18. huhtikuuta 2022

Kauniita arkivaatteita ja voimaannuttavaa liiketoimintaa - Kaiko

Kaupallisessa yhteistyössä IVALO.COM ja Kaiko

Teksti: Ida Tokola
Kuvat: Ida Tokola ja Ann-Christine MäkeläKaiko Clothing on jo vuosia ollut vastuullisen muodin suosikkimerkkejämme. Brändi tunnetaan kauniista, mutta käytännöllisesti suunnitelluista naisten ja lasten vaatteistaan, mutta myös kunnianhimoisista ympäristötavoitteistaan ja eettisestä tuotannostaan. Ihailemme valtavasti Kaikon halua olla mukana luomassa parempaa vaateteollisuutta. 


Voimaannuttavaa, hyvää tekevää liiketoimintaa

Kaiko sai alkunsa syksyllä 2016, kun yrityksen perustaja Mirjam Sokka pohti miten voisi yhdistää unelmiensa työn muodin parissa hyväntekemiseen. Syntyi Kaiko, jonka tunnuslause "Fashion with a mission" kuvastaa hyvin sitä, kuinka heidän koko toimintansa ydin on eettisyydessä ja sosiaalisessa vastuussa. Vuonna 2020 Kaiko yhdistyi Nepalissa eettisesti vaatteita valmistaneen Store of Hopen kanssa, jonka myötä brändin tiimi sai vahvistusta juuri Nepaliin keskittyvän tuotannon ja hyväntekeväisyysyhteistyön osalta.

Kaiko haluaa tuntea yhteistyökumppaninsa hyvin, ja heillä on tärkeää varmistaa että kaikille tuntantoketjun työntekijöille maksetaan elämiseen riittävää palkkaa. Tällä hetkellä Kaikon vaatteita valmistetaan hyvin valvotuilla tehtailla Virossa, Suomessa, Portugalissa ja Nepalissa. Korut valmistetaan käsin Nepalissa.

Kaikon tavoitteena on olla mukana luomassa eettisempää vaateteollisuutta myös Euroopan ulkopuolelle ja samalla työllistää ja auttaa vähävaraisia perheitä. Kaikista Kaikon tuotoista lahjoitetaan Naisten Pankin kautta 7% naisten kouluttamiseen kehittyvissä maissa. Voit lukea lisää brändin upeasta vastuullisuustyöstä heidän sivuiltaan.Idan päällä Cashmere Cardigan koossa S.


Kestävää ja kaunista suunnittelua

Kaikon vaatteet suunnitellaan kestämään käyttöä sesongista toiseen. Pitkäikäisyytensä lisäksi Kaikon vaatteet tunnetaan imartelevista leikkauksistaan, suloisista luontoprinteistä sekä pehmoisista neuloksista. Suunnittelu on taitavaa, ja brändin uudet mallistot saavatkin meidät huokailemaan ihastuksesta joka kerta. Tällaisiin luottovaatteisiin tahtoo pukeutua kerta toisensa jälkeen!

Meidän suosikeiksemme Kaikon valikoimasta nousevat ehdottomasti lämpöiset ja laadukkaat neuleet. Jo vuosia mallistossa ollut lyhyt Cashmere Cardigan on aivan täydellinen yläosa korkeavyötäröisten alaosien kanssa. Neuletakki on superpehmeää kashmirvillaa ja aivan ihastuttavan tuntuinen päällä. Klassisen beigen ja mustan värin lisäksi neuletakista on nyt kevääksi julkaistu herkulliset uudet sävyt vaaleanpunainen ja lila. Villatakki on malliltaan tyköistuva, joten siitä kannattaa valita koko, mitä yleensäkin käyttää. Ida on pituudeltaan 168 cm ja käyttää paidasta normaalia kokoaan S.

Klassisen neuletakin lisäksi olemme rakastuneet pörröiseen Mohair Jumper -villapaitaan. Neuleessa on hyvin suunniteltu malli, joka sopii päälle useammassa eri koossa, riippuen siitä millaisen istuvuuden vaatteelle haluaa. Idalla on paidasta koko S, mutta myös istuvampi XS tai ihanan väljä M sopisivat hänelle. Keväisen keltaisen sävyn lisäksi paitaa saa myös klassisen mustana.


Idan päällä Mohair Jumper koossa S.


Muita suosikkejamme Kaikolta ovat vuodesta toiseen brändin monikäyttöiset mekot, housut ja hameet. Etsitpä vaatteita sitten arkeen tai juhlaan, Kaikon vaatteet muuntautuvat helposti tilaisuudesta toiseen. Button Skirt -hame ja Everyday Culottes -housut ovat täydellisiä esimerkkejä vaatteista, jotka voi stailata täysin erilaisiksi vaihtamalla niiden kanssa puettavia yläosia ja asusteita.

Ihanan röyhelöhelman omaava Frill Button Dress lienee yksi Kaikon suosituimmista merkkomalleista. Idakin on tykästynyt mekkoon niin, että omistaa sen kahdessa eri värissä. Viime vuonna nopeasti loppuun myynyttä Full Bloom -kukkakuosia on jälleen saatavilla tänä kesänä. Mekkoa myydään myös hempeässä leopardikuosissa sekä mustana ja valkoisena. Idan päällä kuvissa on koko S.


Tilaa IVALO.COMin uutiskirje ja voita lahjakortti

IVALO.COM on vuonna 2016 perustettu kotimainen, vastuullisen muodin verkkokauppa. IVALOn laajasta valikoimasta löydät suomalaisten suosikkibrändien lisäksi monien eurooppalaisten muotimerkkien vaatteita, jotka ovat käyneet läpi IVALOn vastuullisuustarkistuksen. 

Tiesithän, että tilaamalla IVALO.COMin uutiskirjeen, saat ensimmäisestä verkkokauppatilauksestasi 10% alennuksen? Tilaamalla uutiskirjeen tämän linkin kautta osallistut myös kahden 50 euron arvoisen IVALO.COMin lahjakortin arvontaan. Osallistu arvontaan 21.4.2022 mennessä. Onnea kisaan!

 


Idan päällä Frill Button Dress koossa S.


Löydät lisää artikkeleita vastuullisesta muodista Tyyli-kategoriastamme.


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVUOsallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.