13. kesäkuuta 2019

Kesän survival kit Luonnonkauniin tyyliin


Kaupallinen yhteistyö: House of Organic
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Osa tuotteista saatu blogin kautta




Pian eletään kesän parhaita aikoja, jolloin päivät ja viikot täyttyvät juhannustaioista, mökkisaunoista, laiturin natinasta, itikoiden huiskimisesta, aaltojen liplatuksesta, iloisista festarikävijöistä, pihalla juoksentelevien lasten polvien pintaruhjeista ja jäätelöähkystä.

Mekin olemme suunnitelleet kesäksi ennätyspitkää kesäreissua, jolloin matkaamme ympäri Suomea koko perheen voimin, niin kaupunki- kuin mökkimiljöössä. Lapset ovat jo listanneet pitkät pätkät mukaan pakattavia aarteita (ja yllättävän monia tarpeellisuuksia täytyy myöntää) mikä on saanut myös minut heräämään siihen tosiasiaan, että kesäreissuun pitäisi jo valmistautua. Mukaan tulevat tietysti matkalla kuin matkalla tarpeelliset vaatteet ja hygieniavälineet, mutta oli kohde festarit, road trip tai rantamökki, kuuluu kesäreissujen luonteeseen myös tietynlainen poikkeuksellisista olosuhteista selviytyminen, eikö totta? Ja sehän kesäreissuissa onkin parasta!

Siispä kasasin meille tiiviin survival kitin, eli selviytymispakkauksen, joka sisältäisi pienessä pussissa kaiken, mitä voisin kuvitella meidän tarvitsevan matkalla kohteesta riippumatta. Ja tiedättekö mitä, tästä tuli aivan saakelin hyvä setti, olit menossa minne tahansa ja millaisella porukalla hyvänsä! Nämä sujahtavat meidän matkakassiin:




Täytyy myöntää, että meidän perhe koostuu läjästä aurinkosuojahifistelijöitä, joista jokaisella tuntuu olevan omat toiveensa ja ultimaattiset lempparinsa. Mutta, sen sijaan että matkalle lähtisi mukaan erillinen pussillinen aurinkosuojatuotteita, lähtee mukaan yksi pullollinen Algamariksen spf 30 aurinkovoidetta, joka toimii meillä kaikilla päästä varpaisiin, kestää pienten vesileikit ja taipuu myös meikin alle käytettäväksi. Tämä on se aurinkotuote, joka kulkee meillä mukana kassissa päivien aikana muutenkin ja on luonnollisesti meidän valinta myös tien päälle. Samaa voin suositella lämpimästi myös sinulle, jos pähkäilet miten voisit pärjätä vain yhdellä tuotteella, olit sitten ihan vain sinä itse, sinä ja kumppanisi tai kokonainen pataljoona.

Aurinkosuojien käytöstä ja erilaisista vaihtoehdoista voit lukea lisää Näin onnistut aurinkovoiteilla -postauksesta, josta löytyy myös alekoodi Algamariksen aurinkovoiteisiin. Aurinkovoiteen lisäksi taidan napata mukaan myös Algamariksen After Sun -emulsion, joka toimii paitsi ihon rauhoittajana, myös saman porukan all-in-one kosteusvoiteena.





Matkakokoiset kauneustuotteet: Evolve

Vaikka kotona onkin kiva läträtä ja löträtä erilaisilla ihonhoitotuotteilla ja peilikaappi voi huoletta pursuta vähän enemmänkin, ei koko tuota arsenaalia yksinkertaisesti pysty ottamaan mukaan tien päälle. Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Matkakokoista luonnonkosmetiikkaa on olemassa yllättävän vähän, mutta onneksi on Evolve, jonka ansiosta ei juuri muualle tarvitse edes vilkuilla.

Evolven matkakokoisista pakkauksista löytyy kaikkea kasvojen ihonhoidosta, hiustuotteisiin ja vartalonhoitoon. Valikoimasta löytyy jopa pikkuruisia seerumeita ja matkakokoinen itseruskettava. Tämän enempää perusteluja ei taidetakaan edes tarvita? Mitä ikinä tarvitsetkaan - tarkista Evolvelta!

Omaan matkapussukkaani sujahtaa ainakin matkakokoiset Cleansing Melt puhdistusbalmi, kosteuttava Daily Defence kasvovesisuihke ja epäpuhtauksia vähentävä (sekä herrrkullisen tuoksuinen) Rainforest Rescue seerumi, sekä yhden euron kerta-annos kasvojen kuorintaa. Tyhjennyttyään kannattaa pienet pakkaukset säästää seuraavaan kertaan.


Tiukkojen paikkojen puhdistaja: Avril puhdistusliinat

Puhdistuspyyhkeet eivät missään nimessä kuulu vakiovarusteisiimme, mutta niille on ehdottomasti tietyissä tilanteissa paikkansa. Oli kyseessä sitten pienten klähmäkäpälien puhdistaminen sulaneesta jäätelöstä tai tiukat paikat festarialueen WC:ssä, ei ole mitään mistä ei selviäisi Avrilin puhdistusliinoilla. Meidän vakiosettimme on ollut varata kesäksi yksi pakkaus puhdistuspyyhkeitä ja täytyy sanoa, että se on ehkä yksi parhaiten itsensä takaisin maksava ja kiitosta herättävä sijoitus.

Avrilin luomupuuvillaiset puhdistusliinat ovat hellävaraisia, miedon tuoksuisia ja sisältävät mm. hoitavaa aloe veraa ja kosteuttavaa glyseriiniä.


Hygienian turvaaja: NYR Organic Defence Hand Spray

Kun reissut vievät paikkoihin, joissa käsien vesipesu ei ole mahdollista ja hygienian kanssa haluaa olla tarkka, kannattaa perinteisten biosidejä sisältävien käsidesien sijaan turvautua Neal's Yard Remediesin käsiä desinfioivaan suihkeeseen. Suihkeen teho perustuu alkoholiin ja antibakteerisiin eteerisiin öljyihin, joiden sekoitus tappaa jopa 99,9% bakteereista.

Täytyy sanoa, että suihke on paitsi äärimmäisen riittoisa, myös todella miellyttävä käyttää miellyttävän sitruksisen tuoksun ja täysin tahmaamattoman koostumuksen ansiosta. Suihketta suihkutetaan käsiin ja hierotaan kunnes kädet ovat kuivuneet. Pullo on lisäksi niin pieni, että se kulkee helposti mukana vaikka taskussa.






Hyönteisten karkoittamiseen: NYR Citronella suihke


Ah, kukaa haluaa enää käyttää ohoveja ja muita perinteisiä hyttyskarkotteita, kun niiden tilalle voi valita luonnollisen ja ennen kaikkea raikkaan tuoksuisen vaihtoehdon? Puhtaan sitruunan ja virkistävien yrttien tuoksu on ehkä meidän mieleen, mutta ei hyönteisten, jotka haluavat kiertää sen kaukaa.

Neal's Yard Remediesin Citronella suihke on sekoitus useita eteerisiä öljyjä, parhaan tehon aikaansaamiseksi. Tuoksu voi olla etenkin pienten ja tuoksuherkkien nenään vahva, jolloin suihkautukset kannattaa kohdistaa raajoihin. Aurinkoisella säällä suihkutettava vaatteisiin (sitruksen eteeriset öljyt voivat ärsyttää ihoa auringossa)! Vastaavan suihkeen voi sekoittaa myös itse eteerisistä öljyistä, mutta valmis sekoitus on kieltämättä ihanan helppo vaihtoehto.


Puremiin, ihottumiin ja haavereihin: NYR Cooling Cream / Flow Wonder Balm


Ja kun täysin kaikilta hyönteisten puremilta, kolhuilta ja ruhjeilta ei voi täysin välttyä, on saatavilla hyvä olla yksi monitoimituote, lohtusalva, jota töpötellä vaivaan kuin vaivaan. Tällaiset vaihtoehdot löytyy niin Neal's Yardilta Remediesiltä kuin kotimaiselta Flow kosmetiikalta, jotka ovat monessa mielessä hyvin vastaavat, mutta myös toisistaan eroavat.

Neal's Yard Remediesin Cooling Cream on miedompi ja mielestäni rauhoittavampi voide esimerkiksi erilaisiin rohtumiin ja ihoärsytyksiin. Se sisältää esimerkiksi ihoa pehmentävää manteliöljyä, antibakteerista hunajaa sekä rauhoittavaa aloe veraa, laventelia ja nokkosta. Flow kosmetiikan Wonder Balm hoitosalva on puolestaan mentolinen ja tehokkaasti viilentävän tuntuinen voide, joka on lyömätön hyttysten pistojen rauhoittaja, sekä kesäflunssan tukkimien hengitysteiden avaaja. Seesamöljyn ja mehiläisvahan lisäksi hoitosalvasta löytyykin mm. antibakteerinen teepuuöljy ja eukalyptus.




Tällaisella setillä pärjää taatusti läpi kesän, pärjäähän? Setti tuntuu tietyllä tapaa hyvin pieneltä, mutta kai tämä on sitä tarkkaa harkintaa? En nimittäin millään keksi mitään muuta, mitä saattaisimme tarvita tien päällä, mökkirannalla tai telttaillessa. Keksitkö sinä?


Mitä sinä sujauttaisit kesän selviytymispakkaukseen?




Osallistu keskusteluun

  1. Toi käsisuihke on ihan pakko tilata festareille! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuulostaa TODELLA hyvältä idealta :D Kiva jos nappasi!

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.