2. toukokuuta 2022

Luonnonkaunis morsian: Jos tekisin häämeikkini uudestaan

Teksti: Ann-Christine Mäkelä

Julkaisussa käytetään ansaintalinkkejä


Postauksen kuvat vuoden 2018 häistä

Neljä vuotta sitten Luonnonkauniissa oli käynnissä Luonnonkaunis morsian -sarja, jossa valmistauduin kesähäihimme. Yksi toiveistani oli tehdä häämeikkini itse luonnonkosmetiikkaa käyttäen, ja niin teinkin. Mutta miten ihastuttava persikkainen häämeikki rakentuisi, jos tekisin sen uudestaan nyt neljä vuotta myöhemmin?

Moni asia on ehtinyt muuttua neljässä vuodessa, mutta vankka haluni tehdä oma häämeikkini on ja pysyy. Muistelen edelleen häitä edeltävän meikkihetken hääpaikkamme kauniissa ullakkohuoneessa, jonka aikana aika tuntui pysähtyvän ja pieni aamulla kytenyt hermostuneisuus kaikkosi. Meikkaaminen oli minulle rauhoittavaa ja mieleistä - täydellinen tapa valmistautua rauhassa niin ulkoisesti kuin henkisesti tulevaa varten.

Huolella suunnitellusta häämeikistä huokui intohimoni luonnonkosmetiikkaa kohtaan, halu leikitellä sävyillä ja koostumuksilla, sekä tieto parhaiten toivomuksiani vastaavista tuotteista. Häämeikki oli mehevän kuulas, silmämeikki näyttävä, kokonaisuus itseni näköinen pienellä vau-kertoimella.

Olin tuolloin Biodellyllä töissä, ja ajankohtaista valikoimaa oli tullut hypisteltyä ja vertailtua hyvinkin perustavanlaatuisesti. Monista "yhden kerran"-tuotteista sainkin näppärästi sävynäytteet hyödynnettäväksi, sen sijaan, että olisin ostanut koko tuotteen yhtä päivää varten. Häämeikin suunnittelu yhdessä kollegoiden kanssa oli ennen kaikkea hauskaa, ja koko ajanjakso jotain, mitä muistelen lämmöllä.
Mitä tekisin toisin jos menisin naimisiin nyt?


Kuten luonnollista on, ovat kuitenkin monet mieltymykseni muuttuneet ja arvot selkeytyneet vuosien varrella, ja myös luonnonkosmetiikkamarkkinoille on ilmestynyt monia uusia huipputuotteita.

Valintani olisi ehdottomasti edelleen omia vihertäviä silmiäni korostava ja morsiuspuvussanikin toistuva persikkainen sävymaailma, ja pitäisin edelleen mielessä Biodellystä tutun Miilan opit häämeikissä huomioitavista tekijöistä esimerkiksi valokuvauksen kannalta.

Monen tuotteen kohdalla tarttuisin nyt kuitenkin toiseen vaihtoehtoon, sekä uusia suosikkituotteita hyödyntäen että omaa lähituotearvomaailmaa huomioiden. Häitä seuraavan syksynä päätin rajata käyttämäni luonnonkosmetiikan valmistusmaat Euroopan rajojen sisäpuolelle, ja tämä näkyisi erityisen selkeästi tuotevalinnoissani aiempaan verrattuna. Myös oma meikkifilosofiani on taittunut yhä luonnollisempaan suuntaan mitä tulee sen näkyviin ominaisuuksiin.

Astutaan siis leikkimieliselle aikamatkalle ja palataan häiden valmistelun maailmaan!
IHO

Meikkipohjassa avainsana olisi edelleen kuulaus, mehevän kosteutettu ja tervettä hehkua huokuva iho. Käyttäisin häämeikissä myös arjessa hyväksi havaittuja meikkipohjatuotteita, jotka saisivat nousta ns. next levelille sipaisua korjaussävyjä hyödyntäen. Valokuvausta ajatellen, hyödyntäisin myös valojen ja varjojen luomista kevyesti, välttääkseni kuvissa kasvojen muotojen katoamista. Kaava olisi siis lähes täysin sama kuin aiemmin, mutta lähituotteet pääsevät tällä kertaa enemmistöksi.


Pohjustus: hyvä ihonhoito, runsas kosteutus


Ihon punaisuutta taittamaan: Boho korjausväri sävy 05 Green


Pohja: Madara Skin Equal Soft Glow Foundation sävy 20 Ivory


Silmänalusille: Havu Cosmetics Hanami + Madara Luminous Concealer sävy 25 Latte


Mahdollisille stressifinneille: Avril peitevoide sävy Porcelaine


Valoa: Madara Luminous Perfecting Concealer sävy 25 Latte


Varjostus: Lily Lolo Sculpt & Glow


Poskipuna: Lavera mineraaliposkipuna


Highlight: Lily Lolo Sculpt & Glow


Viimeistelypuuteri: Korento Viimeistelypuuteri Matta
KULMAT

Kulmakarvojen meikissä näkisimme varmasti ns. kauneustrendien luonnollisempaan suuntaan muuttumisen, ja tiukkojen rajojen sijaan luonnollisempaa muotoilua. Arkimeikistä poiketen valitsisin häämeikkiini kulmakynän sijaan kulmavahan, jolla muotoilu on tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa.


Madara Natural Brow Pomade sävy 30 Ash Brown

Lavera kulmakarvageeli sävy Hazel BlondeSILMÄT

Neljä vuotta lisää ikään ja merkittävin muutos onkin silmämeikinpohjustusaineen välttämättömyys! Myös luomivärisävyjen rintamalla on tapahtunut suurta vaihtuvuutta, joka tulisi huomioida. Nyt valintani olisi ehdottomasti Lily Lolon kausipaletti tai mahdollisesti Bohon luomivärinäpit. Silmien rajaus olisi tällä kertaa pehmeämpi ja magneettiripset valikoimien lisääntymisen myötä inasen luonnollisemmat.


Silmämeikin pohjustus: PuroBIO silmämeikinpohjustusaine


Silmämeikin korostus ja värisävyt: Lily Lolo luomiväripaletti
esim. kausipaletti Opulence tai On the Rocks
+ persikkaista sävyä Madara Velvet Wear Matte Cream huulipuna sävy 34 Whisper


Varjostussävy: Avril Organic luomiväri sävy Cannelle Mat


Rajaus: Korento silmämeikkikynä sävyt Chocolate + Midnight


Ripset: Synteettinen vedenkestävä ripsiväri + Ardell magneettiripset Accents 003HUULET

Huuliin valintani olisi erityisen kosteuttava ja helposti juhlien mittaan lisäiltävä vaihtoehto.


Pohjalle: Mossa Rich Repair Lip Balm


Rajaus: Korento huulikynä sävy Cloudberry


Huulille: Madara Velvet Wear Matte Cream huulipuna sävy 34 Whisper
Lue lisää:

PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.