21. lokakuuta 2021

Uhana Heartfelt ja Cherish - kauniit villakangastakit kierrätysvillasta

Kaupallinen yhteistyö Uhana
Teksti ja kuvat: Ann-Christine Mäkelä ja Ida Tokola
Ann-Christinen laukku saatu Pihka Collection
Kauniin ja vastuullisesti valmistetun villakangastakin löytäminen on viime vuosiin saakka ollut pienoinen haaste. Onneksi haaveisiimme vastuullisesta ja vielä saavutettavan hintaisesta villakangastakista vastaa kotimainen Uhana, jonka uudet upeat Cherish Coat ja Heartfelt Coat -takit on valmistettu laadukkaasta kierrätysvillasta.

Kauniit, ajatonta tyyliä ripauksella Uhanan omaleimaista muotokieltä huokuvat villakangastakit ihastuttavat tänä syksynä paitsi leikkauksillaan ja laadukkaalla lämpimällä villakankaallaan, myös uusilla persoonallisilla sävyillään.

Tässä julkaisussa tutustumme tarkemmin molempiin villakangastakkimalleihin, niiden ominaisuuksiin ja eroavaisuuksiin, sekä kierrätysvillaan materiaalina.


Heartfelt & Cherish villakangastakit

Uhana Designin Heartfelt ja Cherish villakangastakit on suunniteltu Uhanalle omaleimaisesti muotokieleltään eleganteiksi ja ajattomiksi, mutta rennon tuntuisiksi, siinä täydellisesti onnistuen.

Sekä Heartfelt että Cherish mallit ovat mitoitukseltaan oversized tyyppisesti väljiä, ja niitä on saatavilla koossa XS-XXL. Valitse tavallisesti käyttämäsi koko tavoitellessasi rennompaa lookia tai halutessasi pukea alle lisäkerroksia, tai kokoa pienempi halutessasi tyköistuvamman takin.

Materiaali on laadukasta villasekoitetta, josta 70% on ekologista kierrätettyä villaa, ja villasekoitteen neulosta vahvistaa 30% polyamidi. Takeissa on lisäksi sileä, pukemista helpottava asetaattivuorikangas hihojen sisäpuolella. Korkean villapitoisuuden ansiosta kangas on tukeva ja lämmin, sekä tiheän neuloksen ansiosta myös pieneltä tuulenvireeltä suojaavaa.

Takkien villakangas on peräisin Italiasta ja takit ommellaan vastuullisesti Latviassa.


Heartfelt villakangastakki on klassinen puolipitkä villakangastakki lasketuilla olkasaumoilla, suurilla etupuolen taskuilla, kahdella napilla ja irroitettavalla vyöllä. Liikkumista helpottaa lisäksi kaunis takaosan halkio. Heartfelt villakangastakki imestyi ensi kerran Uhanan mallistoon syksyllä 2020, väreissä Black ja Camel, jotka täydentyivät uusimpaan mallistoon henkeäsalpaavan kauniilla vaaleilla Oat ja Frost Blue sävyillä.

Kuvissa näet Heartfelt mallin takin koossa S sävyssä Oat Idan päällä.
Ida on 168cm pitkä ja käyttää tavallisestikin kokoa S.


"Heartfelt on mielestäni aivan täydellisen mallinen villakangastakki. Väljä malli tuo ilmeeseen rentoutta, mutta samaan aikaan takki on todella siisti ja sopii juhlavampaakin tilaisuuteen. Vaalea Oat on värinä monipuolinen ja jopa hieman ylellinen. Heartfelt tuntuu päällä laadukkaalta ja pehmeältä kuin ystävän halaus. Takki lämmittää hyvin pikkupakkasilla, mutta kerrostamalla alle paksumpia vaatteita siitä saa luottotakin myös kylmemmille keleille." - Ida


Cherish villakangastakki on syksyn 2021 uusin, näyttävä ja malliltaan pitkä villakangastakki, lasketuilla olkasaumoilla, sivutaskuilla ja irroitettavalla vyöllä. Erityisen pitkä malli lämmittää myös sääriä viilenevillä keleillä ja väljien hihojen suojaan mahtuu tarvittaessa myös lämmittävä kerrasto. Cherish villakangastakkia on saatavilla herkullisissa Old Rose ja Dark Green sävyissä.

Kuvissa näet Cherish mallin takin koossa S sävyssä Dark Green Ann-Christinen päällä.
Ann-Christine on 175cm pitkä ja käyttää tavallisesti kokoa M.


"Rakastan sitä, miten monipuolinen Cherish-takki on käytössä. Takin ilme muuttuu täysin asuvalinnan ja asusteiden mukaan, toimien täydellisesti niin rennosti matalien tennareiden ja kangaskassin kuin juhlavammin korkeakorkoisten kenkien ja pikkulaukun kanssa. Tiheä villakangas on yllättävän lämmin ja huokuu laatua. Tummanvihreä on oma lempivärini, enkä pistä vastaan pukeutua siihen kirjaimellisesti päästä varpaisiin!" - Ann-Christine

Laukku: Pihka Armi *saatu

Kiehtova kierrätetty villa

Kierrätetty villa on materiaalina sekä ekologinen että kiehtova! Kierrätettyjen materiaalinen hyödyntäminen on aina hienoa, sillä tällöin vähenevät paitsi uusien raaka-aineiden, myös tuotteen valmistukseen tarvittavien resurssien määrä. Taidolla valmistettu kierrätysvilla on myös laadukas ja kestävä materiaali.

Uhana Designin käyttämä korkealaatuinen kierrätysvillakangas valmistetaan Italiassa tehtaassa, jolla on sekä oma takaisinottojärjestelmä että mahdollisuus kierrätää muiden tuotantopaikkojen ylijäämää. Uhanalta kerrotaan villakankaan alkuperästä ja valmistuksesta näin:


"Kierrätysvilla on kerätty uudelleen käyttöön ja lajiteltu värien mukaan, jolloin kankaiden värjäykseen ei tarvita lainkaan kemikaaleja. Kierrätetyn villan tuotantoprosessi säästää myös vettä, sähköä ja uusiutumattomia luonnonvaroja. Materiaali on maailman ensimmäinen kierrätysvilla LCA-sertifioinnilla eli tieteellisellä arvioinnilla heidän ympäristövaikutuksistaan. Vertailussa todettiin valmistamisen kuluttavan 87 % vähemmän vettä, 74 % vähemmän hiilidioksidia ja 58 % vähemmän energiaa."


Kierrätetyn villan valmistus on siis ympäristölle merkittävästi vähemmän kuluttavaa. Upeaa!Huolla villakangastakkisi

Laadukkaan villakangastakin ostaminen on monelle pitkään harkittu ja suurikin sijoitus, jonka toivoo kestävän sekä aikaa että käyttöä.

Jotta villakangastakkisi pysyisi hyvänä vuosikausia, tulee sitä huoltaa säännöllisesti. Harjaa kankaan irtolika ja pöly viikottain vaateharjalla, säilytä takkia ilmavasti, ja tee takille silloin tällöin tarkempi kausihuolto.

Lue lisää: Villakangastakin huoltaminenEtsitkö teknisempää ulkoilutakkia? Kurkkaa muut takkiaiheiset julkaisumme Ulkovaatteet-kategoriastamme.
Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.