1. huhtikuuta 2019

Kolme edullista meikkivoidetta alle kahdenkympin


Julkaisussa käytetään mainoslinkkejäOlette kysyneet todella usein vinkkejä hyvästä, mutta edullisesta luonnonkosmetiikan meikkivoiteesta, erilaisille ihotyypeille. Siinä missä heittämällä tykeimmät meikkivoiteet maksavat yleensä kymmeniä euroja, lähestyen viittää kymppiä, ja kutakuinkin kaikki tuntuu natsaavan sävyistä levittyvyyteen, menee monilla sormi suuhun edullisempien vaihtoehtojen kanssa. Ymmärrettävää, sillä kaikkea ei voi saada ja osuvaan valintaan tarvitaan paitsi hyvä pohjatyö, myös tieto omista mieltymyksistä ja ripaus onnea.

Ehkä yleisin meikkivoiteisiin liittyvä mielipide-ero liittyy koostumuksiin, joka jakaa mielipiteitä, ei vaan kahteen, vaan lukuisiin leireihin. Yksi haluaa ohutta, toinen paksumpaa, kolmas työstettävyyttä ja neljäs kuultavan pinnan. Siispä, ei kysymykseen valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Halusin kuitenkin tarttua aiheeseen ja heittää teille vinkkejä muutamista toisistaan hyvin erilaisista meikkivoiteista, parilla bonusvinkillä onnistuneen meikkipohjan luomiseen.
Kaikki lähtee ihosta

En voi korostaa tätä tarpeeksi paljon, joten heitetääs tämä oikein boldattuna ilmoille. Mikään meikkivoide ei toimi moitteetta, jos oma iho ei ole hyvässä kunnossa. Meikkivoide saattaa liukua  epämääräisesti pintakuivalla iholla, jämähtää epätasaisesti kuivaan ihoon tai sulaa tiehensä rasvoittuvalla iholla. Oman ihon kunto ja laatu pitää ehdottomasti ottaa huomioon meikkipohjan valinnassa, mutta sitä tärkeämpää on oikeasti hoitaa omaa ihoa meikkivoiteen alla. Sen sijaan, että metsästäisi vuosikausia esim. pintakuivalle iholle sopivaa meikkivoidetta, panosta mieluummin sama tarmo pintakuivuusta eroon pääsemiseen ja laadukkaaseen ihonhoitoon. Hoidetaan tässäkin syytä, eikä oiretta!

Tässä on nyt ilmainen vinkki, joka koskee ihan kaikkia. Hyvän meikkipohjan a ja o on riittävän kosteutettu iho. Ihon ei kuulu tuntua kuivalta meikkipohjaa tehdessä. Läträä kasvovesillä, levitä meikkivoiteen alle vähintään ohut päivävoide tai muu meikkipohjasi kanssa toimiva tuote. Näin meikkivoide suorastaan sulaa iholle. Olisi kuitenkin utopistista olettaa, että kaikkien ihot olisivat jatkuvasti täydellisessä tasapainossa - sellaista ihmistä ei tällä planeetalla taida ollakaan - joten nappaahan tästä omalle ihotyypillesi sopiva extravinkki meikkivoiteen pohjustukseen:Pahimpina vuodenaikoina, kun iho tuntuu imevän itseensä kaiken mahdollisen kosteuden kasvovesistä öljyihin, kannattaa meikkivoiteen alle levittää kosteuttavaa pohjustajaa. Avrilin primer on kuin kevyt kosteusvoide, joka tekee kuivuuteen taipuvaisesta ihon pinnasta pehmoisen ja juuri sopivan meikkivoiteen levitykseen. Helpottaa urakkaa todella!Hinta-laatusuhteeltaan huikea rasvoittumista hillitsevä kasvoemulsio, jolla voi esim. korvata päivävoiteen tai käyttää tarkennetusti t-alueelle. Voimakasta rasvoittumista tämä ei tietenkään estä (tätä tulee hoitaa ihonhoitotuotteilla), mutta vähentää selkeästi päivän mittaista kiiltelyä ja sen aiheuttamaa meikkivoiteen karkailua. Järeämmäksi aseeksi sopii NYR:n vastaava mattavoide, josta voit lukea lisää täältä.

Kolme erilaista meikkivoidetta

Nyt, koska kieltäydyn tyystiin antamasta vain yhden meikkivoidevinkin, haluan nostaa esille kolme hyvin erilaista vaihtoehtoa, joista voit itse valita omaan makuusi sopivan vaihtoehdon oman harkinnan mukaan.Heittämällä "helpoin" ja eniten synteettisiä meikkivoiteita muistuttaa Avrilin meikkivoide. Tämän voi hyvin levittää niin sormin, siveltimellä kuin meikkisienelläkin, kaikki tuntuu toimivan, mutta henkilökohtaisesti pidän eniten kostean meikkisienen jäljestä, joka jää mielestäni näistä vaihtoehdoista kevyimmäksi. Ihon pinnan Avrilin meikkivoide jättää suhteellisen mattaiseksi ja peittävyyttä tästä irtoaa joukosta eniten.

Sävyvalikoima on edullisten meikkivoiteiden tapaan kehno, mutta laajentunut viime vuosien aikana seitsemään. Avrilin vaalein Porcelaine sävy on pohjaltaan neutraali ja loistava vaalealle iholle. Tummuudeltaan seuraava Clair taittaakin jo punaiseen (ja on kokemukseni mukaan monille hieman hankala), kun taas tummemmat sävyt ovat keltapohjaisia ja passeleita useimmille päivettyneille iholle.Listan henkilökohtainen suosikkini (ja näköjään todella hyvässä tarjouksessa oleva) on ehdottomasti Bohon hieman harhaanjohtavasti nimetty "voidemainen meikkipuuteri", joka on siis yksinkertaisuudessaan öljypohjainen meikkivoide, joka on joukon paras valinta kuulaan meikkipohjan tekemiseen. Nimen vuoksi tuotetta on siis turha vierastaa! Bohon meikkivoide saa myös valtavan peukun pahvipakkauksestaan, jonka saa halutessaan helposti kierrätettyä oikeaoppisesti. Irroita vain pahviosasta metallipohja ja kannen muovikalvo - kurkkaa Grön i Åbo -blogin Julian mallikuva täältä.

Miten tuota sitten kuuluu ajaa, ihmettelee moni. Ota purkista joko pieni nokare meikkivoidetta ja lämmitä se sormiesi välissä, tai pyöritä paletin pintaa lämpimällä sormella, jolloin meikkivoiteen pinta sulaa levitettäväksi. Tämän meikkivoiteen kanssa on vähempi enemmän! Öljypohjainen koostumus suojaa etenkin kuivaa ihoa kosteuden haihtumiselta, mutta saatat ehkä halua hillitä öljyisyyttä näillä kikoilla, jotta lopputulos on upean kuulas. Bohon voide on myös kolmikon miedoimman tuoksuinen.Kevyt: Lavera Soft Liquid Foundation meikkivoide - 18,95 €


Totaalisen uudistuksen tehneet Laveran meikkivoiteet saivat komean lisäyksen joukkoonsa näistä Soft Liquid meikkivoiteista. Siinä missä Laveran vanhat meikkivoiteet vaativat todella paljon taituroimista ja karkailivat pintakuivalla iholla siitä huolimatta miten sattui, on näiden uusi koostumus valovuosien päässä aiemmasta. Hankalaksi osoittautuivat vain sävyt; meikkivoide tummuu hapettumisen seurauksena iholla niin voimakkaasti (katso swatch-kuva teksteineen alempaa), että vaaleinkaan 00 sävy ei sovi meille kalkkiksille. Sen sijaan muita ilahduttaa lukuisat, sekä puna- että keltapohjaiset sävyvaihtoehdot. Tarkkana kuitenkin sävyostoksilla ja tarkista sävy 10 min kuluttua päivänvalossa!

Soft Liquid meikkivoiten koostumus on todella, todella ohutta, mutta pigmenttistä ja jättää itsessään kauniin hehkuvan viimeistelyn iholle. Määrällisesti tuotetta kuluu todella vähän! Tämän levitys onnistuu kyllä sormin, mutta kallistuisin suosittelemaan tämä kaveriksi pyöreäpäistä tylppää meikkivoidesivellintä (jolla voiteen saa pyöriteltyä ihoon nopeasti).Kiinnitykseen: Benecos Translucent kiinnityspuuteri - 10,90 €

Lyömättömän hinta-laatusuhteen omaava kiinteä kiinnityspuuteri kannattaa ehdottomasti hankkia Benecosilta. Puuteri on väritön, eikä siksi pakkeloi meikkipohjaa edes päivän mittaan sipaistuna, mutta nappaa iholta epätoivotun tai liiallisen kiillon. Töpöttele kevyesti haluamiisi kohtiin isolla puuterisiveltimellä.Sävyhaasteita

Se, mistä edullisten meikkivoiteiden hinnan useimmiten huomaa on niukka sävyvalikoima. Onnekkaassa tapauksessa sitä löytää juuri sopivan sävyn (neutraaleilla et voi mennä kovin paljoa metsään), mutta aika usein sitä huomaa joutuvansa vaihtamaan toiseen merkkiin ainoastaan tästä syystä. Jos sävyn valinta osoittautuu todella haastavaksi ja olet valmis panostamaan meikkipohjaan hieman enemmän, en voi kuin suositella kotimaista Korennon voidemaista meikkipohjaa (hyvin kylmiä ja lämpimiä sävyjä: lue lisää tästä postauksesta) sekä Madaran Skin Equal meikkivoiteita (hyvin vaalteita ja tummia sävyjä: lue lisää tästä postauksesta). Korennon sävyt on jaettu sekä kylmiin että lämpimiin sävyihin, mutta sävyt taittavat suuntaan ja toiseen vain aavistuksen, tehden niistä äärimmäisen onnistuneet, eikä lainkaan överipunaisia tai -keltaisia.

Itse olen iholtani todella vaalea ja hieman punapohjainen, mutta suosin tästä huolimatta neutraaleja sävyjä, jotta punaisuus ei korostuisi entisestään. Hyvä neutraali sävy kyllä sulautuu ihoon kuin ihoon, jos vain tummuusaste on sopiva, eikä ihon oma pohjaväri voimakkaasti selkeästi punaiseen tai keltaiseen. Alla näette swatchin omaan käyttööni ostamani tai käyttämäni sävyt:

Ylhäällä: Boho meikkivoide sävyssä 01 Beige Diaphane (neutraali)

Keskellä: Avril meikkivoide sävy Porcelaine (neutraali)

Alhaalla: Lavera Soft Liquid meikkivoide sävyssä 00 Ivory Rose (punapohjainen, joka on tuoreeltaan täysin saman sävyinen kuin Avril, mutta hapettui näin vahvasti punertavaksi)

Minulla sekä Boho että Avril toimivat todella hyvin kasvoilla ja ne ovatkin minun tiukan budjetin go to -tuotteet, joita voin suositella muillekin kalkkiksille! Muistathan, että voit pyytää useimmista verkkokaupoista meikkipohjanäytteitä, sävyn valintaa helpottamaan, tai sekoitella kahdesta sävystä sopivan tummuusasteen vuodenajasta toiseen!

Näin! Toivottavasti tästä löytyy hyvä vaihtoehto sinunkin pienelle budjetille tai vaikka ensimmäiseksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteeksi. Jos yksi pitäisi valita, on se ehdottomasti Boho kuulaan ja hoitavan koostumuksensa, sekä ekologisimman pakkauksen ansiosta.


Onko sinulla ollut edullinen meikkivoide etsinnässä
vai onko sinulla jo oma suosikki? Mikä?

Osallistu keskusteluun

 1. Voi mä tykkäsin tosi paljon joskus tuosta Bohosta, mutta sitten sen käyttö yhtäkkiä vaan jäi. Se olisi varmasti edelleen ihana. Muista ei ole kokemusta, vielä ainakaan:) Luonnonkosmetiikan meikkivoiteista suosikkini on juuri nyt Korennon voidemainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korento ja Boho muistuttaakin toisiaan todella paljon, ei siis ihme! :) Korento on ehkä aavistuksen kuohkeampi ja hoitavampi, mutta tipahtaa kyllä samaan kategoriaan.

   Poista
 2. Ennen kun löysin Nuin, tuota Bohoa tuli käytettyä pitkään. Tykkäsin paljon sen peittävyydestä, levittyvyydestä ja riittävän vaaleasta sävystä, mutta valitettavasti se toi rasvoittuvalle sekaiholle liikaa (hallitsematonta) kiiltoa päivän mittaan. Muuten kyllä käyttäisin erittäin mielelläni yhä edelleen! Laveraa taas käytin tyytyväisenä parin päivän ajan, kunnes päivänvalossa meikkaillessa tajusin, että ihoni on ihan oranssi. Ei siis päässyt sekään jatkoon :D

  PuroBIOn BB-voide on puolestaan ollut positiivinen tuttavuus - suosittelen testaamaan! Se on tosi peittävää BB-voiteeksi, ja myös siinä vaalein sävy on oikeasti vaalea. Koska Nui ei oikeasti ole sävyltään mulle kovin ihanteellinen, sekoitan sitä nykyään hieman tuohon BB-voiteeseen. Täydentävät tosi hyvin toisiaan ja toki siinä säästää myös aika paljon rahaa, kun tuota huomattavasti arvokkaampaa meikkivoidetta menee vain noin 1/5 koko meikkipohjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo Boho on tosiaan niin öljypohjainen että ei useimmiten taida olla paras vaihtoehto rasvoittumaan tuppaavalle iholle! Tällaisella kosteusköyhällä iholla nuo ovat sen sijaan superhyviä! Ai kamala toi Lavera-tapaus 😂 Mulle on käynyt joskus ihan samalla tavalla toisen meikkivoiteen kanssa talvella! Mutta hei onneksi vain pari päivää eikä pari viikkoa! 😄

   Hmmm olenkohan testannut tuota heidän bb-voidetta... 🤔 Kiinnostelee kyllä! Madaran cc on ihan rakkautta, mutta jää liian tummaksi talvella. Toi voisi toimia 😊 Onko se miten matta/kuulas? Kiitos vinkistä ja hei hyvin keksitty tuo sekoittaminen!

   Poista
  2. Sanoisin että aika mattainen on, mikä on tietysti itselle toivottu ominaisuus kun kuulto muuttuu omalla iholla liian nopsaa kiilloksi... 🤭 Yksin käytettynä se on ehkä hieman jähmeä levittymään ja vaatii suht nopeaa työstöä, mutta on kuitenkin näppärä käyttää. Useimmiten käytän kyllä vaan Nuin kanssa sitä, koska yksin se on jopa liiankin vaalea 😁
   Kiinnostuin nyt kyllä tämän postauksen myötä tuosta Avrilista! Täytynee hakea testiin sitten kun PuroBIO alkaa vedellä viimeisiään 😉

   Poista
  3. No nyt tämän kuvauksen myötä alkaa kellot soida, kokeiltu on! 😁 Tuollainen vaalea meikkipohja onkin ihan loistava pohja sekoittamista varten, jos ei kuitenkaan halua ohentaa meikkipohjaa vaikka kosteusvoiteella. Kannattaa kokeilla Avrilista sitä vaaleinta! Kuulostaa siltä että se voisi olla sulle sävyltään parempi kuin Nui 😊

   Poista
 3. Ihanasti toteutettu postaus! Tykkään aina niin sun kuvista, mutta senhän sä tiesitkin jo <3 En ole muuten tullut koskaan kysyneeksi, että millä kameralla/välineillä sä kuvaat? Mitä tulee meikkivoiteisiin; muut tuttuja, paitsi tuo Avrilin meikkivoide on vielä testaamatta. Laveraan oon tykästynyt itsekin, ja tuolla Boholla saa kyllä tosi kauniin ja kuulaan ihon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla että tykkäsit ja kiitos taas! 😊 Kuvaan aina samalla Canon 70D ja 50mm objektiivi -kombolla. Toimii hyvin mun tarpeisiin!

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.