31. lokakuuta 2016

Neal's Yard Remediesin miestentuotteet (sis. isänpäiväedun)

Yhteistyössä TwistBe.

Isänpäivää vietetään tänä vuonna 13.11, eli ensi viikon sunnuntaina, ja voi sentään, miten loistava tekosyy se onkaan tuputtaa omille elämänsä miehille luonnonkosmetiikkaa ja samalla välttyä niin lahjatuskailulta kuin turhan roinan ostamiselta. Etenkin suvun vanhemmat mieshenkilöt ovat kiperiä tapauksia, joilla tuntuu olevan jo kaikkea. Käyttötavaroiden lahjaksi ostamisessakin on omat haasteensa, mutta loistava tapa välttyä liian arkiselta tuntuvalta lahjalta on ujuttaa lahjaan pientä arjen luksusta, esim. hyvällä viskillä tai konjakilla harvemmin menee pieleen. Itse kallistun herkästi laadukkaaseen miesten luonnonkosmetiikkaan, kuinka ollakaan.

Luonnonkosmetiikan antaminen miehille on kuitenkin hieman taitolaji, jotta lahjansaaja sulattaisi sen mukisematta ja osaisi suhtautua vieraisiin tuotteisiin mielenkiinnolla ja innollakin. Tuotteiden antama ensivaikutelma onkin tässä suhteessa avainasemassa, jolloin pakkaukset ja tuotteiden tuoksumaailma nousee esille, tuotteiden laadun hoitaessa viimesilauksen ja käyttäjän puolelleen voittamisen. Minulla tehtävä saattaa olla helpoimmasta päästä, kun omien lasteni isä on ihan omasta takaa oivaltanut hyvien ihonhoitotuotteiden merkityksen, ja on tasaisin väliajoin kaivelemassa kosmetiikkakaappiani ja utelemassa josko "sulla olisi jotain mistä voisit luopua mulle?".

Samainen herra on lupautunut luonnonkosmeettisten miestentuotteiden koeajajaksi blogiimme, ja pääsi tänä syksynä testailemaan Neal's Yard Remediesin miestensarjaa. Olen itseasiassa ollut ihan täpinöissäni itsekin hänen kosmetiikkatestailujen myötä, sillä jos jotain olen saanut huomata, on se että kosmetiikkapostauksia oikolukiessa näyttäisi oppivan aika paljon sekä sisällöllisesti kuin termistöstäkin. Niin hauskaa! Koehenkilönä pidän häntä lisäksi erittäin sopivana, sillä hänen ihonsa ja työtehtävänsä puolustusvoimilla tuovat omat haasteensa ihonhoitoon ja parranajoon.
Lähdimme siis yhdessä valitsemaan tuotteita miehelle testattavaksi Neal's Yard Remediesiltä, TwistBen valikoimista. Mies lateli vaatimuksiaan ja haasteitaan, minä tulkitsin ja suosittelin. Lopulta keskityimme kahteen pääosioon, päivittäiseen ihonhoitoon ja parranajoon. Setti johon päädyimme, perusteluineen, näytti seuraavanlaiselta:

1. Kasvojen puhdistusaine. Miehen ihotyyppi on rasvainen/sekaiho ja taipuvainen kipeisiinkiin epäpuhtauksiin. Lisäksi hän tekee töitä mm. konehuoneessa, jolloin öljyä ja pölyä löytyy päivän päätteeksi hieman kaikkialta. Puhdistustuote on siis suorastaan välttämätön.

2. Kasvojen kuorintavoide. Tämä mies on oivaltanut kuorintojen ihanuuden ja vaikutuksen ihoon. Kuorintavoide oli yksi suurimmista toiveista.

3. Kosteusvoide. Kovat olosuhteet sekä tiheät pesut ja parranajot saavat ihon vaatimaan myös hellyyttä, hoivaa ja kosteutusta. Kosteusvoide on kuorinnan lisäksi eniten miehen kaapeistani kaivelema lainatuote. Miehelle siis ihan oma miehekäs tuubi kiitos.

4. Parranajovoide. Miehen työpaikalla vaaditaan siistiä kuontaloa, joten vaikka parrat upeita ovatkin, joutuu mies jatkuvasti parranajohommiin. Parranajoa helpottamaan mies valitsi parranajovoiteen.

5. Aftershave-balsami. Rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen, sillä kosteusvoide ei aja samaa asiaa!

Ihonhoitotuotteista toiveet olivat selkeät ja valinta helppo, kun taas parranajotuotteiden puolelta löytyi enemmän valinnanvaraa. Pakkaukset ovat hyvin perinteisen miehekkäitä, mutta esimerkiksi puhdistuaine loistaa yleellisyyttä sinisellä lasisella pumppupullolla. Tuoksumaailma oli puolestaan todella yllättävä; perinteiset mieshajusteet on korvattu omaan nenääni vanhanajantunnelmaa henkivällä tuoksumaailmalla. Voimakkain tuoksu löytyy mielestäni puhdistusaineesta, joka muistuttaa minua vanhanajan tupakkakaupasta. Tuoksut tulevat mm. terapeuttisista eteerisistä öljyistä, mutta varmasti myös vahvasti raaka-aineista, joiden seasta voi bongata mm. erilaisia yrttejä.

Puhdistustuotteena NYR:n miestentuotteista löytyy kevyesti vaahtoava puhdistuaine, jonka luvataan olla kuivattamatta ihoa. Koehenkilömme vahvistaa tämän hämmästelyistäni huolimatta. Puhdistusainetta voi käyttää kuivalle iholle, jolloin se on erityisen tehokasta, mutta toki myös perinteisen puhdistustuotteen tapaan. Mies antaa erityispisteet riittoisuudesta ja pesun jälkeisestä pehmeästä ja raikkaasta tunteesta.

Ainesosien osalta sisältö on mielestäni varsin mielenkiintoinen. Puhdistusaine sisältää esim. antioksidanttirikasta rooboista, mutta myös lukuisia antibakteerisia, tulehduksia hillitseviä ja jopa aknea rauhoittavia ainesosia, kuten esim. kehäkukka, copaiba, greippi, korianteri, laventeli, siankärsämö, salvia ym.
Kuorintavoide on oleellinen osa ihon hoitamista parranajoa ajatellen, mutta muutenkin hyväksi miehenkin iholle, sen tämäkin mies on saanut huomata viime vuosina. NYRin jauhettua riisiä sisältävä kuorintavoide miehille on syväpuhdistava ja sisältää niin puhdistavia (kaoliini ja vihreä savi) kuin ravitsevia ja kosteuttaviakin ainesosia, sekä monia samoja antibakteerisia, tulehduksia hillitseviä ja jopa aknea rauhoittavia ainesosia kuin puhdistusaineessakin.

Kuorinta on hennosti vaahtoava ja se muodostaa veden kanssa kuorivan tahnan. Kuorintavoide nousi näistä NYRin miestentuotteista miehen suosikkituotteeksi, sen jättäessä ihon erittäin pehmeäksi ja puhtaan tuntuiseksi. Pehmeältä iholta on huomattavasti helpompi ajaa parta, ja kuorinta luokin otollisen pohjan parranajovoidetta varten. Kuorintavoiteen säännöllinen käyttö pitää myös ihon pinnan pehmeänä ja auttaa välttymään karvatupentulehduksilta.

Vastapainona puhdistusaineen ja kuorinnan puhdistaville ainesosille, löytyy sarjan täyteläisestä kosteusvoiteesta hoitavia ja kosteuttavia ainesosia kuten manteliöljyä, jojobaöljyä, sheavoita ja glyseriiniä, hellivää, ihon paranemista tukevaa ja juonteita siloittavaa kierumataraa, peptidejä ja virkistävää vihreää kahvia. Näiden lisäksi tässäkin tuotteessa nähdään taas sama pitkä litania antibakteerisia, tulehduksia hillitseviä ja jopa aknea rauhoittavia ainesosia. Mies kehuu juurikin voiteen täyteläistä tuntua, mutta nopeaa imeytymistä.


Niin sanottujen "perus ihonhoitotuotteiden" ohella mies testasi myös parranajotuotteista parranajovoidetta ja aftershave-balsamia. NYR on selvästi panostanut erilaisiin parranajotuotteisiin, joista löytyy niin parranajosaippuoita kuin -öljyjäkin, mutta nämä testiin päätyneet tuntuivat miehestä tutummilta ja turvallisemmilta vaihtoehdoilta.

Kuorinnalla pehmeytetylle tai suoraan iholle levitetty parranajovoide on saanut rutkasti kehuja päivittäisessä käytössä. Parranajo sujuu leikiten, kun höylä liukuu kevyesti iholla. Parranajovoide on siis nimensä mukaisesti voide eikä vaahto, ja kumpaakin verranneena sanoisin parranajovoiteen päihittävän vaahdon mennen tullen. Iho ei jää yhtä liukkaaksi kuin öljystä, mutta höylääminen on kuitenkin todella paljon miellyttävämpää ja tarkempaa kuin vaahdon kanssa. Parranajovoide levitetän kosteutetulle iholle.

Mies kokee parranajovoiteenkin jättävän iholle pehmeän tunteen, mikä johtunee parranajovoiteen sisältämästä punaisesta savesta, omenasta ja oliiviöljystä. Hän kuvailee sen olevan erityisen hyvä jatkumo kuorinnalle, molempien jättäessä iholle rauhoittuneen tunteen, jonka parranajonjälkeinen aftershave viimeistelee.


Koostumukseltaan äärimmäisen kevyt aftershave-balsami on kehitetty rauhoittamaan ihoa parranajon jälkeen. Sen sisältämä taikapähkinä viilentää ja raikastaa, kehäkukka ja laventeli rauhoittavat ja oliiviöljy sekä seesamiöljy ravitsee ihoa. Myös aftershave sisältää läpi sarjan toistuvaa linjaa antibakteeristen, tulehduksia hillitsevien ja akneakin rauhoittavien ainesosien muodossa (copaiba, greippi, korianteri, laventeli, siankärsämö, salvia ym. kannattaa kurkata incejä!).

Mitä eroa kosteusvoiteella ja aftershavella käytännössä sitten on? Joitain päällekkäisyyksiä on tietenkin havaittavissa, mutta suurin ero on juurikin painoitus, jossa kosteusvoide enemmänkin kosteuttaa, ravitsee ja elvyttää ihoa, kun taas aftershavella pyritään tyynnyttämään ihoa tilapäisen ärsytyksen jälkeen. Kummallakin on siis omat erityisen hyvät puolensa ja ne täydentävät toisiaan miehen ihonhoidossa, oikeaan tarkoitukseen käytettynä.
Olen tässä viimeisen parin viikon aikana kiinnittänyt huomiota siihen, että miehen ihonsävy näyttää huomattavasti tasaisemmalta, ihon pinta näyttää ja tuntuu sileämmältä, ja epäpuhtaudetkin ovat vähenemään päin. En rehellisesti sanottuna odottanut minkäänlaisia näkyviä muutoksia miehen ihossa, mutta tarkemmin ihonhoitotuotteiden ainesosia syynätessä näen selvästi, miten ihanteellinen tapaus mies oli kokeilemaan ko. tuotteita. Mies itse ei ole samalla tavalla syynännyt ihoansa, mutta on itsekin kiinnittänyt huomiota ihon pehmeyteen. Oikein harmittaa ettei tullut otettua ennen ja jälkeen kuvia (miehen toiveesta).

Niin moni tuote sarjasta sisältää niin puhdistavia ainesosia, että näin kuivaihoisten äänikellona olisin varovainen kuivaihoisena miehenä, mutta juuri seka-, rasvaisen tai jopa voimakkaasti epäpuhtaan ihon hoidossa NYRin miestentuotteet ovat nappivalinta.
Erityisen ajankohtaiseksi miestentuotteet tekee tosiaan lähenevä isänpäivä, jonka kunniaksi TwistBe polkaisi käyntiin ihanan kannustavan kampanjan. Kun muistat isää kahdella Neal's Yard Remediesin miestentuotteella tai lahjasetillä, muistavat TwistBeläiset puolestaan sinua Neal's Yard Remediesin kulttituotteella, pienellä Wild Rose Beauty Balmilla (15g, arvo 19,90€)! Wild Rose Beauty Balm lisätään automaattisesti kaikkiin näihin viimeistään 11.11. tehtyihin tilauksiin tai niin kauan kuin kaupanpäällisiä riittää.


Onko teilläkin tapana ovelasti sujauttaa
luonnonkosmetiikkaa miestenne paketteihin?
 
Ann-ChristinePostaus toteutettu yhteistyössä TwistBen kanssa.
Tuotteet saatu testiin. 

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.