5. joulukuuta 2019

Juhlakauden ABC: Näin kiepsautat lempimeikin juhlameikiksi

Kaupallisessa yhteistyössä Biodelly
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu


Juhlat lähestyy, ihanaa! Kehon valtavaa innostusta kutkuttava tunne, ilon siivittämä ajatus ystävien näkemisestä saa huulet kaartumaan hymyyn ja mielikuvituksen laukkaamaan - mitä kaikkea hauskaa me illan aikana tällä kertaa keksitäänkään?

Itse ilta on kuitenkin vain osa odotusta ja vähintään yhtä suuren kutkutuksen saa aikaan juhliin valmistautuminen. Laittautuminen, parhaisiin pukeutuminen ja itseen panostaminen on usein harvinaista herkkua, joka vie mielen arjesta hemmottelun kautta säihkyviin muistoihin.

En tiedä kumpi tuolla mieleni sopukoissa kuiskuttelee, vähäeleinen minimalisti vai järkkymätön environmentalisti, mutta olen aina vähän vieroksunut ajatusta erillisistä arki- ja juhlameikkituotteista. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että arjen ja juhlan lopputulos olisi samanlainen, ehei. Mutta jos omat luottomeikkinsä valitsee harkiten, monipuolisia tuotteita suosien, taipuvat ne tilanteeseen kuin tilanteeseen, less is more -mentaliteettia paljastamatta.

Loppuvuoden poikkeuksellisen juhlahumun täyteisen kauden innoittamana, haluan näyttää sinulle muutamat vinkit, miten saat arkimeikit taipumaan tyrmäävän upeaksi juhlameikiksi, pienellä hienosäädöllä, satunnaisella täydentävällä tuotteella ja nerokkailla kikoilla. Lopputulos on säihkyvä ja elegantti, luottomeikkien pannessa parastaan.1  Heleän iho taiotaan jo edellisenä iltana

Miten saada aikaan upean hehkuva iho? Kuulaalla meikkivoiteella? Mahdollisesti. Hehkuvalla highlighterillä? Ehkäpä. Mutta sitäkin varmemmin ajoittamalla juhlien aattoiltaan hyvällä tekosyyllä ihanan rentoutumishetken kotikasvohoidon muodossa.

Iho kannattaa kuoria ja tehokosteuttaa iltaa ennen juhlia, jotta meikkipohja levittyisi seuraava päivänä mahdollisimman sulavasti ja kauniisti. Tällöin kuultoa ja hehkua ei tarvitse lisätä kasvoille meikkien muodossa, vaan iho voi aidosti paremmi ja sen parhaita puolia on helpompi tuoda esiin.

Valitse juhlia edeltävään iltaan mieto hedelmähappokuorinta tai entsyymikuorinta, kuten BYBI:n ikisuosikki Smooth & Soothe, joka kuorii ja kosteuttaa ihoa taivaallisen tuoksun helliessä aisteja. Kuorinta mahdollistaa sen, että ihonhoitotuotteesi pääsevät imeytymään ihoon erityisen hyvin. Saatatkin huomata tämän siten, että kasvovesikerroksia imeytyy ihoon lähes tuplat normaaliin verrattuna - ja se iholle kannattaakin suoda.

Panosta siis reiluun kosteuden tankkaamiseen, jotta ihon jano on taatusti sammutettu ja sopiva kosteustasapaino palautettu. Erityisen hyviä kasvovesiä ovat runsaasti kosteutta sitovia aineosia sisältävät kasvovedet ja hoitonesteet, kuten kotimainen Senjan Nordic Nectar tai juuri sisältöä myöten uudistuneet Madaran kasvovedet. Viimeistele vielä ihotyyppisi mukaisella seerumilla ja kasvovoiteella tai -öljyllä, ja käy kauneusunille!


Täydellisen meikkipohjan salaisuus on aika

Arki- ja juhlameikin pohjat erottaa toisistaan useimmiten peittävyys, mutta tiesitkö, että nämä kaksi lopputulosta voi saada aikaan yhdellä ja samalla tuotteella?

Aloita meikkipohjan tekeminen runsaalla kosteuttamisella, joka luo parhaan pohjan meikin levittymiselle ja pysyvyydelle. Jos ihosi on rasvoittumaan taipuvainen ja epäilet juhlien menon muuttuvan kuumaksi, voit valmistella ihon myös Neal's Yard Remediesin huippuhyvällä Mattifier-emulsiolla, joka estää ihon rasvoittumisen tasapainoittamalla talintuotantoa.

Taikasana monipuolisen meikkipohjan takana on pigmenttisyys, jolloin meikkipohjaa rakentamalla saadaan eriasteisia lopputuloksia. Täydellinen esimerkki tästä ovat mineraalimeikkipohjat, mutta myös meikkivoidepuolelta löytyy sopivia yksilöitä. Oma ylivertainen suosikkini kuulaasta ja pigmenttisestä meikkipohjasta on kotimainen Korento Cosmeticsin voidemainen meikkipohja, joka levittyy kevyesti kosteutetulle iholle, sekä tarvittaessa runsaammin peittäen. Lämmitän meikkivoiteen sormien välissä ja levitän sen kasvoille sormin, mutta voit halutessasi käyttää meikkivoiteen levittämiseen erityisen tiivistä kabukisivellintä.

Illan vilskeestä ja kuumenevasta juhlatunnelmasta selviää kuitenkin parhaiten mahdollisimman kevyt meikkipohja. Älä siis vedä meikkipohjaövereitä, vaan tee tarvittaessa pohjatyö sopivilla korjausväreillä, kuten Absolutionin persikkaisella peiteaineella, joka taittaa tummat silmänaluset piiloon. Epäpuhtauksiin puree puolestaan pieni sipaisu maailman pigmenttisintä Avrilin peitevoidetta, joka taipuu myös silmämeikin pohjustajaksi. Siinä missä arkena en niin välitä, vaikka meikkipohjasta kuultaisikin läpi finni tai pari, suon juhlameikin pohjalle enemmän aikaa juurikin pienten virheiden peittämiselle. Tuotteet ovat samat, mutta lopputulos on lähes virheetön, kuulas ja kaunis.

Kulmakarvat asettavat riman

Juhlissa kulmat saavat olla skarpimmat tai huolitellummat kuin arkena - erityisesti jos silmämeikiksi valikoituu jokin dramaattisempi tai tummempi yhdistelmä. Kulmakarvoja kannattaakin ajatella muun meikin riman asettajana, jota muu meikki myötäilee. Näin tosiaan myötäilevät osat luovat mahdollisimman yhteenkuuluvan kokonaisuuden.

Monipuolisuus on jälleen kerran syy siihen, miksi olen aikoinaan tykästynyt vahamaisiin kulmaväreihin. Kiireessä saatan sipaista hieman täytettä vain kulmien selkeimpiin aukkoihin, mutta samalla tuotteella onnistuu myös viimeisen päälle yksityiskohtainen kulmien korostus ja siistiminen, jopa yksittäistä karvanvetoa myöten. Tällaisessa tarkassa työskentelyssä ehdottomasti paras apuväline on Lily Lolon Eyeliner & Smudge -sivellin, joka mahdollistaa uskomattoman pikkutarkan työskentelyn.

Kaunista jälkeä saa aikaiseksi myös teräväksi teroitetulla, sopivan pehmeällä, Benecosin kulmakynällä sävyssä Brown, joka käy kaikille. Viimeistele vielä kaikkien aikojen parhaalla Laveran sävytetyllä kulmakarvageelillä, jotta kulmat näyttävät luonnostaan tuuheilta ja pysyvät muodossaan yön pikkutunneille asti.

Ohjeet: Miten meikata (oleattomat) kulmakarvat?
Glitteriä silmämeikkiin - ilman glitteriä

Uskotko jos kerron, että tähän silmämeikkiin kului vain muutama minuutti ja pelkästään kahta luomiväriä?

Juhlameikkejä varten ei välttämättä tarvitse hankkia erityisiä tilaisuuksia varten jemmattuja luomivärejä, jos meikkipussista löytyy yksi nokkelasti suunniteltu luomiväripaletti. Yhden oikein valitun luomiväripaletin juju on, että sen sävyt ovat käytettävissä ristiin rastiin yhteen, luoden kymmeniä erilaisia kokonaisuuksia.

Erityisen hyvin sävyjen valinnassa onnistuu kerta toisensa jälkeen Lily Lolo, jonka paleteista löytyy monia niin arkeen istuvia neutraalimpia kuin mielenkiintoisia ja näyttävämpiä sävyjä. Olen turvautunut koko syksyn viileämpiä sävyjä itseensä kätkevään Stellar-palettiin*, mutta tätä meikkiä varten päästin siveltimet valloilleen uuden henkeäsalpaavan Opulence-paletin* kanssa, jonka lämpimät, punertavat ja kupariset sävyt luovat Stellarin sävyjen tapaan täydellisen ajattoman kokonaisuuden.

Arkeen valitsen tätä nykyä vain yhden luomivärisävyn, sillä Lily Lolon luomiväreille ominaista on, että ne heijastuvat ja toistavat sävyjä valaistuksesta ja varjoista riippuen, jolloin yksi koko silmän alueelle levitetty luomiväri luo illuusion monimutkaisemmasta silmämeikistä. Hämmästyn edelleen joka ikinen kerta. Esimerkiksi Opulence-paletista valitsemani persikkainen Grandeur sävy toistui luomella niin persikkaisena, ruusukultaisena kuin kuparisena.

Jos silmämeikin haluaa nostaa vautsivau-tasolle yksinkertaisella niksillä, voi varjostuken luovalle luomiväripohjan päälle painella kerroksen mica-pohjaista kimaltavaa korostusväriä tai poskipunaa, joiden kauneudelle häviävät glitterit kuin glitterit. Omassa juhlameikissäni kimalluksen luo Lily Lolon upea Doll Face -poskipuna, joka pääsee oikeuksiinsa juurikin silmämeikeissä. Sen alle sipaisin aavistuksen jo aiemmin mainittua Avrilin peitevoidetta, joka luo jauhemaiselle kimalteelle optimaalisen tahmaisen pohjan johon tarttua.

Molemmat luomivärit levittyvät helposti Lily Lolon monikäyttöisellä peiteainesiveltimellä niin liikkuvalle luomelle kuin häivyttäen luomivaosta ylöspäin kulmaluuta kohti. Alaluomelle, jolle luomiväriä kannattaa myös lisätä rohkeasti, levittyy väri helpoiten tarkalla Socket Line -kynäsiveltimellä.

Samaisella kynäsiveltimellä onnistuu muuten myös tumman rajauksen häivytys. Älä siis murehdi pikkutarkasta jäljestä - annat mennä vain ja hävytä pehmeällä kajaalilla tekemäsi rajausjälki elegantiksi sumuiseksi rajaukseksi. Silmämeikin kruunaa ripsien kunnollinen taivutus, sekä taivutukset erinomaisesti pitävä Lily Lolon ripsiväri.

Jos haluat käyttää juhlissa irtoripsiä, suosi monet kerrat uudelleen käytettäviä magneettiripsiä.

Ohjeet silmämeikkiin nyt Instagramin kohokohdissa.
Huulipuna taipuu moneksi

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että huulipuna taipuu myös voidemaiseksi huulipunaksi? Tämä on suorastaan nerokasta, etenkin jos huulipunia tykkää käyttää satunnaisesti, mutta ei kuitenkaan siinä määrin, että ne saisi kulutettua loppuun. Jälleen kerran monipuolisuus mielessä valitusta huulipunasta on moneksi ja samalla vältyt lukuisten huulipunien värimaailmoihin sointuvien poskipunien ostamiselta. Varsinainen win-win-win-tilanne.

Levitä huulipunaa puhtaalle kämmenselälle ja siitä sormin poskille. Sävy on näin täydellisesti huulipunaan sopiva, hennompi versio vain. Tässä meikissä hyödynsin kotimaisen Havu Cosmeticsin huulipunaa uudessa marjaisassa sävyssä Lily*, niin huulille kuin poskillekin. Eikö näytäkin suloiselta myös poskilla?

Paras osa tässä on tietysti se, ettei laukkuun tarvitse meikin korjailua varten sujauttaa kuin huulipunan, jolla korjaa niin huulimeikin kuin lisää poskipunaakin. Lisää komboon vielä viimeistelypuuteri, Lily Lolon Flawless Silk rasvoittuvalle ja Translucent Silk kuivalle iholle, sekä hylsykotelollinen puuterisivellin, ja pärjäät varmasti läpi illan juhlahumun.
Jos omat luottomeikkisi kaipaavat päivitystä, kannattaa hyödyntää Biodellyn alekoodi "LUONNONKAUNIS12", jolla saat Luonnonkauniin lukijana -15% ostoksistasi (poislukien Less is more hiustuotteet). Huomasitko muuten jo, että juuri pyöreät 10 vuotta täyttänyt Biodelly uudistui ja sai uuden upean ulkoasun? Juhlahumua näyttää olevan liikkeellä enemmänkin!


Makoisia juhlia kaunokainen!PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:

FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.