27. heinäkuuta 2020

Raikas & nopea punaherukkamehu

Teksti ja kuvat: Julia Degerth
Teksti julkaistu aiemmin FALKA.fi-sivstollaPiha, jossa asun, on kesäisin täynnä herkkuja. Marjoja alkukesästä ja omenia syksyn lähestyessä. Se on ihan parasta. Uskon myös olevani sellainen henkilö, joka tarvitsee tällaista pihaa lähelläni, varsinkin kesäisin, kun en kovin usein ehdi ulos saaristoon ja kaupungin vilinä on vähän liian lähellä. Vihreä piha tuntuu melkein samalta kuin olisi luonnossa, mikä saa minut rauhoittumaan.

Meidän piha on tosiaankin täynnä marjoja. Eilen eräs tuttava kävi poimimassa niitä koska itse emme varmastikaan pysty tyhjentämään puskia kokonaan. On harmi kun marjoja jää, ja varsinkin tänä kesänä suomalaiset marjat ovat vaarassa jäädä poimimatta, kun poimijoita on niin vähän. Eli, ehkä paras ekoteko tänä kesänä on syödä kotimaisia marjoja!Helppo ja nopea tapa käyttää marjoja, on tehdä mehua niistä. Meidän punaherukat ovat niin maukkaita ja kirpeä maku maistuu aivan loistavalta, kun joukkoon sekoittaa makeutusta, jäitä ja kuplivaa vettä. Tänään näytän miten tehdään superhelppo ja ihanan raikas punaherukkamehu.

Punaherukkamehu


Tarvitset


500 g punaherukkaa
2,5 dl vettä
7 rkl agavesiirappia
(1 tl vaniljajauhetta)

Valmistus


Lisää kaikki ainekset kattilaan. Sinun ei edes tarvitse perata marjoja, vaan heitä mukaan varret ja lehdet, kunhan joukkoon ei joudu multaa y.m. Sekoita kunnes marjat kiehuvat. Anna kiehua muutaman minuutin ja kaada kaikki siivilän läpi uuteen kunnolla puhdistettuun astiaan. Itse sain vinkin olla painamatta sekoitusta siivilässä, sillä se voi tehdä mehusta sameaa. Eli anna sekoituksen valua itsestään uuteen astiaan ja heitä sen jälkeen marjasekoitus joko kompostiin, smoothien sekaan tai tee nopea marjapiirakka jämistä. Jälkimmäiset onnistuu toki vain jos olet perannut marjat valmiiksi ennen mehun tekoa.

Tarjoile mehu lasissa: lisää 1 osa mehua, 1 osa jäitä ja 1 osa (kuplivaa) vettä. Jos haluat, voit lisätä minttua tai sitruunaa lasiin. Nauti tästä ihanasta juomasta kuumana päivänä ja tarjoile kavereillekin. Eikun marjaan!

Mitä kaikkea sinä olet tehnyt marjoista tänä kesänä?


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.