4. toukokuuta 2020

Vegaaninen valkosuklaa-juustokakku

Kuvat ja teksti: Ida Tokola

Tämä vegaaninen valkosuklaa-juustokakku jaksaa ilahduttaa helppoudellaan ja herkullisuudellaan vuodesta toiseen. Tätä kakkua on leivottu lukemattomia kertoja niin Idan kuin Ann-Christinen sukujuhliin. Resepti on julkaistu Ida's Cozy Corner -blogissa muutama vuosi sitten, mutta päätimme siirtää sen tänne Luonnonkaunis-sivustolle teidänkin iloksenne.

Pari vinkkiä käytettävistä tuotteista:

Tästä juustokakusta erityisen helpon tekee se, ettei kakkuun tarvitse mitään hyydyttävää ainesosaa. Kakku toimii silloin, kun sen pohjana käyttää Violife-merkkistä vegaanista tuorejuustoa. Sen koostumus on tarpeeksi jämäkkää pitämään kakun koossa. Violifea kannattaa metsästää suurimmista ruokakaupoista ja toivoa omalta kauppiaalta sitä valikoimaan. Kaikkialta tätä tuorejuustoa ei kuitenkaan löydy, joten lupaamme kehitellä tämän kesän aikana kakusta version, joka onnistuu myös kaupan muilla tuorejuustoilla.

Tässä kakussa käytetään Planti-merkkistä kauravispikermaa. Mikäli et ole ennen käyttänyt tätä tuotetta, älä hätkähdä sen paksua koostumusta. Sen kuuluukin olla jämäkkää ja sekin on yksi syy sille, miksi tämä kakku pitää rakenteensa niin hyvin.



Vegaaninen valkosuklaajuustokakku


10 palaa. Valmistusaika n. 40 minuuttia + 8 tuntia asettuminen jääkaapissa.
Alkuperäinen resepti: Kamomillan konditoria

Tarvitset


20-22 cm irtopohjavuoan

Pohja


200 g digestivekeksejä
100 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)

Täyte


40 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc, saatavilla S-ryhmän kaupoista ja erikoisliikkeistä)
3 dl Plantin kauravispiä
1 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria tai 1/4 tl vanilijajauhetta
600 g Violifen maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sitruunamehua

Koristelu


40 g vegaanista valkosuklaata
tuoreita mansikoita (tai vadelmia)

Vinkki! Pienen toffeisen twistin tähän klassikkokakkuun tuo esim. iChocin nougat-valkosuklaa. Tämä versio on Ann-Christinen perheen lemppari.



Valmistusohje


Irrota 22-senttisen irtopohjavuoan reunat ja aseta leivinpaperi pohjan päälle. Kiinnitä reunat takaisin ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi saksilla pois.

Hienonna digestivekeksit tehosekoittimessa tai käsin. Kaada keksimurska kulhoon. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi.

Pilko valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja kuumenna viisitoista sekuntia mikrossa. Sekoita ja kuumenna toiset viisitoista sekuntia. Jatka, kunnes suklaa on sulanut.

Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita sen joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Lusikoi tuorejuusto ja mittaa sitruunamehu isoon kulhoon. Notkista ne sähkövatkaimella. Lisää kauravispiseos ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita sen pinta.

Leikkaa loppu valkosuklaa pienen pieniksi kuutioiksi ja ripottele kuutiot kakun päälle.
Peitä kakku esim. foliolla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksaksi tunniksi.
Irrota kakun reunat varovasti veitsellä ja poista sitten irtopohjavuoan rengas. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Pese mansikat ja anna niiden kuivahtaa siivilässä. Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat. Asettele mansikat kakun päälle.

Säilytä kakku jääkaapissa.



Ihania herkkuhetkiä!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.