4. toukokuuta 2017

Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet (sis. alekoodin)


Yhteistyössä House of Organic


Eilen oli ensimmäinen päivä täällä Turun suunnalla, kun aurinko lämmitti oikein tosissaan ja pakotti riisumaan kevyenkin takin. Sää oli mitä ihanin ja kevyt tuulenvire tuntui vain miellyttävältä. Illalla tuli jo vietettyä tovi pihalla auringonpaisteesta nauttien, ja ensimmäistä kertaa tälle vuodelle huomasin ajastusten ajautuvan tosissaan aurinkosuojatuotteisiin. Nyt se todellinen aurinkorasvoilla läträämisen kausi alkaa jälleen - sitä onkin jo odotettu.

Fysikaalisenkaan aurinkosuojan valinta ei kuitenkaan ole helppoa, sillä fysikaalinen aurinkovoide voi herkästi jättää iholle mineraaleista valkoisen kalvon. Pelkästään esteettinen haitta, mutta mielelläänhän tuon välttäisi. Monissa fysikaalisissa aurinkorasvoissa valkoisesta jäljestä on koitettu päästä eroon nanopartikkeleita käyttämällä, mutta niiden haittapuoli on etenkin mahdollinen verenkiertoon imeytyminen. Nanopartikkelit välttää ostamalla luonnonmukaisia ja sertifioituja aurinkosuojatuotteita, joiden pakkauksissa hyvin todennäköisesti mainitaan nanopartikkeleiden sisältämättömyys.

Haluan myös nostaa esille tasaisin väliajoin puhuttavan alumiinin, incissä alumina, josta on pähkinänkuoressa turha olla huolissaan. Fysikaalisissa aurinkosuojissa alumiinia käytetään ja tarvitaan, ja se on sidottu muihin ainesosiin suuriksi molekyyleiksi, jotka eivät imeydy ihoon tai aiheuta vaaraa (vrt. pelko deodoranteista ja alumiinista)

Yksi kaikki turvallisten aurinkosuojatuotteiden kriteerit täyttävä ja laadukas aurinkosuojamerkki on Algamaris, jonka tuotteisiin pääsin tutustumaan viime kesänä töiden kautta. Olin niin vakuuttunut niiden tehosta ja toimivuudesta, etten edes harkinnut tälle kesälle mitään muita aurinkosuojia. Tuotteita Algamarikselta löytyy ns. joka lähtöön eri suojakertoimilla, koostumuksilla ja pakkauksilla, mutta näistä olen seulonnut yksinkertaisen tiiviin setin, jolla meidän poppoo tulee pärjäämään läpi kesän. Jos siis sinäkin etsit tälle kesälle luonnollisia, hyvin levittyviä ja miellyttävän tuoksuisia aurinkorasvoja, jotka eivät jätä ihoa valkoiseksi, katso tänne, sillä tässä tulee Algamariksen helmet koko perheelle alekoodin kera.
Algamariksella riittää tosiaan tuotteita tarpeeseen kuin tarpeeseen, mutta kenties puhutuin ja suosituin tuote ja minunkin all-time-favourite on ehdottomasti 30 kertoimen aurinkovoidespray*. Sen hurmaava kookoksen tuoksu kerää kehuja käyttäjiltään ja levittyvyys on aivan omaa luokkaansa, kiitos kevyen koostumuksen. Ihmekkös, että tuotteen arvostelukenttä on täynnä viittä tähteä ja ylistystä.

Pakkaus on oivallisesti muotoiltu, sillä tuubi istuu hyvin käteen, jolloin aurinkosuojan suihkuttaminen käy leikiten. Koostumus aurinkovoidesprayllä on tosiaan varsin ohut, jolloin voide levittyy helposti ja tasaisesti. Valkoisesta pinnasta ei ole tietoakaan, vaan iho jää voiteen sisältämien öljyjen ansiosta kosteutetuksi ja hehkuvaksi, mutta ei onneksi tahmaiseksi tai rasvaiseksi.

Algamariksen aurinkosuojille yhteistä (tästäkin spraystä löytyen) on niiden sisältämät hoitavat öljyt auringonkukista ja kookoksesta, jotka tehostavat mineraalien antamaa aurinkosuojaa ja hoitavat ihoa. Niiden lisäksi tuotteista löytyy myös Alga-gorria yhdistettä, punalevästä uutettua antioksidanttia, joka suojaa ihoa ihovaurioita aiheuttavilta vapailta radikaaleilta.

Kasvoille haluan aurinkosuojan kuitenkin voidemaisessa muodossa, joten valitsin omaan käyttööni Algamariksen aurinkovoiteen kasvoille* 30 suojakertoimella. Kasvojen aurinkovoide poikkeaa spraystä siten, että tämä on koostumukseltaan spraytä kosteuttavampi sen sisältämän aloe veran ja glyseriinin ansiosta. Se jättää iholle täysin matan pinnan ja sulautuu täysin ihon sävyyn, toimien siten loistavasti myös meikin alla.

Ihan mahtava lisäys valikoimaan tälle vuodelle on sävyttävä aurinkovoide* kasvoille, myöskin 30 suojakertoimella, jolla voi kesällä korvata meikkipohjan kokonaan! Moni pähkäilee kesällä kasvovoiteen, aurinkorasvan ja meikin levittämisen järjestystä (joka on muuten tämä luettelemani), mutta tuon ongelman ja kerrostamisen poistaa tällainen monitoimituote. Sävyttävä voide jättää niin ikään iholle täysin matan pinnan, mutta tasoittaa ihon sävyä BB-voiteen tapaan. Alla näette vertailukuvaa sävyttömän ja sävyllisen aurinkovoiteen välillä; sävytön versio on omalle vaalealle iholleni hyvä tällä hetkellä, mutta kesällä voin varmasti siirtyä tuohon sävylliseen voiteeseen.


Kasvojen aurinkovoiteet rinnakkain.

Lapsille valitsin jälleen Algamariksen lasten 50 suojakertoimen aurinkorasvan, joka on hypoallergeeninen ja hajusteeton, onhan toinen lapsistamme atoopikko. Sen sisältämät kookosöljy ja sheavoi kosteuttavat ja suojaavat lapsen herkkää ihoa.

Vauvathan tulisi ehdottomasti suojata pelkästään vaatteilla ja pitämällä heidän varjossa, mutta itsekseen vipeltävät ja vedessä pulikoivat pienet tarvitsevat jo lapsille soveltuvan aurinkovoiteen ainakin kasvoille, käsiin ja jalkoihin, vaikka muuten pyrkisi suojaamaan lapsen ihon vaatteilla. Omat lapseni ovat jo pian 4- ja 6-vuotiaita, joten aurinkorasvalla läträtään jo ihan huolella, niin kotona kuin päiväkodissakin. Erityistä kiitosta meiltä saakin kaksi pakkauskokoa, joista isompaa käytetään kotioloissa, kun taas pienempi pysyy päiväkodin hyllyllä.
Vahvemman suojakertoimen aurinkovoide on koostumukseltaan tuhdimpi, mutta muidenkin Algamariksen tuotteiden tavoin todella hyvin levittyvä. Vaikka lapsilla olisi kuinka kiire leikkeihin, ovat he jaksaneet odottaa sen pienen hetken mikä rasvaamiseen menee, ennen leikkeihin sinkoamista. Tämäkään voide ei tahmaa, eli lasten rasvatut kädet ja jalat eivät kerää kaikkia roskia ja röhnäleitä maasta tai rannalta, vaikka siellä hieman kierisikin.
Viimeisenä helmenä tämän kesän aurinkovoidekokoonpanostamme löytyy Algamariksen after sun - emulsio. Auringossa viihtymisen jälkeen iho kirjaimellisesti janoaa kosteutusta ja huolenpitoa, jolloin after sun -tuotteen käyttö on suositeltavaa. Algamariksen kookoksinen after sun -emulsio on ihana. Se tuntuu viilentävän ja rauhoittavan ihoa välittömästi - tämä tuli testattua punoittavalla iholla viime elokuussa. After sun -tuotteita tulisi kuitenkin käyttää iholla nimensä mukaisesti aina auringossa oleskelun jälkeen, ei vain mikäli iho pääsee palamaan. Jos vahinko kuitenkin pääsee käymään, löytyy täältä ohjeet palaneen ihon hoitoon.

Algamariksen after sun -emulsiossa ihoa rauhoittaa aloe vera, luonnollinen alpha bisabolol ja ruskean levän uute, joista kaksi viimeistä myös auttavat vähentämään punoitusta. Aloe veran lisäksi emulsion sisältämä sheavoi kosteuttaa ihoa ja polysakkaridit lukitsevat kosteutta ihoon. Kuten muistakin Algamariksen tuotteista, löytyy tästäkin antioksidanttista alga-gorria yhdistettä - aivan ehdoton ainesosa auringonoton jälkeisessä ihonhoidossa, alga-gorrian ollessa jopa viisi kertaa vahvempi antioksidantti kuin C-vitamiini!


Pyysimme teitä ilahduttamaan pientä kivaa House of Organicista ja koodilla "LUONNONKAUNIS15" saatte 15% alennuksen koko House of Organicin valikoimasta toukokuun loppuun asti! Jos siis lähdette päivittämään aurinkovoidevarastojanne, kannattaa vilkaista House of Organicin huisin hyvää valikoimaa, josta löytyy niin Everyday Minerals, Avril, Organic Shop, Evolve, Lily Lolo ja monta monta muuta huippuhyvää merkkiä, joiden kanssa kelpaa odotella kesää.


Onko Algamaris teille tuttu? Mikä on suosikkinne?

Ann-Christine


Postaustehty yhteistyössä House of Organicin kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.

Osallistu keskusteluun

 1. Lasten ja aikuisten suihke 50 sekä suihke 30 ollut käytössä ja huippu hyviä ovat. Viime syksyn Balin reissu pärjättiin näillä oikein hyvin, kaksi lasta ja kaksi aikuista. :) Todellakin iso peukku näille 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa just toimivalta setiltä tollaiselle reissulle! :)

   Poista
 2. Kiitos aurinkorasva suosituksesta! Ite tutustuin tähän ja pidän kovasti!

  Ps.Tiedäthän että aurinkovoidetta tulisi laittaa teelusikallinen eli tuo sinun kädelle laittama määrä ei riitä suojakertoimen tekemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Kiva kuulla, että ovat olleet mieluisia :)

   Kyllä ovat aurinkorasvamäärien suositukset tuttuja ja kunnon suojakertoimeen yltämiseksi tarvitaan myös reilu kerros voidetta. Tuo yhteismäärä riittäisi tosiaan _lähes_ koko kasvoille ja olisi ok meikin alla. Ilmaisu kieltämättä ontuu hieman ja ajatus ei yltänyt näppäimistölle asti :) Teelusikallista en kuitenkaan ainakaan itse saisi levitettyä kasvoille hyvällä tahdollakaan, mutta määrällisesti aurinkovoidetta tarvitaan aina isompi määrä, jos tavoitteena on täysi pakkauksissa luvattu suojakerroin ja voidetta tulee myös lisätä päivän aikana.

   Poista
 3. Kuvateksti "Kasvojen aurinkovoiteet rinnakkain. Ko. määrä olisi varmasti riittänyt kasvoille lähes kauttaaltaan." pisti silmään. Käytätkö tosiaan noin pienen määrän kasvoille ja sekö riittää? Suositukset aurinkovoiteen määrästä kasvoilla vaihtelevat puolesta teelusikallisesta reiluun teelusikkaan. Nuo määrät kuulostavat minustakin aika hurjilta. Saan vaivoin levitettyä noin 2 ml kasvoille ja leuan alle, mutta kyllä silloin kasvot jäävät näkyvästi rasvaisiksi ja vaaleiksi. Voiteen kuivuttua tulos on siistimpi kuin heti levittämisen jälkeen.

  Veikkaan, että tuo määrä oikeasti tarvitaan, jotta saavutetaan se purkin kyljessä mainottu suojakerroin. Erityisen ymmärrettävää se on fysikaalien suojien kohdalla, joiden pitäisi muodostaa auringolta suojaava kerros. Eri asia on, kuka haluaa käyttää arjessa noin valtavia määriä voidetta. Toivottavasti ohuella kerroksella saavutettu heikompi suoja hyödyttää edes jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ylemmän kommentin jälkeen myös, että tuo ilmaisu jäi hieman epäselväksi. Tuo nokareiden yhteismäärä levittyi hyvällä tuntumalla alueelle, joka vastasi melkein koko kasvoja. Tuon määrän tai vähän suuremman levittäisin siis meikin alle ja se olisi mielestäni toimiva. Esim. mineraalimeikeissä on jo itsessään myös oma noin 15 suojakerroin, eli näiden yhdistelmä on mielestäni arkeen ihan riittävä! Rannalle laittaisin varmasti about saman määrän, mutta lisäisin välillä :) Yleisesti ottaen pitäisi kuitenkin levittää se melkein teelusikallinen aurinkovoidetta, jos haluaa saada pakkauksessa luvatun suojakertoimen. Ohuemmalla kerroksella saa hieman pienemmän suojan. Ei siis todellakaan ole mikään kaikki tai ei mikään -juttu :D Eikä arkena missään nimessä tarvitse samanlaista supersuojaa, kuin ulkona vietettynä päivänä.

   Poista
  2. Todella väärä ja harhaanjohtava tieto mitä annoit blogipostauksessa ja nyt vastauksessa! Suosittelen perehtymään aiheeseen kunnolla, ennen kun jakaa väärää tietoa muille. Aurinkosuojavoiteita pitää levittää vakiomäärä, jotta saadaan purkissa luvattu suojakerroin (2mg/2 neliösenttimetriä ihoa). Jos et levitä tuota määrää, on spf vähemmän kuin mitä tuotteessa lukee. Spf mitataan logaritmisesti eikä lineaarisesti, mikä tarkoittaa sitä, että jos levität spf 50:n aurinkorasvaa puolet tarvitusta määrästä, ei suojakerroin ole puolet 50:stä, vaan 50:n neliöjuuri eli spf 7. Eli aika lailla "kaikki tai ei mitään" -juttu. Lisäksi väitteesi että: "Arkena missään nimessä tarvitse samanlaista supersuojaa, kuin ulkona vietettynä päivänä." on kökkö ja puolusteleva. Jos haluaa suojata ihoa auringonsäteiltä, olkoon motiivi ihosyövältä ja palamiselta suojautuminen taikka ihon vanhenemisen hidastaminen, täytyy aurinkosuojaa käyttää säännöllisesti ja oikeanoppisesti.

   Poista
  3. Heippa Altsi! Ja jäitä hattuun :) Mikä tässä sinusta oli pielessä ja väärää tietoa?

   Olen hyvin tietoinen spf suojakertoimien laskentatavasta ja levitystarpeesta sen saavuttamiseksi, ja ilman muuta jos mainittu suojakerroin halutaan saavuttaa, pitää voidetta löträtä suuret (ja käytännössä mahdottomat) määrät. Kritisoisin tässä myös laskentamenetelmiä, jos johonkin suuntaan tarvitsee sormea heristää; kukaan ei pysty arjessa toteuttamaan ruokalusikallinen kasvoille annostelua ja siten pakkausmerkinnät ovat kuluttajaa harhaanjohtavia.

   Mitä tulee aiempaan vastaukseeni kysymykseen "onko aurinkovoidetta järkeä käyttää ollenkaan jos tuohon annosmäärään ei kykene" - niin todellakin on! Pienikin kerros ON parempi kuin EI MITÄÄN ja ehdottomastin kannustan kaikkia levittämään aurinkovoidetta edes sen verran kuin hyvältä tuntuu, jos vaihtoehto on aurinkovoiteen kokonaan käyttämättä jättäminen. Tavallisen kodin, kauoan ja työn välillä liikkuvan toimistotyöläisen ei myöskään tarvitse suojautua auringolta samalla tavalla, kuin päivän biitsillä viettävä rantalomalainen. Suojaa tarvitaan, mutta altistuksen mukaan, suhteellisuudentajua soveltaen :)

   Poista
 4. Aihe kiinnostaa, koska olen koittanut etsiä alumiinitonta rasvaa, joka ei jötä ihoa valkoiseksi. Kävin juuri Ruohonjuuressa kyselemässä ja kuulemma mahdotonta valmistaa ilman alumiinia, koska suojausteho perustuu nimenomaan sen heijastavaan vaikutukseen, jollei sitten iihen ihon valkoiseksi jättävään pintaan.

  Tästä tekstistä saa kuvan, että mainitsemasi rasva olisi ilman alumiinia, vaikka näin ei ole.
  Mä olen löytänyt vain yhden fysikaalisen ilman alumiinia, se käytössä itselläni, 3v lapsella vaatteita käytetään suojaamiseen, eikä ole koskaan iho punoittanut.

  Näköjään näissä täytyy vaan yrittää valita se pienin paha :/ Mutta vaikka kuinka ois luonnonmukaista olevinaan niin on kyllä ehdottoman tärkeää pestä voiteet pois ennen nukkumaanmenoa aina ja tietty mitä vähempi kemikaaleja, sen parempi. T. Nette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani jos tekstistä sai sellaisen mielikuvan! Tarkoitus ei todellakaan ole ollut johdatella harhaan tmv, vaan nimenomaan ottaa puheeksi tämä alumiiniasia, koska se monia huolestuttaa, ja kertoa ettei sitä tarvitse murehtia. Alumiini on ymmärtääkseni aina sidottu isompaan molekyylikokonaisuuteen, eikä siksi aiheuta vastaavaa vaaraa, kuin mistä esim. deodoranttiesimerkin kohdalla yleensä ollaan huolissaan. Alumiini ei siis pääse imeytymään ihon läpi, ainakaan näin isoissa yhdisteissä.

   Ilman muuta, rasvojen pois pesusta olen kanssasi samaa mieltä! Ovat kuitenkin niin jytyä tavaraa ja ihon pitää saada hengittää rauhassa päivien välissä.

   Uteliaisuudesta kysyisin, mitä aurinkorasvaa olet päätynyt käyttämään?

   Poista
 5. Algamaris-voiteissa oleva alumina ja selitys sille. Tutkii, ennekuin hutkii.. Vastaus löydetty heidän omilta sivuiltaan.

  K: Ainesosaluettelossa lukee Alumina. Sisältääkö tuote siis alumiinia?
  V: Algamaris aurinkosuojatuotteet sisältävät Aluminaa eli alumiinioksidia, joka säätää esimerkiksi voiteen viskositeettia. Kyseinen ainesosa on hyvin paljolti käytetty luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa. Alumina on luonnollista alkuperää ja sallittu sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Kyseistä ainetta ei pidä sekoittaa alumiiniklorohydraattiin, joka on synteettinen kemikaali ja luonnonkosmetiikassa kielletty. Kemiallisesti ilmaistuna Alumina on siis alumiinia, mutta mitään muuta tekemistä näillä kahdella ainesosalla ei ole toistensa kanssa. Alumina on siis täysin luonnollinen eikä tuki ihoa ja on yleisesti käytetty luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa.

  VastaaPoista
 6. Hei! Kehitysehdotus yleisesti blogiin. Nyt kirjoituksissa ei näy päivämäärää, jolloin julkaistu. Sen olisi hyvä olla näkyvillä bloggauksen alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos ehdotuksesta! Tästä olemme saaneet aiemminkin kyselyä, mutta valitettavasti käyttämäämme pohjaan ei saa lisättyä päivämäärää. Otamme tämän huomioon jos ja kun jossain välissä vaihdamme pohjaa :)

   Poista
  2. Moikka ja kiitos ehdotuksesta! Tästä olemme saaneet aiemminkin kyselyä, mutta valitettavasti käyttämäämme pohjaan ei saa lisättyä päivämäärää. Otamme tämän huomioon jos ja kun jossain välissä vaihdamme pohjaa :)

   Poista
 7. Voi harmi, minä ja tyttäreni saadaan allerginen ihottuma kookosta sisältävästä kosmetiikasta... 😳

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.