21. joulukuuta 2016

Lempeän ihonhoidon suosikit

Tänä syksynä olen useaan otteeseen maininnut, tai jopa hehkuttanut, miten tyytyväinen olen tällä hetkellä käytössä oleviin/olleisiin ihonhoitotuotteisiini. Alkuvuodesta kirjoitin tekstin Yhdeksän vinkkiä hyvinvoivaan ihoon, jonka oppeja olen tunnollisesti seurannut koko vuoden. Tuotevalintoja on tullut hiottua jonkin verran, ja vaikken varmasti koskaan tule jämähtämään tiettyihin tuotteisiin jo tämän meidän blogitoiminnan vuoksi, päätin esitellä teille kokonaisuuden, jota voin suositella suurella lämmöllä. Lisäksi ujutan joukkoon muutaman katsauksen tuotteisiin, joita haluaisin kokeilla seuraavaksi. Terkkuja Joulupukille.

Lähtökohtana on siis oman ihoni kaltainen, kuivuuteen tai pintakuivuuteen taipuvainen ja herkkä iho, joka nauttii hellistä otteista ja lempeistä tuotteista. Postauksen tuotteiden olen kokenut olevan testaamieni tuotteiden kermaa, joiden säännöllisen käytön ansiosta ihoni pysyy pehmeänä ja hehkuvana. Näistä luistaessa ja ihonhoitorutiinien suhteen laiskotellessa pintakuivuus, sameus, epäpuhtaudet ja punoitus pääsee valloilleen. Syy-seuraussuhde on selkeä.

Tänä syksynä olen tosiaan vilkaissut peiliin useammin kuin koskaan ennen ja ihastellut ihoani, enkä voisi olla tyytyväisempi valitsemaani ihonhoitofilosofiaan. Ihoa ei tarvitse pakottaen ojentaa haluamaansa suuntaan, vaan tukea sitä olemaan paras mahdollinen itsensä. Sormiani ja mieltäni on poltellut päästä vuodattamaan intoni teillekin tämän postauksen muodossa - nyt vihdoinkin on sen aika!

Tässä tiivistetyt kuvaukset suosikeistani:

Puhdistus, kuorinnat & naamiot


Naturativ puhdistusmaito*

Monenlaisia puhdistuksia kokeilleena koen edelleen, että puhdistusmaito on omalle iholleni parhaiten sopiva vaihtoehto. Se ei kuivata, eikä pese iholta kaikkea ihon omaa hydrolipidikalvoa vaurioittaen. Naturativin puhdistusmaito on ihanan kevyt ja rauhoittava puhdistusmaito, joka jättää ihon ihanan kosteutetun ja hellityn tuntuiseksi. Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.


Neal's Yard Remedies musliiniliina

Puhdistusmaitojen ainoa "huono" puoli on niiden pesuteho reilumpaan meikkikerrokseen, jonka vuoksi olen ottanut musliiniliinat vakiovarusteeksi kasvojen puhdistusta tehostamaan. Musliiniliinat ovat pestäviä puuvillaisia liinoja, joita voi käyttää kaikenlaisten puhdistustuotteiden kanssa ja samalla tulee kuorittua ihoa hellästi.

Koen musliiniliinat paljon paremmaksi vaihtoehdoksi kuin suositut konjac-sienet, sillä näitä voi tosiaan pestä pesukoneessa, minkä vuoksi niiden käyttöikä on konjac-sieniä moninkertaisesti pidempi. Monen-monen-monenkertaisesti pidempi. Musliiniliinat maksavat kaikenlisäksi vain muutaman euron. Erittäin kannattava valinta!


Cattier Paris savikuorinta

Mekaanisista kuorinnoista ollaan montaa mieltä, mutta minä lukeudun niihin, jotka pitävät niistä. Cattier Parisin savikuorinta on hurmaavan piparminttuinen ja raikastaa ihon hetkessä. Siinä on omaan makuuni hyvä määrä kuorivia rakeita, jolloin hentokin iholla pyörittely/sively kuorii ihon tarpeeksi hyvin. Edullinen noin kymmenen euron tuubi on kestänyt käytössäni pienen ikuisuuden, siitäkin huolimatta, että myös mies on käynyt salaa tuubilla. Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.


Mia Höytö Helmi-kuorintanaamio*

Sain ensikosketukseni happokuorintoihin tänä syksynä, kun uskaltauduin kokeilemaan Mia Höydön uutta kuorintanaamiota. Mia Höydön tuotteet ovat ennestään tuttuja ja tiesin niiden sopivan iholleni ja olevan yleensä varsin helliä, jolloin kynnys uuteen kokeiluun madaltui. Teistä jotkut saattavatkin muistaa, miten olen suorastaan kammonnut ajatusta haposta ihollani. Onneksi rohkenin, sillä tämä on huikea! Itselläni jopa viiden minuutin vaikutusaika saa (yhdessä Madaran SOS-sarjan kosteuttavan naamion kanssa) ihon hehkumaan niin, että oli ihan ääneen hämmästeltävä tehoa. Naamakin oli vielä tallella, eikä syöpynyt pois. Hinta kirpaisee opiskelijan kukkaroa, mutta on tämä piru vie huikea, ja varmasti riittoisa satunnaisessa käytössä.


Madara SOS kosteuttava naamio*

Ihastuin SOS-sarjaan viime keväänä ja toivoinkin sarjaan kosteuttavaa naamiota. Jackpot, sellainen saatiin, ja ihanan naamion saimmekin! Yhdessä Helmi-kuorinnan kanssa ovat nämä aivan huippu kaksikko, kuorinnan poistaessa iholta kaiken kuolleen ihosolukon, jolloin SOS-naamio pääsee vaikuttamaan toden teolla. Ihoni ei ole tainnut koskaan olla niin pehmeä, sileä ja kimmoisa, kuin tämän yhdistelmän jälkeen. Pintakuivuudesta ei ole tietoakaan!

Kasvovedet

Naturativ kasvovesi*

Huiman hellivä ja rauhoittava Naturativin kasvovesi alkaa pian loppua, mutta tätä tulen aivan taatusti ostamaan vielä joskus. Naturativin kasvovesi on erinomainen esimerkki siitä, miten kasvovedet pitäisi nimetä uudelleen, paremmin kuvaavasti vaikka hoitonesteeksi. Se kosteuttaa, rauhoittaa ja hoitaa ihoa hyvin valikoitujen ainesosien ansiosta. Hinta-laatusuhde on tässä tuotteessa todella kova! Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.


Dabba Mesiangervo-kukkaisvesi (tuote lopetettu)

Rauhoittava Mesiangervo-kukkaisvesi jäi käyttööni kesän jälkeen, sen ollessa sopiva esimerkiksi aftersun-käytössä. Vasta tuolloin osasin oikeastaan avata silmät tälle Dabballe, vaikka olenkin kokeillut monia Dabban kukkaisvesiä ja pitänyt niistä. Mesiangervo-kukkaisvesi on nimittäin erinomainen vaihtoehto ärtyneen ja punoittavan ihon hoidossa ja tasoittaa lisäksi ihonsävyä. Juuri sopiva vaihtoehto omalle herkälle ja punoittavalle iholleni yhdessä Dabban Kamomilla-kukkaisveden kanssa (jonka tujun hajun Mesiangervo-kukkaisvesi peittää täysin!). Suihkutettavat kukkaisvedet sopivat myös meikkipohjan kiinnitykseen.


Dabba Kamomilla-kukkaisvesi

Kuivalle, herkälle ja punoittavalle iholle sopiva Kamomilla-kukkaisvesi on nähty peilikaapissani useaan otteeseen, eikä syyttä. Se hellii ja rauhoittaa ihoa, tehden sille selvästi hyvää. En ole Kamomillan tuoksun suurin ystävä, mutta yhdessä Mesiangervo-kukkaisveden kanssa tämä on ihana! Suihkutan näitä joko suoraan kasvoille (ensin Kamomilla ja sitten Mesiangervo) tai vanulappuun sekaisin. Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.
Seerumit ja öljyt


Naturativ Ecoampoule 1 - kuivalle ja herkälle iholle*

Huikean hyvä hyaluronihapposeerumi vei minulta jalat alta heti ensimmäisellä käyttökerralla, ja olen onnistunut tartuttamaan ihastukseni myös lähipiiriin. Kahden molekyylikoon hyaluronihappo takaa sen, että iho sitoo itseensä kosteutta niin ihon pinnassa kuin syvemmälläkin, ja on pian kimmoisa ja heleä. Tässäkin Naturativin tuotteessa on äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde ja teho jolla voi huiputtaa itselleen omassa kylpyhuoneessa kauneushoitola-fiiliksen. Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.


Naturativ Ecoampoule 5 - silmänympärysseerumi*

Kevyen tuntuinen, mutta tehokas silmänympärysseerumi on vihdoinkin saanut minut hoitamaan silmänympärysihoani rutiinilla. Pieni pisaran murto-osa riittää kosteuttamaan molempien silmien silmänympärykset ja kosteusteho on silti selvä. Tällä riittoisuudella purkista riittäisi varmasti koko kerrostalorappumme naisväelle. Pidän oikein kovasti edelleen! Lue lisää hypetystä tästä postauksesta.


Madara Soothing Hydration*

Kuivaöljyn kaltainen Soothing Hydration -kasvoöljy on monen kuivaa ihoa hellivän kasviöljyn sekoitus ja monen kuivaihoisen suosikki. Lempeä öljy-yhdistelmä tekee ihosta samettisen tuntuisen ja tasapainoittaa samalla ihon omaa talineritystä. Niin hullunkuriselta kuin se monesta aluksi kuulostaakin, on epäpuhtauksista eroon pääseminen usein vain muutaman kasvoöljytipan päässä! Lue listää hypetystä tästä postauksesta.


Dabba Hydrating Face Oil*

Dabba julkaisi syksyllä lukuisia uusia tuotteita, joista yksi mielenkiintoisimmista oli omasta mielestäni tämä kosteuttava kasvoöljy, joka sisältää pullon täydeltä hyviksi havaitsemiani ainesosia kuten kamomillaa, purasruohoa, manteli- ja jojobaöljyjä, joiden ansiosta INCI-lista tuntui välittömästi jotenkin omalta ja kotoisalta. Koostumus on huomattavasti paksumpaa kuin aiemmin käyttämissäni Madaran kasvoöljyissä, joten totuttelemista riitti alkuun, mutta pidän tästäkin kovasti. Tämä on myös öljysekoitukseksi äärimmäisen huokean hintainen!


Seuraavaksi kokeiluun: Flow Ruusunmarjaöljy tai Pai Ruusunmarjaöljy

Ruusunmarjaöljy on ollut himotuslistallani todella pitkään ja juuri kun luulin päätyneeni kokeilemaan Pai:n hehkutettua ruusunmarjaöljyä, sain tietää kotimaisen Flow kosmetiikan vastaavasta tuotteesta. Voi päätöksenteon vaikeutta! Kummassakin tuotteessa on CO2-uutettua ruusunmarjaa, jossa ruusunmarjan hyödyt tiivistyvät ja tehon pitäisi olla priimaa. Ainoa ero näyttäisi olevan oikeastaan se, että Flow kosmetiikan ruusunmarjaöljy sisältää myös mustaherukansiemenöljyä, kun taas Pain ruusunmarjaöljy sisältää rosmariiniuutetta. Hintakin on aikalailla sama. Tiukaksi kilpailuksi menee, mutta pieni aavistus minulla on siitä, kumpaan kallistun. Kumman te valitsisitte?
Kosteutus

Mia Höytö Ihana*

..on nimensä mukaisesti ihana! Se on täyteläinen, tehokas ja lempeä, miedon tuoksuinen ja kaikin puolin miellyttävä. Eroa tämän ja Mia Höydön Unelma-kosteusvoiteen välillä en huomannut juurikaan, mutta tämän Ihana-kosteusvoiteen kohdalla Mia Höydön kosteusvoiteet jotenkin kolahtivat. Talvikäytöllä ehdoton, kesällä liiankin täyteläinen. Meni loputtuaan suoraan ostoslistalle isommassa koossa.


Estelle & Thild Biohydrate Day Lotion

Tämä oli puolestaan hurmaavan kevyt ja sopiva kosteusvoide kesäkäyttöön, sekä näin talvella käytössä kiireen iskiessä, kun jotain supernopeasti imeytyvää pitäisi saada laitettua meikin alle. Tämä ei ole todella kevyiden kosteusvoiteiden tavoin "ihan yhtä tyhjän kanssa", vaan sisältää monia hyvin kosteuttavia ja ihoa helliviä ainesosia kuten aloe veraa, jojobaöljyä, sheavoita, aprikoosinsiemenöljyä ja hyaluronihappoa.

Käytän tätä myös vanulapun kanssa silmämeikin rippeiden poistoon.


Hurraw kookos

Kestosuosikki ja aina uudestaan ja uudestaan esillä blogissa. Kosteuttaa todella hyvin myös näin talvella ja tuoksu on huumaavan hyvä.


Seuraavaksi kokeiluun: Neal's Yard Remedies Deliciously Ella kosteusvoide

Äärimmäisen mielenkiintoinen uutuus NYR:ltä. Yhdessä Englantilaisen bloggaajan Ella Woodwardin kanssa kehitetty kosteusvoide vetää minua puoleensa paitsi upealla pakkauksellaan, myös hieman tavallisesta poikkeavilla ainesosilla. Uutuus on saanut kovasti kehuja ja myös todella riittoisa 100ml pumppupullo on saanut kiitosta.

Testeripakkauksen myötä ensivaikutelma oli todella hyvä. Tuoksu on ihanan raikas ja kevyt; ensimmäisenä esille pääsee kurkun ja jollain tapaa yrttinen tuoksu, mutta hetken päästä hurmaava ruusun tuoksu puskee esille ja jää pidemmäksi aikaa iholle. Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon samettisen pehmeäksi. Tunne, jota ei kovin usein saa näin freesillä ja hyvin imeytyvällä voiteella. Onko teillä tästä kokemuksia pidemmässä käytössä?
Tätä viimeistä kuvaa katsoessa naurattaa hieman, miten kapeasta värimaailmasta nämä suosikkini löytyvät. Ettei vain visuaalisella silmällä olisi näppinsä pelissä tässä? Ei kai, nämä ovat olleet todella hyviä vaihtoehtoja keskihintaisesta luonnonkosmetiikasta, joka on omaa mukavuusaluettani hintatason ja hinta-laatusuhteen kannalta. Kuten aluksi sanoin, lämmin suositus.Onko teillä samoja lemppareita?
Onko jotain tuotteita, joita suosittelisitte testattavaksi seuraavaksi?

Ann-ChristinePostaus sisältää mainoslinkkejä.
* merkitty tuote saatu testiin blogin kautta.

Osallistu keskusteluun

 1. Paljon ihania tuotteita! Monesta on itsellänikin hyviä kokemuksia. Luonnonkosmetiikka on siitä ihanaa, että siihen voi aina rakastua uudelleen ja uudelleen ;) Noista valinnoista, kun kysyit, niin olen nyt käyttänyt FLOW Kosmetiikan Ruusunmarjaöljyä viimeiset pari viikkoa ja tuntuu, että iho näyttää aina yhtä levänneeltä ja säteilevältä aamuisin, vaikka yöunet olisi jääneet vähäisemmiksi ja stressi painaisi. Mulla tuosta on vanha pakkaus, mutta tietääkseni sisältö ei ole muuttunut, joten uskallan suositella sitä! Pain Ruusunmarjaöljy tosin odottelee mulla myös testaustaan, ja sitäkin on niin paljon kehuttu. Naturativ on näistä ainut sarja, jonka tuotteista mulla ei ole vielä omia kokemuksia, mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla. Etenkin tuo hyaluronihapposeerumi kuulostaa lupaavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon allekirjoitan kyllä täysin! Jotenkin sitä aina muka unohtaa, miten kiehtovaa ja tehokasta luonnonkosmetiikka on, kunnes siitä saa taas muistutuksen :)

   Kiitos tuhannesti kokemusten jakamisesta! Kuulostaa kieltämättä tosi houkuttelevalta :) Naturativ on kyllä merkkinä ihan ykköstestaus tänä vuonna! Suosittelen todellakin testaamaan.

   Poista
 2. Olisi kiva saada päivitys hiuksistasi, energialeikkaus jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveesta! Ihan varmasti tulee päivitystä, kun saan käytyä toisen kerran energialeikkauksessa :) Muuten hiustenhoitotottumukset ovat hyvin pitkälti samat kuin tässä postauksessa:

   http://www.luonnonkaunisblogi.com/2016/09/helpotusta-kuiville-hiuksille-ja.html

   Poista
 3. Eipä noista tainnut jäädä limonella- ja linalool-allergikolle kuin Dabba ja huulirasva. Naturativesta en edes löytänyt incejä netistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsiläinen miten kurja ja haasteellinen allergia sulla on :/ Ainakin nuo minulla käytössä olevat Naturativit eivät sisällä limonellaa tai linaloolia, incit löytyi ainakin Biodellyn sivuilta (postauksen linkit vie sinne), jos haluat vilkaista toistamiseen :) Nuo Naturativin tuotteet on muutenkin kehitetty mahdollisimman vähän herkistäviksi ja niistä monissa on jätetty pois kaikki tuollainen turha hömppä kuten hajusteet.

   Poista
 4. Tuota Naturativ-sarjaa houkuttaisi kokeilla jossain vaiheessa. Tosin tällä hetkellä kaapit on täynnä Madaraa ja toisaalta lopultakin olen saanut ihoni tasapainoon ja hyvinvoivaksi pitäytymällä pääosin Madaran tuotteissa. Luonnonkoskmetiikan kuherruskuukausi (=vuosi) vaiheessa intoilin vähän liikaa eri tuotteiden kanssa, kaikki oli niin houkuttelevia kokeilla, että ihokin alkoi reagoida herkistymällä lisää, eli punoitti ja kuumotti lähes kaiken käsittelyn jälkeen. Tuon silmänympärysseerumin kyllä voisi hankkia yökäyttöön kunhan edellinen tuote loppuu :)

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.