19. lokakuuta 2016

Tummien silmänalusten peittäminen poskipunallaEn tiedä olenko tälle vuodelle jo ehtinyt hypettää vuoden parasta meikkikikkaa. Jos olen niin perun sanani. Tämä on vuoden paras meikkivalaistuminen!

Kuukausi sitten postasin aiheesta Mustelmien peittäminen (Color correcting perusteet), jossa hehkutin ihon epätoivottujen värisävyjen taittamista vastaväreillä, jolloin meikkiä tarvitsee huomattavasti vähemmän. Se on mitä oivallisin keino häivyttämään kasvojen punoitusta ja peittämään mustelmia, mutta myös tummien silmänalusten peittämiseen.

Etenkin mineraalipohjaa käyttäessä tuntuu, että epätoivotut sävyt kuultavat herkästi meikkipohjan läpi. Silmänalusille tarkoitettuja peiteaineita löytyykin itseasiassa useista väreistä, perinteisen beigen lisäksi sekä keltaisena että oranssina, koska ovathan tummat silmänaluset usein sinertävät. Silloin ne toimivat. Sitten on meitä, joilla mikä tahansa peiteaine ei tunnu peittävän silmänalusia niin paljon kuin toivoisi, aivan sama kuinka paljon sitä yrittää iholle levittää.

Sitten törmäsin Youtubessa tutorialeihin, joissa silmänalusille levitettiin peitevoiteen alle huulipunaa. Ihan hitosti huulipunaa. En voinut olla ajattelematta, että mitä ihmettä te puuhaatte, kunnes yhdistin jutun juuren color correctingiin:

Keltaiset ja oranssit peiteaineet tosiaan peittävät sinertävät silmänaluset, mutta omat, jopa hieman vihertävät silmänaluset.... ne pitäisi tietenkin taittaa pois punaisella!Vilkaistaan siis jälleen väriympyrää ja lähdetään analysoimaan sopivaa peitesävyä. Punainen on siis vihreän vastaväri, kun taas sinisen vastaväri on oranssi. Kun silmänaluset ovat sävyltään jotain siltä väliltä, lähdemme siis etsimään lämmintä tai hieman persikkaista punaista sävyä.

Meikkivoiteiden käyttäjillä toimii tietenkin tällainen huulipunasävy, mutta meidän mineraalimeikkien käyttäjillä sopiva peiteaine löytyy poskipunista. Huomaa, että tässä kannattaa ehdottomasti valita mattasävy!
Omasta kaapistani tarkoitukseen löytyi aivan täydellinen Uoga Uogan mineraaliposkipuna sävyssä Peachy*. Sen kaverina käytän Everyday Mineralsin Multi-tasking* peiteainetta. Oma ihoni punoittaa herkästi nenän seudulta, jolloin avainasemassa on myös punaisuuden taittaminen Everyday Mineralsin Mint Jojoba peiteaineella, sillä vihertävän silmänalusen ja punoittavan ihon välinen kontrasti korostaa sävyeroja entisestään.


Näin peität silmänaluset sävyä taittamalla:

1. Levitä kerros mineraalipohjaasi. Näin ihon rasvaisuus häviää ja saat helpommin työstettävän pinnan iholle, johon blendaat värillisen peiteaineen.

2. Levitä silmänalusille kerros ihonsävyistä peiteainetta. Tämä peittää jo suurimman osan "virheistä" ja näet tismalleen, mihin pahimmat ongelmakohdat jäävät.

3. Ota minimaalinen määrä värillistä peiteainetta ja levitä sitä sinertäviin/vihertäviin kohtiin täsmäapuna, hennosti häivytellen.

4. Viimeistele vielä ihonsävyisellä peiteaineella, jotta koko alue silmien alla on varmasti tasaisesti samaa sävyä.

5. Viimeistele muu meikki.


Meikkipohja levitetty kasvoille.

Beige peiteaine levitetty silmänalusille.

Silmänaluset poskipunalla ja peiteaineella viimeisteltynä.


Jälki on äärimmäisen luonnollinen, eikä kukaan arvaisi, että jotain on tosissaan yritetty peittää. Lähtökohdat eivät olleet tänään pahimmasta päästä, mutta voin vannoa, että huonosti nukuttujen öiden jälkeen peitettävää on ollut enemmän ja jälki siitä huolimatta erinomaista. Siveltimenä käytän Ecotoolsin peiteainesivellintä, joka on osoittautunut erinomaiseksi. Näin vastaväreillä leikkiessä olen kuitenkin huomannut, että kannattaa melkeinpä omistaa pari tai kolmekin kappaletta tätä samaa sivellintä, jotta värit eivät menisi sekaisin.

Jos kuitenkin kärsit todella tummista silmänalusista suosittelisin melkeinpä koittamaan tästä voide & huulipuna -versiota, mutta valitse myös silloin oikeanlainen punainen sävy, äläkä vedä huulipunaa överisti kuten Youtube-videoissa, vaan sipsuttele huulipunaa pienellä siveltimellä ongelmalmakohtiin meikkivoiteen tai peitevoiteen alla.


Hullulta kuulostaa, mutta kuten kuvistä näkyy, on tämä paljon tehokkaampaa kuin mikään mineraalipeiteaine yksinään ikinä. Eihän siitä ole edes pitkä aika, kun paasasin miten ei niitä saa "tämän paremmin piiloon niin ihan sama edes yrittää", hah! Onneksi olin väärässä.Oletteko kokeilleen poskipuna- tai huulipunakikkaa?

Ann-Christine

Postaus sisältää mainoslinkin.
*saatu blogin kautta.

Osallistu keskusteluun

  1. mun silmänaluset on lähinnä lila-violettia, vastaväri siis keltainen. Mutta mistä ottaa mahdollisimman keltainen meikkiväri, en muista nähneeni.

    VastaaPoista
  2. Löytyy esimerkiksi Lily Lololta ja Everyday Mineralsilta peiteaineiden joukosta, kannattaa vilkaista sieltä! :)

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.