27. toukokuuta 2018

Kesän paras meikkipohja - Madara City CC
Paljastetaan heti alkuun: minä inhoan bb-voiteita. En ole koskaan voinut ymmärtää niiden paikkaa tai funktiota. Sanokaa perinteiseksi, mutta pidän mielelläni meikkivoiteet meikkivoiteina ja kosteusvoiteet kosteusvoiteina. Miksi kaksi hyvää tuotetta pitäisi sekoittaa? Enhän lantraa hyvää viiniäkään vedellä?

Kokeilemani yksilöt eivät ole tasoittaneet ihoani kuten haluaisin, ovat levittyneet huonosti, eikä kosteustehokaan ole ollut kummoinen. Eikä se ole ollut ongelma; kaapistani on aina löytynyt tykkejä kosteusvoiteita ja erinomaisia meikkipohjia. Sydämessäni ei ole ollut ammottavaa aukkoa, jonka vain sävyllinen voide voisi täyttää.

Sitten tuli Nui, joka mullisti käsitykseni luonnonkosmetiikan meikkivoiteista. Puoli vuotta myöhemmin rakastan Nuin meikkivoiteen jättämää jälkeä yhä edelleen, enkä usko, että saamme  sille pitkään aikaan oikeasti varteenotettavaa kilpailijaa. Samalla sanon ääneen sen, minkä me kaikki tiedämme. On se päivittäisessä käytössä hintava. Henkilö, joka haluaa ehostaa itseään edes hieman joka päivä, saattaa oman taloutensa kestävyyden kannalta haluta sen rinnalle kevyemmän ja edullisemman vaihtoehdon, kuitenkaan laadusta tinkimättä. 
Jotkut teistä ehkä jo bongasivat tiedon siitä, että olen valmistumiseni myötä aloittanut työt Biodellyssä (tästä lisää myöhemmin). Yksi parhaista puolista työssäni on se, että olen entistä paremmin kartalla uutuuksista ja osittain jopa velvollinen testaamaan niitä, tietääkseni mistä puhun asiakkaille. Jos näin ei olisi, olisin taatusti missannut Madaran uudet Anti-Pollution CC -voiteet.

Mitä eroa on BB- ja CC-voiteella? Tämä on oleellinen syy siihen, miksi tämäkin skeptikko lämpeni. BB- ja CC-voiteita yhdistävä tekijä on se, että molemmat toimivat monitoimituotteena, yhdistäen hoitavia ainesosia, peittävyyden ja aurinkosuojan. Erojakin kuitenkin löytyy; BB-voide kallistuu enemmän sävyttävän päivävoiteen puolelle, kun taas CC-voide muistuttaa enemmän meikkivoidetta. Pääasiallinen ero on siis peittävyydessä, mikä selittää miksi meikkivoidetta muistuttava CC-voide hurmasi minut, saaden minut lompsimaan siltä seisomalta kassalle.
Yksi houkuttavimmista tekijöistä Madaran City CC:n kohdalla on lupaus auttaa niin sanotun kaupunki-ihon, city skin, hoidossa. Ilmanlaatu kaikkine saasteineen asettaa ihon koville ja termi city skin kuvastaa tyypillistä kaupunkieläjän sameaa, väsynyttä ja ärtynyttä ihoa, johon myös ilmestyy herkemmin juonteita. Ilmansaasteiden sanotaan olevan samalla tavalla vahingollisia iholle kuin UV-säteily, sillä saasteet oksidoivat (hapettavat) ihoa ja vievät ihosta kosteutta. Tässä on kaikki ennanaikaisen vanhentumisen ainekset.

Mitä samea kaupunki-iho sitten kaipaa? Säntillistä ihon puhdistamista, runsaasti oksidoitumista vastaan tehoavia antioksidantteja, kosteutta, sekä suojaa. Siinä missä moni kyllä ravitsee ihoaan laadukkailla ihonhoitotuotteilla aamuisin ja iltaisin, saattaa niiden väli ammottaa tyhjyyttään. Miten suojata ihoa päivän aikana, kaupungissa liikkuessa? Tähän Madara on halunnut tarttua City CC -voiteellaan ja vieläpä onnistunut siinä ihailtavan hyvin.

City CC:n pohja on yhdistelmä monia huippuraaka-aineita ihon kosteuttamiseksi ja korjaamiseksi. Voiteen pohjaksi on valittu kosteuttava ja rauhoittava aloe vera, jonka lisäksi voiteesta löytyy esimerkiksi antioksidanttipommina tunnettu tyrniöljy, vitamiinirikas ja tulehduksia rauhoittava viinirypäleensiemenöljy, ihoa korjaavaa mäkikuismaa, sekä tähän mennessä jo kaikkien huulilla oleva superkosteuttaja hyaluronihappo. Voide sisältää luonnollisen aurinkosuojan kertoimella 15 (oikein riittävä kotoa töihin ja kaupan kautta kotiin -arkipäivien kerroin), jonka kruunaa oikeasti silminnähtävä, kevyen meikkivoiteen kaltainen peittävyys.

City CC:tä saa tällä hetkellä kahdessa sävyssä, light beige ja medium beige, joista light beige sopii useimmille. Toivon kuitenkin kovasti, että Madara jatkaa linjan kehittämistä ja tuo markkinoille useampia sävyjä, sillä kaikista vaaleimmille ei edes light beige sovi. Me kalkkikset tarvitsemme ehdottomasti varsinkin talveksi vielä vaaleamman fair sävyn. Mutta esimerkiksi itse pärjään vaaleammalla sävyllä kesällä.

Voiteen koostumus on mielestäni äärimmäisen miellyttävä ja levittyy kasvoille kuin unelma. Ainoa moite on yllättävän kiiltävä lopputulos (jonka selittää runsas määrä hoitavia ainesosia), joka vaatii kevyen taltuttamisen rasvaisuutta sitovalla, värittömällä irtopuuterilla. Tähän tarkoitukseen sopii Benecosin Translucent kiinnityspuuteri, Everyday Mineralsin Finishing Dust, Lily Lolon kiinnityspuuterit tai Nuin vastaava kiinnityspuuteri. Iholla sävytön kiinnityspuuteri on muuten yksi parhaista hankinnoista, minkä voi tehdä kestävän meikkipohjan eteen. Ne eivät lisää päivän mittaan pakkelikerrosta, vaan imaisevat iholta rasvaisuuden itseensä.

Kiinnityspuuterilla viimeistelyn kanssa kannattaa kuitenkin olla maltillinen, sillä täysin matta lopputulos näyttää elottomalta. Ole mieluummin hellä otteissasi ja jätä ihoon kaunis kuulas, valossa hehkuva pinta.


Meikkipohja Anti-Pollution CC -voiteella, Zuiin Mint pohjustusvoiteella pohjustettuna.

Meikkipohja Anti-Pollution CC -voiteella pitkän hellepäivän päätteeksi, ilman pohjustusvoidetta.


Siinä missä Nuin meikkivoide photoshoppaa ihon lähes virheettömäksi, antaa Madaran CC-voide ihon pienien vivahteiden kuultaa läpi, mutta esimerkiksi kasvojen vaihteleva punoitus ja sameus pysyy piilossa. Kestävyys on mielestäni hyvä; erinomainen pohjustusvoiteen kanssa ja kohtalainen suoraan iholle levitettynä. Suosittelen käyttämään pohjustusvoidetta, kuten esim. Zuiin Mintiä.

Muistakaa kuitenkin, että vaikka tämä onkin täydellinen kesätuote, ei CC-voide korvaa kunnon aurinkovoidetta, mikäli tarkoitus on oleskella auringossa. Levitä tuolloin aurinkovoidetta meikkipohjan alle tai valitse sävyttävä aurinkovoide. Algamariksen aurinkosuojavoiteet kasvoille olen totenut parhaiksi.

Niin ja hinta. Ei tätäkään voi halvaksi sanoa, mutta vaihtoehdoksi Nuille loistava. Nuin meikkivoiteen hinta on 40€/30ml ja City CC:n puolestaan 28,90€/40ml, siis litrahinnaltaan noin puolet halvempi.
Ja onhan se nyt hei tosi kivan näköinenkin! Madaran uudet pakkausmuotoilut saavat tämän sykkimään. Hyvää työtä!


Joko sinäkin olet City CC -hurmiossa?


Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Osallistu keskusteluun

  1. Juuuu, minäkin olen city cc -hurmiossa! Sipaisen päälle kevyesti Flow kosmetiikan mineraalipuuteria, niin ei kiillä.

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.