1. maaliskuuta 2021

Laponie of Scandinavia: No-Nonsense luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Teksti: Hannele Savolainen, harjoittelija
Ohjaus ja muotoilu: Ida Tokola & Ann-Christine Mäkelä
Kuvat: Ann-Christine Mäkelä

Tuotteet saatu harjoittelun tueksiKotimaisen Laponie of Scandinavia -kosmetiikkasarjan ihonhoitotuotteet ovat olleet jo usean vuoden ajan tuttu näky Luonnonkauniin kauneusaiheisissa julkaisuissa. Ainutlaatuisen minimalistisista tuotteistaan tunnettu sarja on hurmannut kaikki Luonnonkauniin kirjoittajat yksi toisensa jälkeen hellävaraisilla, mutta silti tehokkailla tuotteillaan.

Laponie on nimittäin täydellinen esimerkki siitä, miten herkän ja reaktiivisen ihon ihonhoidon ei tarvitse olla tylsää; jokainen Laponien tuote on intohimolla suunniteltu ja taidolla formuloitu. Tätä minimalismi parhaimmillaan on: yksinkertainen ei tarkoita vähempää, vaan entistä tarkemmin ja tarkoituksella valikoituja huippuraaka-aineita, ilman mitään turhaa lisää.

Vaikka olemmekin ehtineet kruunata monia Laponien tuotteita kotimaisen ihonhoitotuotteiden tähdiksi, emme ole esitelleet sarjaa ja sen syntytarinaa vielä laajemmin sivustomme puolella. Tähän tehtävään tarttui Luonnonkauniin työharjoittelija Hannele, joka pääsi tutustumaan tarkemmin Laponien tuotteiden maailmaan ja kirjoitti havaintojensa pohjalta esittelyn sarjasta. 

Lue lisää Luonnonkauniin harjoittelijaohjelmasta täältä.Laponie - toimivaa ihonhoitoa herkälle iholle


Laponie luonnonkosmetiikkasarjan tuotteet on kehitetty erityisesti herkälle ja reaktiiviselle iholle. Tuotteiden raaka-aineiden valintaan on kiinnitetty erityistä huomiota esimerkiksi erilaisten iho-ongelmien osalta. Tästä syystä tuotteet eivät sisällä hajusteita, eteerisiä öljyjä, sulfaatteja tai alkoholia. Sarjan tuotteet sopivat siis todella hyvin myös raskaana oleville ja imettäville äideille sekä hajusteyliherkille. Herkälle iholle sopivuudesta kielii myös se, että tuotteet löytyvät Helsingin Allergia- ja astmayhdistyksen kosmetiikan ja pesuaineiden Allergia-portaalista.

Kaikki tuotteet ovat myöskin vegaanisia ja raaka-aineet ovat kasviperäisiä, eikä niitä ole testattu eläimillä.

Tiesitkö?


Laponien kaikissa tuotteissa (kasvorasvaa lukuunottamatta) on 10 ainesosaa tai vähemmän? Lyhyt ainesosaluettelo ja pieni aktiiviaineiden määrä on tärkeää kun hoidetaan herkkää ihoa. Näin pystytään rajaamaan pois ainesosia, jotka voivat aiheuttaa allergioita ja jotka voi herkistää jo ennestään herkkää ja reaktiivista ihoa.

 

Laponie-tuotteiden kehitys ja valmistus


Kaikki Laponien tuotteet kehitetään Espoon Otaniemessä heidän omassa laboratoriossaan, ja tehdään heidän yhteistyötehtaillaan Suomessa ja Ruotsissa. Kyseessä on siis todellista lähikosmetiikkaa!

Tuotteiden ympäristöystävällisyys näkyy muun muassa pakkauksissa, joissa suositaan kierrätettäviä materiaaleja kuten lasia, alumiinia ja kartonkia ja niissä pyritään minimoimaan muovin käyttöä. Laponie myös pyrkii käyttämään raaka-aineiden kohdalla mahdollisimman kestävästi hankittuja ja tuotettuja raaka-aineita.Tuotesarjan tarinaa 


Laponien perustanut Kristina Pentti halusi tehdä yksinkertaisia, tehokkaita tuotteita, joissa vähemmän on enemmän, käyttäen huikeaa tietoa ja osaamistaan ihonhoidosta sekä kosmetiikkakemiasta. Hän itse kärsi teini-iässä monenlaisista iho-ongelmista, kuten aknesta. Tuohon aikaan ei kuitenkaan ollut kovin paljon saatavilla tietoa siitä, miten ihoa tulisi hoitaa ja mitkä asiat ihon kuntoon vaikuttavat. Niinpä Kristina alkoi itse etsimään ratkaisuja ja keinoja, jotka auttaisivat häntä ihon oireiden kanssa. Näin syntyi loistava tuotesarja kaikille, jotka kamppailevat ihon erilaisten ongelmien ja herkkyyksien kanssa. 

Laponien laboratoriota vetää tuotekehitysjohtajana toimiva, lahjakas kemisti Jaana Ailus, jolla on laaja ja vankka kosmetiikan tuotekehitysosaaminen. Kristina ja Jaana testaavat yhdessä omaan ihoonsa kaiken, minkä laboratoriossa kehittävät. Kristina kokeilee kotona päivän aikana kehitettyjä tuotteita ja ne tulevat myyntiin vasta, kun ne oikeasti toimivat eivätkä aiheuta reaktioita iholla. Tuotteiden huolellinen testaaminen herättää suurta luottamusta tuotteiden turvallisuutta kohtaan!
Laponien kasvojenhoitotuotteet


Tuotesarjan valikoimista löytyy tällä hetkellä kaksi kasvojen puhdistustuotetta, kasvovesisuihke, kasvovoide, kasvoöjy, monitoimibalmi ja täsmätuotteina kaksi erilaista seerumia. Tuotteita pystyy yhdistelemään keskenään ja käyttämään monipuolisesti eri tavoin, mikä on ihan mahtavaa! Tavoista kerron lisää tuotteiden kohdalla.


Gel Cleanser - raikastava puhdistusgeeli 

 
Laponien puhdistusgeeli sopii erityisesti rasvaiselle, epäpuhtaalle ja akneiholle. Hyvin pieni määrä geeliä riittää puhdistamaan kasvot, sillä tuote on on todella riittoisa. Koostumukseltaan tuote on paljon juoksevampaa kuin puhdistusmaito, joten annostelun kanssa kannattaa olla tarkka erityisesti ensimmäisillä käyttökerroilla.

Puhdistusgeeli sisältää hoitavaa sokerijuurikasuutetta, ihon kuivumista ja ihoärsytystä rauhoittavaa betaiinia, sekä ihon bakteerikantaa säätelevää ksylitolia, joka ehkäisee haitallisten bakteerien syntymistä. Epäpuhtaudet ja meikit peseytyvät tehokkaasti pois iho-ystävällisen kasviperäisen pesevän ainesosan johdosta. Mikäli meikkiä on paljon, voi tämänkin tuotteen pyyhkiä pois kostealla musliiniliinalla. Geeli sopii erinomaisesti myös kaskoispuhdistuksen toiseksi tuotteeksi.

Geelin käytön jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja puhtaalta saman aikaisesti, koska tuotteessa ei ole käytetty kovasti vaahtoavia ainesosia, jotka vievät ihon oman kosteuden mennessään. Tämän tuotteen kohdalla ei siis tarvitse pelätä käytön jälkeistä, kiristelevää tunnetta iholla.


Vinkki! Geeli sopii mainiosti myös epäpuhtaan selän puhdistukseen, jos ihossa esiintyy paljon näppyjä tai aknea. Se toimii myös mietona entsymaattisena kuorintana iholle jätettäessä.
Milk Cleanser - täyteläinen puhdistusmaito

 
Laponien puhdistusmaito sopii erityisesti normaalille, kuivalle, atooppiselle ja ikääntyvälle iholle. Sen runsas tai jopa voidemainen koostumus on suuri plussa, koska tuotetta ei valu vahingossa hukkaan tuubista puristaessa.

Tuote sisältää kuivalle iholle hyvin soveltuvaa rypsiöljyä, kosteuttavaa kasvipohjaista glyseriiniä, sekä hoitavaa ja bakteereja ehkäisevää ksylitolisokeria. Tuotteessa käytetään ei-ionista emulgaattoria (ei vaahtoava, hellävarainen öljyn ja veden sekoittaja), joka toimii myös hellävaraisena ihon pinnan puhdistaja-aineena. Puhdistusmaidon pH-arvo 5,5 taas ei horjuta ihon tasapainoa, sillä se on hyvin lähellä terveen ihon pH-arvoa.

Kasvoja puhdistaessa tuote tuntuu iholla samettisen pehmeältä ja se peseytyy vedellä hyvin pois, jättäen miellyttävän puhtaalta tuntuvat kasvot, ilman kiristävää tunnetta. Puhdistusmaito ei kirvele silmiä, eli on mainio myös silmämeikin puhdistukseen. Mikäli haluaa tehostaa puhdistavaa vaikutusta, voi puhdistusmaidon pyyhkiä pois esimerkiksi kostealla musliiniliinalla, tai kestovanulapuilla jos haluaa välttää vesipesua. Kasvot ovat tuotteen käyttämisen jälkeen puhtaat ja kosteutetut, ja iho on valmis vastaanottamaan seuraavat hoitotuotteet.
 

Vinkki! Molemmat puhdistustuotteet levitetään kuivalle iholle. Vasta sen jälkeen kun puhdistusaine on hierottu kasvoihin, lisätään vettä. Tällöin kasvoista puhdistuu kunnolla lika ja meikki, ja tuote antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.


Toner Spray - kosteuttava ja rauhoittava kasvovesisuihke


Laponien Toner Spray sopii kaikille ihotyypeille, jotka tarvitsevat kosteutusta ja joissa esiintyy punoitusta tai ihoärsytystä.

Kasvosuihke sisältää mm. tulehduksia hillitsevää, silottavaa ja ihon sävyä tasoittavaa rakkolevää sekä ihoa rauhoittavaa lakritsijuurta. Lisäksi kasvosuihke sisältää ihoa pitkäaikaisesti kosteuttavaa, suojatoimintoa säätelevää ja tasapainottavaa ektoiinia. Ektoniini on äärimmäisen tehokkaasti rauhoittava ainesosa, jota käytetään tehonsa vuoksi jopa lääkinnällisissä rauhoittavissa voiteissa. Ektoiinin korkea pitoisuus tekee Laponien kasvosuihkeesta poikkeuksellisen rauhoittavan. 

Kasvoveden sumu tulee suuttimesta tasaisesti koko kasvoille. Tuntuu hyvälle käyttää suihketta myös käsien kautta ja laittaa kasvovesi painellen ihoon, sillä silloin tuotetta ei mene vahingossakaan muualle kuin kasvoihin. Kasvoille riittää 1-2 suihkausta, jonka imeytymisen jälkeen tuotetta voi halutessaan myös kerrostaa. Mitä enemmän iho kaipaa vesikosteutusta, sitä enemmän voi kasvosuihketta kerrostaa, ja ihosi kiittää! Kasvosuihkeesta jää ihanan raikas tunne iholle. Aivan kuin olisi käynyt luonnossa kävelyllä virkistävässä kosteassa usvassa!

Vinkki! Kasvosuihketta voi käyttää yhden vaiheen kosteutukseen, mikäli on herkistynyt emulgaattoreille. Sekoita kämmenellä öljy ja kasvosuihke keskenään tai laita öljy vaihtoehtoisesti suoraan kosteille kasvoille kasvosuikeen jälkeen.


Toner Refill - kasvosuihkeen täyttöpakkaus - uutuus!


Kasvosuihkeeseen on nyt saatavilla odotettu 150ml täyttöpakkaus, joka sisältää suihkeeseen verrattuna kolminkertaisen määrän Laponien rauhoittavaa kasvovettä. Täyttöpakkaus on paitsi kätevä ja edullinen, myös ekologinen ratkaisu pakkausjätteen vähentyessä merkittävästi.

Täytä kasvosuihkepulloasi Refill pakkauksella aina tarpeen mukaan, tai käytä suoraan kämmenillä paineltavana kasvovetenä.


 


Face Cream - kevyt kosteusvoide 


Laponien geelivoide sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti seka- ja rasvaiselle iholle loistava kosteutusvoide. Lisäksi se toimii erinomaisesti myös herkällä silmänympärysiholla kevyen koostumuksensa ansiosta.
Lisäksi suunympärysihottumasta (POD) kärsivät ovat saaneet tästä voiteesta helpotusta iho-oireisiinsa.

Voide kosteuttaa ihoa kasviperäisellä glyseriinillä ja sodium PCA:lla (luontaisesti ihossa esiintyvä aminohappojohdannainen, jolla on kosteutta sitovia ominaisuuksia). Sisältää kosteutta haihtumista estävää kaurajauhetta, ravitsevia ja ihoa pehmentäviä kaura-, rypsi-, ja unikonsiemenöljyjä.

Kosteusvoide tuntuu todella kosteuttavalta ja ravitsevalta, mutta imeytyy todella hyvin ihoon, jättäen ihon lähes mattapintaiseksi. Mikäli iho kaipaa lisähoitoa ja ravitsemista, voit lisätä voiteen joukkoon muutaman tipan kasvoöljyä. 
Face Oil - laadukas ja ravitseva kasvoöljy


Laponien kasvoöljy sopii kaikille ihotyypeille etenkin kuivalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sillä öljy ei tuki ihohuokosia. Kasvoöljy ei sisällä hajusteita, lisättyjä säilöntäaineita, eikä vettä, vaan on minimalistinen, neljän puhtaan kasviöljyn sekoitus. Pieni määrä raaka-aineita tekee tästä öljystä erinomaisen herkän ja ongelmaihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen. Arganöljyn, kauraöljyn, vadelmansiemenöljyn ja ruusunmarjaöljyn kombo tekee öljystä korjaavan, pehmentävän, rauhoittavan ja uudistavan hyvin imeytyvän. Tuoksuna erottuu lempeästi kaura.

Öljy on erittäin riittoisa käytössä, joten annostele parista tipasta ylöspäin ihosi tarpeiden ja vastaanottokyvyn mukaan. Kasvoöljyä ei kannata käyttää liikaa niin, että iho jää liian öljyisen tuntuiseksi, sillä iho ei pysty vastaanottamaan kuin tietyn määrän ainetta. 

Lisää kasvoöljy joko suoraan iholle huolellisesti hierovin liikkein tai yhdistä kasvovoiteen kanssa. Kasvovoiteen joukossa käytettäessä kasvoöljy imeytyy ihoon niin hyvin, että sen jälkeen voi käyttää jopa mineraalimeikkipuuteria. Tuotteet toimivat hienosti yhdessä, eivätkä rullaannu meikin kanssa. Iho näyttää silkkiseltä ja tuntuu sekä hyvinhoidetulta että ravitulta.Laponien monitoimibalmi sisältää ihoa korjaavaa arganöljyä, pehmentävää kauraöljyä sekä rauhoittavaa bisabololia. Arganöljy ja auringonkukkavaha tekevät täydellisen samettisen ja kiinteän koostumuksen, josta ei jää öljyinen tuntu iholle. Käytettäessä balmi sulaa pehmeäksi ja helposti levittyväksi, jätten iholle puolimatan pinnan.

Täsmätuotteeksi balmi sopii mainosti monelaisiin tarkoituksiin, kuten näpyille, kynsille ja kynsinauhoille, kuiville huulille, yönaamiona ja erilaisiin rohtumiin. Laitoin balmia yöksi kuiviin kantapäihin ja kahden käyttökerran jälkeen ne olivat jälleen pehmeät. Sain tästä myös avun kasvomaskin aihettamiin nenän sierainten haavaumiin muutaman käyttökerran jälkeen. Nyt käytänkin balmia ennaltsehkäisevästi ennen maskin laittoa kasvoille.

Hellävaraisten ainesosien ansiosta tuotetta voi käyttää myös lemmikeille ja lasten herkälle iholle.

Vinkki! Sekoittamalla balmia ja Laponien Toner Spray -kasvosuihketta kämmenellä keskenään, saat loistavan hoitoaineen kuiville käsille!
Calming Treatment - rauhoittava seerumi - uutuus!


Calming Treatment -seerumi sopii erityisen hyvin kuivalle, herkälle, reagoivalle ja punoittavalle iholle, ja käy myös silmänympärysiholle. Se sopii lisäksi ruusufinnin ja suunympärysihottuman hoitoon, hoitaen ja tasoittaen ihon väriä.

Koostumukseltaan Calming Treatment on kevyt ja kirkas geeliseerumi, jonka pääraaka-aineita ovat tulehduksia ehkäisevä, kosteuttava ja haavoja hoitava uutettu madecassoside, ihon ärtymistä hillitsevä ja siloittavaa kasviperäinen ramnoosisokeri sekä pitkäaikaisesti kosteuttava, rauhoittava ja ihon toimintoja tukeva ektoiini.

Seerumissa on ihanan kevyt koostumus, joka imeytyy hetkessä ja saa ihon tuntumaan täydellisen kosteutetulta ja rauhoitetulta. Rauhoittavien ainesosiensa johdosta tuotetta voi myös käyttää paikallisesti yhdessä kasvoveden ja geelivoiteen kanssa silloin, jos iho on päässyt palamaan auringossa.


Clarifying Treatmentpuhdistava seerumi - uutuus!


Laponien Clarifying Treatment sopii parhaiten epäpuhtaalle ja akneiholle. Antibakteerinen seerumi puhdistaa herkkää ja ongelmaihoa, ja ehkäisee tulehduksia ihoa kuivattamatta. Tuote sopii käytettäväksi sekä täsmätuotteena epäpuhtauksilla että tarvittaessa laajemmilla ihoalueilla.

Clarifying Treatment sisältää antibakteerista ja kosteuttavaa ksylitolisokeria, rauhoittavaa ektoiinia, leväpohjaista epäpuhtauksia poistavaa ja kosteuttavaa piioksidia, sekä talituotantoa tasapainottavaa kupari PCA:ta ja sinkkiä. Säilöntäaineeton koostumus on mielenkiintoinen ja mahdollinen, sillä siinä on itsessään paljon itsesäilöviä antimikrobisia ainesosia! Seerumissa on ihanan geelimäinen koostumus joka levittyy iholle vaivattomasti ja imeytyy hyvin ihoon.

Huomasin itse kasvojen finnien rauhoittuvan jo parin käyttökerran jälkeen ja myös ihon väri on tasoittunut. Nyt viikon jälkeen jäljellä on enää pienet näpyt, joiden paraneminen jatkuu. Todella tehokas tuote, joka ei kuitenkaan nipistele iholla lainkaan, kuten monilla puhdistavilla seerumeilla on tapana.


 

Laponien tuotteita myyvät Laponien oman verkkokaupan lisäksi House of OrganicBiodelly ja Twistbe. Mikäli vinkit herkän ja ongelmaihon hoitoon kiinnostavat, kannattaa seurantaan ottaa sekä Laponien Instagram-tili että Laponien blogi.


Arvonta

Haluaisitko päästä kokeilemaan Laponie of Scandinavian herkän ihon tuotteita? Osallistu kolmen vapaavalintaisen Laponie-tuotteen arvontaan Luonnonkauniin Instagram-tilillä, kertomalla mitkä kolme tuotetta sinä valitsisit omalle ihollesi. Tarkemmat osallistumistiedot löydät uusimman Laponie-kuvajulkaisun alta!
Ovatko Laponien tuotteet jo sinulle tuttuja?
Onko sinulla jokin oma Laponie-suosikki?


Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.