21. heinäkuuta 2016

Energialeikkauksen ihme



Hurjassa tuulessa otetut tukkakuvat räpsäisi Annu.


Onko sinullakin jääräpäiset, aina väärällä tavalla asettuvat ja mitäänsanomattomat hiukset kuten minullakin? Sellaiset, joiden kanssa tuntuu aina saavan tapella, ja jotka näyttävät kivalta lähinnä pitkän hiusurakan päätteeksi? Ja näyttävät yhtä kivalta aikalailla vain siihen asti, kun pääset ulko-ovesta ulos? Hiukset, joiden omistajana olet hyväksynyt sen tosiasian, että kiireisinä aamuina se on tukka hätänutturalle ja menoksi? Sitten sinun kannattaa ehdottomasti lukea tämä teksti!

Olen tainnut tehdä selväksi, etten ole koskaan ollut mikään hiusihminen. Hiustenhoito ja kampaajallakäynnit ovat olleet aina sellainen välttämätön paha; jotain on tehtävä että ulos kehtaa astella, mutta eivät nämä hiushommat ole tuntuneet koskaan menevän täysin nappiin. Kun hiukset ovat jääräpäistä laatua, ja tykkäävät taipua aina kaikista epäimartelevimmalla tavalla, ei voi kuin huokaista ja myöntää hävinneensä taistelun. Vaan miksi hiusten kanssa edes pitäisi tapella? Entäpä, jos antaisi niille mahdollisuuden olla juuri sellaiset, kuin miksi ne on tarkoitettu?

Kun uteliaisuuttani, mutta hyvin skeptisenä, luin kuvausta hiusten energialeikkuusta, ajattelin olevani valmis kokeilemaan sitäkin. Energialeikkaus kuulosti rehellisyyden nimissä liian hyvältä ollakseen totta. Siis että hiukset laskeutuisivat kauniisti itsestään, eikä föönausta tai muotoilutuotteita välttämättä enää tarvitsisi? Joopajoo, ei tällä tukalla. Halusin kuitenkin nähdä, mistä kehutussa energialeikkauksessa on kyse ja miten se eroaisi tavallisesta leikkuujäljestä.






Pääsin kesäkuussa hurmaavaan Ekomama-kampaamoon ihanan Nooran käsittelyyn. Vaatimattoman julkisivun takaa paljastui viimeisen päälle rakkaudella sisustettu kampaamo, jonka hyvä tunnelma oli käsin kosketeltavissa. Noora toivotti minut tervetulleeksi halauksen kera ja kehotti vaihtamaan kengät lainavillasukkiin, jotta voisin kunnolla rentoutua hieronnan aikana. No nyt ei voi mennä pieleen, ajattelin.

Eikä mennytkään. Aloitimme tosiaan energialeikkaukseen kuuluvalla intialaisella päähieronnalla, joka sisälsi myös hartiaseudun hieronnan, rauhallisen musiikin soidessa taustalla. En juurikaan muista hieronnasta muuta kuin lämpimät otteet ja kananlihalle menneen ihoni. Hieronnan jälkeen sain hiuksiini Nooran juuri hetkeä ennen keittämän merilevänaamion, jonka vaikutusajaksi istahdimme höpöttelemään. Ihaninta käynnissä saattoikin olla nimenomaan se, että tunsin olevani odotettu vieras, enkä pelkkä maksava asiakas liukuhihnalla.

Hieronnan ja merilevähoidon jälkeen hiukset olivat valmiit itse energialeikkausta varten. Hiuksia kammattiin ja kammattiin eri suuntiin, leikattiin ja leikattiin, ja jossain vaiheessa Noora huomauttikin jo, että hiukset alkavat taipua! Energialeikkaus on itsessään erittäin puhdas ja tarkka leikkaustekniikka, jossa ei pakoteta hiusta sille luonnottomaan muotoon, vaan hiukset laskeutuvat kuten niille parhaiten sopii. Lopputulos oli jo todella lupaava, mutta Noora huomautti hiusten asettuvan kunnolla vasta pesun parin jälkeen.






Ehdinkin täällä jo aiemmin mainita, että käynnillä värjättiin myös kulmakarvani. Se osoittautui kiinnostavan teitä enemmänkin, joten tässäpä kertaus kommenttiboksista. Kulmakarvani ovat siis erittäin vaaleat, sen muistaa varmasti moni lukijakin blogin kuvahistoriasta. Kulmakynät ja -geelit ovat arkimeikkini vakiotuotteita, muuten kulmakarvoja ei erota juurikaan. Olen viimeksi värjäyttänyt kulmani lukioikäisenä, mutta nyt kesän kynnyksellä totesin, että haluaisin taas värjäyttää kulmani kesän uintireissuja ja muuta menoa ajatellen. Kulmakarvoja ei kuitenkaan vielä ole kannattavaa värjätä kasviväreillä vaikutusajan ollessa pitkääkin pitempi, joten synteettisillä väriaineilla mentiin.

Kynnyskysymys itselleni olikin se, että saisin värjäyttää kulmat yrittäjällä, jonka palveluita ja liikeideaa haluan tukea, sen sijaan että olisin kiikuttanut itseni ja rahani kelle tahansa kosmetologille. Tähän mahdollisuuteen törmätessäni soin itselleni tällaisen hurjan ylellisyyden kuin erottuvat kulmakarvat kesäksi :) Sainkin vahvistuksen sille, että kyllä niitä kulmakarvoja löytyy ja ihan kivan tuuheat ovatkin, omasta takaa vain niin huomaamattoman väriset. Ensimmäiset päivät säpsähtelin meikitöntä, mutta silti niin laitetun näköistä naamaani, enkä malttaisi odottaa tuotekehitystä tässä asiassa. Sitten jonain päivänä, kun kulmakarvat voi värjätä luonnollisin menetelmin, taidan tehdä siitä paljon useammin.





Mutta entäs se tukka? Se on AIVAN IHANA! Nyt aion hehkuttaa kuulkaa oikein sydämeni kyllyydestä, joten varautukaa ylistystulvaan!

En olisi nimittäin ikinä uskonut, että tästä jääräpäisesti lättänäksi liimautuvasta ja latvoja ulospäin puskevasta tukasta saisi näin helpon ja kauniisti laskeutuvan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen kampaajakäyntiä, että sinä et sitten tule seuraavien viikkojen aikana kertaakaan kaipaamaan ja koskemaan suoristusrautaan (kihartamistarkoituksessakaan), föönin tai edes hiusharjaan, olisin varmasti revennyt nauruun. Nyt olen lainkaan liioittelematta antanut hiusten kuivua pesun jälkeen itsekseen, vetänyt sormet hiusten läpi muutaman kerran ja astunut ulos ovesta. Muutamana hieman pörröisempänä päivänä olen taltuttanut pörröisyyttä pienellä nokareella Rahuan hoitavaa viimeistelyvoidetta*, mutta siinä se.

Olen niin iloinen, tyytyväinen ja hurmoksessa! Tottakai hiuksia voi laitella kuten ennenkin, suoristaa tai kihartaa tai heittäytyä luovaksi erilaisten kampausten kanssa, mutta tämä vaivattomuus ja laittamisen tarpeettomuus on hämmentävää. Jos äitipiireissä kehutaan ripsenpidennyksiä helppoina, niin kokeilkaapa kuulkaa energialeikkausta. Leikkausväleiksikin suositellaan ihan vain noin puolta vuotta.

Kaikki postauksen hiuskuvat on otettu päivinä, jolloin en ole tehnyt hiuksille mitään. Nämä alla olevat ovat muuten myös ihan vain puhelimen uumenista esiin kaivettuja selfieitä, jotka olen räpsässyt siitä syystä että "mun hiukset on tänään niin upeat!". Sellaisia en ole tainnut ottaa koskaan ennen.





Vähän on vieläkin vaikea uskoa, että hiukseni voivat näyttää tuolta, tekemättä mitään. Suosittelen siis täysin energialeikkausta yleensäkin, mutta turkulaisille ja lähiseudun asukkaille erityisellä lämmöllä Ekomamaa - Noora tietää mitä tekee, ja on ihana ja herttainen ihminen ♥ Ekomaman kaikki palvelut ja tietoa energialeikkauksesta, naamioista ym. löydät täältä ja hinnaston täältä.

Luulen seuraavan kampaaja-ajan varaaminen olevan paljon houkuttelevampaa kuin ennen..


Mitäs sanotte uudesta tukasta? Oletteko itse kokeilleet energialeikkausta?

Ann-Christine


Yhteistyössä Ekomama, joka tarjosi käynnin.
Mainoslinkki merkitty tähdellä (*).

Osallistu keskusteluun

  1. Periaatteessa olen kokeillut energialeikkausta siten, että olen luopunut esim. otsatukasta, joka ei asettunut nätisti hiusten pyörteiden vuoksi. Paljon helpompi olla ilman. :D

    VastaaPoista
  2. Kiinnostaisi kovasti kokeilla mutta opiskelijan lompakolle 70e hiustenleikkauksesta on aika kova..! Mutta jospa vielä joskus, olisi huikeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se ensi alkuun tuntua kovalta, mutta jos ottaa huomioon käyntien pidemmät välit sekä sen, että hintaan sisältyy myös hieronta, on hinta omasta mielestäni enemmän kuin kohtuullinen :)

      Poista
    2. 70 euroa olisin nippa nappa säästämisen jälkeen opiskelijana ollutkin valmis maksamaan, mutta nyt Ekomaman sivuilla energialeikkauksen hinnaksi ilmoitetaan jo 105e! Melko reipas nousu kolmessa kuukaudessa D:

      Poista
  3. Kaunis ja huolettoman näköinen tukka. :) Mulla piti olla tänä aamuna energialeikkaus, mutta kampaajan sairastuttua sain vaan normileikkauksen. Ja nyt taidan kasvatella, joten energialeikkaus ei ehkä ois ollut tähän kohtaan paras mahdollinen, koska siinä ei rikota hiusta. Ja tämä paksu pehko vaatii ohentamista, ainakin näin kasvatusvaiheessa - muuten on ehta karvakypärä päässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Voi harmi :/ Kasvattele jonkin aikaa ja kokeile ihmeessä sitten. Kampaaja osaa varmasti katsoa miten hiusten kanssa on paras toimia :) Energialeikkaustakin voi halutessaan viimeistellä jotenkin toisin.

      Poista
  4. Multa on leikattu hiukset kolmesti energialeikkauksella ja meni reilu puolivuotta ennenkuin oli tarvetta tehdä mitään. Olen käynyt kahdella eri kampaajalla ja molemmat onnistuvat ekalla kerralla hyvin, toinen kerta toisen luona oli pettymys. Taisi tulla kiire ja leikkaus oli pettymys. Suosittelen kokeilemaan silti ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, kiire ja energialeikkaus eivät kyllä taida sopia yhteen.. Mutta 2-1 kuitenkin onnistuneen puolelle, seuraavalla kerralla taas visiitti ensimmäiselle ;)

      Poista
  5. Olen jo hetken aikaa himoinnut energialeikkausta ja aivan varmasti seuraavan kerran kun hiukset kaipaavat siistimistä käyn kokeilemassa :) Todella hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kannattaa!! Tuntuvat melkein kaikki kokeilleet olevan tyytyväisiä :)

      Poista
  6. Moi!

    Kiinnostuin tästä kovasti, osasit olla vakuuttava ja lopputulos tosiaan näyttää huikelta!! :) Haluaisin kokeilla tätä, mutta asun tällä hetkellä Englannissa- mahdatko tietää, onko tämä maailmalta tullut trendi ja kantaako jotain kansainvälistä nimeä? Yrittäisin etsiä, saisiko samankaltaista hoitoa täältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, nyt pistit pahan! Varmasti tehdään ympäri maailman, mutta nimityksestä en osaa sanoa valitettavasti :/ Miten jos koittaisit etsiä ensin jonkin ekokampaajan ja heidän tarjonnasta etsiä mahdolliselta kuulostavaa leikkausta? :D Toivottavasti löydät jollain tapaa!

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.