16. lokakuuta 2021

Kotimaisen luonnonkosmetiikan kirjasto

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Suomesta on lyhyessä ajassa tullut yksi luonnonkosmetiikka-alan kärkimaista. Uusia sarjoja lanseerataan tiheään ja tietotaidon taso kohoaa jatkuvasti. Samaa tahtia kasvaa myös kotimaiseen kosmetiikkaan suuresti panostaneen House of Organicin kotimaisten brändien kattaus, johon perehdymme tänään.

Kotimaisen luonnonkosmetiikan monipuolisuus ja menestyminen on upeaa seurattavaa, mutta tarkoittaa lisäksi sitä, että yhä useampi löytää juuri itselleen sopivimmat tuotteet ihon tarpeista, mieltymyksistä ja budjetista riippumatta. On myös ilahduttavaa nähdä, miten House of Organicin kaltainen kotimainen toimija tahtoo vilpittömästi luoda kotimaisille sarjoille tilaa, lisäten valikoimiinsa niin pienempiä kuin suurempia merkkejä meidän saatavillemme.

Mitä luulet, löydätkö näistä 35 kotimaisesta brändistä uusia tuttavuuksia?


Koodilla "kotimaista15" saat -15% ostoksistasi House of Organicin verkkokaupasta.


Siirry House of Organicille
AYU Organics

AYU Organics on espoolaisten siskosten luonnonkosmetiikkaa valmitava yritys, jonka inspiraatio ja yrityksen valmistuksen keskiö on Indonesian Balilla. AYU Organicsin tuotteet valmistetaankin Balilla mahdollisimman läheltä tulevista ja alueelle luontaista raaka-aineista. Erityistä AYUlle on, ettei tuotteissa käytetä lainkaan vettä, vaan esimerkiksi  jauhenaamioihin vesi lisätään vasta käyttäjän kylpyhuoneessa.

AYU:n valikoimista erityisesti tutustumisen arvoisia ovat kuohkeat ja tuoksuillaan huumaavat Cherry Blossom tai Mango Papaya -vartalomousset, sekä vedetön, voimakkaan antioksidanttinen, kiinteyttävä ja suojaava Raspberry & Kukui kasvovoide.


Tutustu kaikkiin AYU Organics tuotteisiin
Catteco

Aiemmin Carita Cosmetiikka nimellä tunnetuksi tullut Catteco suorastaan rymisi luonnonkosmetiikan käyttäjien tietoisuuteen erityisesti shampoopaloillaan, joiden nimeen monet vannovat. Herttaiset pala- ja muut luonnonkosmetiikkatuotteet valmistetaan edelleen käsin pienissä erissä Nurmijärven maaseudulla käsityötä ja aitoja, puhtaita raaka-aineita kunnioittaen.

Cattecon valikoimista mainitsematta ei mitenkään voi jättää iloisen keltaista Tyrni-shampoopalaa, joka toistuu monien palashampookäyttäjien kehuissa. Miedompaa pesevyyttä kaipaava saattaa puolestaan löytää suosikin Helmi-hoitoainepalasta tai Sade-hoitoainepalasta, jotka vaahtoavina paloina soveltuvat mainiosti myös hiusten pesuun.

Tsekkaa myös Cattecon kehutut kotimaiset deodoranttivoiteet!


Tutustu kaikkiin Catteco tuotteisiinDick Johnson

Pilke silmäkulmassa veikeilystä mieleenpainuva Dick Johnson säväyttää asenteellaan. Erityisesti parta- ja viiksituotteista koostuva valikoima on pieni, mutta erityisen huolellisen kehityksen tulos.

Mikäli parta ja viikset ovat sinun tai läheisesi ylpeyden aihe, suosittelen lämpimästi erityisesti juuri sopivan jämäkkää, mutta hoitavaa Killabee viiksivahaa, Killabee Oak & Gin partaöljyä, sekä hajusteetonta parranhoitosettiä lahjapaketissa.


Tutustu kaikkiin Dick Johnson tuotteisiinFAMO

Huikeita arvosteluja niittänyt FAMO on erityisesti pöllömallisista shampoopaloistaan ja niiden vimpan päälle onnistuneesta koostumuksesta tunnettu. Ihmekkös, sillä FAMOlla tuotteita kehitetään tarkkaan käyttäjien toiveita kuunnellen. Nämä pöllöpalat valmistetaan suurella intohimolla käsityönä Tuusulassa.

Famon valikoimasta löytyy monta hellävaraista shampoopohjaista palaa, sekä pieni Sydänkäpy palahoitoaine.


Tutustu kaikkiin FAMO tuotteisiin
Fiini Naturally

Pohjoismaista luontoa henkivää artesaaniluonnonkosmetiikkaa valmistava Fiini Naturally suosii tuotteissaan paitsi Suomen luonnosta tuttuja korkealaatuisia raaka-aineita, myös valmistaa tuotteensa käsin Pohjanmaalla. Luonnonkosmetiikan lisäksi löydät Fiini Naurallylta myös kodin siivoustuotteita.

Fiini Naturallylta haluaisin nostaa pienen litanian erityismaininnan arvoisia ja mielenkiintoisia tuotteita. Rosmariinikasvosuihke on paitsi erinomainen tasapainoittava kasvovesi, myös mitä parhain hiuspohjan talineritystä tai hilseilyä tasapainoittava ja hiustenkasvua stimuloiva hiusvesi. Kasvotuotteiden puolelta kannattaa vilkaista esimerkiksi rauhoittavaa ja uudistavaa kaura-tyrniöljyseerumia (kasvoöljy), rauhoittavaa kaura-kamomilla hoitonestettä, sekä kuiville tai jopa atopiasta kärsiville silmänympäryksille loistavaa kuohkeaa ja hellivää mustikka silmänympärysvoidetta.

Lisäksi Fiini Naturallyn desinfioivat tuotteet, käsidesi ja desinfioiva siivoussuihke (esim. ovenkahvoille), kuuluvat omiin suosikkeihini!


Tutustu kaikkiin Fiini Naturally tuotteisiin


Flow Cosmetics

Flow Cosmetics on heittämällä yksi suurimmista kotimaisen luonnonkosmetiikan brändeistä, joka kertakaikkiaan vaan kolahtaa korkalaatuisilla ja kauniilla tuotteillaan. Äidin ja tyttären perheyrityksenä aloittanut Flow Cosmetics on tehnyt Suomen luonnonkosmetiikka-alalla paitsi uraauurtava, myös tunnollista ja kunnianhimoista työtä luonnon eteen. Flow Cosmeticsin tuotteet valmistetaan pientehtaalla Riihimäellä ja koko valmistus on nykyään hiilineutraalia.

Mistä ihmeestä aloittaisin? Toistuvasti tiensä omaan käyttööni löytävät mm. vedellä erinomaisesti huuhtoutuva Balm to milk -puhdistusbalmi, aisteja hivelevä sitruunaleivoksen tuoksuinen Cocolemon kuorinta, sekä lyömätön klassikko Rosehip Intensive Treatment Oil kasvoöljy. Niin, ja yksinkertaisesti paras huulivoide koskaan ikinä on tietenkin hedelmäinen Arctic Repair Sun -monitoimibalmi.

Aromaterapiaa arkeensa ujuttamisesta kiinnostuneen kannattaa myös tutustua aromaterapiapalasaippuoihin ja -vartalovoidepaloihin, joista erityisesti Spirit Awakens -vartalovoidepala on helposti lähestyttävä ja kertakaikkisen hurmaava.


Tutustu kaikkiin Flow Cosmetics tuotteisiin
Frantsila

Viisautta, vilpittömyyttä ja syvää luonnon arvostusta henkivä Frantsila on ainutlaatuisuudessaan luonnonkosmetiikka-alan aito pioneeri. Frantsilan tuotteissa hyödynnetään laajasti Frantsilan omalla luomuyrttitilalla kasvatettuja yrtti- ja rohtokasveja, joiden vaikutus koko ihmiskehoon on päätähuimaavan mielenkiintoista, ja jonka sukupolvelta toiselle periytyvä tietotaito äärimmäistä kunnioitusta herättävää.

Tutustu Frantsilan valikoimasta ainakin pienoisen kultin maineeseen yltäneeseen ravitsevaan kasvovoiteeseen ja nuorekas hehku tehovoiteeseen, joiden runsaat ihoa hellivät koostumukset hullaannuttaa runsasta kosteutusta ja öljyjä kaipaavan ihon. Myös mikrokuorintatyyppinen, eli pullollaan pikkuruisia kuorivia rakeita oleva uudistava kuorintavoide on äärihyvä. Viimeistele halutessasi elvyttävällä yrttisavinaamiolla tai rauhoittavalla kehäkukka kasvosuihkeella.


Tutustu kaikkiin Frantsila tuotteisiin

Havu Cosmetics

Puukuorisilla huulipunillaan ryminällä hurmanneen Havu Cosmeticsin biohajoava huulipunavalikoima kattaa tätä nykyä lukuisia mitä herkullisimpia sävyjä korkealaatuisista huulipunistaan, sekä muutamia oheishuulituotteita. Havu Cosmeticsin huulipunille onkin ominaista paitsi luonnonmukaisuus, myös monipuolisuus ja monimuotoisuuden huomioiminen. Pelkästään erilaisia Nude-tyyppisiä huulipunia löytyy monia, monenlaisille piirteille ja ihonsävyille sopien.

Tiesitkö, että Havu Cosmeticsin huulipunia saa myös Refill-täyttöpakkauksissa ja pian myös House of Organicilta? Miten loistava aluevaltaus! Näin kauniit puukuoriset hylsyt muuntuvat uudelleenkäytettäviksi.

Havu Cosmeticsilta suosittelen ennen kaikkea lämpimästi etsimään omien huultesi sävyn pohjalta sen itsellesi täydellisen nude-sävyn. Itselleni se on hieman tummempi ja viileämpi murrettu Rose. Lisäksi erityismainintana upea kirkkaan punainen klassikko Cranberry.


Tutustu kaikkiin Havu Cosmetics tuotteisiinHavuka

Elias Lönnrotin reseptiikkaan perustuvan perheyrityksen tuotteissa nähdää etenkin Suomen luonnonvaraisten superraaka-aineiden yhdistelmiä, aina kuusenpihkasta voikukkaan ja takiaisesta piharatamoon. Antiseptiset ja parantumista edistävät kuusenpihkavoiteet ovat näppärä lisä kodin lääkekaappiin.

Vahva kuusenpihkavoide on toimiva rauhoittaja niin ihmisten kuin lemmikkien haavaumille ja ihottumille, ja onkin hyvä olla aina valmiina saatavilla. Myös äärimmäisen mielenkiintoinen Viiden yrtin kasvovoide herättää takuulla ainakin villiyrtti-intoilijan kiinnostuksen!


Tutustu kaikkiin Havuka tuotteisiin
Hempaattinen

Kuten Hempaattisen nimestä voikin nopeasti päätellä, on Hempaattisen tuotevalikoima kehitetty hampun iholle ja terveydelle suotuisten ominaisuuksien ympärille, aina superfoodtuotteista hamppuöljypohjaisiin luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

Hempaattisen väreittäin nimetyn viiden ihoöljyn valikoima paljastuu tarkemmin katsoessa hyvin kiehtovaksi, kätkien sisäänsä mitä upeimpien raaka-aineiden öljyjä ja uutteita. Esimerkiksi Oranssi ihoöljystä löydät hamppuöljypohjaan uutettua tyrniä, ruusunmarjaa, lakkaa ja pihlajaa, Indigo ihoöljystä mustaherukkaa, mustikkaa ja aroniaa, sekä Keltainen ihoöljystä ikisuosikkiani mesiangervoa.


Tutustu kaikkiin Hempaattinen tuotteisiin
Hetkinen

Näyttävät äärettömään kauniisiin puupakkauksiin pakatuissa Hetkinen-tuotteissa on ominaista lisäksi ainutlaatuinen raaka-aineiden tuoksumaailma, sekä luonnon ja puiden arvostuksen ja viisauden toistaminen sarjan tuotteissa. Kauniit puupakkaukset on valmistetty männystä, henkien luontoa aina kylpyhuoneeseen asti.

Hetkisen tuotteista erityisesti runsaan kuohkeaa Sypressi-sitruuna vartalovoidetta voi kuvailla ainutlaatuiseksi kokemukseksi, raikkaan sitruunaisen ja metsäisen tuoksun heittäessä käyttäjän matkalle mielessään. Koivu-piparminttu käsibalsami puolestaan virkistää mieltä välittömästi kannen avattuasi. Ja kukapa ei tahtoisi nauttia mökkikahveista joka päivä? Mänty-kahvi huulivoiteella sekin on mahdollista!


Tutustu kaikkiin Hetkinen tuotteisiinKorento

Korento on ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja, ja kaiken lisäksi äärimmäinen onnistunut sellainen. Korennon meikit ovat kuitenkin paljon enemmän kuin vain värikosmetiikkaa, sillä ainesosissa nähdään upea kattaus ihoa ravitsevia pohjoisen marjoja ja hoitavia öljyjä. Voiko meikiltä enempää toivoa? Juuri kauniin uudistuksen läpikäyneet pakkaukset ovat nyt kierrätettäviä ja henkeäsalpaavaa luksusta huokuvia.

Korennon valikoimista löydät monipuolisten meikkipohjien lisäksi äärimmäisen kauniit Lip & Cheek -sävyt, joilla sipaiset väriä niin poskille kuin huulille. Omia sävysuosikkejani ovat ehdottomasti klassinen Rosehip, sekä murrettu vegaaninen Heather. Korennon Rose Quartz korostusvoiteessa kauniin heleän hohteen salaisuus on sertifioitu ruusukvartsijauhe.

Pssst! Tiesitkö, että Korennon uudet siveltimet saapuivat juuri House of Organicille? Näistä täydellisen kumppanin Lip & Cheekille löydät Korennon omasta huulipunasiveltimestä, kun taas päivän mittaan kasvojen siistimistä helpottaa hylsyyn sisäänvedettävä puuterisivellin.


Tutustu kaikkiin Korento tuotteisiinKuura Essentials

Kuura Essential on pieni kotimainen brändi, jonka erikoisosaaminen keskittyy eteeristen öljyjen käyttöön, valmistaen sopivia käyttövalmiita tuotteita erilaisiin tarpeisiin. Raaka-aineet ovat korkealaatuisia ja pääosin luomua, kuten eteeristen öljyjen kanssa tuleekin olla.

Kuuran valikoimista löydät mm. luonnollisen punkkikarkoteen Outdoor nr 1, luonnollisen hyttyskarkotteen Outdoor nr 2, sekä esim. mieltä rauhoittavan Just Chillin' tuoksusekoituksen.


Tutustu kaikkiin Kuura Essentials tuotteisiin

Laponie of Scandinavia

Minimalistisesta No-Nonsense luonnonkosmetiikastaan ja tyyntä skandinaavisuutta henkivistä pakkauksistaan tunnetuksi tullut Laponie of Scandinavia valmistaa äärimmäisen korkeatasoisella osaamisella ihonhoitotuotteita herkän ihon tarpeisiin. Sarjan tuotteet soveltuvat erityisen hyvin kaikenlaisista epätasapainotiloista kärsiville ihoille, oli kyseessä sitten kuivuus, ihottumat tai akne. Laponieen onkin helppo ihastua, viimeistään tuntiessaan ihon rauhoittumisen ja tasapainon palautumisen.

Myös Laponie lukeutuu omiin ikisuosikkeihini ja luottobrändeihini. Peilikaapistani löytyvät uudestaan ja uudestaan esimerkiksi sarjan äärihellä puhdistusgeeli, joka ei kuivata herkintäkään ihoa, sekä sarjan upea rauhoittava seerumi. Ärtynyttä ihoa hellii puolestaan sarjan rauhoittava kasvovesi. Myös uusi kosteuttava naamio on huikea!


Tutustu kaikkiin Laponie of Scandinavia tuotteisiinLunette

Tiesithän, että Lunette valmistaa kuukuppien lisäksi myös kuukupin käyttöön liittyviä hygienia- ja puhdistustuotteita? Kuukupista huolen pitämisestä läpi vuosien helpottavat oikeanlaiset, juuri kuukupin puhdistukseen suunnitellut puhdistustuotteet, jopa silloinkin, kun vesispistettä ei ole saatavilla.

Luneten kuukuppien lisäksi House of Organicilta kannattaa vilkaista paitsi lukuisiin kuukuppikysymyksiin liittyvät vastaukset ja neuvot, myös esimerkiksi kuukupin pesunestettä ja vesipisteettömässä puhdistuksessa välttämättömät kuukupin puhdistuspyyhkeet.

Pssst! Huomasitko, että House of Organicille on juuri rantautunut myös Luneten kotimaiset kestositeet heille, jotka eivät pysty käyttämään esimerkiksi kuukuppia? Musta kestoside mix on mitä loistavin aloituspakkaus menkkakestoiluun!


Tutustu kaikkiin Lunette tuotteisiin
Luonkos

Öljypuhdistuskakuilla alkanut Naantalilaisen Luonkosin jymymenestys on jäänyt harvalta huomaamatta. Ekologisiin pahvipakkauksiin pakattuja pala- ja jauhemaisia tuotteita löytyy nyt jo sarjallisen verran, sisältäen niin öljypuhdistuksia, saippuoita, vartalovoiteita, puhdistusjauheita kuin deodoranttejakin. Iloisuus ja leikkisyys toistuu paitsi Luonkosin pakkauksissa ja tuotteiden nimissä, myös Luonkosin tekijöiden hurmaavassa olemuksessa.

Omia suosikkeja Luonkosin valikoimasta on ehdottomasti suvereeni Refresh kuivashampoo, jossa on hyödynnetty rasvaisuutta sitovien ainesosien lisäksi myös hiuspohjaa tasapainoittavia ja hoitavia raaka-aineita. Suosittelen annostelemaan kuivashampoota kannen kautta suurella puuterisiveltimellä - näin saat kuivashampoosta pitkäaikaisen luottoystävän. Myös metsäpölyä sisältävät kakut ja vartalovoidekakut ovat huippuja!


Tutustu kaikkiin Luonkos tuotteisiinLuoto Cosmetics

Luoto Cosmeticsin palasaippuoita kauniimpia saippuoita saa etsiä. Upean rosoisessa muotoilussa on jotain erityisen kaunista ja persoonallista, joka ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Saippuat ja palashampoot on käsin korkealaatuisista luonnollisista raaka-aineista valmistettuja. Palatuotteiden lisäksi löydät Luodolta kolme biohajoaviin sulapac-pakkauksiin pakattua hoitovoidetta.

Valitsit saippasi sitten värin tai tuoksun perusteella, on valikoimaa runsaasti. Miten olisi vaikka ajankohtainen Laventeli tai persoonallinen Terva? Hoitovoiteista antibakteerinen Minttubalsami mm. rentouttaa kipeitä lihaksia ja virkistää väsyneitä käsiä ja jalkoja.


Tutustu kaikkiin Luoto Cosmetics tuotteisiinLuvially Organic

Suloiset Luvially Organicin huulivoiteet on pakattu ekologiseen kookkaaseen pahvihylsyyn, jolloin huulivoide sekä kestää pitkään että on täysin kierrätettävissä. Luviallyn huulivoiteet ovatkin runsaasti huulivoiteita käyttävän toiveiden täyttymys: yksi hylsy sisältää noin kolminkertaisesti huulivoidetta perinteiseen huulivoidehylsyyn nähden ja koostuu aidosti huulia ravitsevista ja pehmentävistä raaka-aineista.

Luviallyn valikoimasta löydät kolme eri huulivoidemakua: sitruunaruohon ja mandariinin tuoksuinen Sweet Mandarin, raikas Cool Mint, sekä oma suosikkini hajusteeton Sensitive.


Tutustu kaikkiin Luvially Organic tuotteisiinMoi Forest

Viime vuosien kosmetiikka-alan mielenkiintoisinta innovaatiota, metsäpölyä, löydät Moi Forestin voiteista yhdessä muiden iholle hyödyllisten ja sen toimintaa tukevien raaka-aineiden kanssa. Patentoitu metsäpöly muodostuu ihonhoitokäyttöön käsitellystä kattavasta metsän mikrobistosta, joka tutkitusti parantaa iholle levitettynä paitsi ihon toiminnan kannalta tärkeää mikrobiomia, myös suoliston mikrobistoa ja sen myötä puolustuskykyä. Häkellyttävän upeaa!

Valitse oma Moi Forest voiteesi käyttätarkoituksen ja ihosi tarpeiden mukaan, molemmat ovat erinomaisia. Kumpi löytäisi tiensä sinun kaappiisi? Forest Dust Multipurpose Cream vai Nurturing Forest Dust Baby Cream?


Tutustu kaikkiin Moi Forest tuotteisiin


Murumuru

Murumuru on ehdottomasti kotimaisen edullisen luonnonkosmetiikan aatelia, jossa hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Herkullisen makeat tuoksut tuovat kosmetiikkatouhuihin kepeää leikkisyyttä, kun taas raaka-aineet lunastavat roppakaupalla odotuksia. 

Murumurulle on jo lyhyehkössä ajassa muodostunut muutama erityinen hittituote, jotka ovat aiheuttaneet säpinää luonnonkosmetiikan käyttäjien keskuudessa. Näistä vanhoista suosikeista suurin on tietysti kirkastava ja kosteuttava C-vitamiiniseerumi, sekä hoitonesteeksi uudistunut Moisture Boost kosteuttava kasvovesi. Murumurun uusi kirkastava AHA Moment kasvovesi kuorii ihoa hellävaraisesti ja on täydellinen vaihtoehto vahvemmille kuorinnoille, kun tavoitteena on kirkastaa ihoa ja pitää pintakuivuutta sekä epäpuhtauksia kurissa. Myös koostumukseltaan kevyt Rosehip Glow tehokosteuttava kasvovoide ja Hyaluronic silmänympärysvoide ovat tutustumisen arvoisia.


Tutustu kaikkiin Murumuru tuotteisiinNaviter Clean Beauty

Naviter Clean Beauty on kohtuullisen uusi tulokas Suomen luonnonkosmetiikka-alalla, vaikka lukuisten brändien takana toimiva ja luonnonkosmetiikkaa valmistava Naviter onkin alan konkari. Naviterin omaa nimikkosarjaa tähdittää alkuun kolme käsien hygieniaan ja hoitoon keskittyvää, sekä probiootteja hyödyntävää tuotetta.

Sarjan ehdoton suosikkini on freesin jugurttisen tuoksuinen probioottinen käsivoide, joka on ehdottomasti suurin käsivoidesuosikkini pitkään aikaan. Erinomaisesti imeytyvä, mutta ravitseva koostumus sisältää käsien mikrobistoa tukevia probiootteja, palauttaen käsien tasapainoa lukuisten käsipesujen ja käsidesin käytön myötä. Loistavaa probioottien käyttöä minusta!


Tutustu kaikkiin Naviter Clean Beauty tuotteisiinOkabo Organics

Korkealaatuisen uudistavan arganöljyn käyttöön pääosin perustuva Okabo Organics on vähän aikaa sitten lanseerannut sarjansa kasvotuotteiden rinnalla ensimmäiset hiustuotteensa, palashampoon ja hoitoaineen, joiden ensikosketukset ovat aiheuttaneet suurta ihastusta.

Ystäväpiiristäni löytyy tätä nykyä useampi palashampoiden käyttäjä, joiden mukaan nämä ovat nyt ne parhaat palashampoot koskaan - ja tähän minunkin on yhdyttävä! Mikäli hiuspohjasi on herkästi kuivuva ja herkkä, kokeile Okabolta ainakin joko hajusteetonta tai sitruunaruohon tuoksuista palashampoota, jotka todella ovat hellävaraisimmasta päästä.


Tutustu kaikkii Okabo Organics tuotteisiin
Ole Hyvä

Ihastuttava Ole Hyvä on erityisen tunnettu kodin siivousaineistaan, mutta valmistaa myös rutkasti kodin välttämättömiä kosmetiikkatuotteita, kuten käsipesuaineita, shampoita ja hoitoaineita. Kookkaat pumppupullot täytät ekologisesti myös täyttöpusseilla.

Ole Hyvän kosmetiikkatuotteiden parhaimmistoon lukeutuu ehdottomasti hiusten hoitoainepesussa mainioin Hilla-Mandariini hoitoaine, joka jopa vaahtoutuu kevyesti veden kanssa kosketuksiin tullessaan. Myös Seljankukka-Appelsiini käsipesuaine lukeutuu ei vain minun, vaan myös monen muun kestosuosikkeihin, aivan kuten myös Ole Hyvän siivoussuihkeet ja muut kodin pesuaineet.


Tutustu kaikkiin Ole Hyvä tuotteisiinPartawa

Mikä olisikaan parempi parranhoidon käyntikortti, kuin perustajan oma siististi huoliteltu parta? Näin alkoi Partawan tarina partatuotteiden ja kampojen valmistamiseen. Partawan öljyissä ja vahoissa käytetään vain luonnollisia aineosia, ja kammat on valmistettu kotimaisesta pihlajasta, vaahterasta ja omenapuusta.


Tutustu kaikkiin Partawa tuotteisiinPuhdas+

Puhdas+ on useimmille tuttu laadukkaista ravintolisistään, mutta tiesitkö Puhdas+ sarjaan lukeutuvan myös mm. ihonhoitotuotteita?

Näppärä lukisi ihonhoitotuotteisiin mukaan myös ravintolisät, onhan iho peili kehomme hyvinvoinnista, mutta näiden lisäksi Puhdas+ valmistaa myös pohjoisen marjoja sisältäviä ihoöljyjä sekä mikroneulaimia. Bongaa myös Puhdas+ äärikauniit diffuuserit.


Tutustu kaikkiin Puhdas+ tuotteisiin

Pure=Beauty

Puhtaista korkealaatuisista kasviöljyistä alkunsa saanut Pure=Beauty on kehittynyt viimeisen parin vuoden aikana valtavin harppauksin, lanseeraten mitä mielettömimpiä ihonhoitotuotteita öljyjensä rinnalle.

Kun haet kohtuuhintaista, kovan hinta-laatusuhteen kasvovettä tai seerumia, kannattaa katse kohdistaa Pure=Beautyn suuntaan. Pure=Beautyn Birch Sap Mist kasvosuihke on yksi parhaista luonnonkosmetiikan kosteuttavista kasvosuihkeista, yhdistäen hyaluronihapon kosteustehon uudistavaan koivunmahlaan ja antioksidanttiseen pakuriuutteeseen. Upea vaniljaisen tuoksuinen, kaikille ihotyypeille sopiva Glow Booster kasvoöljy niittää kehuja niin ikään. Myös uudet seerumit, kosteuttava Hydra Booster ja tasapainoittava Balance Booster ovat todella todella hyviä!


Tutustu kaikkiin Pure=Beauty tuotteisiin
Rimita Green

Erityisesti loistavan luonnollisen RimitaDEOnsa myötä suosioon noussut Rimita Green on pohjanmaalainen perheyritys, jonka intohimoja ovat pohjoisen luonto ja korkealaatuinen luonnonkosmetiikka.

Rimitalta löydät erityisesti kaksi tuotetta ylitse muiden. Jo mainittua ja ällistyttävässä mittakaavassa kehuttua alkoholitonta, alumiinitonta ja soodatonta RimitaDeo deoranttia löydät niin hajustettuna kuin tuoksuttomana. Tämän klassikon lisäksi oma suosikkini Rimitalta on uusi herkullisen nerolin tuoksuinen RimitaOats vartalon puhdistusöljy, joka laadukkaan puhdistusöljyn tapaan liuottaa iholta niin lian, pinttyneen hienhajun kuin aurinkovoiteet kuivattamatta ihoa tippaakaan, huuhtoutuen lopuksi vedellä. Levitä puhdistusöljy kuivalle iholle, niin saat parhaat puhdistustehon!

Pssst! Puhdistusöljy on myös paras sheivausöljy!


Tutustu kaikkiin Rimita Green tuotteisiin


Rokua Skincare

Huippulaadukasta miehille suunnattua luonnonkosmetiikkaa valmistava Rokua on parasta, mitä ihonhoitoon panostava mies voi käsiinsä saada. Erinomaisia raaka-aineita pohjoisen luonnosta, tyylikkäät tummat pakkaukset, sekä loistavat miedon tuoksuiset koostumukset toistuvat Rokuan tuotteesta toiseen.

Rokuan valikoimien helmiä ovat ehdottomasti kevyet kasvovoiteet, joista erityisesti spf 15 kasvovoide on loistava matalan kynnyksen aurinkosuojallaan niin tarkkaan ihonsa suojaavalle kuin mahdollisimman helpolla pärjäten haluavalle. Kevyt geelimäinen after shave seerumi puolestaan rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti parranajon jälkeen tai muuten ärtynyttä ihoa. Sarjan kruunaa huikealla kolmen kuulan applikaattorilla varustettu geelimäinen silmänympärysseerumi, jollaisen nappaisin mielelläni itsellenikin käyttöön!


Tutustu kaikkiin Rokua Skincare tuotteisiinSaaren Taika

Niin kotimaassa kuin Euroopan alueella käsityönä valmistettavat Saaren Taika tuotteet kattavat niin luonnonkosmetiikkatuotteita kuin ekologisia kodin siivous- ja pyykkiaineita. 

Kokeile mm. ekologisia ja riittoisia siivoussaippuoita tai rauhoittavaa ja suojaavaa kamomilla-sheavoita, josta koko Saaren Taikan tarina sai alkunsa.


Tutustu kaikkiin Saaren Taika tuotteisiinSiksakaten

Ylijäämäkankaista kodin kestotuotteita valmistava Siksakaten on yhden naisen kotimainen käsityöyritys, jonka tuotteiden avulla vähennät kodin kertakäyttöjätteen määrää. 

Siksakatenilta löydät mm. kestotiskirättejä ja kestosuodatinpusseja. Kylpyhuoneessa tarpeen on ehdottomasti monella päivittäisessä käytössä olevat kestovanulaput, jotka peset näppärästi muun pyykin joukossa.

Tutustu kaikkiin Siksakaten tuotteisiin
Taiga Cosmetics

Tuorehko tuttavuus Taiga Cosmetics suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa, Lapin luonnon raaka-aineista inspiroituen ja niitä hyödyntäen. Sarjassa nähdään esim. mustikan, puolukan ja tyrnin lisäksi mm. pakuria, kuusta ja mäntyä, sekä monenlaisia mielenkiintoisia korkealaatuisia tuotteita. Erityisen hienoa on, että Taigan toiminnassa myös vastuullisuuteen ja luonnonsuojelutyöhön on panostettu resursseja.

Huomioni sarjan tuotteista vetävät puoleensa etenkin kovin kehutut hajusteettomat 24h voiteet eri ihotyypeille, kosteuttava meikinpoistoaine, sekä erittäin mielenkiintoinen kirkastava PHA yövoide. Näiden lisäksi tutustumisen arvoisia ovat ehdottomasti kirkastava C-vitamiiniseerumi, kosteuttava hoitoneste, sekä ihoa hellivä pakuri-yövoide.


Tutustu kaikkiin Taiga Cosmetics tuotteisiin

Taika

Kotimaisista brändeistä ehdottomasti edullisin ja sen myötä tärkeän paikan kotimaisen luonnonkosmetiikan markkinoilla täyttävä Taika on mitä loistavin sarja pienemmälle budjetille; Tuotteiden hintahaarukka pyörii 6-9 eurossa. Miellyttävän tuoksuisesta ja Vantaalla valmistetussa sarjasta löydät kaikki arjen tarpeellisimmat kosmetiikkatuotteet.

Taika-tuotteista erityisen onnistuneina tuotteina esiin nousee hellävarainen käsisaippua, kosteuttava misellivesi sekä monipuoliset edulliset voiteet käsistä kasvoihin ja silmänympäryksiin.


Tutustu kaikkiin Taika tuotteisiinVuohelma

Kokemäkeläisellä maatilalla valmistuvat sympaattiset vuohenmaitopohjaiset Vuohelman luonnonkosmetiikkatuotteet. Iholle hellävarainen ja ravitseva vuohenmaito täydentyy tuotteissa pääosin lähialueen tuottajilta saatavista raaka-aineista.

Vuohelman pienestä sarjasta löydät vuohenmaitopohjaisia deodoranttivoiteita sekä muutaman ihonhoitotuotteen.

Tutustu kaikkiin Vuohelma tuotteisiin
Yin Your Skin

Erityisesti gua sha -välineistä tutuksi tullut Katja Kokon kehittämä Yin Your Skin sarja sisältää gua sha -välineiden lisäksi myös kertakaikkisen upean Sileä kasvoöljyn, jonka kevyt öljycocktail hellii ihoa ja mieltä, ja sopii ihoa tukkimattoman koostumuksen ansiosta kaikille ihotyypeille. Öljy on suunniteltu gua shaan ja kasvohierontaan sopivaksi, mutta sopii mainiosti käytettäväksi myös muuten vain osana ihonhoitorutiinia.

Kaunis vihertävä sävy ja uniikki tuoksu tulevat Blue Tansyn eteerisestä öljystä, eli marokkolaisesta kamomillasta, jota kerran kokeillut ja ihastunut ei koskaan unohda.


Tutustu kaikkiin Yin Your Skin tuotteisiinLöytyykö sinun nykyinen tai kenties tuleva suosikkisi listalta?

Entä minkä kotimaisen sarjan tahtoisit nähdä House of Organicilla tulevaisuudessa?PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU
FACEBOOK-RYHMÄ

Osallistu keskusteluun

 1. Luonnollista ihonhoitoa lemmikeille.
  Kotimainen ArcticVet tuotesarja ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin mielenkiintoinen uusi tuttavuus, kiitos kun vinkkasit! Tutustun itsekin 😊

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.