16. syyskuuta 2019

Uutta Mossaa, miedoilla tuoksuilla


Julkaisussa on käytetty mainoslinkkejä
Tuotteet saatu testiin pr-näytteinä
Muistatte ehkä, että olen suuri edullisen luonnonkosmetiikan puolestapuhuja. Olen kertonut monesti, miten oma luonnonkosmetiikka-taipaleeni sai alkunsa opiskeluvuosina, jolloin omaan budjettiin sopivat vaihtoehdot olivat aika vähissä. Huolellisen perehtymisen ja tunnustelun jälkeen löysin ajan myötä monia edullisia helmiä, jotka avasivat silmät sille, että pienelläkin budjetilla voi päästä todella pitkälle. Ja edelleen, vaikka tulotaso onkin noussut noilta ajoilta, koen valtavaa mielihyvää pystyessäni säästämään pitkän pennin kosmetiikassa. Itseasiassa aika moni noista vanhoista edullisista helmistä ovatkin jääneet käyttööni vielä tähän päivään asti.

Yksi edullinen luonnonkosmetiikka-tuotesarja, joka on alusta asti kiehtonut minua, on Mossa, jonka tuotteiden hinta-laatusuhde on usein hämmästyttävä. Vaan hankalaksi suhteemme on tehnyt sekä ihoni herkkyys että hieman ylikierroksilla käyvä hajuaisti; niin ihania kuin moni Mossan tuote minusta olisikin, ovat niistä monet olleet minulle yksinkertaisesti liikaa. Ja sekös on harmittanut! On ehkä hieman hassua sanoa näin, mutta jollain tapaa olen kokenut jopa jääväni jostain kivasta paitsi; haluaisin niin kuulua niihin uskollisiin Mossa-fiilistelijöihin, joille tuo nuorekas, freesi ja huokean hintainen sarja on vastaus lähes kaikkeen.

Siispä törmätessäni Mossan syksyn kynnyksellä lanseerattuihin uutuuksiin, joista Derma+-sarjan kuvaus stressaantuneesta ja herkästä ihosta sai minut huutamaan sisäisesti "Minä! Minä! Täällä mä oon!", vedin syvään henkeä, laitoin sormet ristiin ja korkkasin ensimmäisen korkin varovasti pientä ihmettä toivoen. Tuo kyseinen Derma+ voide tuntui miellyttävän kevyeltä, imeytyi upeasti kämmenselkään ja rohkenin tuomaan käteni lähemmäs nenää, vain huomatakseni, että tuoksu oli häkellyttävän mieto ja suloinen: mainiosti minullekin sopiva. Korkkasin siltä istumalta myös loput syksyn Derma+ ja  V Lift -uutuuksista, joista kaikkien tuoksumaailma oli hillitty. Jes, jes ja jes!Mossan Derma+-sarjaan kuuluu tällä hetkellä seerumi ja kosteusvoide, jotka muistuttavat todella paljon Madaran SOS-sarjan seerumia ja voidetta niin tuoksultaan, koostumuksiltaan kuin ominaisuuksiltaan. Uskonkin Madaran SOS-sarjan olleen inspiraationa pikkusisko-yrityksen Mossan omille vastaaville Derma+tuotteille.

Mossan Derma+-tuotteiden teho perustuu pitkälti mm. puolukassa luontaisesti esiintyvään resveratroliin, vahvaan antioksidanttiin, jolla on antioksidanteille poikkeuksellisesti korjaavien ja kirkastavien ominaisuuksien lisäksi kyky rauhoittaa ihon punoitusta. Tehoa tukee resveratrolin lisäksi puolukansiemenöljyssä esiintyvät omega-3 ja omega-6 rasvahapot, sekä E-vitamiini. Yhdessä kosteuttavien ainesosien kanssa, luovat nämä toden totta hyvän pohjan herkälle, ärtyneelle tai stressaantuneelle iholle.


Mossa Derma+ Instant Calming Serum - 15,40 €

Luonnehtisin tätäkin Mossan seerumia enemmänkin ohueksi kosteusemulsioksi, joka imeytyy seerumin lailla hyvin nopeasti ihoon, kosteuttaen sitä tehokkaasti. Tyypillisistä seerumeista poiketen, ei tämä välttämättä vaadi päälleen voidetta tai öljyä esimerkiksi aamuisin käytettynä, vaan saattaa loistavasti riittää itsekseenkin. Ihoon sujahdettuaan, tuntuu iho miellyttävän samettiselta ja kevyeltä. Seerumi sisältää monia kosteutta sitovia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, sekä ihoa ravitsevaa ja pehmentävää ohutta jojobaöljyä. Toimii loistavasti päivävoiteena meikin alla, ihotyypillä kuin ihotyypillä.
Mossa Derma+ Calming Moisture Cream - 15,40 €

Seerumiin verrattuna koostumukseltaan paksumpi kosteusvoide sisältää tismalleen samoja vaikuttavia aineita kuin seerumi, mutta öljypainoitteisemmassa suhteessa, kun jojobaöljyä täydentää  heti inci:n alkupäässä auringonkukkaöljy. Tuntuma iholla on seerumiin verrattuna täyteläisempi, mutta edelleen liikutaan kevyellä ja hyvin imeytyvällä puolella. Voidetta voi käyttää sekä seerumin päällä tai yksinään ja soveltuu erityisen hyvin suojaamaan herkkää ja kuivaa ihoa.Bonusvinkki: V Lift -sarja ikääntyvälle iholle

Samaan aikaan Derma+-tuotteiden kanssa julkaistiin myös muutama uutuus V Lift nimen alla, joiden tarkoitus on täyttää ikääntyvän ihon ensimmäisiä tarpeita. Tällaisia ovat etenkin runsas kosteuden tarve, ikääntymistä kiihdyttävien vapaiden radikaalien neutralointi antioksidanteilla, sekä ihon kimmoisuuden lisääminen kollageenin tuotantoa tukemalla. Tuotteissa on siis esim. Derma+ -tuotteisiin verrattuna enemmän potkua, mutta uskon näidenkin silti soveltuvan mukavasti hieman herkemmälle iholle.

Sarjaan kuuluu yö- ja päivävoide, silmänympärysvoide sekä hyvin ohut seerumi. Myös V Lift-sarjan tuotteet ovat tuoksumaailmaltaan mietoja sekä hinnaltaan huokeita (18-20€).
Mossaan uutuuksien suunta on osoittautunut todella lupaavaksi ja harkituksi, sekä varmasti yhä useamman tarpeille sopiviksi. Erityisen ilahduttavaa on edullisen sarjan monipuolisuus; myöskään pienellä budjetilla ei tarvitse "tyytyä" mahuttautumaan ahtaaseen muottiin, vaan mahdollisuuksia löytyy jo laidasta laitaan! Mossa lienee seuraava sarja, jota kannattaa pitää silmällä!


Millaisena olet kokenut Mossan tuoksumaailman?
Onko miedommat tuoksut kaivattuja vai pliisuja?PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Hei!
  Itsellä on herkkä ja kuiva iho ja poskilla aavistus couperosaa. Itselle esim. Madaran tuotteet eivät sovi, koska Madara käyttää tuotteissaan paljon aktivoivia ainesosia ja luonnollisesti Mossa myös Madaran pikkusisko kun on. Mossalta Vitamin oil on ainoa itselle sopiva tuote. Madaralta ainoastaan Pihlaja voide kasvoille ja Nokkosvoide vartalolle on sopinut. Mitkään muut ei 😔 Tuotteiden aktivoivan vaikutuksen vahvisti myös kosmetologi-farmaseutti guru. Olen itse ihastunut Dr Hauschkaan ja Esseen. Esse on kyllä melko tyyris sarja mutta siitä käytössä on vain sensitive cleanser ja hellävarainen savipohjainen kuorintavoide ilman rakeita. Pitääkin tutustua näihin Mossa uutuuksien inci-listoihin ja katsoa voisiko ne sopia itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, yllättävän monella mykerökasvit esimerkiksi allergisoi ja sekä Madara että Mossa on tunnettu niiden runsaasta käytöstä. Onneksi tarjontaa on niin laajasti jo luonnonkosmetiikankin puolella, että kaikille löytyy varmasti sopivat tuotteet! :)

   Poista
 2. Mulle-vähän tuoksuherkälle ja herkän sekaihon omaavalle mossan tuotteet on sopineet-mutta madaran sos-naamio tuoksui liikaa jollekin kukalle. Mossan tuotteetkin kyllä tuoksuvat, mutta eivät niin voimakkaasti, että se häiritsisi tai aiheuttaisi mitään oireilua. Myös oma hipiä on tykännyt kaikista kokeilemistani tuotteista-jotkut ovat jopa olleet liian keveitä! Joten olen jopa uskaltautunut kokeilemaan öljyä yövoiteen alle! Derma+ Uutuudet onkin tilauksessa talvea varten-toivottavasti ovat yhtä hyviä, kuin miltä kuulostaa!

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.