25. elokuuta 2021

Helpotusta arkeen - Testissä Fast & Green -ruokapalvelu + Alekoodi!

Kaupallisessa yhteistyössä Fast & Green
Teksti ja kuvat: Ida TokolaPitkän tovin etätöitä tehneenä emme taatusti ole ainoita, joille viikon ruokien suunnittelu ja kokkaaminen tuottavat välillä päänvaivaa. Aivan liian usein kesken työpäivän minä tai puolisoni havahdumme siihen, että lounasaika lähestyy, mutta kumpikaan meistä ei ole ehtinyt valmistella ruokaa. Jääkaappiin kurkkaaminen tuottaa pettymyksen, jos ei ole muistanut käydä kaupassakaan. Kertokaa, emmehän ole ainoita joille käy välillä näin?

Tämän vuoksi olimme erityisen ilahtuneita siitä, kun meille tarjoutui mahdollisuus testata uutta kotimaista ruoantilauspalvelua nimeltä Fast & Green. Oli uskomaton helpotus, kun pariksi viikoksi saimme ulkoistaa ruokien suunnittelun, ostokset ja osan kokkaamisestakin kokonaan muille. Työpäiviemme lounastauot muuttuivat hetkessä sujuvammiksi ja jopa hauskoiksi, kun pääsimme kokeilemaan Fast & Greenin kokkien kehittelemiä, herkullisia reseptejä. 

Tässä jutussa kerron tarkemmin Fast & Greenistä sekä kokemuksistamme ruokapalvelun käytöstä. Kannattaa kurkata postauksesta myös Fast & Greenin tarjoama alekoodi, sekä arvonta, josta voit voittaa itsellesi viikon ruokatilauksen!


Mikä Fast & Green?

Kotimaisen Fast & Greenin ideana on tarjota helpotusta arjen ruokahuoltoon palvelulla, jonka avulla ruoka syntyy pöytään nopeasti ja vaivattomasti. Se on tilattava ateriapaketti, jonka mukana kotiin saapuvat viikoittain ainekset ja reseptit kolmeen herkulliseen arkiruokaan.

Fast & Green haluaa tarjota niin maukkaita, terveellisiä kuin ilmastoystävällisiäkin ruokia, jonka vuoksi reseptit painottuvat vegaaniseen kasvisruokaan. Reseptit pääsee valitsemaan itse Fast & Greenin nettisivuilta ja vegekassin lisäksi valittavana on myös kala-kasviskassi. Tilaus tehdään kahdelle tai neljälle hengelle, joten raaka-aineet ja reseptit mitoitetaan syöjämäärän mukaan. 

Suurin osa Fast & Greenin ruuista valmistuu pöytään 15-20 minuutissa. Tästä pitävät huolen nokkelat reseptit, mutta myös Fast & Green -kokkien esivalmistelemat ainekset. Kaikkea ei siis tarvitse kokata itse, vaan esimerkiksi kasvispihvimassat ja erilaiset maustekastikkeet on usein jo valmiiksi tehty. 

Fast & Greenillä on verkkokaupassaan myös muutamia lisätuotteita myynnissä suoraan tuottajilta, kuten laadukasta sisilialaista kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä ja kotimaisia NAMS-tomaatteja. Näitä ruokatuotteita on siis mahdollista tilata kotiin ruokapalvelun mukana.

Alekoodi & Arvonta!

Haluaisitko päästä kokeilemaan Fast & Green -palvelua? Fast & Green haluaa tarjota Luonnonkauniin lukijoille alekoodin ruokapalvelunsa testaamista varten. Koodilla LUONNONKAUNIS10 saat 10 euron alennuksen Fast & Greenin tilauksesta kun tilaat 15.9.2021 mennessä. Alennuskoodi lisätään tilauksen maksuvaiheessa.

Käy ihmeessä myös osallistumassa Luonnonkauniin Instagramissa Fast & Green -palvelun arvontaan. Yksi onnekas Fast & Greenin toimitusalueella asuva seuraaja pääsee kokeilemaan ruokapalvelua viikon ajan!
Miten tilaus toimii käytännössä?

Fast & Greenin tilaus tehdään palvelun verkkosivuilla. Voit valita, tilaatko palvelun kertaostoksena vai haluatko jatkuvan tilauksen. Jatkuvassa tilauksessakin on joustoa, sillä oman tilauksen voi tauottaa tai lopettaa koska tahansa. Voit siis pitää väliviikkoja toimituksesta, jos et jollain viikolla halua ruokatilausta.

Paljonko Fast & Greenin palvelu sitten maksaa? Esimerkiksi kahden hengen vegekassi maksaa viikolta 68-72 euroa. Kaikista edullisin on neljän hengen kestotilaus vegekassista, jolloin jokaisen aterian hinnaksi kertyy vain 7,41 euroa. Palvelu on siis todella hyvin hinnoiteltu siihen nähden, kuinka suuri apu valmiiksi kotiin kuljetetuista aterioista viikon mittaan on!

Fast & Greenillä on kiertävät ruokalistat, joista jokaiselle viikolle julkaistaan neljä kasvis- ja kaksi kalaruokaa. Näistä valitaan kolme mieluisinta omaan tilaukseen. Tilauksen jälkeen perjantaisin sähköpostiin kilahtavat valmiit reseptikortit, joista voi tarkistaa löytyykö kotoa muutamia perusaineksia ruokien kokkausta varten (esim. suola, pippuri, ruokaöljy tai liemikuutiot).

Ruokalähetys saapuu aina tiistai-iltaisin, jolloin kotiin kuljetetaan laatikko, josta löytyvät sen viikon reseptien raaka-aineet sekä kuvalliset kokkausohjeet. Lähettifirma lähettää tekstiviestitse muistutuksen ruokalähetyksen saapumisesta sekä arvioidun toimitusajan. Paketin voi pyytää jättämään myös oven taakse, jos ei satu olemaan kotona silloin kun lähetys tuodaan. Meidän parin viikon kokemuksemme mukaan lähetit ovat aina olleet aikataulussa ja toimitus on sujunut todella näppärästi.

Fast & Greenin ruuat on pakattu ympäristöystävällisesti kartonkipakkauksiin, ja kylmätuotteet on suojattu huolellisetsi. Eri resepteihin kuuluvat ainesosat on myös eroteltu kätevästi omiin paperipusseihinsa, mikä auttaa hahmottamaan, mitkä raaka-aineet kuuluvat mihinkin ohjeeseen.
Fast & Greenin resepteissä on paljon valinnanvaraa. Yksi suosikeistamme oli tofu-misokeitto.

Meidän kokemuksemme ruokapalvelun käytöstä

Moni minut tunteva saattaisi yllättyä, kuinka paljon ihastuin Fast & Greenin palveluun. Vaikka rakastankin kokata ja suunnittelen työkseni reseptejä, ei minullakaan ole aina aikaa hääriä keittiössä. Työpäiväni koostuvat vaihdellen kuvauksista, palavereista ja tietokoneella työskentelystä, eikä kiireisinä päivinä aina kerkeä miettimään syömisiään. 

En ollut ennen Fast & Greeniä koskaan tilannut ruokaostoksia kotiin ja olinkin liikuttuneen innoissani siitä, kun paketti ensimmäistä kertaa saapui meille. Kaikki se työ ja aika, mikä ruokien suunniteluun, ostamiseen ja kokkaamiseen liittyy olikin nyt jonkun muun tekemää, ja meille jäi tehtäväksi vain nauttia lopputuloksesta. 

Fast & Greenin tilauksessa parasta olikin ajan säästyminen, sekä inspiroituminen uusista ruokalajeista. Helppojen reseptien ja puolivalmiiden ainesosien ansiosta etäpäiviemme lounaat valmistuivat pöytään vain 15 minuutissa. Muiden suunnittelemien ruokien kokeilu oli todella kivaa ja opettavaista. Enpäs ollutkaan ennen tajunnut tarjota linssikastikkeen kanssa omenachutneyta tai tehnyt pastalle cashewpohjaista kastiketta. Monet Fast & Greenin resepteistä jäävät meille varmasti uudestaankin käyttöön.

Nakitin myös puolisoni kokeilemaan Fast & Greenin resepteistä kokkailua, mikä olikin helppoa, kun valmiina oli kuvallinen reseptikortti ja ainekset odottivat jääkaapissa. Myös hänen mielestään ohjeet olivat todella selkeitä ja helppoja noudattaa. Mitä luksusta olikaan, kun pääsin valmiiseen pöytään maistelemaan hänen kokkailujaan!

Fast & Green tulee meille varmasti käyttöön tulevaisuudessa kun tiedämme, että tulossa on erityisen kiireisiä työviikkoja, jolloin kokkailuun ei jää aikaa. Palvelu voisi olla myös kätevä silloin, jos sairastuu tai on muuten estynyt käymään kaupassa. Ympäristöystävällisestä vegaaniruuasta kiinnostuneiden kannattaa kokeilla ruokatilausta myös ihan senkin vuoksi, että siitä saa ihan mahtavia ideoita omaan arkikokkailuun! Jos vegeruoka ei vielä ole kovin tuttua, valmiit reseptit helpottavat kokkailua huomattavasti.
Tule mukaan Arkiruoka Instagram Liveen! 


Järjetämme ensi viikon keskiviikkona 1.9.2021 klo 18 Luonnonkauniin Instagramissa live-lähetyksen, jonka aiheena on arkiruokien kokkailua helpottavat vinkit. Samalla valmistamme yhdessä herkullisen Fast & Greenin suunnitteleman tofu-misokeiton.

Saat tofu-misokeiton ainekset itsellesi, kun tilaat viikon 35 Fast & Green -ruokatilauksen itsellesi viimeistään torstaina 26.8.2021. Muistathan hyödyntää alekoodia LUONNONKAUNIS10, jolla saat 10 euron alennuksen Fast & Greenin tilauksesta kun tilaat 15.9.2021 mennessä. Alennuskoodi lisätään tilauksen maksuvaiheessa.

Voit myös osallistua liveen tilaamatta Fast & Greenin palvelua. Jaamme tofu-misokeiton ohjeen Instagramissamme ennen liveä, joten käy sieltä kurkkaamassa tarvitsemasi ainekset! Liven aikana kokkailemme keiton valmiiksi ja kerromme vinkkejä siihen, miten arkiruokailua voi nopeuttaa ja helpottaa. Tervetuloa mukaan!
Muistathan käydä osallistumassa Fast & Greenin ruokapalvelun arvontaan Luonnonkauniin Instagramissa!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU
FACEBOOK-RYHMÄ
Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.