9. kesäkuuta 2021

Helppo vegaaninen raparperipiirakka

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Pihan nurkalta ensimmäisten kasvien joukossa kesään heräävät herkulliset raparperit. Raparperista syntyykin moni alkukesän herkku, esimerkiksi ihana vaaleanpunainen raparperimehu. Varret sopivat myös kesäisen piirakan täytteeksi. Koristele piirakka vielä syötävillä kukilla, niin saat kakkukahveille tarjottavaksi kesän kauneimman piiraan!



Raparperipiirakkaan on helppo luoda näyttävä koristelu vinottain leikatuilla raparperipaloilla. Valitse raparperista mahdollisimman saman paksuiset varret ja leikkaa ne saman kokoisiksi paloiksi. Muodosta paloista kuusisakaraisia kukkia taikinan pinnalle. Katso mallia kuvioon videolta tai reseptijulkaisun viimeisestä kuvasta.




Helppo vegaaninen raparperipiirakka⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Tarvitset

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
n. 6 dl raparperia (250 g)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3 dl kasvimaitoa⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 dl rypsiöljyä tai sulaa margariinia⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1,5 dl sokeria⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4,5 dl vehnäjauhoa⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 rkl perunajauhoa⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2 tl leivinjauhetta⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 tl vanilijasokeria⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
ripaus suolaa⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(öljyä vuoan voiteluun)




Valmistus⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Leikkaa raparperista paloja. Jos haluat tehdä piirakkaan kukkakuvion raparpereista, leikkaa varret vinottain yhtä suuriksi paloiksi. 

Sekoita kasvimaito, öljy ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.

Lisää kuivat aineet vähitellen märkien sekaan. Jos haluat välttää paakkuuntumista, käytä siivilää. Sekoita sen verran, että kaikki ainekset menevät juuri ja juuri sekaisin.

Kaada taikina piirakkavuokaan. Asettele raparperipalat vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis, kun se on keskeltäkin kypsää. Testaa kypsyys tarvittaessa hammastikulla tai haarukalla.

Tarjoile piirakka kauravanilijajäätelön tai -vanilijakastikkeen kera!




Oletko sinä leiponut jo raparperipiirakkaa tänä kesänä?


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU
FACEBOOK-RYHMÄ

Osallistu keskusteluun

  1. Kaunis piirakka! Itse menen aina simppelillä-palat päälle miten sattuu-menetelmällä, voisi joskus panostaa esillepanoon myös. 🙈 Yksi raparperipiirakka on tullut jo tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Kyllähän tuo asettelu aina hieman aikaa vie, mutta jos joskus tekee mieli väkerrellä, niin lopputulos on kyllä kiva! :)

      Poista
  2. Tämä oli hyvää (ja helppoa), kiitos. Silppusin raparperit ihan ohkaisiksi ja heittelin ne sikin sokin piirakan päälle (ja ripottelin vielä aavistuksen sokeria). Tulivat ihanan pehmeiksi. Laitoin muuten pari desiä täysjyväspelttiä tavallisen jauhon sijaan, sopi vallan mainiosti! Maistui aikuisille ja lapsille!

    VastaaPoista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.