6. lokakuuta 2016

Lempeää ja kosteuttavaa ihonhoitoa Naturativilla
Nopeasti viilenevät ilmat ovat taas antaneet muistutuksen siitä, kuinka lempeita, kosteutta pursuavia ja täyteläisiä tuotteita kaipaan talviaikaan. Käyttämäni ihonhoitotuotteet ovat menneet hyvin pitkälti uusiksi parin viime viikon aikana, jolloin kesäksi peilikaapin perälle työnnetyt ja niiden tuhdikkuutta vieroksumani putilot on taas tullut kaivettua esiin. Voi sitä helpotusta ja mielihyvää, minkä hyvin kosteutettu iho ja sen hehku kantajalleen antaa.

Samoihin aikoihin käänsin katseeni Naturativiin, jonka tuotteet ovat houkuttaneet minua siitä asti, kun ne rantautuivat Suomeen. Tämä puolalainen sarja on kehitetty valtavalla osaamisella, joka näkyy ja tuntuu läpi sarjan, aina tyylipuhtaista pakkauksista valittuihin raaka-aineisiin ja tuotteiden tehoon. Hyväksyvää nyökyttelyä herätti myös tuotteiden hypoallergeenisuus, asia, jota ei ole liiaksi tarjolla.

Erityisesti muutama tuote kiinnitti huomioni välittömästi ja jotenkin aavistin, että näillä olisi kaipaamani hellivä ja tehokas vaikutus jälleen kerran käännekohdassa olevaan ihooni. Nämä neljä tuotetta, puhdistusmaidon, kasvoveden, kuivan ja herkän ihon seerumin sekä silmänympärysseerumin, sain testiin syksyksi. Aavistukseni osui oikeaan ja nämä todellakin ansaitsevan oman valokeilansa blogissamme.

Te aktiivisemmin blogiamme lukevat tiedättekin jo, että olen henkeen ja vereen puhdistusmaitotyttö. Puhdistusmaidolta kaipaan puhdistustehon lisäksi etenkin lempeyttä ja hoitavuutta, jonka ansiosta iholle jää puhdistuksen jälkeenkin samettinen hyvinvoiva tunne.

Naturativin puhdistusmaito kiinnitti huomioni rauhoittavilla ja punoitusta vähentävillä ainesosillaan, punoituksen ollessa ikuisuusongelmani. Speltti-vesi vähentää punoitusta, mutta myös kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Rohtosalkoruusu ja merisaunio rauhoittavat ihoa nekin vähentäen punoitusta. Lisäksi puhdistusmaidosta löytyy tutumpi arganöljy, joka paitsi kosteuttaa kuivintakin ihoa, soveltuu myös esimerkiksi akneiholle, sisältää rutkasti antioksidantteja, E-vitamiinia ja hyvä rasvoja.

Yhdessä musliiniliinan kanssa iho puhdistuu Naturativin puhdistusmaidolla erinomaisesti, eikä kasvovedellä kosteutettuun pumpulilappuun tartu puhdistuksen jälkeen yhtikäs mitään. Iho tuntuu ja näyttää suloisen pehmoiselta, hoidetulta ja hyvinvoivalta. Tässä on taas yksi sellainen tuote, joka pistää hymyilyttämään, niin ihanan tunteen tämä jättää iholle.


Kasvovesien käytöstä on tullut ihan oma rituaalinsa osana ihonhoitorutiinejani. Olen suuri kukkaisvesien ystävä, mutta kaipaan niiden rinnalle aina jotain perinteisempää ja kosteuttavaa kasvovettä, joka yhdistää monet vaikuttavat aineet samaan pakettiin. Naturativin kasvovesi sisältää mm. ruusuvettä, rosmariinivettä, laventelivettä ja puhdistusmaidostakin löytyvää merisauniota. Yhteistä näillä on se, että ne kaikki rauhoittavat ihoa ja vähentävät sen myötä ihon punoitusta. Ruusuvesi toimii myös kosteuttavana ainesosana ja on kukkaisvesienkin joukossa yksi suosikeistani. Rosmariinilla on puolestaan antibakteerisia ja antiseptisiä vaikutuksia.

Kasvovesien välillä on huimia eroja ja tässä Naturativin kasvovedessä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Koen kasvovesien nimityksen kasvovesi olevan hieman ongelmainen, sillä tämänkin kasvoveden kohdalla tuntuma ei ole lainkaan niin vesimäinen, vaan hoitava ja vaikuttava. Tästä paasaan aina kaikille ystäville, kummaksuvat kasvoveden käyttöä, sillä eihän ne tee iholle mitään. Naturativin kasvovesi on taas malliesimerkki siitä, miten heti käyttöhetkelläkin huomaa kyseessä olevan hoitava tuote. Samalla tulee palautettua ihon ph-tasapainon vesipesun jäljiltä takaisin iholle ominaiseksi happamammaksi, jolloin se pystyy vastaanottamaan seerumit, voiteet ja öljyt.

Naturativ nousi merkkinä ihmisten tietoisuuteen pitkälti kattavan seerumitarjontansa ansiosta. Huikea oivallus, jolle on takuuvarmasti kysyntää. Seerumeissa erityistä onkin juuri niiden täsmällisyys iho-ongelmien hoidossa. Ecoampouleja löytyy sarjalta viisi erilaista:

EcoAmpoule 1: Kuivalle ja herkälle (punoittavalle) iholle
EcoAmpoule 2: Ikääntyvälle iholle
EcoAmpoule 3: Couperosa-iholle
EcoAmpoule 4: Rasvoittuvalle iholle, akneiholle ja ruusufinnin hoitoon
EcoAmpoule 5: Silmänympärysiholle

Arvaattekin varmasti, että itselleni testiin päätyi näistä kuivan ja herkän ihon seerumi, sekä silmänympärysseerumi.
EcoAmpoule 1 on kuivaa ja herkkää ihoa rauhoittava, kosteuttava ja pehmentävä seerumi, joka vähentää punoitusta ja jolla on myös kevyehkö anti-age vaikutus. Tässä seerumissa nähdään jälleen kerran rauhittava ja kosteuttava ruusuvesi, rauhoittava merisaunio sekä pienempi- ja suurempimolekyylistä hyaluronihappoa. Hyaluronihappomolekyylin koko vaikuttaa siihen kuinka syvälle ihoon hyaluronihappo imeytyy ja miten se ihoon vaikuttaa. Suurimolekyylinen hyaluronihappo tasoittaa ihon pintaa, kun taas pienimolekyylinen imeytyy syvemmälle ja siloittaa juonteita. Hyaluronihappo pystyy sitomaan itseensä hämmästyvävän määrän vettä, joten se on huikea ihon kosteuttaja.
EcoAmpulli 1:n hyaluronihapon molekyylikoon merkityksen ja tehon huomasin heti ensimmäistä käyttökertaa seuraavana aamuna. Hämmästelin taannoin kasvohoidon jälkeistä tunnetta, jota kuvailin kuin iho olisi yhtäkkiä täytetty jollain. Sama tunne oli ilmestynyt ihoon yön aikana ja iho tuntui jälleen täydeltä ja virkeältä. Vastaavaa tunnetta en ole saanut kotikäytössä mistään tuotteesta. Olen aivan hurmiossa! Poskien ja nenänpielten pintakuivuus hävisi viikossa ja otsa näyttää seuraavan perässä. Nyt on jopa sanottava, että seerumi tuntuu niin tehokkaalta, että taidan vähitellen ottaa seerumista välipäiviä.
Koostumus on kuin hieman sitkeää geeliä, joka levittyy ensin helposti kasvoille ja imeytyy sitten salamannopeasti ihoon. Yleensä seerumit, jotka iho imaisee tällä tavalla itseensä jättävät iholleni jopa inhottavan kiristävän tunteen, mutta tällä ecoampullilla tuntuma jää lähinnä sopivan napakaksi. Puhumme usein blogissamme siitä miten tuotteen hinnan noustessa alkaa olla yhä vaikeampi ja vaikeampi perustella hintaeroa halvempiin, sillä vaikutus ja teho eivät tunnu perustelevan lisähintaa. Tämä on nyt yksi niistä harvoista tuotteista, joiden kohdalla eron huomaa (jopa muihin saman hintaluokan seerumeihin) ja joka täyttää lupauksensa. Kolme tippaa kerralla riittää, joten tällä pullolla mennään pitkään.

Silmänympärysihoa tulisi hoitaa ja kosteuttaa oikeastaan jo siitä lähtien, kun meikkaamisesta tulee päivittäistä. No hupsista sanon minäkin. Jonna kirjoitti blogiimme hyvän postauksen aiheesta täällä, se kannattaa lukea jos silmänympärysihon hoidosta on tullut luistettua. Näin vasta 24-vuotiaana en voi sanoa vaativani ihmeitä silmänympärysvoiteelta, mutta kuivuudesta kärsin myös silmänympärysalueilla. Kuivuus itsessään saa ihon näyttämään ryppyiseltä ja on varmin tapa aiheuttaa itselleen ryppyjä jatkossa.

EcoAmpulli 5 on silmänympäryksille kehitetty seerumi, jota voi käyttää pelkästään tai silmänympärysvoiteen alla tehosteena. Pikkuruinen oullo voi näyttää vaatimattomalta, mutta kun tuotteestaa riittää pieni hipaisu kummallekin silmälle, alkaa suloisen pieni pakkaus näyttää varsinaiselta ikuisuustuotteelta.

Silmänympärysseerumi sisältää monen monta erittän mielenkiintoista raaka-ainetta, johon harvemmin törmää. Heti inci:n alkupäästä löytää ruiskukkaveden, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Erikoisemmasta päästä löytyy valkoisen liljan, Marapuaman ja Pfaffian uutteet, jotka vahvistavat silmänympärysihoa, sekä häivyttävät niin silmäpusseja kuin tummia silmänalusiakin. Helokkiöljy puolestaan kosteuttaa, lievittää ärsytystä ja tulehduksia, siloittaen juonteita. Kultaleväuute rauhoittaa ja vahvistaa ihoa, kun taas mikroverenkiertoa aktivoiva kofeiini kiinteyttää ja saa turvotuksen laskemaan. Tämäkin seerumi sisältää hyaluronihappoa, sen vaikutuksista tuskin enää tarvitsee kerrata.

Koostumus on kevyttä, täysin erilainen kuin ecoampulli 1:llä. Seerumi tuntuu höyhenenkevyeltä ja rauhoittavalta, juuri sellaiselta, mitä silmämeikin poiston jälkeen kaipaa herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Silmänympärysihoa herättelevät ainesosat saavat väsähtäneen ihon kirkastumaan ja jo lyhyessä ajassa huomaan ihon kosteutuneen aiemmasta. En malta odottaa mitä tämä saa aikaan pitkäaikaisessa käytössä!

Tällä hetkellä tuntuu, että peilikaapissa asustelee aika huikean hyvä setti ihonhoitotuotteita alkavia haastavia vuodenaikoja ajatellen, tämä Naturativin nelikko vaikuttavana osana kokonaisuutta, johon voimme kurkata laajemmin vielä myöhemmin. Hieman vanhemmille Naturativilta löytyy myös päivävoiteita ja yövoiteita, ja teille misellivesiä käyttäville vinkkaisin myös Naturativin miselliveden olemassaolosta.

Naturativin tuotteita löytyy paitsi valikoiduista apteekeista ja hoitoloista, myös Naturativin omasta verkkokaupasta ja Biodellystä, jossa Naturativin tuotteet ovat parhaillaan kampanjassa -20% alennuksella.


Joko olette päässeet ihastumaan Naturativiin? Miltä sarja vaikuttaa teistä?

Ann-ChristinePostaus toteutettu yhteistyössä Naturativin kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Kauniit kuvauskasvit Kukka Fiorista

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.