27. toukokuuta 2017

Öljyhoidolla vahvat ja kiiltävät hiukset

Olen vihdoinkin löytänyt itselleni täydellisen hiustenhoitoyhdistelmän! Se ei eroa paljoa taannoisesta kombosta, jonka esittelin Helpotusta kuiville hiuksille ja hiuspohjalle -postauksessa, mutta pienen hienosäädön ansiosta tuntuu, että tästä en ihan kevyesti hairahda. Ja hairahtanuthan olen, monta kertaa, kun houkutus kokeilla jotain uutta on käynyt tarpeeksi suureksi. Joka kerta olen kuitenkin palannut häntä koipien välissä näihin samoihin tuttuihin turvallisiin, jotka pitävät koko kuontalon kuosissa, silkkisen pehmeänä ja eloisana.

Aion palata vielä myöhemmin käyttämiini muotoilutuotteisiin, mutta nyt keskitytään hiusöljyyn, jonka suhteen olen päätynyt käyttämään Dabban vahvistavaa hiusöljyä. Syy vaihtoon Khadin Amla öljystä piilee pitkälti Dabban hiusöljyn huomattavasti miedommassa tuoksussa, mutta myös INCI:ssä, jonka koin heti paljon enemmän omakseni.
Dabban hiusöljyn INCI alkaa vakuuttavasti tasapainoittavilla ja kosteuttavilla öljyillä. Ensimmäisenä listalla komeilee jojobaöljy, joka hiusöljyn sisältämän avokadoöljyn tavoin kosteuttaa hiusta ja päänahkaa. Risiiniöljy on puolestaan antibakteerinen ja antimykootti (estää sienten muodostumista/tappaa niitä), joten se auttaa mm. hilseilyyn. Tämän lisäksi risiiniöljyä käytetään parantamaan hiusten kasvua, niin hiuspohjaan kuin luonnollisissa ripsiseerumeissakin.

Öljyjen ohella hiusöljy sisältää hiusten kannalta supereita koivun, nokkosen ja rosmariinin uutteita, jotka ovat olleet jo vanhan kansan rohtoja hiustenhoitoon ja löytyvät sitäpaitsi täältä meidän lähiluonnostakin. Nämä kasviuutteet hoitavat ja vahvistavat hiuspohjaa ja auttavat siten mm. hiustenlähtöön ja auttavat luomaan mahdollisimman hyvän pohjan hiustenkasvulle. Nokkonen myös kiihdyttää hiuspohjan verenkiertoa, estää hilseen muodostumista ja vähentää päänahan rasvoittumista.

Dabban yhdistelmä hiusöljyyn onkin kokonaisuudessaan ihanteellinen tasapainoittamaan hiuspohjaa, oli ongelmana mikä tahansa, toiveissa kiihtynyt hiustenkasvu tai lisääntynyt kiilto.
Hiusöljyn tarve vaihtelee luonnollisesti päästä päähän - itse käytän sitä 1-2 kertaa kuukaudessa. Öljyhoidon teen hiuksiin heti, kun hiukset alkavat muuttua sameiksi, tai tuntuvat käteen höttösen pehmeiltä, eivätkä enää vahvoilta ja kiiltäviltä. Tiputan pipetillä aika reippaasti öljyä hiuspohjaan sinne tänne, hieron tovin ja annan vaikuttaa 30 min ennen hiusten pesua. Hiukset kannattaa pestä jopa kahdesti, jos öljyä on levitetty runsaasti, sekä vaahdottaa päänahka kauttaaltaan, jotta hiuksiin ei jäisi rasvaisia kohtia. Samasta syystä yritän ajoittaa öljyhoidot viikonloppuun, jotta aamulla ei tulisi ikäviä lisäpesuja vaativia yllätyksiä. Öljyhoidon viimeistelen aina vielä Weledan hiusvedellä, jonka hieron päänahkaan.

Öljyhoidon jälkeen hiukset ovat aina kauniin kiiltävät, vahvemman tuntuiset ja hiuspohjakin pysyy hyvässä kunnossa. Muut lempeät hiustenhoitotuotteet kannattaa vielä kerrata täältä.


Teettekö te öljyhoitoja hiuksille? Mikä on suosikkiöljynne?

Ann-Christine


Tuote saatu blogin kautta.
Postaus sisältää mainoslinkin.

Osallistu keskusteluun

  1. Mä oon huono tekemään öljyhoitoja, en oikein näin lyhyttukkaisena koe niitä tarpeelliseksi. Jos vielä joskus kasvatan pidemmän tukan niin sitten varmasti öljy on hyvä lisä. Khadin Balsam öljyä oon joskus käyttänyt päänahan kutinaan, mutta tuoksu alkoi tökkiä niin, etten ole enää voinut käyttää sitä. Tuota Dabban öljyä olen katsellut, jonkun öljyn voisi hankkia tyttärien pitkille luonnonkiharoille. Ja itsekin voisi sitten samalla sitä käyttää.

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.