29. kesäkuuta 2020

Kauneus tasapainossa luonnon - ja itsesi - kanssa

Kaupallisessa yhteistyössä Biodelly
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä

Teksti: Ann-Christine
Henkilökuvat: Reetta Vahanen
Grafiikka: BiodellyOlen tänä keväänä huomannut pohtivani kauneutta sekä omaa suhdettani kauneuteen enemmän kuin moneen vuoteen. Liekö syynä kevään tapahtumat ja monien suurten ajankohtaisten teemojen pinnalla olo, vai oman vähitellen alkavan ikääntymisen ja kehon muutoksten havainnointi, mutta jossain kohtaa kevättä huomasin olevani jonkinlaisella henkisellä matkalla, jossa oma identiteetti ja suhde kehoon sekä sen kauneuteen on hakeutunut uusille urille.

Täytin viime viikolla 28 vuotta. Se on aina ollut itselleni jotenkin erityinen ikä. Se on luku, joka jostain syystä kuvasti koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan ikää jolloin on ihan oikeasti aikuinen ja johon nuoruus päättyy. Moni tavoin hassu ajatus, mutta niin se ihmismielikin on. Hassu ja kompleksinen. En siis allekirjoittaisi tuon pienen Ann-Christinen ajatusta, mutta se on jäänyt mieleeni.

Olen kuitenkin huomannut havahtuvani tähän ajatukseen, tuon tietyn rajapyykin saavuttamiseen, joka korostui entisestään vuosikymmenen vaihtumisen herättämien pohdintojen myötä. Vaikka nämä tekijät eivät käytännössä mitään muutakaan, on tehnyt hyvää pysähtyä hetkeksi ja tarkastella, mihin oikein on tullut, mitä tässä hetkessä tapahtuu ja mikä on se suunta, johon kulkee seuraavaksi. Ankkuroitua hetkeksi oman itsensä äärelle.

Jostain syystä tämän kaiken prosessoiminen kulminoitui juuri kauneuteen. Olen pitkään ollut sinut sen kanssa, mitä pääni sisällä tapahtuu ja omiin valintoihini, sekä miten ne saavat näyttää juuri omanlaiseltaan. Mutta entäs ulkopuolelta? Sisälläni on alkanut kyteä olo siitä, että viimeisetkin pölyttyneet vanhat suhtautumiset on alkaneet karista.
Kiitollisuuden herättämä kauneus

Kuten mainitsin, olen huomannut lyhyen ajan sisään paljon muutoksia, niin elämässä kuin itsessäni. On paljon pieniä ja isompia asioita, joiden eron aiempaan näen katsoessani peiliin, niitä jotka huomaan erilaisina tuntemuksina kehossa, sekä niitä muutoksia, jotka löydän omasta mielestäni. Etenkin jälkimmäisen tarkastelu on erityisen mielenkiintoista.

Olen vähitellen huomannut pääseväni eroon itseeni liittyvistä, etenkin ulkonäköä lokeroivista tai jopa leimaavista ajatuksista. En täysin, mutta jo tämä muutos tuntuu äärimmäisen helpottavalta ja hyvältä, ja on pitkän matkan päässä siitä mistä lähdin aikoinaan liikkeelle.

Nimittäin huomatessani itsessäni jotain uutta, oli se sisäistä tai ulkoista, en enää automaattisesti arvioi sen luonnetta hyvänä tai huonona. En juurikaan edes liittämällä niihin tunteita, vaan yksinkertaisesti neutraalisti havainnoimalla. Ai tuollainen käsi. Tällainen lantio. Kappas, silmäni ovatkin nyt tämän muotoiset. Ihoni reagoi nyt johonkin. Tuo ei herätäkään enää kiinnostustani, vaan minua vetää puoleensa tämä. Tällainen olen minä.

Luulin pitkään tämän yksinkertaisesti olevan iän mukana tuoma, kovin odotettu lempeys itseä kohtaan, ja sitä se varmasti osiltaan onkin. Jossain kohtaa löysin kuitenkin ajattelustani yhtäläisyyksiä tietoisen läsnäolon (mindfulnessin) sekä kiitollisuutta herätteleviin harjoituksiin, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kaava on kuitenkin täysin sama: havainnoidaan asioita ja ajatuksia sellaisina kuin ne ovat, tuomitsematta ja lokeroimatta. Ne vain ovat, tulevat ja menevät. Olen kyllä tiennyt meditoinnin ilmiömäisestä kyvystä muokata ajatteluamme, jopa paikkaavan menneitä traumatisoivia kokemuksia, mutta sen huomaaminen omassa elämässään on aina yhtä kiehtovaa. Lumoavaa suorastaan.

Olen myös huomannut, että arvostelun tai arvioimisen on puolestaan korvannut kiitollisuus: siinä miltä näytän, tunnun ja mitä koen näkyy tähän mennessä eletty elämä. Vaikka mennyt on usein ollut kaikkea muuta kuin helppoa ja armollista, olen tämän kehon ja mielen ansiosta päässyt tähän pisteeseen. Se, että saan olla tässä nyt, on itsessään  ihmeellistä, kaunista ja arvokasta.

Jos jotain olen oppinut, on se etteivät omat herkkyydet ja epävarmuudet häviä pakottamalla, vaan menettävät otteensa lempeydellä ja kokonaisvaltaisella kasvulla.Mitä kauneus on?

Uskon lähes jokaisen samaistuvan erityisesti kauneuteen ja omaan ulkonäköön liittyviin, paineidenkin siivittämiin ajatuksiin, oletuksiin ja toiveisiin, joko tässä hetkessä tai omassa menneessä. Meitä yhdistävät ympärillämme pyörivät, usein utopistiset kauneusihanteet ja odotukset siitä, mitä kauneuden eteen tulisi tehdä, miten paljon nähdä vaivaa ja miltä tulisi näyttää. Olemme saattaneet kuulla monenlaisia, niin kannustavia kuin rikkovia kommentteja niin ulkonäöstämme kuin luonteestamme, ja kannamme niitä usein pitkään mukanamme. Kaiken keskiössä on mielikuva tavoiteltavasta ihannekauneudesta.

Olenkin alkanut ajatella, että sen sijaan, että kauneus olisi jokin tavoite, jota kohti tulisi pyrkiä, on kauneus aina läsnä, kaikkialla, sen muoto ja ilmentymä muuttuen taukoamatta meidän mukanamme. Kauneutta ei siis tarvitse tavoitella - se on jo tässä hetkessä.

Omaan ulkonäköönsä suhtautumisen neutraalimmaksi muuttumisen myötä, on kauneuden etsiminen ja toteuttaminen, sekä siitä nauttiminen vähitellen siirtynyt minusta itsestäni ympäristööni, luonnon kauneudesta nauttimiseen, sekä nauttimiseen omasta roolistani osana luonnon kauneutta. Se on myös alkanut kohdistua ihmisten välillä vaihtuvaan yhteyteen ja ihmissuhteisiin, tunteisiin ja kokemuksiin.

Miten vapauttavaa onkaan huomata, ettei kauneus olekaan ulkoisten tekijöiden summa, vaan löytyy omien silmien ja sydämen kautta aivan mistä tahansa, mihin katseen kohdistaakin. Kauneus on eleitä, sanoja, tekoja. Hymystä ja naurusta. Kauneus löytyy hiljaisuudesta, rauhasta, itsevarmuudesta ja voimasta. Aidon itsensä ilmaisusta. Luonnon muodoista, väreistä ja äänistä. Lintujen liidosta, vuodenaikojen vaihteluista, valojen ja varjojen leikeistä.

Vaikka elämäntilanne, oma keho, arvot ja mielenkiinnon kohteet muuttuvat - pysyy kauneus niistä riippumattomana.
Kauneus muuttaa muotoaan, mutta ihonhoito on ja pysyy

Tämän käsityksen myötä olen huomannut myös suhteeni ihonhoitoon muuttuneen. Erityisen tärkeäksi minulle on muodostunut se, että miten oma elämä, mielenkiinnonkohteet ja iho niiden myötä muuttuukin, on ihonhoito luotettava ja vakaa rutiini, joka rullaa ja toimii kaikesta muusta riippumatta.

Olen alkanut vieroksua ajatusta siitä, miten esimerkiksi ikääntymisen merkkejä vastaan pitäisi pyristellä ja niitä häivyttää mahdollisimman pitkään. Sama pätee vaikkapa rankan työjakson sameuttamaan ihoon, pikkulapsiarjen tummentamiin silmänalusiin, hormonaalisten muutoksen mukana tuomiin tukkeumiin ja kaverin kanssa jaetun suklaan jälkeisiin finneihin. Eivät ne ole virheitä, vaan yksinkertaisesti merkkejä siitä, että jotain on koettu. Niihin liittyy lisäksi aina kaksi puolta. Harmaantuneet hiukset ja rypistyneet kasvot kielivät pitkästä elämästä - mikä lahja! Työurakasta selvittiin, tuo lapsi jonka vuoksi valvoo, tuo myös suunnatonta iloa elämään, keho toimii kuten sen kuuluukin ja vitsi sen ystävän kanssa oli hulvaton ilta. Ehkä ne kaikista rankimmatkin kokemukset ovat piirtyneet kasvoillesi. Mutta sinä olet tässä nyt, siitäkin selvinneenä.

Ihossa saa näkyä eletty elämä, kaikkinensa. Se on kaunista.

Sen sijaan että keskittyisimme niin siihen mitä ihossa saa tai ei saa näkyä, voisimmekin ihonhoidossa keskittyä sen hyvinvoinnin tukemiseen. Hyvinvoiva iho on nimittäin aina kaunis.

Tästä johtuen kosmetiikkakaan ei enää ole minulle keino tietynlaisen kauneuden tavoittelussa, jossa minun tulee olla alati valppaana reagoimassa ja tulkitsemassa ihoani sitä parannellakseni. Ihonhoito on minulle huolenpito- ja hemmotteluväline, joka mukautuu ja myötäilee ihoni tarpeita, hoitaen sen kaiken puolestani. Näin voin itse keskittyä ihan vain  elämästä nauttimiseen. Lipaista kermat päältä ja ilakoida kaikesta kauniista, mitä elämä eteeni heittää.
Lupa olla luonnollinen

Tänä kesänä Biodellyllä on käynnissä pitkä, koko kesän jatkuva Lupa olla luonnollinen -kampanja, joka kannustaa ilmaisemaan kauneutta ja kauneudenhoitoa omannäköisellä tavallaan, sekä tutustumaan luonnolliseen kauneuteen itsetutkiskelun, omien arvojen ja luonnonkosmetiikkaan kautta. Viime aikojen pohdintojeni keskellä tämä resonoi jossain hyvin syvällä itsessäni, ja heittäydyin lainkaan empimättä mukaan kannustamaan tähän itsensä ilmaisuun.

Osana Lupa olla luonnollinen -kampanjaa lanseerattiin myös Dellypaketit, joiden joukkoon minua pyydettiin luomaan Luonnonkauniin oma, minun ajatuksiani kuvastava luonnonkosmetiikkasetti. Syntyi kokonaisvaltainen "All you ever needed" Luonnonkaunis ihonhoitopaketti, kokoelma ihonhoitofilosofiaani myötäilevistä luottotuotteistani.

Mikä tärkeintä: ne sopivat aivan kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihoille. Siispä tapahtui elämässä mitä tahansa, vaikka iho kokisi muutoksia, voimme pysyä samassa ihonhoitorutiinissa, tietäen että se vain toimii.

"All you ever needed"-paketissa on 6 kpl luonnonkosmetiikan parhaimmistoon lukeutuvaa, jokaiselle ihotyypille sopivaa luonnonkosmetiikkatuotetta, jotka eivät vaurioita tai kuormita ihoa, vaan luovat parhaat mahdolliset olosuhteet ihon hyvinvoinnille, kosteutuksen ja ihon suojaamisen kautta. Hienosäädä halutessasi tai pysy tässä kuusikossa, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Luonnonkauniin ihonhoitopaketti on saatavilla rajoitetun ajan tarjoushintaan 95€ (normaalihinta 120,60€). Jokaisen yksittäisen tuotteen hinta-laatusuhde on erikseenkin uskomattoman hyvä ja riittoisuus huippuluokkaa. Siksi jokainen löytyy myös Parhaat kautta aikojen: kasvoille -listaltani ja palaan niihin kerta toisensa jälkeen.

Kurkataan vielä paketin sisään...
 Avril Organic puhdistusöljy - puhdista lempeästi

Liota iholtasi sitkeinkin meikki, aurinkovoide ja epäpuhtaudet ihoa vahingoittamatta. Pyörittele kuivalle iholle, nauti sitruksen tuoksuisesta kasvohieronnasta ja huuhdo vedellä. Vaahtoamaton putsari ei vaurioita ihon omaa hydrolipidikalvoa tai kuivata ihoa: ehdottoman tärkeä ihonhoidon perusta. Täydellisesti vedellä emulgoituva öljyputsari ei jätä iholle myöskään öljyn rippeitä tai tuki ihoa. Neal's Yard Remedies musliiniliina - tehosta ja kuori

Ihonhoitotarvikkeista kaikkien aikojen suosikkini, NYRin luomupuuvillainen musliiniliina on hellävaraisimmasta päästä, sopien herkemmällekin iholle. Tehostaa puhdistusta, öljypuhdistuksen liukenemista ja kuorii ihosi hellävaraisesti mirkokuorinnan tavoin. Kastele liina ja pyörittele tai pyyhi puhdistustuote kasvoilta sivelevin liikkein. Käytä erityisesti kirkkautta kaipaaville ihoalueille, välttäen herkkää silmänympärys-, couperoottisia tai akneihoalueita.


Alteya Organics valkoruusuvesi - tasapainoita ja kosteuta

Miedon ruusuisen tuoksuinen Alteya Organics valkoruusuvesi huolehtii ihosi nestetasapainosta, kosteuttaa, rauhoittaa ja tasapainoittaa ihoasi. Luomulaatuinen kukkaisvesi ei sisällä mitään iholle ylimääräistä, vaan on 100% puhdasta valkoruusuvettä. Suihki suoraan kasvoille ja imeytä ihoon kevyesti kämmenillä painellen. Suo itsellesi pieni hetki nauttia  ruusun tuoksun rauhoittavasta vaikutuksesta.


Evolve hyaluronihapposeerumi - sido kosteus

Kosteutta äärimmäisen hyvin sitovine ominaisuuksineen suosioon noussut hyaluronihappo sitoo ja vie kosteuden syvälle ihoon tasapainoittaa ja siloittaa ihoa, pitäen kosteuden ihossa kuin tarvitsemasi pitkään jatkuva lämmin halaus, josta et tahdo irroittaa otetta. Se tehostaa sekä kuivan että ikääntyvän ihon nestetasapainon ylläpitoa, ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntymistä tukkeutuvalla iholla ja tasapainoittaa kuivarasvaista ihoa.


DIY HOITONESTE

Jos ihosi on erityisen janoista laatua, voit tuunata kukkaisvetesi hoitonesteeksi hyaluronihapposeerumin avulla. Suihkaise painallus tai kaksi Alteya valkoruusuvettä kämmeneen ja lisää joukkoon pisara Evolven hyaluronihapposeerumia. Imeytä seos hoitonesteen tapaan kämmenillä kasvoille.
Flow Cosmetics Rosehip Intensive Treatment Oil - suojaa, korjaa, uudista

Erityistä CO2-uuttamismenetelmää hyödyntävä Flow Cossmeticsin ruusunmarjaöljy tarjoaa ihollesi kulloinkin sopivinta apua, kannustaen sitä tasapainoon. Se suojaa ihoasi estämällä kosteuden haihtumista iholta, täydentää kuivan ihon rasvatasapainoa, hillitsee liiallista talineritystä, ravitsee ja uudistaa ikääntyvää ihoa, tukee akneihon parantumista sekä rauhoittaa ärtynyttä, couperoottista tai atooppista ihoa. Painele 2-5 pisaraa kämmenillä ihoon tai lisää seerumin joukkoon imeytymistä tehostaaksesi.

DIY KOSTEUSEMULSIO

Pidätkö erityisen kevyistä kasvovoiteista, emulsioista tai jopa fluideista? Sekoita painallukseen Evolven hyaluronihapposeerumia pari pisaraa Flow Cosmeticsin ruusuöljyä ja saat sopivan kerta-annoksen kevyttä fluidimaista kosteusemulsiota, joka imeytyy ihoon nopeasti.


Madara Plant Stem Cell spf 30 aurinkosuojavoide - suojaa ja ennaltaehkäise

Ihon hyvinvoinnin, terveyden ja pitkään jatkuvan hehkun tärkein keino on ennaltaehkäistä sen vaurioita suojaamalla iho auringon UV-säteilyltä. Huolehdi siis ihostasi päivittäin kevyellä, huomaamattomaksi sävytetyllä Madara Plant Stem Cell aurinkosuojavoiteella, jossa yhdistyy sekä laaja UV- että ilmansaastesuoja. Tämän aloe vera -pohjaisen aurinkovoiteen poikkeuksellisen runsaat kosteuttavat, rauhoittavat, antioksidanttiset ja ihon mikrobiomia tukevat ominaisuudet korvaavat aamun kosteusvoiteen ja tukevat ihon hyvinvointia läpi päivän. Sinkkiin perustuva fysikaalinen aurinkosuoja sopii hyvin myös herkästi tukkeutuvalle iholle.


Tämän enempää kikkailua ei iho tarvitse.

Koko paketin löydät Biodellyn verkkokaupasta täältä.
Muista, että sinulla on lupa olla juuri omanlaisesi, olet kaunis kaikkinesi ja osa sitä kauneutta, joka kietoutuu kaikkialle ympärillesi.


"Se, joka pysähtyy katsomaan, näkee maailmassa paljon kaunista."


Haluaisinkin kuulla, mitä kauneus tarkoittaa sinulle?
Missä sinä näet kauneutta?PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.