17. syyskuuta 2016

Mustelmien peittäminen (color correcting perusteet)

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä



Arjessa sattuu ja tapahtuu. Joskus lasten kanssa temmeltäessä pienen ihmisen raaja muksahtaa juuri sopivaan kohtaan, joskus ketsuppia ravistaessa pullo kolahtaa silmänkulmaan tai joskus leikataan hankalia viisaudenhampaita, kuten minulla alkuviikosta. Hammaslääkäri sanoi heipat saatesanoilla "Tiukassa oli, taitaa nousta mustelma", ja niin ensimmäisten päivien turvotuksen lasketessa, paljastui toiselta poskelta mojova kellertävä mustelma.

Tilanne olisi voinut olla paljon pahempi, mutta tuskin kukaan yllättyy kuullessaan, etten ihan tuosta noin vain ajatellut kulkea ympäri kaupunkia kasvot runnottuina. Olen kevään ja kesän aikana kiinnostunut yhä enemmän color correctingista, eli sävyjen taittamisesta tai korjaamisesta meikeillä, ja mustelman piiloon meikkaaminen kääntyi aika pian voivottelusta innostukseksi.
  

Aamulla vähän nauratti.


Ylläoleva, eilen aamulla nappaamani ja parille kaverille lähettämäni mustelmakuva ei ole paras mahdollinen, mutta tähän hätään ainoa, josta saatte hieman osviittaa mistä lähdettiin liikkeelle. On kyllä sanottava, että tilanne ei näytä tuossa ihan niin pahalta, kuin mitä se todellisuudessa oli. En lopulta meikki-innostuksissani muistanut ottaa kuvaa lähtötilanteesta, vaan lähdin suoraan silmät kiiluen häivyttämään mustelmaani.

Hullaannuin color correctingistä alunperin huomatessani, että peiteaineita ja mineraalipuuteria tarvitsee huomattavasti vähemmän, kun ihon "värivirheet" taittaa aluksi pois, sen sijaan että ne koittaa peittää paksuilla meikkikerroksilla. Näin lopputulos on aina kaunis ja vaivattoman näköinen, kuin juuri mitään oltaisiin tehty.

Color correctingin teoria perustuu vastaväreihin (komplementtiväreihin), joiden löytämiseen kannattaa käyttää väriympyrää ellei väriteoria ole tuttua. Väriympyrällä color correcting on varsin helppoa; valitsen ympyrältä sävyn joka kasvoiltasi löytyy ja lähdet taittamaan sävyä väriympyrän vastakkaiselta puolelta löytyvällä vastavärillä. Kannattaa kuitenkin myös huomioida, ettei pohjana ole nyt valkoinen paperi, vaan ihon sävy, joten pientä vaihtelua on aina edessä.

Tähän väliin on myös sanottava, että googlehaku tarjosi kyllä väriympyröitä ihan joka lähtöön, joten oikeaoppisen väriympyrän löytämiseksi tarkista, että punaisen vastaväri on vihreä, keltaisen vastaväri on lila ja sinisen vastaväri on oranssi, kuten alla:







Mustelmaa peittäessä ei siis voi sanoa, että käytä aina sävyä X, mustelmien liikkuessa hauskasti vastakkaisten värien välillä. Ja kuinka sattuikaan, tarjoaa Youtube tutorialeja lähinnä sinertävien mustelmien peittoon (kellertävillä ja oransseilla peiteaineilla), kun taas omani oli huutavan keltainen, tai aavistuksen vihertävä. Tarvitsin siis color correctingia varten lilahtavan aineen, ja kuinka ollakaan, löytyi kaapin pohjalta koskematon kirkkaan lila Bohon luomiväri sävyssä Amethyste. Sen sävy ei ole luonnossa ihan niin sinertävä kuin kuvista näyttää, vaan juuri nappivalinta omalle mustelmalleni. Sen tummuuden ja pigmenttisyyden vuoksi lähdin sekoittamaan sitä Everyday Mineralsin vaaleanpunaiseen Brighten Jojoba -korjausväriin. Työskentelyyn valitsin Ecotoolsin pienen häivytyssiveltimen .

Yhdistelmä oli aivan loistava!






Yllä näette miltä kasvoni näyttivät, kun olin levittänyt kasvoille, mustelmakohtaa välttäen kevyen kerroksen mineraalimeikkipohjaa, nenän ympärille Everyday Mineralsin Mint Jojoba -korjausväriä taittamaan kasvojen punoitusta, sekä mustelma-alueelle Boho-EDM-sekoitustani. Korjausvärit jättävät aina iholle hieman vääristyneen sävyn, minkä vuoksi niiden päälle tulisi aina levittää ihonsävyistä peiteainetta, puuteria tmv, mutta mielestäni nuo hieman merkillisen sävyiset puuterimuotoiset korjausvärit levittyvät kauniimmin, jos iholle käyttää ensin pohjustustuotetta tai hieman mineraalipuuteria ja lopuksi peittää.

Kuvasta huomaa, ettei keltaisuudesta ole tietoakaan, mutta sen sijaan hento lilahtava sävy kuultaa mustelmakohdasta. Tässä vaiheessa levitin kasvoille loput mineraalipuuterit ja käyttämäni peiteaineen, muualle kabukilla ja mustelmakohtaan peiteainesiveltimellä töpötellen ja hennosti sivellellen. Hennot otteet kannattaa muistaa kahdesta syystä: et halua sotkea meikkipohjan alle jäävää korjausväriä ja onhan mustelma arka kuin mikä.





Tässä vaiheessa olin jo todella tyytyväinen lopputulokseen ja täysin valmis astumaan ulos ovesta, mutta pari pientä, hyvin hennosti meikin läpi kuultavaa vihertävää tai aavistuksen sinertävää kohtaa oli vielä koitettava piilottaa.

Liikkuessamme väriympyrässä keltaisesta vihreään ja siniseen päin, muuttuu vastaväri puolestaan punaisen ja oranssin suuntaan. Käytin siis viimesilauksena näihin pieniin kohtiin Uoga Uogan mineraaliposkipunaa sävyssa Peachy, ja se oli siinä. Lopputulos on mineraalimeikkien ansiosta todella luonnollinen, eikä lainkaan sen näköinen kuin jotain olisi vaivalla yritetty peittää. Jos poskea oikein tuijottaa, saattaa totuus paljastua, mutta muille tietämättömille jää mustelma salaisuudeksi. Aika huikeaa, eikö totta?









Suosittelen vilkaisemaan ennen ja jälkeen kuvia vielä kerran. Hurjaa!
Oletteko kokeilleet vastaavaa?


Ann-Christine 

Osallistu keskusteluun

  1. Todella upea lopputulos! Ehkä mä nyt uskallaudun poistattamaan seuraavan viisaudenhampaan :D Mulla tulee helposti kanssa poratessa mustelma poskeen, saati sitten miltä näytti kun ensimmäinen viisuri leikattiin. Oli kiva olla päiväkodissa töissä silloin, siinä oli vanhemmilla miettimistä ja jouduin useille selittelemään viisurin poistosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mustelmien pelossa sitä ei ainakaan kannata lykätä! :D Mäkin olen mustelmaherkkä, eikä kyllä yhtään yllättänyt, että naama otti osumaa. Luotat vain muhun ja siihen että saat mahdolliset mustelmat varmasti piiloon ;)

      Poista
  2. Wau, ei voi muuta sanoa! Itselläni on kasvoissa jonkin verran punoittavia kohtia ja olen niitä korjaillut vihreällä korjausvärillä, mutta lopputulos ei ole kyllä ollut noin hyvä! Oon joutunut huomaamaan, että color correctingissa tärkeää on myös se, kuinka hyvin neste- tai tahnamaisen korjausvärin koostumus/rasvaisuus/liukkaus toimii meikkivoiteen kanssa. Ei nimittäin ole ihan itsestäänselvä juttu, valitettavasti :/ Sulla kyllä lopputulos on todella luonnollinen, eikä tosiaan huomaisi mitään, ellet erikseen kertoisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmasti totta! Omasta mielestäni nämä puuterimuotoiset tuotteet ovat paljon anteeksiantavaisempia ja niitä pystyy työstämään, lisäämään ja sekoittelemaan ihan eri tavalla kuin voidemaisia :) Mitkä tuotteet sulla on käytössä punaisuuden korjaamiseksi ja meikkipohjana?

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin yllätyin miten helposti tuo kävi :)

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.