5. syyskuuta 2021

Neljä syytä suosia täyttöpakkauksia

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
1  Ympäristöystävällisyys

Oletko tullut ajatelleeksi, että iso pakkauskoko tarkoittaa lähes poikkeuksetta vähemmän pakkausjätettä sisällön määrään nähden. Samalla pakkausmateriaalimäärällä saattaa saada jopa kolminkertaisen määrän itse tuotetta. Erityisesti täyttöpussit ansaitsevat suuret hurraahuudot, vaatiessaan merkittävästi vähemmän materiaaleja, kuin kovamuoviset vastaavat.


2  Kierrätettävyys

Täyttöpakkausten yksinkertaisempi pakkaus on usein kokonaan kierrätettävä, toisin kuin esimerkiksi pumppu- tai suhkemekanismeilla varustetut pakkaukset, jotka valitettavasti lajitellaan Suomessa sekajätteeseen. Vältä ostamasta jatkuvasti uusia pumppu- tai suihkepulloja, ja korvaa ne aina mahdollisuuden mukaan yksinkertaisilla korkeilla, joita löydät useimmiten juuri täyttöpakkauksista. Materiaaleittain selkeästi ja helposti eroteltavat pakkaukset voit kierrättää uusiokäyttöön.
 
3  Edullisuus

Täyttöpakkausten litrahinta on myös usein pienempää pakkauskokoa huomattavasti edullisempi vaihtoehto, jolloin säästöä saattaa kertyä merkittävästi. Erityisesti paljon kuluvissa hyötytuotteissa säästö voi vuositasolla olla tuntuva.
 
4  Pidempi ostoväli

Pidempi ostoväli säästää myös aikaa ja vaivaa. Kun santsaat kerralla enemmän, joudut varautumaan ja reagoimaan tuotteen loppumiseen huomattavasti harvemmin. Kukapa ei hyötyisi ylimääräisten muistettavien asioiden minimoimisesta?


Laponien kasvoveden täyttöpakkausta käytät suoraan tai täyttääksesi kasvovesisuihkeen.


Tuotetärppejä täyttöpakkausten ystävälle:
Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.