12. lokakuuta 2018

Seuraava luku: kotimaisuus kunniaanTiedättekö mitä, Luonnonkaunis-blogi täyttää tänään 3 vuotta! Sen sijaan, että tänä vuonna juhlittaisiin suurin elkein, olen viime aikoina pohtinut paljon vastuutani vaikuttajana, sekä miten välttää toisinaan ristiriitaisilta tuntuvia asetelmia. Tämä kaikki on korostunut alettuani tehdä blogi- ja muotoilutöitä päätoimisena yrittäjänä tänä syksynä, sekä tietenkin tämän viikon pysäyttävän ilmastoraportin julkaisun myötä.

Uskon, että olemme kaikki pysähtyneet miettimään omia kulutustottumuksiamme, päivittäisiä valintojamme, sekä elintasoamme. Samaa olen tehnyt minäkin, mutta omaa henkilökohtaista elämääni enemmän olen pyöritellyt mielessäni blogiin liittyviä kysymyksiä. Miten kannustaa eettisempiin ja toimivampiin kosmetiikkavalintoihin - ilman että kannustaa ylenpalttiseen kuluttamiseen? Raja on häilyvä ja vähintäänkin hankala. Kosmetiikka voi olla sekä välttämättömyys (kuten itselläni atooppisen ihon myötä) että turhamainen ylellisyys. Itselleni kosmetiikka ja meikkaaminen on myös kanava luovuuden ilmaisuun. Saan siitä jotain, mihin muut harrastukset tai työt eivät pysty.

Luonnonkaunis-blogi oli tuolloin kolme vuotta sitten yksi ensimmäisistä luonnonkosmetiikkablogeista ja perustettiin auttamaan muita luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä. Tuo aika alkaa kuitenkin olla ohi ja luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Sen sijaan uskon, ajan hengessä, että seuraava askel on mennä vielä syvemmälle. En ole valmis luopumaan kosmetiikasta, mutta yksi suuri muutos on luvassa: aion siirtyä käyttämään pääosin kotimaista, vähintään eurooppalaista luonnonkosmetiikkaa, niin brändin kuin valmistuksen osalta, sekä syynätä ainesosien alkuperän ja siten kuljetusten vaikutukset. Koen valinnan istuvan paremmin tähän hetkeen ja tulevaan, ja uskon, että tämä on kenttä, jossa te tarvitsette enemmän tukea ja vinkkejä. Tekemällä taustatyön muiden puolesta ja jakamalla oivallukseni ja löytöni täällä, pystyn toivon mukaan jälleen helpottamaan teidän muiden fiksumpien valintojen tekemistä.

Kulunut vuosi on ollut suomalaisen ja eurooppalaisen luonnonkosmetiikan kulta-aikaa, jota on ollut enemmän kuin ilo seurata. Eurooppalaisilla brändeillä on ollut pitkään luonnonkosmetiikkaan hyvä tatsi ja olemme monessa suhteessa olleet edelläkävijöinä alalla. Siksi seuraan ylepydellä, miten suomalaiset brändit ovat kehittyneet harppauksella, uusia sarjoja ilmestyy tiuhaan tahtiin ja ne ovat loistavia. Somessa nähdään paljon brändilähettiläitä - mutta kuka ryhtyisi "kotimaisen luonnonkosmetiikan brändilähettilääksi"? Minä! Minä haluan olla mukana tuomassa näitä ylpeyden aiheitamme esille, panostaa yhä kestävämpään kuluttamiseen, sekä ottaa jälleen rooli opastavana suunnannäyttäjänä. 

Joten tervetuloa seuraamaan tätä matkaa! Onnea Luonnonkaunis 3v!


Osallistu keskusteluun

 1. Onnea blogille! Jatkan edelleen sen seuraamista mielenkiinnolla, sillä olen itsekin pyrkinyt suosimaan eurooppalaisia merkkejä kosmetiikka- ja kulutushankinnoissani. Oikein tervetullut sisältöuudistus siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onpa kiva kuulla, että tämä tosiaan on tervetullut muutos! Ihana kun seurailet! ♥

   Poista
 2. Tämä on hieno tavoite! :)

  Instassa kun etsit korvaavaa tuotetta Nuin meikkivoiteelle, niin olisi huippua, jos voisit testata sitä Korenton uutta meikkivoidetta ja kertoa mielipiteen siitäkin. Itselläkin oli mielessä ottaa Boho testiin Nuin jälkeen, mutta eilen mietin, että vähissä on kyllä ihan suomalaiset luonnonkosmetiikan meikkivoiteet, kunnes tuli Korento mieleen.

  Blogi on ihan huippu ja alkaa minulla ainakin jo ohittaa Katja Kokon ykkösenä :) Katjakin on ihana, mutta sinun blogissa tuntuu olevan itselle läheisempiä aiheita nyt (kuten häät). Ekoglitterpostaus oli älyttömän tärkeä, itsellekin tuli yllätyksenä. Jatka hyvää työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hyvän mielen sait mulle tehtyä! Kiitos piristävästä kommentista ♥ ♥ Toivottavasti pystyn jatkossakin tuottamaan mielekästä sisältöä :) Ja hei ihanaa, nautihan lähenevistä häistä! ♥

   Itseasiassa Korento on tulossa mulle testiin ihan näillä näppäimillä ja postaus tulee ulos ensi viikon lopulla :) Siitä huolimatta halusin testata myös Bohoa, koska se on huomattavasti huokeampi hinnaltaan ja pakkaukset ekologisempia, mutta mielenkiintoista verrata näitä keskenään. Mielellään sitä käyttäisi ja tukisi kotimaista merkkiä!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.