6. marraskuuta 2016

Neljä vinkkiä silmämeikin poistoon ilman silmämeikinpoistoainettaVaikka silmät pesisi kuinka huolella, voi joskus käydä niin, että ripsarit löytyvätkin ympäri silmiä mustina renkaina. Silmämeikinpoistoaine ei kuitenkaan kuulu peilikaappini sisältöön. Ei ole koskaan kuulunut, eikä tuskin tulee ikinä kuulumaankaan. En ole oikein koskaan ymmärtänyt silmämeikinpoistoaineen ideaa, sillä silmämeikin saa helposti poistettua muutenkin. Tässä jälleen yksi pikainen niksipostaus ja neljä vinkkiä, joiden avulla saat silmämeikin poistettua ilman silmämeikinpoistoainetta:

1) Käytä vesiliukoista ripsiväriä. Tämä ei ole ongelma luonnonkosmeettisia ripsivärejä käyttäville, sillä luonnollisia vedenkestäviä ripsivärejä ei vielä tämän päivän osaamisella pystytä valmistamaan. Synteettisiä vedenkestäviä tai ns. 38-ripsareita tavan vuoksi käyttävän kannattaa helppouden vuoksi harkita ripsivärin vaihtoa. Hyviä luonnonkosmetiikan ripsivärejä löytyy kyllä.

2) Valitse kasvoille puhdistustuote, joka soveltuu myös silmämeikin poistoon. Lempeän putsarit ovat myös parempi valinta iholle, joten tätäkin kannattaa todella miettiä. Öljypuhdistuksella, puhdistusvoiteella tai -maidolla lähtee näppärästi myös (useimmiten) silmämeikki.

3) Korvaa silmämeikinpoistoaine öljyllä. Tämä toimii myös vedenkestävän ripsivärin poistossa! Öljy voi olla mitä tahansa öljyä, mikä tuntuu omissa silmissäsi hyvältä. Kannattaa vilkaista jääkaappiinkin, sillä esim. kookosöljy on yksi suosituimmista silmämeikinpoistoaineista luonnonkosmetiikkaa käyttävien keskuudessa.

4) Korvaa silmämeikinpoistoaine kosteusvoiteella. Jos öljy tuntuu silmissäsi liian tuhdilta tai olet meikkaamassa piakkoin kasvojen pesun jälkeen, kannattaa kokeilla silmämeikin poistoa kevyellä kosteusvoiteella. Yllättävää kyllä, mutta toimii ja samalla tulee myös kosteutettua silmänympärykset. Itse käytän tähän tarkoitukseen superkevyttä Estelle & Thildin Biohydrate sarjan päivävoidetta, joka ei jätä silmiin klähmän klähmää, jolloin silmät voi halutessaan meikata vaikka heti perään. Maailman näppärintä aamuina, jolloin edellisenä iltana huomaamatta jääneet ripsarijäämät ovat levinneet ja olisi jo kiire liikkeelle.Mikä on sinun silmämeikinpoisto-vinkkisi?

Ann-Christine

Osallistu keskusteluun

 1. Kookosöljy on täällä ollut meikinpoistoaineena käytössä kolmisen vuotta. Valitettavasti silmät on alkaneet ärtyä ja kuivua aina sen jälkeen, kun on saanut puhdistuksen kookosöljyllä tehtyä. :/ Silmämeikki lähtee tällä aineella hyvin, mutta meikkivoidetta saa öljytä&hinkata useamman kerran, eikä silti aina ole varma lähtikö kaikki. Oisko teillä tästä aiheesta jo jotain kirjotusta? Jos ei oo, voisko joskus tulla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Oletko kokeillut, miten silmät reagoisivat johonkin toiseen öljyyn? Jotkut käyttävät ihan vaikkapa oliiviöljyä, itse tykkään käyttään joskus esim. arganöljyä tai mitä nyt ikinä sattuu olemaan saatavilla. Kookosöljy on tietenkin helppo ja halpa!

   Millä olet yrittänyt hinkata öljyä? Käsin ymmärrän ongelman, silloin öljy jää lähinnä pyörimään iholle ja meikkivoide sen mukana. Vanulaput ovat myös oman kokemukseni mukaan lähes hyödyttömiä (tai sitten niitä kuluu hirveä pino --> ei hyvä). Suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan musliiniliinaa öljyn kaverina, kuten vaikkapa täällä:

   http://www.luonnonkaunisblogi.com/2016/10/pyyhi-krapula-kasvoilta.html

   Musliiniliinat maksaa ihan muutaman euron, ovat konepestäviä ja siten pitkäikäisiä :)

   Poista
  2. Heeii, kiitos vastauksesta! Oon joskus kokeillut myös oliiviöljyä, luomuna ja ilman, mutta sama juttu. :/ Ja itseasiassa juurikin vanulappuja (ihan kevyesti vedellä kostutettuna) oon käyttänyt puhdistuksessa! Täytyy kokeilla tuota musliiniliinaa, ehdottomasti. :) Joskin sen jälkeen, kun tänne kirjoitin kommentin, mietin, voisinko tehdä jotakin toisin tai kokeilla meikinpuhdistuksessa kookosöljyn kanssa jotakin uutta. En tehnytkään sitä tavalliseen tapaan, levitä kerros öljyä + hiero hetki + pyyhi pois, vaan jätin pyyhkimisosion kokonaan välistä. Levitin siis öljyä pikkuhiljaa lisää ja pyyhin vain ihan kevyesti joka kohdasta. Silmämeikki lähti ihan kokonaan pois silmistä ilman, että piti pyyhkiä yhtään kertaa (paitsi jos tuntui että liika öljy menee silmiin)! Se näköjään sitten vaan liukeni pois ja itseasiassa myös meikkivoiteen kanssa sama juttu. Oisko siis niin että salaisuus öljypuhdistukseen on siinä, että öljy liottaa meikin pois vähitellen, ja vaatii useita levityskertoja? Ehkäpä. Tässä menetelmessä oli kasvoissa ihan tuntuva ero, kun iho pääsi paljon vähemmällä käsittelyllä. :)

   Poista
  3. Mielenkiintoista! Mulla on sellainen käsitys, että öljypuhdistus nimenomaan tavallaan liuottaa ja siten irrottaa lian, mistä syystä monissa paikoissa suositellaan levittämään öljy ensin kasvoille ja sitten odottamaan hetken että öljy tekee taikojaan! Sitten vasta hierominen ja pois pesu. Pääasia tietenkin, että löydät jonkin itselläsi toimivan keinon, joten tee kuule ihan sillä tavalla, mikä itsestäsi parhaalta tuntuu! :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.