26. lokakuuta 2018

Kaunis sinä -workshop Oasiksessa

Sain vähän aikaa sitten ilokseni olla mukana Oasis joogastudiolla järjestettävässä Kaunis Sinä -workshopissa, jonka konseptin takana seisoo iki-ihana, täälläkin monesti mainittu ja Biodellyltä tuttu Miila Louhikkola. Kaunis Sinä -workshop on Miilan omien sanojen mukaan holistinen kauneustyöpaja, jossa tutustutaan kauneuteen ja tuodaan omaa kauneutta esiin pintaa syvemmältä. Workshopin teema ja ajatukset workshopin takana ovat ajankohtaisia ja ennen kaikkea tärkeät, sillä kauneus todella tulee sisältä, eikä hyvinvoivaa, elämänmyönteisyyttä ja iloa säteilevää ihmistä kauniimpaa ilmestystä olekaan.

Aloittaen kasvoista ja niiden hellimisestä Gua Sha-kasvohierontaan perustuvalla kasvohoidolla, ja sukeltaen tämän jälkeen oman hyvinvoinnin kautta kokonaisvaltaisen kauneuden tukemiseen rauhoittavan, joogaopettaja Satu Haikion ohjaaman joogan avulla, luotiin viimeisen päälle rentouttava, mieltä kohottava ja kaunistava kokonaisuus. Joogastudiolta poistui kymmenkunta tyytyväistä, rauhoittunutta ja punaposkista naista, joiden olotilan tuottaneen iltapäivän aion kuvailla teille parhaani mukaan. Toivottavasti ripaus workshopin tunnelmaa tarttuu myös teihin!

Mikä Gua Sha? Mitä sillä tehdään?

Gua Sha -kampa tai -lasta on vaihdellen eri materiaaleista valmistettu kiinalaisessa lääketieteessä perinteisesti käytetty väline, jolla voidaan hieroa eri vartalonosia, kasvoja ja hiuspohjaa. Gua Sha-hieronnan sivelevät ja rytmikkäätkin liikkeet avaavat lihasjumeja, aktivoivat lymfakiertoa ja kiihdyttävät verenkiertoa, tehden siitä erinomaisen välineen myös kauneudenhoidossa. Gua Sha -kampa tehostaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon, aivan kuten tällä hetkellä yhtälailla suosiossa olevat jade- ja muista kivistä valmistetut rollerit. Lisäksi Gua Sha -kasvohieronnan myötä kiihtynyt lymfa- ja verenkierto kirkastaa kasvoja, vähentää turvotusta, auttaa ihoa puhdistumaan, supistaa ihohuokosia ja vähentää pienien juonteiden ilmestymistä.

Ei kuitenkaan ole aivan yhdentekevää miten Gua Sha -hierontaa tehdään, vaan hierontaan liittyy tietty tekniikka niin ootteen kuin liikeratojen osalta. Kasvoja voi toki yrittää hieroa fiilispohjaltakin, mutta kuten arvata saattaa, saa hieronnasta huomattavasti enemmän irti oikeilla otteilla.


Kuinka opimme Gua Shaamaan

Saimme laskeutua workshopin kannalta suotuisaan mielentilaan lyhyellä pareittain tehdyllä Mehiläishengitys-hengitysharjoituksella. Lienee alakanttiin ilmaistua sanoa, että huoneessa värähtelevät äänet ja toisen lämpimän selän tunteminen omaa selkää vasten tuntui suorastaan maagiselta ja omista estoistaan irti päästäminen oli helppoa avarakatseisella joukolla. Hengitysharjoituksen jälkeen tuntui kuin mieli ja vartalo olisi jokaista solua myöten valmis vastaanottamaan kaikki uusi tieto ja säkenöimään kauniina.

Workshopin ensimmäinen osio pohjautui Gua Sha -kasvohoitoon, jonka teimme Lovely Dayn luonnonkosmetiikkatuotteita hyödyntäen. Saimme kaikki valita intuitiivisesti itsellemme omat jadekivestä valmistetut Gua Sha -kammat (jotka saimme mukaamme kotiin - jei!), joilla teimme itsellemme laajan, niskan ja kasvot kattavan Gua Sha -hieronnan Miilan opastuksella.

Öljytyillä kasvoilla liukuva Gua Sha tuntui ennen kaikkea rentouttavalta ja meditatiiviselta. Workshopissa kädestä pitäen opittuna sai nopeasti kiinni tekniikasta. Saimme ihailla toistemme kasvoja, jotka toden totta näyttivät kirkastuneen ja kohottuneen puolivälissä hierontaa ja kaikilla oli  hieronnan päätteeksi kasvoilla suloinen punoittava sävy. Joillain, kuten allekirjoittaneella, enemmän ja joillain vähän maltillisemmin. Verenkiertoon saatiin selvästi vauhtia!Jooga kaunistaa

Workshopin joogaosuuden veti meille Oasikselta tuttu, säteilevä Satu Haikio. Satu on ammatiltaan vatsaelinsairauksiin erikoistunut sisätautilääkäri ja kertoikin meille joogaosuuden alkuun taustoja tulevalle joogasarjalle, jonka perusta oli sisäisen kauneuden tukeminen suoliston hyvinvoinnin kautta, sillä suolisto ja mielemme ovat nykytietojen valossa tiiviisti yhteydessä toisiinsa.

Hidastempoinen ja rentouttava jooga helli kirjaimellisesti sisintämme, ja saimme vähitellen uppoutua omaan sisimpäämme. Sadun koostama joogasarja aktivoi parasympaattista hermostoa ja sitä kautta mm. suolistoa. Parasympaattisen hermoston aktivoituessa mieli muuttuu raukeaksi ja jopa hieman väsyneeksi. Aikamoisessa pöhnässä me olimmekin joogatuokion jälkeen - täydellistä sanoisin - sillä totaalinen rentoutuminen ja rauhoittuminen voi joskus olla haastavaa. Hetki oli siis enemmän kuin tervetullut ja Satu todella onnistui tavoitteessaan!

Smoothieita ja luonnonkosmetiikkaa

Hemmottelu ei suinkaan loppunut workshopiin, vaan saimme vielä joogatuokion jälkeen pysähtyä tutustumaan Lovely Dayn luonnonkosmetiikkasarjaan Biodellyn omistajan Tanjan johdolla ja nauttimaan Kembuz cafén tarjoamista smoothieista. Hetki oli todella tarpeen ja tarjosi mahdollisuuden heräillä äärimmäisen rentouttavan workshopin jälkeen, ennen joogastudiolta kotiutumista.

En voinut olla ihastelematta todella onnistunutta kokonaisuutta, jossa jokainen osio täydensi hyvin toisiaan ja osiosta toiseen siirtyminen tapahtui saumattomasti. Kertakaikkisen upeaa työtä, ihanilta naisilta toisille! Siis vielä sydämellinen kiitos kauniista, opettavaisesta ja rentouttavasta iltapäivästä!

Kaunis Sinä -workshop ei ole (vaikka todellakin voisi olla!) Oasiksen vakiorepertuaarissa, mutta järjestetään toivon mukaan vielä toistamiseen kevään aikana. Silloin kannattaa ehdottomasti napata paikka itselleen, jos vain mahdollista. Workshopin opit eivät nimittäin suinkaan rajoittuneet pelkästään tuohon lauantaiseen iltapäivään, vaan Gua Shailut ovat saaneet jatkua myös kotona ja opit muistoineen vaikuttavat ajatuksiin edelleen. Siihen asti voit tutustua muihin Oasiksella pyöriviin workshopeihin täältä.

Workshopin uudelleen järjestämistä voitte seurata nettisivujen lisäksi esim. Oasiksen instagramista, siellä kyllä varmasti rummutetaan uuden workshopin lähestymistä, sekä tietenkin Luonnonkaunis-blogin instagramista, sillä minäkin tulen taatusti huikkaamaan uudesta mahdollisuudesta päästä mukaan!


Nyt aivan ihanaa viikonloppua ja rentoa mieltä!

Ann-ChristineOsallistumismahdollisuus saatu blogin kautta.
Postaus sisältää affiliatelinkkejä.


Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.