23. elokuuta 2018

Luonnonkaunis morsian: projekti virheettömän heleä iho


Yksi vaimo täällä hei! Meidän häitä vietettiin jo pian kaksi viikkoa sitten. Vaimo-titteliäkin olen ehtinyt ja yrittänyt makustella, mutta loppujen lopuksi kovin moni asia ei ole muuttunut juuri lainkaan; onhan tässä kasvettu yhdessä aikuiseksi ja eletty ylä- ja alamäkiä perhearjen lomassa jo vuosia. Sitä vähän niin kuin tuntee toisen kuin omat taskunsa ja ehkäpä juuri siksi tuntuu etuoikeutetulta ja onnekkaalta voida sanoa, olevansa toisen aviopuoliso ♥ Te, jotka haluatte fiilistellä vähän lisää häähumua, voitte käydä kurkkimassa meidän hääkuvia instagramin puolella - muuten hypätään taas takaisin kosmetiikan pariin!

Sillä mitäpä muuta morsian haluaisi, kuin hehkua hääpäivänään? Siinä missä jotkut vetävät tiukkoja kuntokuureja häitä edeltävinä kuukausina, vedin minä tiukkaa ihokuuria. Saatan nimittäin, kosmetiikkainnostani huolimatta, toisinaan laiskotella ihonhoidon kanssa. Teen sitä siitä huolimatta, että se joka kerta kostautuu ja näkyy ihossa kuivuutena, sameutena, punoituksena ja kuivuuden ja ärtyneisyyden aiheuttamina epäpuhtauksina. Sen sijaan kausina, jolloin pidän huolta ihosta ja tankkaan siihen kosteutta, saa peilistä ihastella hyvinvoivaa ja kuulasta ihoa.

Kaunis iho on tasapainossa. Epätasapainon sen sijaan aiheuttaa lähes aina ihon kosteustasapainon ongelmat ja ravinteiden puute, jolloin iho ei pysty toimimaan kuten sen kuuluisi. Esimerkiksi omalla kohdallani voin täysin syyttää kaikista ongelmista ihon kuivumista, joka aiheuttaa ihon pinnan kuivumisen, eikä mikään liiku sisään eikä ulos. Lopputulos on hätätilassa olevat kasvot.

Voin rehellisesti sanoa olleeni kauhuissani muistaessani, että mehän tosiaan päätimme pitää häämme elokuussa. Elokuu on pitkään ollut iholleni katastrofaalisin aika, enkä ole aiempina vuosina saanut kiinni siitä, mitä ihoni oikeasti kaipaisi kesäkuukausina, jotta se ei ärtyisi ja ns. räjähtäisi. Keväällä istuin alas ja mietin tilannetta ennakoivasti järjellä. Mitä kesällä tapahtuu ja mitä haasteita se iholle asettaa? Lopulta välähti - kevyemmät ihonhoitotuotteet kesään ei suinkaan tarkoita vähemmän, vaan määrällisesti kenties jopa enemmän, vain kevyempää laatua. Vesikosteutta. Jos kesällä pitää tankata nesteitä, koskee se tietenkin myös ihoa!

Tästä syystä päätin pakottaa itseni säntilliselle ihon kosteutuskuurille, jonka tavoitteena oli a) pitää ihon pinta avoimena sekä b) tykittää ihoon kevyitä ja runsaasti kosteuttavia tuotteita. Ja tiedättekö, minä onnistuin! Oma ihoni ei ole vuosikausiin ollut näin hyvässä kunnossa kesäaikaan (tämän ja viime kesän tilannekatsaus linkin takana) ja haluankin painottaa, että tämä ei ole mikään morsianten ihonhoidollinen yksinoikeus. Tästä setistä kannattaa kenen tahansa ottaa mallia, etenkin jos kesä on kuivattanut ihosi pinnan läpäisemättömäksi kilveksi, pienet epäpuhtaudet ovat vallanneet kasvosi, oma ihosi on vesikosteutta janovaa sorttia tai on luonnostaan rasvoittuva.

Kaikki lähtee tietenkin oman iholle hellävaraisesta, mutta likaa, rasvaa ja saasteita tehokkaasti poistavasta puhdistuksesta. Tällainen kombo luodaan hellävaraisella puhdistustuotteella ja jollain sitä tehostavalla välineellä, kuten musliiniliinalla tai konjac-sienellä.

Itse valitsin kesään kenties kaikkien aikojen yleellisimmältä tuntuvan ja runsaan Antipodes Grace puhdistusvoiteen*, jonka kanssa kasvojen pesu on muuttunut rutiininomaisesta ihonhoitovaiheesta varsinaiseksi spa-kokemukseksi. Eikä mikään ihme, sillä se sisältää moniarauhoittavia ja hoitavia  lemppariraaka-aineitani, kuten avokadoöljyä, jojobaöljyä, laventelia, kehäkukkaa, viinirypäleensiemenöljyä. Harvinaisen onnistuneen ja miellyttämän koostumuksen takana näyttäisi olevan mielenkiintoinen Amigel-ainesosa, joka on luonnollisin mentelmin luotu polysakkaridi, jolla on myös kosteuttavia ominaisuuksia.

Tuon kermaisen täyteläisen puhdistusvoiteen poistamista iholta tehostan tällä hetkellä Benecosin aktiivihiiltä sisältävällä konjac-sienellä. Konjac-sieni muuttuu märkänä pehmeäksi ja sen huokoinen pinta auttaa syväpuhdistamaan ihoa, pyörittämällä sientä kasvoilla hetken aikaa. Konjac-sieni myös kuorii ihon pintaa hellästi, joten tämä on myös oleellinen vaihe ihon pinnan "avoinna" pitämisessä.
Kenties suurimmassa osassa kosteutuskuuriani ovat tietenkin olleet kasvovedet. Kasvovesi on se tuote, jolla saat ihoon lisättyä sen kipeästi tarvitsemaa vesikosteutta. Kehomme ja solumme toiminnat perustuvat pitkälti erilaisiin nesteisiin ja niiden olemassa oloon, joten liekö ihme, ettei ihokaan toimi kunnolla kuivuneena?

Suurin rooli kasvovesisarjassani on ollut Whamisan Toner Originalilla, jolle kirjoitin aiemmin kesällä oman oodinkin. Häitä edeltävinä parina kuukautena olen lötrännyt ja taputellut kyseistä kasvovettä enemmän kuin koskaan - ja siksi tämä toinen pulloni onkin jo loppu ennätysajassa. Se kuitenkin kannatti, sillä tämä on aivan loistokamaa. Whamisan Tonereissa voisi sanoa olevan yhdistetty seerumi ja kasvovesi, niin tehokkaita ne ovat.

Whamisan Toner Originalia olen taputellut ihoon aamuin illoin - aamuisin yhden kerroksen ja iltaisin tarvittaessa enemmän. Tämän lisäksi olen vaihdellen suihkutellut muita kasvovesiä Whamisan Tonerin päälle, tuoden kasvovesivaiheeseen pientä hienosäätöä sen mukaan, mitä ihoni on tuntunut tarvitsevan sillä hetkellä.

Toiseksi eniten olen käyttänyt kesäaikaan Alteya Organicsin Valkoruusuvettä. Valkoruusuvesi poikkeaa hieman useammin nähdystä ruusuvedestä ja on mielestäni kevyempi, raikkaampi ja miedomman tuoksuinen. Silti sen vaikutus ihoon on hyvin saman tyyppinen kuin tavallisella ruusuvedellä. Valkoruusuveden puoleen olen kääntynyt joka aamu, mutta myös kuumien päivien iltoina, kun iho tuntuu kaipaavan ennen kaikkea raikkautta.

Ihon tuntuessa rasittuneelta tai hieman samealta, olen kääntynyt Whamisan Olive Leaf Mist* -kasvosuihkeen puoleen. Kasvosuihke on kehitetty etenkin stressaantuneelle ja ilmansaasteille altivalle iholle, toimien ihoa kirkastavana ja kosteuttavana tuotteena. Suihkeessa ei ole vettä lainkaan, vaan se on kukkaisvesien tapaan täyttä tavaraa, tässä tapauksessa suopa-aaloen (aloe maculata), oliivin, kauranjyvän ja muiden kasvien uutteita.

Punoituksen lisääntyessä ja ihon tuntuessa ärtyneeltä, olen valinnut Lovely Dayn Mermaid* -kasvosuihkeen, joka on loistavan after sun -tuotteen lisäksi täydellinen ihon rauhoittaja. Tässä kasvovedessä pohja on niin ikään täysin kasviuutteista: kamomillasta, aloe verasta, kookosvedestä, hamameliksestä ja vihreästä teestä.

Olen kokenut näiden kasvovesien toimivan äärimmäisen hyvin yhteen; jokainen tuo pöytään jotain omaa, mutta on pohjimmiltaan hyvin samantyyppisiä, hellävaraisia ja ihoa tukevia tuotteita.
Mitä tulee ihon kuorintaan, olen pitäytynyt hyväksi todetussa BYBI:n Prime Time* -entsyymikuorinnassa (joka tosin löytyy nykyään uudistuneesta biohajoavasta pakkauksesta). Entsyymikuorinta on hedelmähappokuorinnan hellävaraisempi pikkusisko, jota uskaltaa käyttää herkemmällekin iholle, useammin ja kesäaikaan. Prime Time on heittämällä parhaan tuoksuinen kuorintatuote koskaan, jonka trooppinen ananaksen ja omenan yhdistelmä vied minulta edelleen jalat alta joka ikinen kerta.

Prime Time kuorinnassa yhdistyy mekaaninen- ja kemiallinen kuorinta, mikä tarkoittaa sitä, että siitä löytyy niin aiemmin mainittuja kemiallisesti ihoa kuorivia hedelmien entsyymejä, mutta myös pieniä ihoa mekaanisesti kuorivia jojobarakeita. Tuotetta otetaan ison herneen kokoinen nokare ja notkistetaan muutamalla tipalla vettä, jolloin kädelle muodostuu maitomainen emulsio. Tämä levitetään kasvoille mielellän pyörivin liikkein, annetaan vaikuttaa 15 minuutin ajan ja poistetaan kosteilla käsillä huuhtoen, jälleen hellin pyörivin liikkein.

Mitä tulee kuorintoihin, olen järkeillyt näin: mieluummin tiheämmin tehty hellävaraisempi kuorinta, joka pitää ihon pinnan kunnon mahdollisimman tasaisesti hyväkuntoisena, sen sijaan, että antaisi ihon pinnan elää jyrkemmin ja iskeä päälle tujumman happokuorinnan. Siispä nimesin sunnuntait kasvohoitosunnuntaiksi, jolloin olen niin kuorinut kuin tehokosteuttanut ihon viikottain.

Alkuun levitin iholle kuorinnan jälkeen kosteuttavan naamion, mutta koska ihoni tuntui kesäaikaan tukkeutuvan naamioista, tein villin vedon ja jätin naamiot kaikkia suosituksia vasten pois, noin kuukautta ennen häitä. Sen sijaan olen pitänyt huolta siitä, että käytin kuorinnan jälkeen todella runsaasti kosteuttavia ja rauhoittavia kasvovesiä, -voiteita ja öljyjä. Juuri niin paljon lisäillen, kuin iho haluaa niitä itseensä imeä. Väittäisin tämän olevan etenkin kausiluontoisesti ok, mutta pitemmän päälle en tietenkään voi suositella tapaa kuin omalla vastuulla. Lyhyellä aikavälillä tämä tapa on kuitenkin ollut aivan ehdottoman mainio - ihosta on tullut äärimmilleen kosteutettu, vailla tukkeumia.

Kaikki ihoon kosteutena lisätyt tuotteet tulee tietenkin myös sitoa ja lukita ihoon. Tähän tarkoitukseen olen käyttänyt aamuin illoin Whamisan hyvin kevyttä Water Cream -voidetta, johon olen lisännyt iltaisin Lovely Dayn Skin Rescue* -ihoöljyä. Yhdessä näistä tulee loistava ihoa kosteuttava, rauhoittava ja epäpuhtauksia ennaltaehkäisevä kombo, jollaista en ole ennen nähnyt.

Lovely Dayn öljy on kasvoöljyksi mielestäni kevyen puoleinen ja sopii siksi myös rasvaiselle iholle, sekä kesäaikaan käytettäväksi. Talvella tarvitsen itse tämän rinnalle toisen runsaamman öljyn. Skin Rescue -öljyn pohjana on kevyt akneihollekin sopiva arganöljy, helokkiöljy, sekä blue tansyä, joka on ihoa tehokkaasti rauhoittava, tulehduksia hillitsevä ja siksi täydellinen ongelmaihon raaka-aine.

Öljyn lisääminen iholle iltaisin on erittäin tärkeää, sillä öljy auttaa ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa tavalla, johon etenkin tämän ihonhoitorepertuaarin muut vesikosteuteen painottuvat tuotteet eivät pysty. Öljytyypin valinnalla on kuitenkin merkitystä, sillä erilailla öljyillä on luonnollisesti toisistaan eroavia vaikutuksia ja ominaisuuksia. Juuri tähän superkosteutukseen ja epäpuhtauksilta välttymiseen painuttavaan ihonhoitokauteen, on juuri tämä öljy ollut täydellinen valinta.


Jos ihoon kaikesta huolimatta puskee epäpuhtauksia, esim. hormoniryöpyn seurauksena, on heittämällä tehokkain tapa nujertaa ne Luén Clear finnigeeli. Tujun hajuista nestettä painetaan huulirasvoista tutulla levityskärjellä suoraan näppyyn 30 sekunnin ajan, tarvittaessa muutamaan otteeseen, ja nuo epätoivotut pirulaiset häviävät jo parhaassa tapauksessa ennen kuin ehtivät kunnolla puhjetakaan. Neste on sekoitus alkoholia, erilaisia kasviuutteita ja rohtoja, joiden yhdistelmä vain toimii.

Tiedättekö, kun lääkkeistä sanotaan, että mitä kamalampi maku, sen parempi teho? Pätee myös tähän. Aivan kammottavan tymäkkä haju, mutta ai luoja mikä ihmeaine! Arvioisin, että minulla paranevat finnit ja epäpuhtaudet noin viikossa - tämän kanssa tuo aika on lyhentynyt noin pariin päivään.

Olin itse sen verran neuroottinen epäpuhtauksien kanssa viikkoa ennen häitä, että käsittelin tällä kaikki pienimmätkin finnin alulta näyttävät kohdat, jolloin ne hävisivät seuraavaan päivään mennessä. Paria päivää ennen häitä kypsyttivät stressitasot minulle hetkessä kaksi oikein klassista pulskaa finniä (ensimmäiset ja ainoat koko kesänä, tietenkin), jotka ihme kyllä laskivat suhteellisen peittämiskelpoisiksi hääpäivään mennessä. Tilanne olisi aivan varmasti ollut toinen, ellen olisi kantanut tätä takataskussani kaikkialle.

Psst! Luén finnigeeli löytyy myös Luén Skin Solution Setistä, jossa saat käytännössä kolme Luén tuotetta kahden hinnalla. Luén setti on myös kehitetty ongelmaiholle ja tutustumisen arvoinen!
Niin tuli tämäkin projekti päätökseen ja mysteeri ratkaistuksi. Tästä setistä kannattaa edelleen ottaa mallia, jos epäilet ihon kosteustasapainon olevan epätasapainossa tai kärsit kesän jäljiltä pienistä epäpuhtauksista. Muuten, nappaa rusinat pullasta, sovella omaan ihonhoitoosi ja laita tämä postaus korvan taakse ensi kesää odottamaan. Niin minä ainakin aion, sekä muistutella teitä heti, kun kesä pilkistää taas horisontissa.


Onko kesäaika ihollesi armahdus vai haaste?

Osallistu keskusteluun

 1. Voi, tämä tuli kuin tilauksesta! Omat häät ensi vuoden elokuussa ja iho on ainakin pari viime kesää ollut ihan tukossa! Kiitos ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ihan täydellistä! Pidät vain visusti mielessä, että näillä vesikosteutta lisääviä tuotteita ei voi läträtä liikaa :) Jos jotain pientä näppyä alkaa pukkamaan niin saat todennäköisesti LISÄTÄ niitä entisestään! Voi tuntua nurinkuriselta, mutta toimii :D

   Poista
 2. Millä taputtelet kasvoveden iholle? Itseäni häiritsee vanulappujen suurkulutis kasvoveden käytössä ja toivoisinkin muita ideoita.

  VastaaPoista
 3. Kasvovesi kannattaa taputella ihoon ihan käsin! Paina hellästi käsiä kasvoihin, niin kasvovesi imeytyy parhaiten :) Itse käytän kestovanulappuja aamuisin, kun pyyhin kasvot puhtaaksi kasvovedellä. Kestovanulapuista voit lukea lisää tästä postauksesta (linkki)

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.