4. kesäkuuta 2022

Raparperimehu

Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Tänään jaamme reseptin ihanaan kesäjuomaan, nimittäin raparperimehuun. Tällä juomalla piristät kesäjuhlien kattauksen, spontaanit piknik-retket tai parvekkeella vietetyn, rauhallisen hetken työpäivän päätteeksi. Tähän hempeän vaaleanpunaiseen raparperimehuun ihastuvat kaikki!Raparperimehu


1 litra (n. 2 litraa laimennettuna)

5 dl raparperia pilkottuna
1 litra vettä
(1 kanelitanko tai muita mausteita)
0,5 dl sokeria

Valmistus


Käytä punertavia raparperin varsia, jos haluat vaaleanpunaista mehua. Leikkaa raparperit paloiksi ja siirrä kattilaan. Kaada päälle litra vettä. Voit maustaa raparperimehua esim. kanelilla, tähtianiksella, tuoreella inkiväärillä tai sitruunamehulla. Minä käytin mehuun yhden kanelitangon, jolla sai kivaa makua.

Keitä raparpereita ja kanelitankoa vedessä n. 20 minuutin ajan. Kaada keittämisen lopuksi sekaan sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Jäähtymisen jälkeen siivilöi mehu ja pullota puhtaaseen pulloon. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sitä voi myös pakastaa. Mehu maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta sitä voi myös laimentaa vedellä halutessaan.

Vinkki! Säilytä siivilöity raparperimäski ja käytä esim. puuron kanssa hillona tai upota smoothieen.
Lisää ihania juomareseptejä löydät Juomat-kategoriastamme!


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.