18. tammikuuta 2019

Parhaat luonnonkosmetiikan deodorantit


Postaus sisältää mainoslinkkejä.Luonnonkosmetiikan deodorantit - yksi kiperimmistä aiheista, joita luonnonkosmetiikan saralla on ja yksi omistakin kompastuskivistäni. Miten jokin niin peruslaatuinen hygieniatuote voikin tuottaa niin paljon harmaita hiuksia? Ei nimittäin riitä, että deodorantti pitää hien hajun poissa, vaan sen tehon tulisi kestää pitkään, yhtäkkiä pettämättä, olla helposti käytettävä, sekä olla pilaamatta paitoja. Plussaa vielä kierrätettävästä pakkauksesta, lähituotannosta, eikä kaverilta oikeastaan voi kysyä neuvoa, koska deodorantin teho jos jokin on yksilöllistä. Tiedätte varmasti yhtälön.

Jos koen kolunneeni läpi lukemattomat ripsivärit, ei dödö-tilanne poikkea siitä juurikaan. Usein käy niin, että vaikka yksi päivä olisi menestys, falskaa dödö seuraavana päivänä, tai viimeistään kuukauden sisään, hormonitoiminnan vaihteluiden muikana. Hyvää deodoranttia ei voi suositella lyhyen ajan perusteella, ei mitenkään, eikä yksikään deodorantti toimi kaikilla. Nyt olen kuitenkin löytänyt kaksi äärimmäisen hyvää vaihtoehtoa, joiden olen huomannut olevan myös todella monen muun suosikki, sekä kestävän myös pitkässä juoksussa.

Mitä yhteistä on luonnonkosmetiikan suosituimmilla deodoranteilla? Ne tulevat lähes jokainen Hollannista. Nyt en tiedä, miten kovia hikoilijoita alankomaalaiset todella ovat vai mistä siellä ollaan revitty tämä luonnollisten deodoranttien valmistamisen uskomaton taito, mutta suuri kiitos sinne!

Kaksi näistä ovat aivan ylitse muiden, sekä löytyvät nykyään kierrätettävissä pahvihylsyissä. Yksi on soodallinen, toinen soodaton ja yhdessä ne ovat aivan lyömätön yhdistelmä!

Ben & Anna Pink Grapefruit Stick - 12,90€ (vegaaninen)

Tämän parempaan tuoksuiseen deodoranttiin en ole törmännyt ikinä. Se on hedelmäinen, raikas, eikä tyypillinen deodoranttituoksu lainkaan, joten kukaan lähelläsi ei takuulla ymmärrä, mikä ihana tuoksu kyseessä on, jos sen saattaisi havaita. Ben & Annan deodorantteja myytiin alunperin pelkissä muovistickeissä, mutta nyt uudistuksen myötä ne löytyvät myös kaikki myös kierrätettävissä pahvihylsyistä.

Minun tuoksusuosikkini on tämä Pink Grapefruit, mutta valikoimista löytyy lisäksi monta muuta, kuten legendaarinen Persian Lime, makean mystinen Indian Mandarine ja miehekkäämpi Nordic Timber. Ben & Annat ovat soodallisia deodorantteja, mikä tekee niistä tehokkaampia, mutta myös joidenkin ihoa pitkään käytettynä ärsyttäviä. Herkistymisen välttää pesemällä kainalot iltaisin, sekä mahdollisuuksien mukaan vuorottelemalla deodoranttia soodattoman kanssa (mikä myös ylläpitää deodoranttien tehoa). Massa on aavistuksen paksua, mutta sulaa ihon lämmöstä.

Paperista valmistettu hylsy on täysin kierrätettävä ja toimii siten, että deodoranttia painetaan pohjasta ylöspäin. Mekanismi on maailman helpoin, mutta vaatii loppupuolella jonkin apuvälineen, kun sormet eivät riitä koko pötkön läpi. Tuossa vaiheessa olen itse työntänyt pohjaa esim. ripsivärituubilla.

We Love The Planet So Sensitive Stick - 16,90€

WLTP:n herkälle iholle soveltuva hajusteeton ja soodaton deodoranttivoide löytyy nykyään myös helpommin käytettävänä stickinä, samanlaisissa pahvihylsyissä kuin Ben & Annat. Epäilin alunperin tämän tehoa, sen soodattoman koostumuksen vuoksi, mutta se osoittautuikin aivan törkeän hyväksi! Hypoallergeeninen koostumus on oiva herkkäihoisen lisäksi myös nuorelle ja varhaisesta hikoilusta kärsivälle lapselle.

Käytän itse tätä herkän ihon versiota vaihtoehtona soodalliselle deodorantille, jotta kainaloiden iho saa taukoa soodasta, eikä herkistyisi. Myöskään tämä ei ole vielä kertaakaan falskannut ja uskon sen johtuvan juurikin tästä vaihtelusta.

Hellävaraisen So Sensitiven lisäksi WLTP:ltä löytyy lukuisia hajustettuja soodallisia versioita, jotka löytyvät myös sekä alumiinirasiasta että pahvihylsystä. Tosin, vink vink, stickit ovat kilohinnaltaan huomattavasti halvempia!

Bonusvinkkinä mainittakoon vielä sinulle, joka tulit etsimään kotimaista suositusta, ovat ykkösiä metallipurkissa myytävät sormin levitettävät Kaurilan Saunan deodorantit, sekä perinteinen roll-on-muotoinen RimitaDeo.


Mikä on sinun luottodeodoranttisi?


//One of the most difficult tasks regarding switching to natural cosmetics, is to find a proper, effective deodorant, that is easy to use and keeps all odours away, everyday. I've tried a ton of them and have noticed that the best natural deodorants seem to be Dutch. What's that about? Nevertheless, the best combo I've found is Ben & Anna's Pink Grapefruit (vegan & with baking soda) + We Love The Planet's So Sensitive (without baking soda), which I alternate from day to day. The point with alternating two deodorants is to both keep their effect and to let your armpits get a break from baking soda, which could otherwise lead to irritation. Both of them are available in recycleable paper tubes.


Osallistu keskusteluun

 1. Myös Flow Cosmeticsilla on kaksi deodoranttia, jotka ovat kierrätettävissä lasipurkeissa. Omaa ihoani sooda on ärsyttänyt, mutta Flow:n kehäkukka-dödö, jossa on soodaa, sopii eikä ärsytä ihoa ja pitää hienhajun poissa. Hamppu-dödö (soodaton) ei pidä hienhajua ihan niin hyvin poissa, mutta toimii ihan hyvin jos päivä ei ole kovin "aktiivinen". :D Molemmat ovat siis hyviä kotimaisia vaihtoehtoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, hyvä kun mainitsit! Minultakin löytyy itseasiassa tuo kehäkukkaversio, mutta en nyt millään muista, mikä siinä tökki. Kiva kuulla, että se on toiminut sinulla :) Kehäkukkahan on myös antiseptinen ainesosa ja senkin puolesta tosi hyvä dödöainesosa. Pitääkin kokeilla uusiksi ja ehdottomasti laittaa myös se soodaton hamppuversio kokeiluvuoroon :)

   Poista
 2. Olen kokeillut Shmidsin (?) dödöä, mikä toimi mielestäni hyvin hajujen suhteen, mutta valitettavasti pilasin pari paitaa juuri dödön voidemaisuuden takia :/ Eli tuo voidemainen koostumus jotenkin ei tunnu imeytyvän, vaan hikoillessa tarraa vaatteeseen (eikä siis peseytynyt täysin tahrattomaksi edes myrkyillä). Muistaakseni Madaran perus rollon-dödö oli käytettävyyden kannalta hyvä, mutta vastaavasti hajujen pitäjänä ei toiminut yhtä hyvin.
  Miellän olevani aika "runsas hikoilija" ja nää luonnonkosmetiikan dödöthän ei varsinaisesti pidä kainaloita täysin kuivana. Siitäkin pystyisin vielä tinkimään, etenkin jos hajuongelmat on kurissa, mutta hermot menee kyllä ihan totaalisesti jos vaatteet menee pilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saman Schmidt's kanssa kokeneena suosittelen olemaan tarkka annostelun kanssa! Liika voidemainen dödö (öljypohja) tahraa vaaleat paidat. Yllättävän vähällä määrällä saa oikeastaan parhaan tehon ja välttää tahriintumisen :)

   Poista
 3. Heips, onpas tosi kiva kuulla, että tykkäät So Sensitivestä! �� Ja itseasiassa rasia ei ole alumiinia vaan valmistettu kierrätyspellistä - We Love The Planet on täysin muoviton tuotesarja ja pyrkii löytämään uudenlaisia pakkausratkaisuja mainitulle tuotteilleen. �� Terkuin, Johanna / We Love The Planet maahantuoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Tuo on mennyt minulta ohi! Hyvä kun infosit, korjaan tiedon tekstiinkin 😊 Upeaa, että heillä mietitään näin tarkkaan myös pakkauksia!

   Poista
 4. Muistan kun luin aikoinaan pastellipisaroita ja ensimmäinen luonnonkosmetiikka juttu jonka hankin oli madaran dödö. Mutta jo seuraavaa purkkia ostaessani olikin tuotteen tuoksu muuttunut enkä enää sen puolesta halunnut käyttää madaraa. Noita ben&anna stickejä pyörittelin kaupassa käsissäni vuodenvaihteessa, jätin vielä ostamatta kun urtekramin dödö oli vielä melko uusi, mutta ehkä seuraavaksi rohkenen testata niitä! 😊

  http://starbox.fi/sangynalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistanki sut, kiva että olet nyt täälläkin! 😊 Ja ihana kuulla että löysit luonnonkosmetiikan! Tuo on paha ja niin käy vieläpä suhteellisen usein 😅 Kokeile ihmeessä tuota seuraavaksi jos vielä tuntuu että THE dödön titteli on lunastamatta!

   Poista
 5. Ben&Anna oli mielestäni ihanan tuoksuinen ja mukava käyttää, mutta aiheutti pidemmässä käytössä ikävästi kainalojen tummumista minulla. Vaihdettuani toiseen merkkiin tummentumat hävisivät melko nopeasti. Olenkin harmitellut tätä, koska tuoksu näissä on aivan mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, kurjaa! Mikä sulla on nyt käytössä? :)

   Poista
  2. Avril alumiiniton roll-on :) olen ollut tyytyväinen kyseiseen merkkiin ja ei hinnallakaan pilattu.

   Poista
  3. Oo hei kiva kuulla! En ole ehtinyt vielä kokeilla, eli ehdottomasti menee testiin :)

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.