23. marraskuuta 2021

Kuukautisalushousut: näin käytät menkkapikkareita

Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä
Kollaasikuvat merkkien omilta sivuiltaMenkkapikkarit, eli kuukautisalushousut, ovat nousseet huimaa vauhtia ekologisia kuukautissuojia suosivien suosioon. Menkkapikkareiden kanssa kosketuksiin päästyään, tuntuu niiden huomaamattomuus, mukavuus ja helppous suorastaan nerokkaalta.

Millaista menkkapikkareiden käyttö on, miten päästä alkuun ja miten homma toimii? Tänään saat tietää kaiken tarvittavan kuukautisalushousuista!


Miksi menkkapikkareita sitten kannattaisi kokeilla? Pitkään menkkapikkareita käyttäneiden kesken puhutaan monista menkkapikkareiden käyttöön liittyvistä hyvistä kokemuksista, jotka allekirjoitamme täysin. Kuukautisalushousut tarjoavat paitsi helpon vaihtoehdon kuukautissuojiksi, myös lisävarmuutta ohivuotojen varalta esimerkiksi kuukuppia tai tampoonia käytettäessä. Kuukautisalushousut eivät myöskään vaadi suojan tyhjentämistä tai vaihtoa, eikä siihen liity esimerkiksi vesipisteen tai vessan tarvetta, eivätkä muodosta samalista hajua, kuin joskus siteitä käyttäessä saattaa huomata.

Monipuoliset mallit, tyylit ja kasvava kokovalikoima mahdollistavat myös ekologisten kuukautissuojien käytön niille, joilla esim. kuukupin käyttö ei ole mahdollista, tai kestositeet eivät pysy riittävän tiiviisti paikoillaan. Kuukautisalushousut sopivat erinomaisesti myös heille, joilla kertakäyttösiteet tai tampoonit tuntuvat hiostavan, ärsyttävän tai kuivattavan ihoa.

Ja jos ei muu vielä vakuuttaisi, ovat menkkapikkarit yksinkertaisesti järjettömän mukavat päällä!

Menkkapikkareiden salaisuus piilee "integroidussa" siteessä

Kuukautisalushousuista puhuttaessa, herättää eniten kysymyksiä se, miten ne toimivat. Kuukautisalushousut ovatkin yksinkertaisuudessaan aivan tavallisen näköiset alushousut, joiden haaraosaan sisään on ommeltu imukykyinen kerros tai kerroksia, sekä kosteussulku. 

Kuukautisalushousut ovat siis kuin normaalit alushousut, joiden sisään on ommeltu huomaamaton "integroitu" kestoside.

Koska sideosa on kiinteä osa alushousuja, pysyy "side" aina paikoillaan, olit sitten pyöräilemässä, juoksemassa, nukkumassa tai toimistolla. Oikean imukyvyn menkkapikkareiden kanssa voit huoletta elää arkeasi kuten muutenkin eläisit, tyhjentämättä kuukuppia tai vaihtamatta siteitä - siis käytännössä unohtaen kuukautisvuodon lähes täysin.


Näin käytät menkkapikkareita

Menkkapikkareita käytetään aivan kuten tavallisia alushousuja - puet päälle ja riennät elämään elämääsi. Niin yksinkertaista! Menkkapikkareita voi hygienian puolesta huoletta käyttää koko päivän tai yön (tarkista valmistajan ilmoittama suositusaika), sillä useimpien menkkapikkareiden materiaalit on valittu antibakteerisina.

Menkkapikkareiden tyypillinen vaihtoväli on siis joko aamuin ja illoin, tai aamuisin, työpäivän jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Pitkä käyttöväli on täysin mahdollinen, sillä suurimman imukyvyn kuukautisalushousut imevät itseensä jopa viiden tai kymmenen tampoonin verran kuukautisverta.


Menkkapikkareiden peseminen

Huuhtele menkkapikkarit heti käytön jälkeen kylmällä vedellä, ja pese 40-60 asteessa muiden pyykkien joukossa ilman huuhteluainetta (etikka on ok). Moni valmistaja ilmoittaa pesuohjeessa lämpötilaksi 40 astetta, mutta käytännössä kestävät kyllä useimmiten 60 asteen pesun, jos se tuntuu itsestä paremmalta.

Mikäli menkkapikkarit jäävät odottamaan pesua, säilytä niitä esim. kuljetuspussissa tai mieluiten kylmällä vedellä täytetyssä vadissa. Näppärää onkin ajoittaa pyykinpesu-urakat kuukautisiin, jolloin tyhjiä koneellisia ei tarvitse pyöritellä vain menkkapikkareiden vuoksi, vaan koneellisia voi pyöritellä jopa päivittäin.

Menkkapikkareiden paikka ei ole kuivausrummussa, vaan ne kuivataan kuivatustelineessä, sillä kosteussulku kärsii kuumentamisesta. Samasta syystä menkkapikkareita ei myöskään tule silittää tai keittää.

Huomaa, että aivan kuten kestositeiden, pyyhkeiden, kestorättien ymv. kanssa, paranee myös kuukautisalushousujen imukyky muutaman pesun myötä!

Löydä omat menkkapikkarisi

Kuukautisalushousujen suosion myötä, on niiden valmistajien sekä heidän menkkapikkarimallien kirjo laajentunut valtavasti. Nykyään kuukautisalushousuja löytyy niin neutraaleina kuin monissa eri väreissä, sporttisina, bokserimallisina, korkeavyötäröisinä, pitsikoristein ja pienissä stringmalleissa.

Mikäli olet kokenut siteiden kanssa ohivuotoja erityisesti etu- tai takapuolelta, kiinnitä erityistä huomiota menkkapikkareiden haaraosan myyntikuviin, josta näet imuosan pituuden. Imuosan pituus vaihtelee paitsi merkeittäin, myös malleittain merkkien valikoiman sisällä.

Tässä muutama kuukautisalushousujen valmistaja, joita voimme suositella:


Thinx

Jenkkibrändi Thinx on ehdottomasti suosituin menkkapikkaribrändi, joka niittää kiitosta paitsi älyttömän laajalla valikoimallaan, myös kuvien mallivalintojen monimuotoisuudella. Kokoja Thinxillä löytyy välillä 2XS-4XL. Thinxin suosituimmissa malleista kannattaa kurkata esim. Hi-Waist, Cheeky ja Hiphunger -mallit.


Myllymuksut (kotimainen!)

Kestotuotteiden pitkänlinjan valmistajana tunnettu kotimainen Myllymuksut valmistaa myös kolmea mustaa kuukautisalushousumallia: Brazilian, Hipster ja High Waist. Malleja on saatavilla kooissa XS-3XL.


Modibodi

Aussibrändi Modibodille erityistä ovat äärimmäisen imukykyiset MAXI 24h kuukautisalushousut, jotka kykenevät pidättämään jopa 50ml nestettä - täydelliset erittäin runsaisiin vuotopäiviin, reissuun tai virtsankarkailuun. Valikoimasta löytyy toki myös muita malleja, ja kokovalikoima vaihtelee XS-6XL välillä.

Erityismainintana Modibodin upea tavoite olla hiilinegatiivinen vuoden 2023 loppuun mennessä.


WUKA

Brittiläisen Wukan kuukautisalushousuja on saatavilla koosta 2XS kokoon 6XL. Mallit ovat hyvin yksinkertaisia ja useimmiten mustia, mutta joukosta löytyy myös yksittäisiä värillisiä malleja ja kauniit pitsisomisteiset menkkapikkarit. Malleja löytyy stringeistä boksereihin.


Mee&Maw (kotimainen!)

Kotimainen Mee&Maw valmistaa menkkapikkarinsa osittain tilauksesta, jolloin voit tilata juuri oman makusi mukaiset menkkapikkarit. Varastotuotteissa kuukautisalushousuja on saatavilla koosta XS kokoon 3XL, ja malleja on hipsteristä korkeavyötäröiseen ja pitkälahkeisiin asti.

Haluaisitko tietää lisää menkkapikkareista tai suositella omaa lempparimalliasi?

Kommentoi alle!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU


Osallistu keskusteluun

 1. Lòysin vasta àskettàin nàmà menkkapikkarit, aivan loistava keksintò, miksi en tajunnut aiemmin, vai oliko nàità edes aiemmin. Itsellàni on Amazonista tilattuja Noblood-alkkareita ja kertaakaan eivàt ole pettàneet, ensin tarkoituksenani oli pitàà niità lisànà yòllà, mutta nyt kàytàn niità jo pàivisin tòissà, eipàhàn tarvitse stressata ohivuodoista. Tarvitsisin muutaman lisàà ja tuo Modibodi kiinnostaisi, tuleeko niihin veroja ja tullimaksuja, jos tilaa heidàn nettisivuilta? Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Ihan samoja ajatuksia minullakin kokeilun jälkeen! Modibodien tilaamiseen liittyen en osaa varmuudella vastata, kysyisin siis heidän asiakaspalvelusta suoraan niin saat varman ja ajantasaisen vastauksen 😊 Tullimaksuihin tuli vähän aikaa sitten muutos, ja riippuu myös siitä onko heillä olemassa varastoa EU-alueella.

   Poista
 2. Otin heihin yhteyttä ja sanoivat EU-varaston olevan Hollannissa, joten tullimaksuja ei tule. Odottelen lähetystä :-) Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistavaa! Kiitos kun palasit tähän vielä 😊

   Poista
 3. Myllymuksujen on aivan loistavat, parhaat ikinä! Voi miksei näitä ole keksitty jo aikoja sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ihanaa, että nämä löytävät tiensä nyt rytinällä yhä useamman käyttöön!

   Poista
 4. Uusia Myllymuksuja täälläkin on kokeiltu. Parhaat tähän asti! Mallina Hipster, tilaukseen lähtee kyllä muutkin mallit testiin.

  VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.