15. lokakuuta 2018

Magneettiripset - opas valintaan ja käyttöönSuunnitellessani häihin liittyviä kauneusasioita viime keväänä, tiesin samalla haluavani hääpäiväksi näyttävät ripset, mutta että liimattavat ripset tuskin tulisivat kysymykseen lukuisten herkistymisteni vuoksi. Yritin selvittää mahdollisimman hellävaraista ratkaisua, kun vastaani tulivat jälleen entuudestaan tutut magneettiripset. Täysin liimaton ja ihoystävällinen vaihtoehto, joka osoittautui myös kaikista ympäristöystävällisemmäksi valinnaksi; magneettiripsiä voi käyttää uudestaan ja uudestaan lukemattomat kerrat.

Pitkän harkinnan ja perusteellisen selvittelyn jälkeen ostin magneettiripset kokeiluun ja yllätyin todella positiivisesti. Magneettiripsien käyttö osoittautui todella helpoksi, kun taustatyö oli huolella tehty. Samasta syystä ymmärrän hyvin, että magneettiripset herättävät paljon kysymyksiä ja ettei niihin tarttuminen välttämättä tule luonnostaan. Uteliaisuus magneettiripsiä kohtaan tuntuu kuitenkin olevan suuressa nousussa ja niitä koskeviin keskusteluihin törmää usein esim. Facebookissa. Siispä, tässä kooste kaikesta oppimastani, jotta magneettiripsiin tutustuminen kävisi teiltä mahdollisimman helposti.


Yleistä tietoa magneettiripsistä:

1) Magneettiripsien tulee sisältää vähintään kolme magneettiparia istuakseen kauniisti

2) Magneettiripsiä valmistetaan vegaanisena/cruelty-free

3) Magneettiripset säilyvät parhaimmillaan vuosia, jos niistä pitää hyvää huolta

4) Suomessa jokaisen vaatimuksen täyttää esim. Ardell, jonka magneettiripsiä löytyy useaa mallia

Ripsien kiinnitys vaatii pientä harjoittelua, mutta kun jujusta saa kiinni, on ripsien kiinnitys lastenleikkiä. Ensimmäiset markkinoille tulleet magneettiripset kiinnitettiin vain yhdellä magneettiparilla ja saivat aiheutettua magneettiripsille ikävän maineen, sillä ripsien reunat jäivät auttamatta törröttämään luonnottomasti ulkonurkista. Älä siis sorru yhden tai kahden magneetin ripsiin, vaikka myyntipuhe olisikin vakuuttava. Säästät hermosi ja rahasi valitsemalla laadukkaan usean magneettiparin kiinnityksen. Magneettiripsien kiinnitys kestää parhaimmillaan vain muutaman minuutin.

Usean magneettiparin lisäksi tärkeää on löytää oikeankokoiset ripset. Mitä useammalla magneettiparilla kiinnitys tapahtuu, sitä todennäköisemmin pystyt lyhentämään ripsiä omaan silmään sopivaksi. Jos päädyt lyhentämään ripsinauhoja, tee se ripsinauhojen ulkonurkasta.

Magneettiripsiä koskeva useiten kysytty asia on "Miten ne oikeastaan pysyy kiinni? ja yllättävän moni on kuvitellut (varsin pelottavasti, jos saan sanoa), että jokin magneetti tulee silmän sisään. Näin ei missään nimessä ole, vaan magneettiripsien toimintaperiaate on tämä: magneettiripset koostuvat aina kahdesta ripsinauhaparista, jotka kiinnitetään omien ripsien molemmin puolin, omien ripsiesi ala- ja yläpuolelle. Omat ripsesi jäävät siis magneettiripsinauhojen väliin. Magneettiripsen eivät siis kiinnity ihoon, eivät satu, eivätkä itseasiassa tunnu parhaimmillaan ollenkaan.

Ardellin magneettiripset on valmistettu ihmisen hiuksista, hiustenpidennysten tapaan. Ardellin ripset ovat käsittääkseni kautta linjan eläinkarvattomia sekä eläinkokeettomia, ja siksi monen vegaanin valinta.

Magneettiripsien kiinnitys:

1) Älä taivuta omia ripsiäsi, elleivät omat ripsesi ole todella pitkät tai poikkeuksellisen suorat. Näin saat ylänauhan lepäämään kauniisti omien ripsiesi päälle.

2) Levitä omiin ripsiisi kerros ripsiväriä, jotta omien ja magneettiripsien väliin muodostuu enemmän kitkaa ja ripset pysyvät paremmin paikoillaan. Ripsiväri auttaa myös magneettiripsiä sulautumaan paremmin ripsiisi ja näyttämään luonnollisemmalta. Suosittelen levittämään silmän sisäosan ripsiin enemmän ripsiväriä - se näyttää usein magneettiripsien kanssa luonnollisimmalta. Myös rajaus auttaa ripsiä (ja etenkin magneetteja) sulautumaan huomaamattomammin.

3) Aseta yläripsinauha omien ripsiesi päälle, mahdollisimman lähelle ripsien tyveä. Jos ripsinauha näyttää silmän muotoon nähden liian suoralta, voit kaartaa ripsinauhaa taivuttelemalla sitä kaarevammaksi ennen kiinnitystä. Siirrä ripsinauhaa tarvittaessa lähemmäs silmän sisä- tai ulkonurkkaa, jotta ripset asettuvat mahdollisimman luonnollisen näköisesti.

4) Kiinnittä alaripsinauhan keskimmäinen pala. Paina toisen käden sormilla yläripsinauhaa lähemmäs ripsityveä ja tuo kiinnitettävä ripsiosio esim. pinseteillä lähemmäs ripsiäsi. Yritä osua mahdollisimman lähelle tyveä. Päästessäsi tarpeeksi lähelle ripsiäsi, napsahtavat magneettiripsien magneettiparit kiinni toisiinsa. Jos ripsiosio ei kiinnittynyt haluamasi tavalla, voit irroittaa palan ja yrittää uudestaan.

5) Kiinnitä alaripsinauhan uloimmainen osa, kuten yllä.

6) Kiinnitä alaripsinauhan sisimmäinen osa, kuten yllä. Tämä on mielestäni vaikein osa ja kannattaa siksi kiinnittää viimeisenä, jolloin muut ripsiosat ovat jo mahdollisimman tukevasti kiinni.Magneettiripsien irrotus:

1) Ota peukalolla ja etusormella kiinni ripsistä niin, että kaikki 3 kerrosta, magneettiripsinauhat ja omasi, jäävät sormiesi väliin. Hieraise sormia yhteen kevyesti siten, että magneettiripsinauhojen magneetit liikkuvat limittäin ja kiinnitys irtoaa.

2) Asettele ripsinauhat kaikkine osineen takaisin rasiaan, selkeästi omille paikoilleen. Näin kiinnitys on seuraavalla kerralla helppoa.

Youtube on pullollaan magneettiripsien arvioita ja tutorialeja, mutta niiden joukosta voi olla hankala löytää oikeasti toimivia ja kannustavia videoita. Itselleni kaikista katsomistani tutorialeista parhaiten havainnollistavat ja kokeilemaan innostavat videot olivat nämä kolme.

Suosittelen näitä tutorialeja youtubesta:

1. Miten ripsinauhojen lyhentäminen vaikuttaa istuvuuteen


2. Miksi alaripsinauha kannattaa leikata osiin + kiinnitys

3. Näin leikkaat ripsinauhat


Ardellin magneettiripsiä saa Suomessa varmuudella Punanaamiosta ja Kicksiltä. Malleja löytyy tällä hetkellä viisi erilaista, joista Accentit nimensä mukaan korostavat omia ripsiä ulkonurkkaan painottuen, Double 110 malli (kuvissa) on hyvä perusnäyttävä ja Whispiesit todella runsaat ja näyttävät. Pitkän vertailun ja parin eri mallin kokeilun perusteella suosittelen nimenomaan Double 110 mallia, joka on näyttävä, mutta ei mauttomalla tai överillä tavalla. Ko. ripset valitsin hääpäivääni varten, mutta olen käyttänyt niitä myös muuten pariin otteeseen juhlissa. Häämeikkipostaukseni ripsineen löydät täältä!

Vaikka en haluakaan kannustaa kaikkia jatkuvaan irtoripsien käyttöön (ovathan nämä varsinainen turhake), koen, että magneettiripset ovat paras vaihtoehto sinulle, joka välttämättä haluat käyttää irtoripsiä tai ripsenpidennyksiä, haluat kerrankin panostaa johonkin erityistilanteeseen, haluat löytää ekologisemman vaihtoehdon tai olet herkistynyt ripsiliimoille. Joskus on ihan okei haluta olla hieman turhamainen, kunhan senkin tekee mahdollisimman fiksusti.


Voisivatko magneettiripset olla vaihtoehto sinulle?


Osallistu keskusteluun

 1. Minua mangneettiripsissä ihmetyttää se, ettei niitä löydy "suippokärjillä" eli tapered ends. Ripsikuidut ovat luonnottoman pikimustia ja tönkön näköisiä - kuin leikeltyjä ripsiä.
  Olisi ihana löytää ripset joissa on ohuempia luonnollisimpia kuituja. Normaalistihan omien ripsien päälle tulee "yhdet ripset" mutta mangneettiripsissä ripsiä onkin yht'äkkiä triplasti. Eli mahdotonta saada luonnollisen näköistä lopputulosta.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten tosi hyvä pointti, jota tulin itsekin ajatelleeksi. Lisään tästä kohdan vielä tekstiinkin :) Magneettiripsien valinnassa on tosiaan pakko huomioida se, että nauhoja tulee kaksi päällekkäin ja siksi yhtä nauhaa katsoessa pitää uskaltaa ottaa reeeilusti hillitymmät, puolet harvemmat kuin lopputulokselta toivoo. Hillittyjäkin magneettiripsiä on kyllä markkinoilla - niillä saa halutessaan todella luonnollisen lopputuloksen :) Uskon vastaavien ilmestyvän pian Ardellillekin, sillä kysyntä on kovassa nousussa!

   Poista
 2. Osaatko sanoa mistä näitä löytyy noin, että alaosa on kolmessa palassa? Ainakaan netistä etsiessä ei löydy kuin sellaisia, jossa on yksi yläpala ja yksi alapala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen leikannut nämä omani postauksen ohjeiden mukaan, luehan ylempää ohjeet :) Jossain olen nähnyt valmiita magneettiparitupsuja, mutta en tiedä onko sellaisia vielä Suomessa.

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.