1. kesäkuuta 2018

Bye bye vanulaput!Miten pienestä sitä välillä osaakaan olla iloinen? Päätin vuosi sitten ottaa asiakseni päästä vanulapuista eroon. Tiedättehän, niistä kaupan kertakäyttöisistä pikkupalasista, joita kuluu syntinen määrä, mutta voi itku että ne tulevat tarpeeseen! Karkea arvio on, että itselläni kului päivässä jopa 5 vanulappua, kun pyyhkäisen kasvot kasvovedellä aamuin illoin, sekä silmämeikkien rippeet iltaisin.

Jossain vaiheessa kyllästyin vanulappupötköjen raahaamiseen kotiin - onhan tuo lappusten määrä loppujen lopuksi aika kauhistuttava. Sitäpaitsi, ekologiset kestovanulaput alkoivat jo olla arkipäivää, ja onhan pestävät kasvorätit meidän taloudessa jo ihan tuttu juttu musliiniliinojen muodossa. Next level, sanoin, ja runttasin ostoskoriin nipun Avrilin kestovanulappuja.
Avrilin kestovanulaput ovat loistavia. Niiden molemmat puolet ovat erilaista materiaalia; yhdeltä puolelta löytyy karheampi froteemainen pinta ja toiselta pehmoisempi herkemmillekin ihoalueille sopiva pinta. Itse pyyhin kasvot kauttaaltaan tuolla karheammalla puolella, joka on myös erinomainen kasvonaamioiden poistaja, kun taas silmänympärykset pyyhkäisen pehmeällä puolella.

Kestovanulaput ovat lisäksi 3x isompia kuin tavalliset vanulaput, 10x10cm, ja istuvat käteen paremmin. Pesukoneessa nuo pyörivät pyyhe- ja lakanpyykin sekä musliiniliinojen seassa, pyykkipussiin suljettuna. 

Moni tuttu on kysynyt, että eikö kestovanulappu imaise kauhean paljon tuotetta itseensä. Mielestäni eivät, vaan itseasiassa kasvovesi jää herkästi lapun pinnalle pyörimään, ellei kasvovettä tarkoituksenmukaisesti imeytä siihen. Jos kasvoveden kuluminen kuitenkin huolettaa, kannattaa se ensin levittää kasvoille ja sitten pyyhkäistä vanulapulla pois.

Itse olen yllättynyt vanulappujen kestävyydestä. Vastoin odotuksiani, ovat kestovanulaput edelleen varsin freesin näköisiä, eivät ole tummuneet taikka nyppääntyneet pahasti. Käsistään kätevä henkilö pyöräyttää hetkessä kestovanulaput itse, mutta jos et omista saumuria ompelukonetta, ovat nämä valmiit myös mainio vaihtoehto. Avrilin kestovanulaput tehdään luomupuuvillasta Ranskassa ja kustantavat 2,50-3,00€/kpl ostopaikasta riippuen.
Joko sinäkin olet hyvästellyt kertisvanulaput?
Nyt viimeistään on sen aika!Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. En ole vielä päässyt tälle levelille, mutta sentään ostan vain vanupuikkoja, joissa ei ole muovia. Tarvisin aika ison määrän lappuja, koska mullakin niitä kuluu enkä pese kuitenkaan pyykkiä joka päivä. Ompelukone on jossain kellarissa, äkkiähän sitä tuollaiset ompelisi kun vain ottaisi asiakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on tosi tärkeä valinta :) Ihan totta, että määrän tarvitsee olla aika suuri, ellei pyykkiä tule pyöriteltyä yhtä usein kuin esim. meidän lapsiperheessä. Mutta surautappa läjä, jos saat ompelukoneen kaivettua esille! :)

   Poista
 2. Kiva kun blogi on aktivoitunut :)
  Mulla kuluu 1 vanulappu päivässä aamuisin ja valkoista pyykkiä tulee niin vähän, että kerran kuussa tulee vedettyä ne pesukoneen pikaohjelmalla. Haluisin kovasti käyttää, mutta se ei ole meidän taloudessamme kovin käytännöllistä. Kuitenkin niitä joutuu ostamaan lakkojen poistoon. Ostan joka tapauksessa Soil Associationin sertifioimia lappuja.
  Onhan niitä värillisiä lappujakin mutta jotenkin valkoinen olisi niin paljon esteettisempi. No-ehkä nämä jonain päivänä rantautuvat tännekin. Koskaan ei voi sanoa että ei koskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että ilahduttaa :) !

   Totta, joskus tulee niitä tilanteita ettei pyykkikorissa ole paljoa muuta 60 pestävää, mutta otan sen motivaattorina vaihtaa lakanat ;D Edes osittain kestovanulappuihin vaihtaminen on kuitenkin parempi kuin ei mitään - jokainen kestovanulappukerta on yksi tai kaksi vähemmän roskiin heitetyistä :) Vähäkin on aina kotiinpäin. Siis hienoa!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.