1. helmikuuta 2017

Musliiniliina - mikä ja miksi?
Jos et vielä tiedä mikä musliiniliina on, on sinun syytä pysähtyä hetkeksi. Tässä ollaan taas jokaisen kylpyhuoneen must have-tuotteiden äärellä, sillä musliiniliina on monelle se asia, joka on sulkenut ympyrän ihon puhdistuksen osalta. Vaatimattomalta näyttävä tarvike koukuttaa käyttäjiä toisen perään, mutta miksi?

Puhdistustuotteiden osalta suurin muutos viimevuosina, on ollut puhdistusmaitojen ja -öljyjen ja muiden hellävaraisten puhdistustuotteiden suosion nousu. Ihon oman suojavaipan rauhaan jättävät tuotteet eivät järkytä ihon tasapainoa kuten puhdistusvaahdot ja -geelit, ja ratkaisevat itsestään monen kokemat ongelmat ihon kuivuuden osalta. Samalla moni kuitenkin harmittelee, miten hankalaa tai suorastaan mahdotonta näillä tuotteilla on saada meikit täysin poistettua, ihon pinnalle jäädessä aina jotain pientä töhnää, joka paljastuu kasvovedellä kasteltua vanulappua käyttäessä. Juuri tästä syystä puhdistusmaitojen ymv. tuotteiden kanssa kannattaakin käyttää puhdistusta tehostavaa liinaa tai sientä apuna. Ja jos minulta kysytään, kannattaa näistä tietenkin valita musliiniliina.
Puuvillaiset (usein luomupuuvillaiset) musliiniliinat ovat paitsi ekologisia, myös taloudellisia, jos niitä vertaa esimerkiksi suosittuihin konjac-sieniin. Konjac-sienin vaihtamisvälin ollessa kolmisen kuukautta, voi musliiniliinat pestä yhä uudestaan ja uudestaan 60 asteessa muun pyykin joukossa (tai halutessaan jopa keittää), eikä kappelehinta ole kovin montaa euroa. Muutamalla liinalla varmistaa puhtaan liinan aina olevan käsillä ja "sijoitus" maksaa itsensä takaisin muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen, ostettujen liinojen määrästä ja merkistä riippuen. Musliiniliina on myös  hygieeninen vaihtoehto, sillä liinat kuivuvat nopeasti käytön jälkeen; aseta liina aina ilmavasti kuivumaan käytön jälkeen ja muista pestä tasaisin väliajoin, niin liinat pysyvät freesinä.

Liinat sopivat kaikille ihotyypeille ja kuorivat ihoa kevyesti pesun yhteydessä. Puhdistustuote levitetään kasvoille käsin pyörivin liikkein ja pyyhitään lopuksi pois kastellulla liinalla. Ihoa kuorivan ominaisuutensa vuoksi liinoja ei suositella käytettäväksi herkälle silmänympärysiholle.
Minkä merkin musliiniliina sitten kannattaa valita? Makuasia sanon minä. Itselläni on kolme Neal's Yard Remediesin musliiniliinaa, joihin olen ollut todella tyytyväinen; ne ovat hieman pehmeämmästä päästä ja tuntuvat siksi hyvältä valinnalta herkälle iholle. Musliiniliinoja ja vastaavia löytyy esimerkiksi Biodellystä, Joliesta, Twistbeltä, Ruohonjuuresta, Hyvinvoinnin Tavaratalosta (tarjous menossa!), joistain apteekeista ja no, vaikka mistä. Näppärä tyyppi leikkaa ja ompelee itselleen musliiniliinoja vaikka vanhoista vauvojen harsoista.
Ovatko musliiniliinat teille tuttuja? Mikä on suosikkinne?

Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Et varmaankaan konepese tai keitä liinaa joka käytön jälkeen, joten miten/millä puhdistat sen silloin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalimeikkipohjaa käyttäessäni tuntuu ettei liinaa tarvitse sen kummemmin pestä käyttökertojen välillä (muuten kuin lämpimällä vedellä huuhtelu) vaan parin-kolmen päivän jälkeen konepesu riitti, mutta meikkivoidepäivän jälkeen olen kyllä heittänyt liinan suosiolla pesuun, se kun tuntuu tarraavan eri tavalla liinaan. Säännöllisellä meikkivoidekäytöllä on varmasti fiksumpaa pestä liina käsin jollain miedolla pesuaineella, mutta tähän en osaa suositella mitään tiettyä tuotetta. Toivotaan, että joku muu osaisi tulla tähän alle suosittelemaan jotain! :)

   Poista
  2. Tosi mukava info musliiniliinasta! Olen tässä etsinyt vaihtoehtoja konjac-sienelle, ja tämä napsahti näppärästi eteen Googlesta :) Kiitoksia!

   Tätä kommenttia lukiessani tuli mieleen, että miten olisi ihan vanhanaikainen nyrkkipyykkäys Marseille-saippualla? Itselläni on Magic Eraser-liina (tai no, toisen tuottajan vastaava...), jota juuri pyykkään pari kertaa viikossa ihan käsin estääkseni bakteerien muhimista. Vaikka koko meikkirätti (kuten sitä nimitän ;D) on kiitettävässä pakkelissa noin 3 pv jälkeen, niin on se aina taas narskuvan puhdas kahden pesun jälkeen. Liina pitää vain muistaa kastella kunnonlla märäksi, minkä jälkeen saippuan vaahtoaminen tekee loput! Aiemmin tein tätä pienellä tilkalla ppyykinpesuainetta, mutta sen kanssa lotraaminen oli turhan hankalaa, kun se ei tahtonut levittäytyä kaatokohdasta minnekään.

   Josko tämä idea olisi jonkin väärti, vaikkakin näin pari vuotta myöhässä? :D

   Poista
  3. Hei huippua! Tuo on oikein hyvä vinkki muillekin, marseillesaippuahan käy pyykinpesuaineeksi eli ihan nappivalinta on 😊 Nyrkkipyykkääjä ei edes tarvitse samanlaista määrää liinoja kiertoon, vaan pärjää varmasti vähemmällä! Kiitos ideasta!

   Poista
 2. Mulla on NYR:n ja Pain musliiniliinat, NYR:n on pehmeämpi. Tykkään kyllä enemmän käyttää konjak-sientä, johon tutustuin vasta viime vuoden lopulla. Jotenkin se on vaivattomampi käyttää. Voisi kyllä vaihteeksi taas ottaa liinankin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavalla koet sen vaivattomammaksi? En rehellisyyden nimissä ole edes kokeillut konjac-sientä, sillä en pääse yli ajatuksesta että se pitää uusia niin usein ja käsittelyn kanssa pitää olla niin tarkka :D Pitänee vielä joskus ihan muodon vuoksi kokeilla, jotta on myös käytännön vertailupohjaa.

   Poista
  2. Sienellä tulee puhtaampi fiilis ja se on helpompi pestä ja kuivata. Toki täytyy uusia välillä, se taitaakin on ainoa huono puoli.

   Poista
 3. Eli siis mitä tällä tehdään? Pyyhitään puhdistustuote kasvoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, pyyhitään tai pyöritellään kevyesti, huuhdellaan tarvittaessa uudestaan ja toistetaan :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.