7. marraskuuta 2017

Täydellisyyden äärellä - NUI cosmetics (sis. alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö - Biodelly
Olen aina puhunut siitä, miten yhden kosmetiikka- tai meikkisarjan jokainen tuote ei voi osua nappiin ja että tuotesarjoista on valittava ne itsellen parhaiten sopivat helmet. Mutta, kun olen nyt kuukauden päivät yllättynyt aamu toisensa jälkeen, hihkunut ja huokaillut ihastuksesta yhden ja saman meikkisarjan äärellä, on minun peruttava sanani. Otan niistä ihan jokaisen takaisin, koska minä olen ollut väärässä.

Valmistautukaa nipistelemään itseänne, sillä seuraavaksi aion kertoa teille jotain, mitä ette heti tule uskomaan todeksi. On olemassa täysin luonnollinen ja kokonaisuudessaan vegaaninen meikkisarja, jonka meikkivoide on kaikista meikkivoiteista samettisin ja kauneimmin levittyvä, korostusvoide taikoo kasvoille hehkun, kuin aamukaste olisi suukottanut niitä, sisältää täydelliset viileän sävyiset kulmavahat, joiden levitysjälki on virheetön, ja ripsiväri... ripsiväri, joka säilyttää taivutukset runsaalla koostumuksellaan. Eikä se ole hävyttömän kalliskaan.
Kun sain nähdä ensimmäisen vilauksen NUI cosmeticsin meikkejä, olin hetken sanaton. Mustat, skandinaavisen tyylikkäät pakkaukset kolahtivat lujaa ja mielenkiintoni heräsi nopeammin kuin aikoihin. Aivan ensimmäisenä tartuin tietenkin luonnonkosmetiikassa haastavaksi osoittautuneeseen meikkivoiteeseen, tuohon mustaan lasiseen pulloon, ja huokailin vain. Sisälläni kuulin ääneni huutavan "I'm done! Take my money!".

Tuon päivän päätteeksi löysin itseni tekemästä meikkileikkejä myöhään illalla, jotain, mitä en ole tehnyt aikoihin. Olen sinnitellyt ja tuskaillut tämän salaisuuden kanssa niin pitkään, ja nyt vihdoinkin saan kuuluttaa intoani tästä silkkaa täydellisyyttä hipovasta meikkisarjasta, sillä NUI:t saapuivat juuri Biodellyyn. En vain väitä, vaan tiedän näiden menevän kuin kuumille kiville, ja että NUI:sta tulee meistä monelle luottosarja.

Ai miksi? No minäpä kerron.
Aloitetaan nyt tästä jumalaisesta meikkivoiteesta, koska sitä tässä on odotettu repeämispisteeseen asti. Photoshopia pullossa, niin kuvalin tätä ystävälleni, jonka yllätin salapurnukoitteni ääreltä. Oho, sanoi hän. Eikä tätä voisi paremmin kuvailla. Todella pigmenttinen, mutta samettisen kevyt ja hoitava koostumus liukuu iholle vaivattomammin kuin mikään kokeilemani meikkivoide koskaan. Se peittää ihon virheet, mutta lopputulos jää kuulaan ja terveen näköiseksi. Hetkessä olen vähän kauniimpi versio itsestäni.

Tämä on se meikkivoide, josta teistä muutamat kyselivät I love me -messuilla, kun ihastelitte meikkipohjaani, ja josta en silloin vielä voinut hiiskua. Tämä on se meikkivoide, joka on syrjäyttänyt kaikki muut meikkipohjani. Tämä on se meikkivoide, joka taikoo kasvoiltani opinnäytetyön, pikkulapsiarjen ja huonosti nukutut yöt. Tämä on se meikkivoide, joka saa minut hätääntymään ajatuksesta, että saatavuus joskus keskeytyisi.
Meikkivoidetta pystyy levittämään kauniisti jopa sormin, ja mikä parasta, sitä voi halutessaan kerrostaa, jotta lopputulos on vielä peittävämpi. Se on yhdistelmä kosteuttavia, hoitavia ja rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa, sekä erilaisia kasviöljyjä ja -uutteita, kuten kamomillaa, vaniljaa, laventelia ja hurmejuurta, tehden siitä oivallisen myös akneiholle. Myös meikkivoiteen vaniljaisen mausteinen tuoksu on mainitsemisen arvoinen - niin hurmaava ja ainutlaatuinen.

Pysyvyyskin on  mielestäni huippuluokkaa tällaiseksi hoitavaksi meikkivoiteeksi, joilla on taipumusta sulaa kasvoilta muutamassa tunnissa. NUI:n kanssa näin ei ole käynyt kertaakaan ja se selvisi kunnialla jopa I love me -messuviikonlopun tulikokeen; selvisin muutamalla puuterin töpöttelyllä jopa 14 tunnin päivästä. Pysyvyyttä parantaa tietenkin ihotyypille sopiva primeri ja meikkivoiteen kiinnitys kiinnityspuuterilla.

Aikamoiset riemuntanssit on saanut aikaan myös se, että tämä ei keräänny juonteisiin. Maagisen 25 ikävuoden rajapyykin ylitettyäni olen huomannut, että meikkivoiteet ovat alkaneet kerääntyä otsan ilmejuonteisiin, eivätkä kolme vaaleaa viivaa otsalla ole ollut ihan läpihuutojuttu. NUI:n meikkivoide on armollinen ja antaa minun ilmeillä juuri niin paljon kuin luonteeseeni kuuluukin.


Itselläni on käytössä toiseksi vaalein sävy Matao 02, joka on sattumoisin aivan täydellinen sävy minulle: kylmä/neutraali, ei liian punertava, vaan juuri sellainen stereotypisen pohjoismaisen neidon sävy. Oikein vaalealle iholle sopii tätäkin vaaleampi sävy Intense Kanapa 01 ja sävyt tummenevat aina oikein tummaan Wera 07 sävyyn.

Huomaatteko tuon "photoshopatun" läikän kämmenselässä? Sama efekti kasvoilla aiheuttaa äkillisen riippuvuuden. Teitä on varoitettu.


Toinen suursuosikkini NUI:lta on voidemainen luomiväri, monitoimituote, joka on aivan unelma korostustuotteeksi. Vaikka meikkivoide jättääkin kauniin kuulaan pinnan iholle, pidän siitä, että saan kasvot todella hehkumaan, sipaisemalla voideluomiväriä poskipäiltä ohimoille, kulmaluulle, nenänvarteen ja amorinkaarelle. Itselläni on tähän tarkoitukseen käytössä sävy Piari. Vaaleampaa korostustuotetta etsivä valitsee itselleen Hukareren ja ruusuista hohtoa kaipaava puolestaan Puawain.

Näiden hohto on tismalleen sellainen, jota korostustuotteelta kaipaan; valoa taittava ja hohtava, mutta ei kimalteleva, luonnollista terveen ihon hehkua imitoiva look.
Kuinka opea on tämäkin pakkaus, jossa huulipunan sävyn näkee heti?Yksi NUI:n suurimmista ylpeyden aiheista ja samalla syy koko sarjan perustamiseen, ovat punapigmenttiset huulipunat ja poskipunat, jotka ovat vegaanisia. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys, sillä punainen pigmentti on luonnonkosmetiikassa lähes poikkeuksetta eläinperäinen, kuten esim. karmiini. Saman ongelman kohtasivat NUI:n perustajat Annika ja Swantje, etsiessään vegaanista, klassisen punaista huulipunaa. Kun kriteereitä täyttävää vaihtoehtoa ei löytynyt, päättivät naiset valmistaa huulipunansa itse. Vegaanisen huulipunan luominen kuitenkaan suinkaan jäänyt yhteen, vaan NUI:n valikoimista löytyy tällä hetkellä kymmenen vegaanista huulipunaa, sekä neljä voidemaista poskipunaa.

Huulipunien sävyvalikoima on äärimmäisen vaikuttava. Hoitavasta huulipunapohjasta tehdyistä huulipunista seitsemän on puolikiiltäviä ja kolme mattaista. Kaiken lisäksi sävyt ovat keskenään oikeasti erilaisia, sekään ei ole itsestäänselvyys. Omia suosikkejani on ehdottomasti suloinen pinkkiin taittava Moanakoralliin taittava Emere ja persikkainen nudesävy PaniaErikoisempia ja tällä hetkellä kovassa huudossa olevia sävyjä ovat oikein tumma Tiare ja vaalean laventelinen ja matta Ruiha. Ja se klassinen kirkas punainen sävy? Se on Aroha.

Voidemainen poskipuna herätti minussa pientä epäilystä, sillä voidemaisten poskipunien levittäminen tasaisesti voi olla, noh, jopa tuskaista. Sain kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä tämä tyylikkääseen stickiin pakattu voidemainen monitoimipuna häivyttyy kuin itsestään. Poskipunaa saa helposti laitettua enemmänkin, mutta myös tällainen omaan makuuni sopivampi luonnollisen lämmin hehku taipuu vaivatta. Samasta puikosta voi sipaista sävyä myös huulille ja luomille.

Levittämistä kannattaa kokeilla niin suoraan stikistä (muista kuitenkin häivyttää!) kuin sormen kautta. Häivyttäminen onnistuu helpoiten kevyin, pyörivin liikkein.

Itselläni on tällä hetkellä käytössä sävy Pititi, joka on perinteisen ruusuisen punainen joka-tilanteen-poskipuna. Se käy meikkiin kuin meikkiin. Olen iskenyt silmäni myös äärimmäisen suloisen haaleaan Mawheroon, jolla oletan saavan poskille freesin kevyen punan ns. meikittömään meikkiin.
NUI:n kiinnityspuuteri puolestaan herätti minussa valtavan nostalgian tunteen, sillä vipallinen kivipuuteri oli yksi ensimmäisistä meikkituotteista, mitä otin aikoinaan käyttöön meikkitaipaleeni alkaessa ja on itseasiassa ollut vuosia katkolla. Kysynpähän vain, että miksi?

NUI:n kiinnityspuuteri on aivan toista maata noiden vuosia sitten mukana kantamieni puutereiden kanssa, sillä väritön kiinnityspuuteri ei päivän mittaan lisättynäkään tee meikkipohjasta ns. pakkelia. Sen sisältämä riisijauhe ja kaoliini sitovat itseensä ihon rasvaisuuden, samalla kun aloe vera ja vihreä tee rauhoittavat ja suojaavat ihoa. Mica sen sijaan pitää huolen siitä, ettei jälki ole överimatta, vaan meikkipohjan luonnollinen vaikutelma säilyy.

Käytän itse kiinnityspuuteria kiinnittämään meikkivoiteen erityisesti T-alueella, jonka jälkeen puuteri sujahtaa laukkuun mukana kannettavaksi. Peilillisestä pakkauksesta on näppärä kurkata kasvojen tilanne vaikkapa ennen tapaamisia, oli sitten missä tahansa. Muista kuitenkin säilyttää pakkauksessa puuterin ja vipan erottava muoviläpyskä, jotta ihon kanssa kosketuksissa oleva vippa ei koveta puuterin pintaa - näin saat puuterista pitkäikäisen liittolaisen.
Saisiko tähän hieman rumpujen pärinää? Yllä näette harvinaisen näyn: ei vain yksi vaan kaksi täysin nappiin mennyttä kulmavahasävyä. Vahan koostumus on juuri sopivaa; tarpeeksi kevyttä, jotta väriä saa siveltyä kulmiin ilman mitään lämmittelykikkailuja tai siveltimen kostuttamista, mutta juuri sen verran tiivistä, että väri tarttuu siihen mihin haluaakin. Vahalla saa aikaan niin luonnollista kuin viimeisen päälle tarkkaa jälkeä, sillä vahamaista kulmaväriä voi sipaista niin iholle kuin kulmakarvoihinkin. Kulmakarvahifistelijä hyväksyy.

Kulmavahaa löytyy kokonaisuudessaan kolmea eri tummuusastetta: Kanapa, erittäin vaalea, neutraali ja kaikista vaaleimmille blondeille sopiva sävy; Reo, viileä ja keskivaalea sävy meille  suht vaaleille; ja Pouri, neutraalin/viileän tumma sävy. Itselläni on näissä kuvissa sävy Reo, joka tummuudeeltaan minulle oikeaoppinen sävyvalinta.

Kun kaipaan oikein näyttävää meikkiä, valitsen Pourin, jolloin minulle riittää oikein kevyet vedot viistopäisellä siveltimellä. Pouri soveltuu erinomaisesti myös käytettäväksi eyelinerina ripsien tyveen.

Viimeisenä kaikista NUI:n meikeistä korkkasin ripsivärin, ja rehellisyyden nimissä, oletin sen olevan sarjan kompastuskivi. Ei yhden sarjan jokainen tuote vain voi olla hyvä, ei voi! Niin hoin itselleni. Tämä on varmaan ihan surkea, mutta ei se haittaa, sarja on muuten ylittänyt odotukseni täysin.

Arvatkaapa vain, kuka jäi sanattomana pähkäilemään, miten tässä saattoi käydä näin? Keitä nämä naiset ovat ja mitä on tämä taikuus, jota ovat pullottaneet tuotteesta toiseen?

Ripsiväri on toden totta hyvä, ei kaikkien aikojen suosikkini, mutta erittäin hyvä! Sen ehdoton vahvuus on oikein runsas ripsiväriaineen koostumus, joka ei suorista taivutuksia edes ripsien kärjistä. Sillä saa kerrostamalla aikaan sekä volyymia, että pituutta, ja tiedän, että tämä on ollut vastaus joidenkin testaajien vuosien ripsivärimetsästykseen. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tuote, jos ripsivärikamppailu on edelleen käynnissä, eivätkä taivutukset tunnu pysyvän ripsivärin levityksen jälkeen.

(Postauksen kuvien meikki on varsin luonnollinen ja ripset myös sen mukaiset. Näyttävyyttä saa halutessaan runsaamminkin!)


On suorastaan uskomatonta, miten upeita tuotteita toisensa jälkeen NUI on onnistunut puskemaan markkinoille. Täyttä kultaa ulkoa sisälle. Noin vuoden vanha yritys on onnistunut kehittämään täydellisiä koostumuksia, joiden kanssa moni muu luonnonkosmetiikan yritys kamppailee vuosikymmeniä. Siis nöyrä hatun nosto tälle saksalaiselle tehotiimille ja valtava kiitos Biodellyn suuntaan, kun tuotte nämä herkut meidänkin saataville. Jään malttamattomana odottamaan, minkälaisia lisäyksia sarjaan mahdollisesti saadaan tulevaisuudessa.


Jos luulitte, ettei hypetys voisi tästä enää jatkua, niin väärässä olitte. Sekä minun että teidän iloksi, saan tarjota teille -10% alekoodiin NUI:n tuotteista Biodellyn verkkokauppaan. Alennuksen saatte koodilla "luonnonkaunisnui" ja se on voimassa 21.11. asti. Kaikki NUI:n tuotteet ja sävyt löydät täältä. Ja kääk, siellähän ne komeilevat jo myydyimpien tuotteiden joukossa! Niin tiesin tämän!


Joko nipistelitte itseänne? Mikä NUI:n tuote kuulostaa teistä kaikista parhaimmalta?

Ann-ChristineYhteistyössä Biodelly.
Postaus sisältää affiliatelinkkejä.

Osallistu keskusteluun

 1. Tähän on vain kolme sanaa: Pakko. Päästä. Testaamaan!

  Varsinkin tuo meikkivoide on pakko kokeilla, niin paljon tässä on kärsitty tuskia omalle iholle sopivan (ja tarpeeksi peittävän) pohjan löytämiseksi. ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa!! Mä olen ainakin aivan täysin myyty sen suhteen! Paras kosmetiikkauutuus aikoihin :) Jos oikein peittävää jälkeä haluaa niin kannattaa kerrostaa meikkisienellä!

   Poista
 2. Kuulosti kyllä heti "shut up and take my money" :) Kulmakarvaväri ja huulipuna kuulostavat ehdottomasti kokeilemisen arvoisilta. Millainen pysyvyys huulipunilla on? Meikkivoide ja ripsari tippuivat heti pois kokeiltavien listalta, kun niissä oli limonene, jolle olen allerginen. Harmi. Mukavaa että voidemaisille poskipunille ja highlightereille tuli lisää vaihtoehtoja. Ne vaan ovat paljon kestävämpiä kuin puuterimaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan! Onneksi ei ole mikään kovin kallis sarja, muuten olisin riippuvuuteni kanssa pulassa :'D Hyvä pysyvyys on, kokeilemisen arvoisia ehdottomasti! Ihan samaa mieltä olen, varsinkin kun koostumukset menee niin nappiin :)

   Poista
 3. Ripsari lähti testiin, voi toivottavasti on hyvä, täällä kun itken edelleen lopetetun UNE:n perään, eikä toista samanlaista ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi äh, se on kyllä jättänyt niin monen sydämeen ammottavan aukon! Pidän kovasti peukkuja että tuo natsaisi sulla :)

   Poista
 4. No nyt kuullostaa mahtavalta sarjalta! Etenkin meikkivoide ja mattahuulipunat. Mattaisia huulipunia saisi kyllä olla tarjolla enemmänkin luonnonkosmetiikassa. Kiinnostaisi kuulla vielä myöhemmin, että kauanko sulla kestää käytössä tuo yksi meikkivoidepurkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on!! Sanopa muuta, tosi jännää ettei niitä ole sen enempää tai ovat "mattaa". Arvioisin, että tuosta on kulunut nyt parissa kuukaudessa päivittäisessä käytössä puolet, mutta kun pakkauksen läpi ei näe niin arvio voi kyllä heittää suuntaan tai toiseen. Aika normaali riittoisuus mielestäni :)

   Poista
 5. Moikka, tämähän kuulostaa hyvältä. Mä olen pitkään etsinyt hyvää luonnonkosmetiikkameikkivoidetta, enkä oikein ole vielä löytänyt sopivaa. Saitko kasvot hyvin puhtaaksi illalla? Mulla on normimeikkivoiteiden kanssa aina ollut ongelmaa että kasvot eivät puhdistu tarpeeksi hyvin kun en herkkäihoisena voi käyttää kovin järeitä puhdistusaineita. Siksi vähän kaihdan voidemaista meikkipohjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että minulta on jäänyt vastaamatta näihin loppuvuoden kommentteihin! Jos joku tätä vastausta vielä etsii, niin kyllä, kasvot puhdistuvat hyvin, kun käytän sekä puhdistusmaitoa/-voidetta ja konjac-sientä tai musliiniliinaa apuna. Taikasana tässä on juurikin tuo konjac tai musliini :)

   Poista
 6. No niin, se meikkivoide on jo loppu :D Ripsari pitää saada testiin, ja ainahan hyville huulipunille on tilaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut sinullekin, että minulla on jäänyt vastaamatta aiemmin! Jos vielä eksyt tänne kommenttikenttään niin kerrohan, mitä tykkäsit! ;)

   Poista
 7. Hei, miten vertailisit tätä meikkivoidetta Juice beautyn phyto pigments flawless meikkivoiteeseen? Se on ollut tähän asti suosikkini ja sopinut tukkeutuvalle mutta pintakuivalle iholleni hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hauska että kysyt tätä, sillä olen juuri miettinyt, että tuo pitäisi ottaa kokeiluun vertailuksi! Otan asiakseni käydä testaamassa tätä ensi viikon aikana ja lisään tähän sitten kommenttini ensivaikutelmasta ja eroista.

   Jos haluat itse testata Nuita tilaamatta koko pulloa, niin voit tilata postikulujen hinnalla kolmesta sävystä näytteet Biodellyn testeripalvelusta (linkki) :)

   Poista
 8. Sepäs sattui =) Kerro ihmeessä kokemuksesi myös JB:n meikkivoiteesta! Mielestäni se on tosi juokseva mutta kasvoille asettuu (kuivuu) nopeasti. Peittää sopivasti muttei tunnu pakkelikerrokselta iholla. Laitankin näytteet tilaukseen saman tien ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa kuulostaa siltä, että Nui on tuohon verrattuna hieman paksumpaa (kuitenkin luonnonkosmetiikan meikkivoiteeksi selkeästi juoksevampaa kuin moni muu) ja pitempään "muokattavissa" oleva. Saattaisi myös olla aavistuksen pigmenttisempää, mutta myös selkämpi "lisäkerros". Tämä nyt hatusta heitetty, miten voisin kuvitella että nämä asettuu suhteessa toisiinsa. Tulehan huikkaamaan, että osuinko oikeaan vai menikö ihan metsään ;)

   Poista
  2. Heips! Kävin hypistelemässä tätä Juice Beautyn meikkivoidetta ja aika nappiin meni arvaukseni. Lisäisin vielä, että Nui tuntuisi olevan helpommin levitettävää. JB jää iholle silkin ohueksi ja mattaisemmaksi ja siinäkin on ihailtavan paljon pigmenttiä koostumukseen nähden. En suoraan lähtisi vertamaan kumpi on "parempi", koska nämä ovat hyvin eri tyyppisiä - molemmat hyviä - ja makumieltymysten mukaan on valittava.

   Pysyvyydestä en sen sijaan osaa sanoa, kun vain testasin tuotetta kämmenelle :)

   Poista
 9. Kiitos! Minä taidan nyt uskaltaa tilata sen NUIn meikkivoiteen. En viitsinytkään testereitä tilata kun postimaksuja kumminkin olisi tullut normaalisti testereistä. En usko että tulen pettymään! Mutta voin tulla kertomaan omat kokemukset vielä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta! Tuntuuhan se turhalta tilata pelkästään ne testerit jos ei samalla ota muuta. Uskoisin myös! Toivotaan näin ja hei tule ihmeessä kertomaan oma mielipiteesi sitten! :) Joku muukin saattaa miettiä samaa.

   Poista
 10. Ja tuosta pysyvyydestä, minulla on pysynyt ihan hyvin, ihoni on enemmän kuiva kuin rasvoittuva.

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.