9. elokuuta 2019

Luonnonkauniin megalomaaninen aurinkovoide-kirjasto


Osa kirjoituksen tuotteista saatu vuosien varrella pr-näytteinä
Tuoteviittauksissa käytetään mainoslinkkejäHeloou ihanaiset, pitkästä aikaa! Luonnonkauniin puolella on nyt palailtu pitemmältä kesätauolta, sillä kesällä suotakoon kaikki aika kesäilakoinnille, eikä kosmetiikalle, jolle kyllä riittää tilaa ja aikaa valokeilassa ympäri vuoden. Kesätauon aikana olen itsekin pyrkinyt unohtamaan kaikki luonnonkosmetiikka-asiat ja se onnistuikin hämmästyttävän hyvin, yhtä tuotekategoriaa lukuun ottamatta.

Meidän perheessä nimittäin löträtään aurinkovoiteilla, jolloin olen saanut (tai joutunut, miten sen nyt ottaa) tarkkailemaan omaa pientä testiryhmääni läpi kesän, sääolosuhteesta toiseen, rusketuksen eri vaiheissa, erilaisia aurinkosuojatuotteita, voiteita, suihkeita ja brändejä vaihdellen. Huomasin tekeväni jatkuvasti enemmän ja enemmän havaintoja, jotka kulminoituivat todekseni, että te siellä olette todella mahdottoman tehtävän edessä, valitessanne tuotetta omaan käyttöönne, kaikkien luonnonkosmetiikka-markkinoiden aurinkotuotteiden vaihtoehtojen väliltä.

Suurin ongelma tähän valinnan vaikeuteen lienee ympäri nettisivuja ja somea ripotellut kokemukset, joiden selaamisessa saa vierähtämään tunnin jos toisenkin. Kellä oikeastaan edes olisi aikaa tuollaiseen? Eikö olisi helpompaa, jos ne kaikki löytyisivät yhdestä paikkaa, josta voisi tsekata tiivistetyt kokemukset?

Päätin lomalta palattuani ensi töikseni hypätä suoraan altaan syvään päähän ja koostaa teille kaikki vuosien aurinkovoide-kokemukseni yhdeksi megalomaanisen suureksi kirjastoksi, johon voitte palata aina uudestaan ja uudestaan tarkistamaan harkitsemanne tuotteen speksit, kokemukset ja erityishuomiot. Helpottaakseni tuotteiden löytymistä, on ne jaettu kategorioittain ryhmiin kasvot, vartalo, lapset ja after sun, ja niiden sisällä aakkosjärjestyksessä. Listat tulee päivittymään ajan myötä sitä mukaa, kun testailut jatkuvat.


Jos etsimäsi tuote ei vielä löydy listasta - vinkkaa siitä minulle alareunan kommenttiosioon!

KASVOT


Acorelle spf 30 aurinkosuojageeli kasvoille

Koostumus: Helposti levittyvä öljyinen geeli tai ohut balmi, joka sulaa iholla. Imeytyy kohtalaisen hyvin, mutta jättää ihon hieman rasvaiseksi, mikä on haaste tiettyjen meikkipohjien kanssa. Toimii ehkä parhaiten huomaamattomana tuotteena auringossa oleskellessa.

Sävy: Tuubista paineltaessa läpikuultavan keltainen, iholla täysin sävytön.

Hinta: 27,90 € / 30 mlAcorelle spf 30 sävyttävä aurinkovoide kasvoille

Koostumus: Lukeutuu sävyttävien aurinkosuojien paksuimpaan kaartiin, mikä asettaa haasteita levittyvyydelle; lopputulos jää helposti liian paksuksi ja rasvaisen näköiseksi. Onnistuakseen kannattaa iho pohjustaa hyvällä kosteutuksella, lämmittää pieni määrä voidetta sormien välissä ja levittää iholle kevyesti sormilla töpötellen tai siveltimellä. Suosittelen viimeistelyyn kevyttä sävytöntä puuteria.

Sävy: Erinomaisen pigmenttinen koostumus tarjoaa hyvät mahdollisuudet niille, jotka kaipaavat meikkipohjalta tavallisia sävyttäviä aurinkovoiteita enemmän peittävyyttä. Saatavilla kolmessa sävyssä: vaalea Clair Light, punapohjainen keskivaalea Apricot ja keskitumma Dore Gold.

Hinta: 27,90-29,90 € / 50 ml


Alga Maris spf 30 & 50 aurinkovoide kasvoille

Koostumus: Alga Mariksen valikoiman sävyttämätön kasvojen suojavoide on kevyt ja tahmaamaton, hyvin imeytyvä kasvojen aurinkosuoja, tehden siitä erinomaisen vaihtoehdon jopa puuterimaisen meikin alla käytettäväksi. Jättää ihon lähes mattapintaiseksi, kevyen kuulaaksi. Tuoksu miedon kookoksinen. Lue lisää Alga Mariksen tuotteista täältä.

Sävy: Spf 30 versio on vaalealla iholla täysin huomaamaton, ruskettuneella iholla saattaa kuultaa aavistuksen vaaleampana. Suuremman suojakertoimen spf 50 voide sisältää enemmän UV-suojapigmenttejä, jolloin mainittu efekti on hieman selkeämmin havaittavissa.

Hinta: 21,50-22,50 € / 50 mlAlga Maris spf 30 sävytetty aurinkovoide kasvoille (uusi sävy!)

Koostumus: Kevyenä kesämeikkipohjana toimiva aurinkosuoja on keveytensä ansiosta helppo levittää. Jättää iholle kauniin pinnan, joka ei välttämättä edes vaadi kiinnityspuuteria päälle. Lue aiempi kirjoitus Alga Mariksen tuotteista täältä.

Sävy: Kevyt peittokyky tasoittaa ihon sävyä kauniisti, mutta selkeästi, enemmän kuin sävyttävät kosteusvoiteet. Saatavissa nyt neljässä sävyssä.

Hinta: 21,90 € / 50 ml
Alga Maris spf 50+ sävytetty aurinkovoidepuikko

Koostumus: Näppärä puikkomuotoinen, melkein peitevoidetta muistuttava aurinkovoide on kehitetty etenkin ääriolosuhteissa käytettäväksi, esimerkiksi kasvojen herkimmin palaviin kohtiin (nenänpää, korvat...). Uudistettu kevyempi koostumus leviää iholle helposti. Ei vaadi erikseen käsin levittämistä. Sävy sopiva keskivaalealle tai hieman päivettyneelle vaalealle iholle.

Sävy: Sävytetty versio päihittää valkoisen sisartuotteensa 6-0, ollessaan iholla täysin huomaamaton. Sano siis heipat 80-luvun valkoisille läntille ja hellou nykyajalle!

Hinta: 16,90 € / 9 ml


Atopik spf 30 aurinkovoide kasvoille

Koostumus: Erityisesti herkälle iholle suunniteltu hajusteeton ja hoitava kotimainen aurinkosuoja imetyy erinomaisesti ja on iholla huomaamaton. Sopii loistavasti meikin kuin meikin alle ja hyvin monenlaiselle ihotyypille. Lue aiempi kirjoitus Atopikin aurinkosuojista täältä.

Sävy: Vaalealla iholla huomaamaton, ruskettuneella iholla voide saattaa kuultaa iholta hieman vaaleampana.

Hinta: 29,50 € / 50 mlAtopik spf 30 sävytetty aurinkovoide kasvoille (suosikki!)

Koostumus: Atopikin Suomessa valmistettu, sävytetty aurinkosuoja on odotettu lisäys sarjaan, tarjoten aurinkosuojallisen meikkipohjavaihtoehdon myös herkkäihoisille ja hajusteherkille. Hoitava koostumus levittyy ja imeytyy hyvin, jättäen iholle kevyen kuullon, eikä välttämättä vaadi erillistä kiinnittämistä puuterilla.

Sävy: Atopikin sävytetty aurinkosuoja peittää kevyesti, mutta esim Algamariksen sävyttäviin aurinkosuojiin verraten reiluimmin. Saatavilla kahdessa sävyssä: vaalea Light (erinomainen kesäsävy meille hyvin vaaleille), sekä hieman tummempi Medium.

Hinta: 28,90 € / 30 ml

Avril spf 30 & 50 aurinkovoide kasvoille

Kuvaus: Edullisen kosmetiikan yhden kovimpien tekijöiden - Avrilin - aurinkovoide on yllättävän paksua, mutta levittyy kohtalaisen hyvin koostumukseen nähden. Saattaa kerääntyä juonteisiin tai ihon kuiviin kohtiin. 

Sävy: Paksu koostumus siitä vähän kielikin; Avrilin aurinkovoide jää iholla kuultamaan vaaleana. Oikein vaalealla iholla spf 30 voide sulautuu, mutta ruskettuneelle iholle kannattaa valita toinen vaihtoehto.

Hinta: 19,90 € / 50 mlBiosolis spf 30 aurinkovoide kasvoille

*kuvaus tulossa viikolla 19-20*


Dhyvana spf 50 sävytetty aurinkovoide kasvoille

Koostumus: Sävytetyistä kasvojen aurinkosuojista korkeimpia aurinkosuojakertoimia. Voide on varsin tönkköä levitettäessä ja siksi haasteellinen saada levitettyä tasaisesti. Toimii parhaiten hyvin kosteutetulla iholla. Levityksessä onnistuessa, jättää se kuitenkin ihon kauniin kuulaaksi.

Sävy: Kevyt peittokyky tasoittaa ihon sävyä, antaen oman ihon kuultaa läpi. Saatavilla kahdessa sävyssä: vihreä pakkaus keskivaalealle iholle (tai vaalealle, hieman ruskettuneelle iholle) ja punainen  pakkaus ruskettuneelle iholle. Molemmat sävyt taittavat punaiseen.

Hinta: 29,90 € / 50 ml


Evolve Climate Veil spf 20

Koostumus: Kertakaikkisen ihana, lähes geelimäisesti levittyvä voide karistaa kerta heitolla menneet fysikaalisten aurinkosuojien traumat. Levittyy kuin unelma ja jää iholla kauniin heleäksi, samalla kun ihoa tehokkaasti kosteuttavat aineosat pitävät huolta ihon hellimisestä. Aurinkosuoja muodostuu sinkistä, joka soveltuu hyvin myös tukkeutuvalle iholle.

Sävy: Suomessa saatavilla ns. tuplasävyssä Light-Medium (joka on käytännössä Medium), sekä Medium 3.0. Sävy on yllättävän oranssihtava. Vaaleaihoinen jää vielä odottamaan sopivampaa sävyä. Alku on lupaava!

Hinta: 35,00€ / 50 ml


Hurraw spf 15 Sun Balm huulivoide

Koostumus: Aiivan herkullisen tuoksuinen Hurraw Sun Balm tuo elävästi mieleen Fazerina-karkit. Paksuhko kellertävä huulivoide sulaa huulille yllättävän hyvin ja kevyesti. Riittävän suojan saamiseksi, tulee huulivoidetta levittää reilusti! Suojan muodostaa yksinomaan sinkkioksidi. (Huom! Alkuperämaa USA)

Sävy: Huulirasva taittaa kevyesti vaaleaan keltaiseen. Ohuehko kerros ei juurikaan erotu huulilta, mutta reilumpi kerros kyllä.

Hinta: 5,90 € / 4,3gMadara spf 30 Plant Stem Cell Age-Defying kasvojen aurinkovoide (suosikki!)

Koostumus: Ainutlaatuinen kosteusvoiteen kaltainen aloepohjainen aurinkosuojavoide, joka on pullollaan kosteuttavia ainesosia, sekä ihoa suojaavia ja korjaavia antioksidantteja. Täydellinen meikin alla käytettäväksi. Madaran aurinkosuojatuotteissa UV-suoja muodostuu yksinomaan sinkistä, joka ei altista ihoa tukkeumille kuten titaanidioksidi. Voiteessa on hento, sitruksinen tuoksu.

Sävy: Hyvin kevyesti sävytetyn voiteen on tarkoitus olla iholla "näkymätön", eli voidepohja on sävytetty, jotta se ei kuultaisi iholla vaaleana. Väri saattaa kuitenkin näkyä vaaleimmilla ihosävyillä tummempana.

Hinta: 29,90 € / 40 ml


Madara spf 50 Plant Stem Cell Ultra-Shield kasvojen aurinkovoide

Koostumus: Ainutlaatuinen kosteusvoiteen kaltainen aloepohjainen aurinkosuojavoide, joka on pullollaan kosteuttavia ainesosia, sekä ihoa suojaavia ja korjaavia antioksidantteja - aivan kuten edeltäjänsäkin. Verrattuna kuulaaseen spf30-versioon, on tämä korkeamman aurinkosuojakertoimen voide paksumpaa ja peittävämpää. Korvaa meikkipohjan kokonaan. Madaran aurinkosuojatuotteissa UV-suoja muodostuu yksinomaan sinkistä, joka ei altista ihoa tukkeumille kuten titaanidioksidi. Voiteessa on hento, sitruksinen tuoksu.

Sävy: Matalamman suojakertoimen versioon verrattuna hämmentävän peittävä ja paksu koostumus. Sävy keskivaalea ja punertava.

Hinta: 34,50 € / 40 ml


Mossa 365 Days Defence spf 30 sävyttävä aurinkovoide

Koostumus: Äärimmäisen sulavasti ja kauniisti levittyvä sävyttävä aurinkovoide, joka on kaivattu lisä Mossan edulliseen valikoimaan. Täydellinen jatke viime vuoden Mossan vartalon aurinkovoiteelle, jota myös raikkaan hedelmäinen tuoksu muistuttaa. Antioksidanttinen ja kosteuttava koostumus jättää kauniin heleän viimeistelyn. Aurinkosuoja muodostuu kokonaan sinkistä, joka on erityisen sopiva vaihtoehto tukkeumille taipuvaiselle iholle.

Sävy: Hyvin tyypillinen, neutraali keskivaalea-medium sävy, joka sopii joko aavistuksen päivettyneelle tai iholle joka ei ole luonnostaan vaaleimmasta päästä.

Hinta: 19,95 € / 50 ml

VARTALO


Acorelle spf 30 ja 50 aurinkosuojasprayt

Koostumus: Hyvin tyypilliset aurinkosuojasprayt, jotka sujahtaa "ei raportoitavaa"-kategoriaan. Lähes nestemäinen koostumus on helppo levittää, mutta annostelun kanssa saa olla tarkkana, jotta suojasta tulee riittävä.

Sävy: Spf 30 versio jättää ihoon hennosti kuultavan vaaleuden, spf 50 versio puolestaan hieman enemmän. Öljypohjainen koostumus saattaa kerääntyä taipeisiin valkoisiksi viiruiksi.

Hinta: 26,90 € / 100 mlAlga Maris spf 30 ja 50 aurinkosuojasprayt

Koostumus: Viime vuosien ylivoimaisesti suosituin aurinkosuojaspray, Alga Mariksen "kolmenkympin spray" ei ole lunastanut suosiotaan turhaan. Mieto kookoksen tuoksu on kuin luotu biitsille ja levittyvyys on erinomaista. Jättää ihon kuulaaksi. Nestemäisen koostumuksen kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, jotta annostelu on tarpeeksi runsas ja suojasta tulee riittävä. Lue aiempi juttu Alga Mariksen tuotteista täältä.

Sävy: Suojakertoimen 30 suihke on vaalealla iholla huomaamaton, mutta ruskettuneella iholla vaaleus saattaa vähitellen alkaa kuultaa. Suojakertoimen 50 suihkeessa ilmiö on herkemmin havaittavissa. Öljypohjainen koostumus saattaa kerääntyä taipeisiin valkoisiksi viiruiksi.

Hinta: 26,90-28,90 € / 100 mlAlga Maris spf 30 ja 50 aurinkovoiteet (suosikki!)

Koostumus: Alga Mariksen kevyehköt aurinkovoiteet ovat helposti koko perheen lemppareita, sopien jokaiselle päästä varpaisiin. Jos etsit yhtä aurinkovoidetta, jolla pärjää läpi kesän, on se tämä! Voiteissa on Alga Marikselle tyypillinen mieto kookoksen tuoksu (joka saattaa herättää lasten ystäväpiirissä pientä kateutta - tosi juttu!). Spf50 voiteessa hajusteeton hypoallergeeninen koostumus. Imeytyy hyvin ihoon.

Sävy: Suojakertoimen 30 voide on vaalealla iholla täysin huomaamaton, mutta ruskettuneella iholla voiteen vaaleus voi tulla esiin. Jälleen kerran, on sama ilmiö havaittavissa suuremmissa väärin 50 voiteen kohdalla.

Hinta: 24,90-27,90 € / 100 ml
Atopik spf 30 aurinkosuojaspray (suosikki!)

Koostumus: Kotimaisen Atopikin aurinkosuojasprayn pohjaöljy on kuivaöljymainen, imeytyen hetkessä ihoon. Hajusteeton ja hypoallergeeninen koostumus sopii herkällekin iholle. Nestemäinen koostumus vaivaton työstää ihoon, mutta annostelun kanssa on jälleen oltava tarkkana, jotta suojasta tulee riittävä. Lue aiempi kirjoitus Atopikin aurinkotuotteista täältä.

Sävy: Vaalealla iholla täysin huomaamaton, ruskettuneella iholla suihke saattaa alkaa jättää hennon vaalean jäljen. Öljypohjainen koostumus saattaa kerääntyä taipeisiin.

Hinta: 30,60 € / 100 mlBiosolis spf 30 Melt-In Cream (tummemmallekin iholle!)

Koostumus: Täysin yleisestä poikkeavan Biosoliksen Melt-In tuntuu jakavan mielipiteet kahtia. Läpinäkyvä, kevyen balmin kaltainen voide sulaa lämpimällä iholla öljymäiseksi ja levittyy kuin unelma. Minä kuulun ehdottomasti tykkääjien leiriin ja kuvailisinkin Melt-In-voidetta kosteuttavaksi, kevyeksi ja kertakaikkisen ihanaksi!

Sävy: Läpinäkyvä koostumus on ruskettuneellakin iholla täysin huomaamaton. Käsittämätöntä!

Hinta: 28,95 € / 100 ml

Ey! spf 30 aurinkosuojaspray

Koostumus: Aurinkosuihkeeksi Ey!:n yllättävän paksu koostumus on ohuen emulsion kaltainen ja todella hyvin iholle levittyvä. Myös annostellun määrän hahmottaminen on näin helpompaa ja suojasta tulee todennäköisemmin riittävä.  Lähtee yllättävän helposti iholta pestessä, mikä säästää hermoja, mutta kannattaa myös huomioida vesileikeissä. Hieman omituinen liimamainen/parfyymimainen tuoksu saattaa käydä tuoksuherkän nenään.

Sävy: Vaalealla iholla suhteellisen huomaamaton, mutta ruskettuneella iholla alkaa taittaa siniseen.

Hinta: 20,90 € / 100 mlLavera spf 30 aurinkovoide

Koostumus: Harmillisesti hyvin paksu, lähes tahnamainen voide herättää jo heti alkuun epäilykset, eikä levittäessä ole luvassa positiivista yllätystä. Hankalasti levittyvää voidetta piristää hento helmiäiskimalle, mutta koostumus pilaa potentiaalisesti hyvänkin aurinkovoiteen.

Sävy: Hauskan keltaisen voiteen tulisi sulautua ihoon paremmin kuin valkoinen vastaava, mutta paksun koostumuksen hankala levittyvyys jättää voiteen näkyviin iholla.

Hinta: 17,95 € / 75 mlMadara spf 15 Beach BB kimaltava aurinkovoide

Koostumus: Kuten matala suojakerroin jo vihjaa on Madaran Beach BB hyvin kevyt ja helposti levittyvä tuote, jota tekisi mieli kuvailla kevyeksi vartalomeikiksi. Spf 15 ei nimittäin teoriassa riitä suojaamaan auringon paahteelta edes lyhyiden ulkoilujen ajan, mutta "kaunistaa" paljaan ihon sävyä kesäaikaan.

Sävy: Sävytetty voidepohja ei jätä häivähdystäkään vaaleutta jälkeensä, vaan tasoittaa ihoa ja jättää nimensä mukaisesti ihon hennon kimaltavaksi.

Hinta: 22,95 € / 100 ml


Madara spf 30 Plant Stem Cell aurinkovoide

Koostumus: Tämä koostumukseltaan yllättävän paksu voide levittyy hämmästyttävän hyvin iholla, mutta on hankala puristaa ulos tuubista. Tämä voide tarvitsisi ehdottomasti samanlaisen pakkauksen, kuin sarjan Weightless Milk -aurinkovoide. Voiteen aurinkosuoja on täysin sinkkipohjainen ja sitä piristää veikeä sitruksen tuoksu!

Sävy: Vaalealla iholla hyvin huomaamaton, mutta ruskettuneella iholla tämä jää kuultamaan vaaleana.

Hinta: 21,90 € / 100 ml

Madara spf 20 Weightless Sun Milk aurinkovoide

Koostumus: Hieman hämäävä nimi antaa olettaa, että kämmenelle puristuisi kevyen maitomainen aurinkoemulsio - todellisuus on hyvinkin tavallinen aurinkovoide, joskin erinomaisella levittyvyydellä. Madara-Mossa mittapuulla tämä toisaalta onkin ohuehkoa. Madaran aurinkosuojana, on tässäkin filtterinä pelkkä sinkkioksidi. Tätä hyvin imeytyvää voidetta on miellyttävä käyttää.

Sävy: Hieman matalamman suojakertoimen huomaa heti, sillä sävynsä puolesta tämä sulautuu hieman ruskettuneellekin iholle huomattavasti helpommin kuin monet muut. Rajansa kuitenkin tälläkin; kunnon rusketuksen kera tämäkin jättää iholle hennon hunnun.

Hinta: 25,90 € / 150 mlMossa spf 20 aurinkovoide (edullinen!)

Koostumus: Mikä jalat alta vievä, ihanan hedelmäisen tuoksuinen aurinkovoide! Koostumus on hyvin täyteläistä (yhtäläisyydet Madaraan havaittavissa), mutta erinomaisesti levittyvää. Sisältää ihoa suojaavia antioksidantteja tyrnistä ja suojan muodostaa jälleen pelkkä sinkki. Mossan aurinkovoide sopii hyvin käytettäväksi myös kasvojen iholle sekä lapsille. Loistava edullinen vaihtoehto!

Sävy: Vaalealla iholla huomaamaton, mutta ruskettuneella iholla jää suojakertoimeen nähden yllättävän paljon näkyviin (voisi luulla suojakertoimen 30 voiteeksi, mutta näin ei siis ole).

Hinta: 15,95 € / 100 ml

The Ohm Collection spf 15 ja 30 aurinkovoiteet (suosikki!)

Koostumus: The Ohm Collectionin aurinkovoiteet ovat jääneet hieman sarjan deodoranttien varjoon, mutta suotta. Herkullisen trooppisen tuoksuista aurinkovoidetta on saatavilla kahdella suojakertoimella ja kahdessa pakkauskoossa. Aurinkovoide levittyy kuin unelma ja on todella miellyttävä käyttää.

Sävy: Hennosti keltaiseen taittavat aurinkovoiteet sulautuvat todella hyvin ihoon. Vain suojakertoimen 30 voide saattaa erottua aavistuksen jo ruskettuneelta iholta.

Hinta: 29,90-35,90 € / 150 ml


We Love the Planet Sun Screen Stick

Koostumus: Stick-muotonsa ennakkoluulojen vastaisesti tämä puikon massa onkin hyvin kevyesti ja vaivattomasti levittyvää, joka sulautuu saumattomasti ihoon. Valtava plussa kartonkimuotoisesta pakkauksesta, joka on ensimmäinen laatuaan Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilla! Saatavilla aurinkosuojakertoimella 20 ja 30.

Fysikaalinen suoja on näissä kuitenkin kiisteltyä nano-muotoista, valmistajan mukaan uutta pinnoitettua teknologiaa, mutta suhtautuisin kuluttajana varauksella.

Sävy: Nano-muotoisten partikkeleiden ansiosta täysin huomaamaton iholla.

Hinta: 17,95 € / 50 g


Weleda Edelweiss spf 30 aurinkovoide

Koostumus: Valitettavasti aivan valtava pettymys Weledalta, joka on muuten hyvin taitava brändi, ja monella mittapuulla edelläkävijä. Joitain vuosia sitten lanseeratut aurinkovoiteet osoittautuivat lähes mahdottomiksi käyttää, ja poistuivatkin pian jälleenmyyjien valikoimasta. Toivon koko sydämestäni, että Weledalla jatketaan edelleen tuotekehittelyä, jotta Weledankin aurinkovoiteet pärjäisivät kovassa kilpailussa.

Sävy: Iholla kuin iholla selkeästi vaalea ja jopa sinertävä/lilahtava.

Hinta: 29,95 € / 150 ml

LAPSET


Acorelle lasten spf 50+ aurinkovoide

Koostumus: Perheen pienimmille kehitetty hypoallergeeninen koostumus on hajusteeton, vedenkestävä ja hyvin paksu, jotta voide ei kuluisi pienten temmellyksessä välittömästi pois. Tästä syystä hieman haastava levittää ja vaatii jonkin verran työstämistä, sekä erityistä huomiota pois pestessä.

Sävy: Jättää ihon jonkin verran vaaleaksi, ihon sävyasteesta riippuen.

Hinta: 20,90 € / 50 mlAlga Maris lasten spf 50+ aurinkovoide

Koostumus: Alga Mariksen pienille lapsille kehitetyssä aurinkovoiteessa on sarjan muita aurinkovoiteita muistuttava, mutta hypoallergeeninen ja hajusteeton koostumus, joka sisältää uudistuksen myötä nyt enemmän kosteuttavia komponentteja kuin aiemmin. Voide levittyy mainiosti, mutta erityisen korkean suojakertoimen kyllä huomaa myös koostumuksessa.

Sävy: Nykyään vaalean keltaiseksi sävytetty voide sulautuu helpommin ihoon ja onkin vaalealla iholla hyvin huomaamaton. Ruskettuneella iholla puolestaan, jättää voide varsin helposti havaittavan vaaleuden.

Hinta: 29,90 € / 100 mlWeleda Edelweiss Baby & Kids spf 30 aurinkovoide

Koostumus: Tälle rapsahtaa sama tuomio kuin Weledan tavalliselle aurinkovoiteelle. Valtava pettymys ja käytännössä mahdoton käyttää. Tuotekehitystä vaaditaan ja toivotaan.

Sävy: Iholla kuin iholla selkeästi vaalea ja jopa sinertävä/lilahtava.

Hinta: 29,95 € / 150 ml

AFTER SUN


Alga Maris After sun -emulsio (suosikki!)

Koostumus: Äärimmäisen ohut, fluidimainen after sun sujahtaa ihoon sekunneissa ja kosteuttaa, rauhoittaa sekä ravitsee ihoa tehokkailla levästä uutetuilla antioksidanteilla. Sopii käytettäväksi koko perheelle. Soveltuu erityisen hyvin myös palaneen ihon hoidossa ohuen koostumuksensa ansiosta. Lue lisää Alga Mariksen tuotteista aiemmasta kirjoituksesta täältä.

Hinta: 18,90 € / 150 mlAtopik After sun -voide

Koostumus: Kotimaisen Atopikin after sun kulkee hieman hämäävästi nimityksellä geelivoide ja on todellisuudessa runsaampi kosteusvoide, joka soveltuu erityisen hyvin kuivan ihon kesäajan yövoiteeksi. Kosteuttaa, suojaa ja ravitsee herkkää ihoa auringossa oleskelun jälkeen. Lue lisää Atopikin tuotteista aiemmasta kirjoituksesta täältä.

Hinta: 21,00 € / 100 mlEy! spf 10 After sun -spray

Koostumus: Tämä Ey!:n kevyen aurinkosuojan ja kimalletta sisältävä after sun -suihke on hieman hämmentävä yhdistelmä useammastakin tuotekategoriasta; onko se kimallevoide, ksoteusvoide vai after sun?. Ihan kiva tuote kimalluksesta pitävälle, mutta itselleni tämän funktio ei valitettavasti oikein aukene.

Hinta: 15,90 € / 100 ml

Eikö suosikkisi tai etsimäsi tuote löytynyt listalta?
Kerro siitä alle!SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU


Osallistu keskusteluun

 1. Hei! Oliko näissä arvioissa huomioitu myös tuotteiden todellinen toimivuus, eli suojaavatko ne oikeasti auringolta? Vai huomioitiinko tässä vain levittyvyys iholla? Oma suosikkini tänä kesänä on ollut Madaran plant stem cell aurinkovoide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti, jos joku meistä olisi palanut jonkun voiteen kanssa niin ehdottomasti mainitsisin siitä! En kuitenkaan voi ikinä luvata, että "tämän voiteen kanssa ei pala", sillä se riippuu aina siitä miten riittävästi ja onnistuneesti suoja on levitetty, sekä missä määrin itseään on paisteltu auringossa 😅 Lisää aurinkovoiteiden valinnasta ja käytöstä tältä kannalta löytyy postauksesta "Näin onnistut aurinkovoiteilla" jos jokin mietityttää 😊

   Poista
 2. Oma suosikkini on Biosoliksen spf 30 kasvoille, käytän päivittäin. Jättää ihon rasvaiseksi ja hiukan vaaleaksi alkuun mutta itsellä imeytyy suht hyvin parin tunnin sisään. Jos laitan meikkiä päälle niin taputtelen enimmät rasvat paperiin. Ei ole toistaiseksi tukkinut ihoa, välillä tulee pieniä näppyjä mutta niitä tulee anyway kun syönyt huonommin tai se aika kuusta. Ostin myös spf 50 voiteen kesäksi, jos tulee oleiltua paljon auringossa. Ja tarkoitus olisi myös testata tuota Melt in -voidetta kropalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen myös, että tuo oli oikein lupaava vaihtoehto! Kiva että sopii sulle noin hyvin 😊

   Poista
  2. Oho tuossa pitäisi lukea parin minuutin, ei parin tunnin sisään! 🤦🏼‍♀️😂 Mutta oli pakko tulla vielä lisäämään kun kiinnitin huomiota että tuo aurinkorasvan käyttö myös vähän blurraa naamassa olevia arpia, ja tasoittaa kasvojen ja kaulan välistä värieroa!
   Ja tuo Melt in on aivan huippu, jopa mun mies suostuu sitä käyttämään! 😂 Yleensä ei tykkää fysikaalisista aurinkosuojista kun värjää kropan ja tahraa kaiken. Eli meille Biosolis on ❤️

   Poista
 3. Olisi kiva saada uutuus, Cattierin sävytetty aurinkovoide kasvoille (SPF 50) myös mukaan listaukseen! :)

  VastaaPoista
 4. Heippa. Tänne olisi kiva saada listaus myös (tai linkki juttuun) parhaista tuotteista näiden fysikaalisten aurinkosuojien poistamiseen. Parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle. Vartalo etenkin on hankalampi, kasvoille löytyy hyvin toimivia puhdistusöljyjä.

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.