöröharjasta ja äärimmäisen huokeasta hinnasta. Benecos edustaa tässäkin joukossa edullisinta tuotetta, eikä suinkaan sijoitu pohjalle toimivalla sävyllään.

Työstettävyys näissä on ihan hyvä. Väriä levittäessä saa olla hieman skarppina, jotta väriä tulisi mahdollisimman tasaisesti. Häivyttäminen onnistuu kyllä, mutta helpommalla pääsee kun yrittää heti alkuun osua nappiin.


Alla Benecosin sävy Brown ja yllä sävy Blonde.
Yllä kuvissa Benecosin sävy Brown.Viimeisessä kuvassa Benecosin sävy Blonde.


Tässä viimeisessä kuvassa näette vielä Benecosin sävyn Blonde. Sävy oli itselleni väärä vaikka kovin vaalea olenkin, huomaatte varmasti miten harmaana omat kulmakarvani erottuvat lämpimästä pohjasta? Otin sävyin kuitenkin esimerkkinä mukaan jos joku muu vaaleaa kulmakynää kaipaava hakee juurikin tällaista lämpimämpää (enemmänkin kellertävä kuin punertava), jotta esimerkkikuvaa löytyisi.
Syyskuun Jolie Box* ilahdutti monia luonnonkosmetiikan käyttäjiä Alima Puren kulmakynällä sävyssä Medium, jonka pitäisi sopia useimmille. Sävy on keskitumma kuten nimestä voi päätellä, tummuudeltaan minullekin oikein sopiva, mutta aavistuksen punertavan suuntaan taittava. Alla vertailukuva Benecosin Blonde-sävyn rinnalla.

Tämä kyseinen sävy oli minulle turhan punertava, joten se sai jatkaa matkaa "lämpimämmän sävyiselle" ja brunetelle äidilleni. Kuvauksen perusteella oikea sävy itselleni olisi ollut Light vaalea ja viileä, harmaanruskea sävy.

Alima Puren kulmakynä on pehmeä ja todella kauniisti levittyvä, niin hennolla otteella kuin vahvempaakin väriä toivoessa. Itseltäni löytyy pyöröharjoja siveltimienkin joukosta, mutta ellei löytyisi, jäisin kaipaamaan pyöröharjapäätä, joka löytyy kilpailevilta ja huomattavasti edullisemmilta Benecosilta ja Boholta.


Yllä Alima Pure Medium, alla Benecos Blonde.


Alima Puren kulmakynä sävyssä Medium.
Zuiin kulmakynä eroaa tämän erän muista kulmakynistä hylsyllään, josta terä tulee esiin viistosti pyörittämällä hylsyä, jolloin terotinta ei tarvita lainkaan. Sävy Taupe on erinomainen meille vaaleille ja viileille. Se sulautuu itselläni täydellisesti omien kulmakarvojeni sekaan ja toimii Laveran kulmageelinkin kanssa. En ihmettele lainkaan, että tästä on tullut monen suosikki!

Ainoa oma moitteeni Zuiin kulmakynästä on se, että terä lähtee pyöristymään käytössä, jolloin väriä ei tahdo irrota tarpeeksi helposti. Terää onkin "litistettävä" sormin, jotta sen viisto muoto säilyisi ja kulmien muotoilu onnistuisi haluamallani tavalla. Niin ja tämänkään mukana ei tule pyöröharjaa, joten siistiminen ja häivyttäminen pitää hoitaa erillisellä siveltimellä.
Yllä Zuiin kulmakynä sävyssä Taupe.
Bohon kulmakynä oli valtava pettymys. Sävy Blond osui melkein nappiin, se ei nimittäin punerra, mutta on sen sijaan hieman mutaisen värinen. Terä on pehmeä ja väriä tulee helposti, siitä peukku, mutta jostain syystä se myös tuppaa murenemaan ja jättämään pieniä hippusia kulmiin (katso kuva alta). Kyllä tätä käyttää ellei muuta ole saatavilla (kuten minulla muuton jälkeen, kun muut kulmakynät olivat hukassa), mutta en ostaisi toiste. Myös pyöröharjan korkki löystyi hetkessä ja tipahtelee tuon tuosta.

Benecosin kulmakynien ollessa edullisempia kuin Bohon, valitsisin siis ehdottomasti jonkin niistä, jos vain toimiva sävy löytyy.Bohon kulmakynä sävyssä Blond.
Uoga uoga on uusin tuttavuuteni kulmakarvarintamalla ja ensimmäinen koskaan kokeilemani kulmatuote vahamuodossa. Se vei jalat alta. Ei ensimmäisellä kerralla, koska kuten arvelin, piti tämän käyttöä hieman harjoitella, mutta lopputulos näytti jo toisella kerralla paljon paremmalta. Nyt en enää osaa kuvitella luopuvani tästä.

Kyseessä on siis itseasiassa Eye liner -vaha, jota voi käyttää myös kulmiin. Levitän vahaa Uoga uogan omalla kulmasiveltimellä, joka on juuri sopivassa suhteessa napakka ja joustava. Se pysyy kasassa ja muodossaan, olematta kova. Pelkäsin aluksi värin häviävän päivän mittaan, mutta ainakin omissa kulmissani se on pysynyt upeasti aamusta iltaan.

Olen myös aina kuvitellut vahojen levittämisen olevan jotenkin vaikeaa ja etten saisi lopputuloksesta tasaista, mutta mitä vielä, tällähän sitä vasta tasaisen ja kauniisti häivytetyn lopputuloksen saa! En ole ikinä onnistunut tekemään niin kauniita haalenevia kulmakarvojen sisäkulmia, kuin tällä onnistun. Tatsi paranee päivä päivältä. Samoin nopeus. Aluksi levittäminen oli varsin hidasta puuhaa ja olin varma, että tästä tulisi vain viikonloppuherkkua, mutta sävyn ja lopputuloksen ollessa niin kauniita, en ole malttanut olla käyttämättä tätä arkenakin. Joka aamu homma hoituu nopeammin ja nopeammin.
Sävy on kylmin kaikista kokeilemistani (kuitenkin enemmän ruskea kuin harmaa), aivan ihana! Tämä on kyllä ihan ehdoton kokeiltava teille muillekin harmaanruskeita sävyjä hakeville.

Jos jostain on motkotettava on se se, että vaha tuntuu välillä hieman kuivalta purkissa eikä väriä tule ihan niin paljon kuin haluaisin, jolloin pyöräytän pintaa lämpimällä sormella, malttamaton (ja aamuisin kiireinen) kun olen. Muuten ei valittamista. Luulen tämän johtuvan siitä, että vahan pohja koostuu risiiniöljystä, jojobaöljystä, mehiläisvahasta ja sheavoista, joista kaksi jälkimmäistä ovat itsessään varsin tönkköä tavaraa ja notkistuvat lämmetessään.

Tämä on minulle nyt the one, vaikka joudunkin siveltimen pesu -hommiin (eikä se ole lempparipuuhaani). Mutta katsokaa ja ihastelkaa kuvia alta. Sävy on täydellinen!
Uoga uoga Eye Liner sävyssä Forest Path.
Lily Lolon perinteisestä kulmapaleteista löytyy kaikista sävyistä sekä itse kulmaväri että sävytön vaha, jolla kulmat voi viimeistellä. Lily Lolon oma kulmasivellin on kova ja viistopäinen, jolloin jauhemaisen kulmatuotteen saa levitettyä tarkasti.

Itselleni ostin viime syksynä sävyn Medium (testikuvat alla), kun taas kuvauslainaan sain sävyn Dark (yllä). Sävy Medium oli hieman turhan punertava itselleni ja luulen, että tämänkin tuotteen kohdalla saisi valita tummimman sävyn saadaakseen kylmimmän sävyn.

Näin vaaleakulmaiselle Lily Lolon paletin vaalea vaha ei viimeistele lookia kuten Laveran kulmageeli, mutta tummakulmaiselle tällainen paletti on varmasti kätevä. Kiva lisä tässä on myös peilillinen pakkaus, vaikkei se välttämättömyys olekaan.
Lily Lolon kulmapaletti sävyssä Medium.


Sitten parhaaseen ja vaikeimpaan osuuteen, eli sijoitukseen. Laveran kulmageelin päätin jättää sijoituksesta pois, sillä sitä ei pysty oikein vertaamaan näihin muihin, mutta arvosanan annan silti. Sijoituksiin vaikuttaa suuresti itse sävy, mutta myös työstettävyys ja bonuksena hinta suhteessa muihin.


(Lavera kulmageeli 5/5*)
1. Uoga uoga 4,5/5*
2. Benecos sävy Brown 4/5 (Zuiita kivempi hinta)
2. Zuii 4/5 (Benecosia kivempi sävy)
3. Alima Pure 3,5/5*
4. Lily Lolo 3/5
5. Boho 2/5
6. Benecos sävy Blonde* 1/5 (itselläni käyttökelvottoman sävyn takia hännille)

Tiedättekö mitä? Sain mahdollisuuden tarjota teille aivan mahtavan edun! Biodelly lupasi nimittäin tarjota kaikkiin vähintään 40 euron tilauksiin kaupan päälle Uoga uogan kulmavärin, kun käytät koodia "kulmatluonnonkaunis". Koodi on voimassa sunnuntaihin 9.10. asti. Nyt olisi siis ihan mieletön mahdollisuus päästä kokeilemaan tuota rakkaussävyä. Neljäkymppiä tulee täyteen hieman liiankin helposti, varsinkin jos pohjalle klikkaa Uoga uogan oman kulmasiveltimen ja tuon loistavan kulmageelin, jota löytyy myös kirkkaana.

Tässä oli kyllä nyt niin kattava setti kulmatuotteita ja äärimmäisen hyvät tuotteet löytyneet, ettei toista kulmavärivertailua taida tulla hetkeen. Sen sijaan toinen ripsarivertailu on suunnitteilla vielä loppuvuodelle. Olisi huippua kuulla mitä olette tykänneet näistä, mikä on ollut hyvää ja mitä voisi parantaa?


Mikä kulmakarvatuotteista sinun suosikkisi? Löytyykö se postauksesta?

Ann-ChristinePostaus sisältää mainoslinkkejä.
Merkityt tuotteet saatu testiin.

Osallistu keskusteluun

 1. Alima Puren kynä on mun "haluaisin kokeilla"-listalla, mutta toisaalta uusille kulmatuotteille ei ole tällä hetkellä tarvetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanko udella, että mitä käytät tällä hetkellä? :)

   Poista
 2. Tuo Zuiin taupe on minun vakkarituotteeni, joka löytyy sekä kotoa että käsilaukusta (koska joskus täytyy meikata matkalla töihin :D). Alkoi kyllä kovasti kiinnostaa tuo Uoga uogan vaha, joka vaikuttaa hyvin samanlaiselle kuin parhaillaan testaamani Hyntin vahamainen kulmaväri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Zuiin Taupe on sulla vakkarituotteena ja vahamaien väri on sun makuun, niin olisi varmasti nappivalinta tuo Uoga uogan vahakin, sävy liippaa aika läheltä Zuiita :) Hyntiin en valitettavasti osaa verrata.

   Poista
 3. Olipas hyvä postaus. Itsellä on "ongelmakulmat" eli harvat, erimuotoiset ja kulmakorujen jäljet näkyvät. Olen löytänyt nyt loistavan kombon: Alima Puren medium-kulmakynää kulmien ulkonurkkiin, kulmien väritys Lily Lolon loistavalla medium-duolla ja Less is Moren mehiläisvahaa pitämään kulmat paikallaan ja tekstuuria tuomaan. Käytän myös Lily Lolon duossa tulevaa vahaa, mutta se loppuu aina niin äkkiä. :D Ja Lily Lolon kulmaharja siis käytössä. On se monimutkaista! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on kyllä varsinainen arsenaali! Mutta kyllä vain siistit kulmat ovat vaivan arvoiset ;)

   Poista
 4. Voi hitsi, nyt kyllä harmittaa, tein meinaan just ison tilauksen Biodellyyn... Olisi ollut kiva kokeilla tuota kulmaväriä.

  Mulla on käytössä sekä Zuiin Taupe että Benecosin Brown, molemmista tykkään, enemmän tulee käytettyä Benecosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi miten sattui! Eiköhän tuo pysy valikoimissa, joten korvan taakse vain tarvetta ja seuraavaa tilausta odottamaan :)

   Poista
 5. Tää tuli just täydelliseen saumaan, kun nykyinen kulmavärini vetelee viimeisiään! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva vertailu, ja heti heräsi uusia haluja uoga uoga ja laveran geeli. Jännä kyl tuo bohon rakeisuus, sitä en ole huomannut ja piti oikein mennä heti peilin eteen tarkistaa, olenko ollut sokea, koska tykännyt kovasti, ehkä joku huono erä tai sit on vaan eri kulmat ja toisen hyvä on toisen huono. Hyvä sävy ja levittyvyys minusta siinä, olen myös käyttänyt benecosin ja zuiin kyniä myös. Zuii toinen suosikki. Ja benecos kyl myös, tosin ei oikein nyt sopivaa sävyä. Taupe ja bohon blond nyt hyviä kun ollu blondina.

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.