15. syyskuuta 2021

12 x Kotimainen vastuullisesti valmistettu pipo

Teksti ja asukuvat: Ida Tokola
Kollaasikuvat merkkien omilta sivuilta
Viilenevien kelien myötä on aika kaivaa syysvaatteet esiin varastosta. Mikäli havahduit uuden lämpimän pipon tarpeeseen, kokosimme tähän julkaisuun vinkit vastuullisista vaihtoehdoista. Kotimainen muoti on tullut harppauksin eteen päin viime vuosien aikana, joten kaikki nämä listan 12 pipoa ovat suomalaisilta merkeiltä ja yhtä lukuunottamatta myös kaikki kotimaassa valmistettuja. Aika huikeaa! 

Vaikka valinnan varaa alkaa olla paljon, huomasimme, että suurin osa kotimaisista pipoista on valmistettu mohairista tai merinolampaanvillasta. Mikäli et voi käyttää villaa allergiasyistä tai etsit vegaanista vaihtoehtoa, kannattaa kurkata Globe Hopen turvelangasta ja Papun puuvillasta valmistamat pipomallit. Toivottavasti muidenkin kuin eläinperäisten materiaalien ja esimeriksi kierrätetyn villan osuus pipomateriaalina lisääntyy tulevaisuudessa.1  R-Collection Mohairpipo

R-Collectionin syysmalliston mohairpipo ihastuttaa muhkeudellaan. Pipot on valmistettu mohairsekoitteesta Suomessa. Saatavana mustana, punaisena ja vaaleanpunaisena.


2  Myssyfarmi Muffi

Mummojen Suomessa kutomat Myssyfarmin pipot tehdään kotimaisesta lampaanvillalangasta. Monipuolinen Muffi on merkin suosituimpia malleja. Saatavilla useissa eri väreissä.


3  Uhana Design Mohairpipo

Uhana uuden malliston mohairpipot tuovat iloa ankeisiin syyssäihin hempeillä väreillään. Mohairsekoitteesta valmistetut pipot tehdään Suomessa. Saatavana mintun vihreänä, persikan oranssina, vanhan roosan punaisena ja valkoisena.


4  Alpa Fold Rib

Pehmeästä alapakanvillasta valmistettu pipo on neulottu Suomessa. Pitkän, vapaastikäännettävän osan ansiosta pipon tyyliä ja istuvuutta voi muokata mieleisekseen. Saatavilla useissa eri väreissä.

5  Globe Hope Kinos

Tutun Hanki-pipon kaveriksi lanseerattu muhkea Kinos on valmistettu vegaanisesta turvevillalangasta ja akryylista. Ommeltu Virossa. Saatavana mustana, harmaana, vaaleanpunaisena ja parissa eri vihreän sävyssä.


6  Kaiko Rib Beanie

Ohuesta ja joustavasta merinovillaneuloksesta valmistettu pipo on tehty Suomessa. Saatavana beigenä, kuparin oranssina ja mustana.


7  VAI-KO Timberjack Beanie

Kotimaisen Vai-kon mallistosta löytyy malleja jokaiseen makuun. Luomulaatuisesta merinovillasta valmistetut pipot on tehty Suomessa. Valittavana on myös valtava määrä eri värejä aina herkullisesta laventelista raikkaaseen keltaiseen.

8  Vestiarium Mohair-pipo

Muhkean lämmin mohairpipo on yksi Vestiariumin suosituimmista tuotteista. Malli pysyy samana vuodesta toiseen, mutta värit vaihtuvat. Valmistettu pehmeästä, kaksinkertaisesta mohairsekoiteneuloksesta Suomessa. SUPERYELLOW ARCTOS

Kotimainen SUPERYELLOW valmistaa piponsa Suomessa laadukkaista materiaaleista. Arctos-mallissa on käytetty lämmintä merinovillaa. Saatavilla useissa eri väreissä.

10  Pura Mohair Beanie

Puran pehmeä oversize-pipo on valmistettu Suomessa mohairsekoitteesta. Suloista muhkupipoa on saatavana harmaana, mustana ja kahdessa eri vaaleanpunaisen sävyssä.


11  Mainio Clothing Merinopipo

Lastenvaatteisiin erikoistuneen Mainion valikoimasta löytyy myös aikuisille sopivia pipomalleja. Merinovillapipot on valmistettu Suomessa. Saatavilla useissa eri väreissä.

12  Riva Clothing Merinovillapipo

Jyväskyläläisen Riva Clothingin merinopipot valmistetaan Suomessa. Lokakuussa myyntiin saapuvissa pipoissa on saatavilla useita eri värejä.

Idan päällä asukuvissa


Pipo - Myssyfarmi (saatu)
Huppari - Pure Waste (saatu)
Reppu - Globe Hope (saatu)
Takki - R-Collection
Legginsit - Armed Angels
Kengät - Palmroth (saatu)Unohdimmeko mainita suosikkipipomerkkisi?
Huikkaa kommentteihin oma lempparisi!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU
FACEBOOK-RYHMÄ

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.