25. kesäkuuta 2018

Luonnonkaunis morsian: tekisinkö häämeikin itse? Häämeikkiopastuksella kyllä!


Kaupallisessa yhteistyössä Biodelly
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä

Minulle on ollut aina selvää, että teen häämeikkini itse. Pidän meikkaamisesta ja kotoani löytyy itselläni loistavasti toimivia tuotteita ja välineitä yllin kyllin, kun taas vieraan meikkaajan tuoliin istuminen hirvittää jo ajatuksen tasolla. Häämeikkiäni koskeva suurin toive onkin näyttää itseltäni, mutta mahdollisimman hyvältä sellaiselta. On ajatuksessa totuudenperää tai ei, mutta lukeudun niihin, joka uskoo toteuttavansa tämän toiveen parhaiten itse. Ja onhan se nyt ihana saada voida meikkailla rauhassa kotona hääaamunaan, kuplivan kera, kaasojen kanssa fiilistellen.

Siitä huolimatta, että meikkaustekniikatkin on varsin hyvin hallussa ja kokemusta omien kasvojen meikkaamisesta puolestaan vuosien ja vuosien ajalta, on mieleeni hiipinyt pelko siitä, että jos mokaankin meikin jotenkin? Kun on tosi kyseessä, huomaan miettiväni meikkaamista aivan uusista näkökulmista ja epäröivän. Kannattaisiko jotain tehdä toisin? Entä jos tarkoistukseen olisikin jokin vielä parempi tuote? Miten saan meikin kestämään priimana iltaan asti? Miten minun pitäisi ottaa valokuvaus huomioon meikkiä tehdessä? Miten ammattilainen lähtisi tavoittelemaan haluamaani meikkiä?

Yhtäkkiä meikkaaminen ei tunnukaan ihan niin simppeliltä.
Onneksi minun ei tarvinnut katsoa kovin kauas saadakseni apua kosmetiikan ja meikkaamisen ammattilaiselta. Olen kevään aikana seurannut kolleegani Miilan työskentelyä Biodellyssä ja muutaman kerran ihaillen kuunnellut viereisestä tilasta hänen vetämiään meikkiopastuksia, joten kesän lähestyessä kysäisin, josko Miila vetäisi minulle häämeikkiopastuksen. Tyyppi tuntee meikit kuin omat taskunsa ja suhtaudumme meikkaamiseen samanlaisella avarakatseisella ja rennolla asenteella; laadusta ei tingitä, mutta meikkaamisen pitää ennen kaikkea olla kivaa. En keksi toista, kenen kanssa mieluummin kävisin läpi häämeikkiäni!

Miilan vetämät Biodellyn meikkiopastukset kulkevat kaikki samaa kaavaa; opastuksessa etsitään asiakkaalle sopivat meikkituotteet, sekä opastetaan niiden käytössä kädestä pitäen, jotta homma toimii myös kotona. Opastuksen voi toivoa haluamastaan näkökulmasta, esimerkiksi meikkipohjaan tai silmämeikkiin keskittyen - tässä minä valitsin häämeikkiaspektin.

Opastuksen hinta on 90 euroa ja se sisältää aina haluamiasi meikkejä 90 euron arvosta. Käytännössä pääset siis shoppailemaan meikkejä henkilökohtaisella avustuksella ja saat ohjeet niiden käyttöön kaupan päälle. Kun joka tapauksessa on päivittämässä meikkejään ja välineistöään häitä varten, on tämä mieletön mahdollisuus päästä harjoittelemaan ja oppimaan ammattilaisen seuraan.

Kävimme Miilan kanssa läpi koko häämeikkini askel kerrallaan omilla meikeilläni ja välineilläni (minun toiveestani), samalla kun itse harjoittelin häämeikin tekemistä. Miilan kohdalla ei tarvitse pelätä tyhmien kysymysten esittämistä, vaan kaikelle ihmettelylle on tilaa. Välillä kyselin itse tuotevaihtoehtoja, välillä Miila ehdotti jotain muuta ja yhdessä totesimme esimerkiksi kulmasiveltimeni tarvitsevan päivitystä.

Opastuksen jälkeen minulle jäi todella luottavainen fiilis häämeikin onnistumisesta, sillä ne viimeisetkin murehtimisen mahdollistaneet epävarmuudet saatiin paikattua. Minä rrrakastin aikaan saamaamme meikkipohjaa, jonka kanssa tunsin hehkuvani enemmän kuin koskaan, olematta lainkaan överi. Se oli freesi, virheetön ja niin täydellinen! Enkä olisi onnistunut siinä ilman Miilan kikkoja. Kuvat tekemästämme meikistä löydät postauksen lopusta sekä videopätkän instagramista (@luonnonkaunis).
Huomioi nämä asiat, kun teet häämeikin itse:


1  Pohjustus, pohjustus & pohjustus

Valmistele iho kosteuttamalla kasvot huolellisesti. Oikein rasvoittuva iho kannattaa valmistella myös rasvoittumista hillitsevällä voiteella, esim. Neal's Yard Remediesin Palmarosa Mattifierilla, muussa tapauksessa tavallinen meikinpohjustusvoide riittää. Zuiin CC -pohjustusvoiteet kannattaa ehdotomasti tsekata viimeistään tässä vaiheessa, sillä esimerkiksi sävy Mint taittaa kasvoilta monilla esiintyvää punoitusta.


2  Käytä puhtaita, tarkoituksenmukaisia siveltimiä

Meikkaaminen on monessa suhteessa välineurheilua, sillä laadukkaat siveltimet tuntuvat tekevät puolet työstä puolestasi ja lopputulos on onnistuneempi, vähemmällä vaivalla. Tarkista siis siveltimiesi kunto ennen tositoimia, että jokaiseen käyttötarkoitukseen löytyy oma siveltimensä ja pese siveltimet pari päivää ennen hääpäivää.


3  Tuo kasvoille valoa

Äärimmäisen freesin lopputuloksen kasvoille tuo vaalean meikkivoiteen ja korostusvoiteen sekoitus, joka toimii valokynän tapaan. Me sekoitimme minulle Nuin meikkivoiteista talvisävyäni Kanapa ja hohdeväriä sävyssä Hukarere, noin 30-70 suhteessa- testaa maun mukaan. Töpöttele sekoitusta niihin kohtiin kasvoja, joihin valo luonnostaankin osuu; kulmakarvojen välistä nousevalle otsan "keskikolmiolle", kulmaluille ja silmien sisänurkkiin, nenän varteen, laajasti silmien alle ja kulmaluille ylettyville alueille. Tätä kasvoja valaisevaa ja "nuorentavaa" sekoitusta käytetään siis laajemmin kuin pelkkää puhdasta hohdetuotetta, jota voi myös lisätä vielä tuomaan iholle extrahehkua.


4  Älä unohda korvia ja kaulaa

Livenä tätä ei välttämättä huomaa, mutta korvien punaisuus saattaa erottua ikävästi valokuvissa, mikäli korvia ei ole töpötelty meikkivoiteella. Jatka siis meikkivoiteen levitystä myös korviin ja kaulalle, niin vältyt kiusallisilta rajoilta ja sävyeroilta.
5  Huolittele kulmakarvat

Ihan kuten missä tahansa meikissä, kannattaa kulmakarvat siistiä, häämeikissä arkimeikkiä tarkemmin, sillä ne kehystävät kasvot. Panosta hyvään viistopäiseen siveltimeen, sinulle sopivaan sävyyn kulmaväristä ja viimeistele koko komeus sävyllisellä kulmageelillä luonnollisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.


6  Huomioi että kamera syö meikkien sävyt

Etenkin silmämeikin kanssa kannattaa lisätä vähän enemmän luomiväriä, näyttävämpää rajausta ja runsaamminen ripsiväriä, kuin normaalisti tekisit, mikäli haluat silmämeikin erottuvan selkeästi myös hääkuvista. Kamera ei juuri koskaan onnistu nappaamaan kaikkia sävyjä, etenkään samalla intensiteetillä kuin paljas silmä, sen huomaan itse esimerkiksi tämän postauksen kuvista, vertaen siihen, mitä näin peilistä ja mikä tallentui esimerkiksi puhelimelle. Etenkin persikkaiset sävyt, joita minullakin on valittuna, ovat hankalia, sillä ne sulautuvat valokuvissa ihoon lähes täysin. Aivan överiksi ei meikkiä tietenkään kannata vetää, ettei sulhanen säikähdä alttarilla, mutta livenä ja valokuvissa toimivan tasapainon löytämiseen kannattaa keskittää hieman ekstra huomiota.


7  Panosta ripsiin

Harkitse irtoripsien lisäämistä silmämeikkiin (katso kohta 5), sillä irtoripset nostavat heti silmämeikin ns. next levelille. Valitse magneettikiinnitteiset ripset, joiden kanssa vältyt vahvoilta ripsiliimoilta ja jotka kestävät satunnaisessa käytössä vuosikaudet. Magneettiripsien tyvessä sijaitsevat magneetit ovat todella huomaamattomat ja häviävät täysin tummempaan silmämeikkiin rajauksineen. Magneetit erottuvat vain jos osaa katsoa tarpeeksi läheltä (tai kuten näissä alla olevissa todella tarkoissa valokuvissa).
Mihin sitten törsäsin opastukseen kuuluneen budjetin? Omia meikkejäni läpikäydessä ja sävyjä pohtiessamme huomasimme muutaman täyttöä kaipaavan aukon, jolloin palveluun kuuluvat 90 euron arvoiset tuotteet tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Valitsin itselleni Lily Lolon viistopäisen siveltimen, joka on itseasiassa loistava kulmasivellin. Lisäksi valitsimme minulle poskipunasävyksi Zuiin Lip & Cheekin sävyssä Helene, jota tulen sekoittamaan myös korostustuotteena toimivaan Nuin korostusvoiteeseen sävyssä Hukarere.

Täytyy sanoa, että olen hypistellyt ja Hukarerea käsissäni lukemattomia kertoja ja haaveillut sen käytöstä korostustuotteena talvikautena, mutta en olisi ikinä keksinyt sen käyttämistä sekoituksissa muiden tuotteiden kanssa. Tässä käytössä sen monikäyttöisyys on aivan omaa luokkaansa - olen hullaantunut! Viimeisimpänä, mut ei vähäisimpänä, etsimme minulla myös persikkaiseen silmämeikkiini sopivan ruskean varjostussävyn, joka löytyi Zuiilta sävyssä Raisin.
Uppoudutaan vielä tarkemmin minun häämeikkiini ja tuotevalintoihin toisessa postauksessa, mutta näistä kuvista saatte hieman osviittaa tavoittelemastani suunnasta. Huoliteltu, näyttävä, mutta kuitenkin luonnollinen meikki, jossa näytän itseltäni, kuitenkin mahdollisimman upeana. Aion jatkaa vielä pientä testailua ja harjoittelua heinäkuussa, jonka aikana lopullinen setti selviää.

Huomenna aion ensimmäistä kertaa toistaa Miilan kanssa läpikäymäni opit yksin, sillä minulla on aika sekä koekampaukseen parhaalle Nooralle Ekomamaan, että morsiuspukuni ensimmäiseen sovitukseen - en ehkä kestä, miten ihanaa ja jännittävää! Tämän lähempänä h-hetken lookia en tule olemaan ennen oikeaa hääpäivää. Kannattaa seurata päivän kulkua Instagramin puolella, josko sinne ilmestyisi pieniä pilkahduksia päivästä?Mitä sinä kysyisit häämeikkiopastuksessa?
Uskaltaisitko tehdä häämeikkisi itse?Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.