30. syyskuuta 2019

Kaunis, eettinen, tyrmäävä - kolme ekologista lookia työelämään


Yhteistyössä Biodelly & PUF Design Market
Silmämeikissä käytetyt tuotteet saatu pr-tuotteina
Julkaisussa käytetään mainoslinkkejä
Kun mietin omaa ammatti-identiteettiäni, nousevat ensimmäisinä arvoina ja piirteinä mieleeni vastuullisuus, luovuus, tarkkuus, mielekkyys sekä rohkeus. Ne ovat teemoja, joita tunnistan paitsi itsessäni, myös konkreettisesti tekemässäni työssä ja yhteistyökumppaneissani. Ne ovat sekä tavoitteita että arvoja, joita haluan pystyä välittämään ympärilleni, ja jotka saavat näkyä ja kuulua kaikilla työelämäni osa-alueilla - onhan niistä syytäkin olla ylpeä!

Siinä missä esimerkiksi vastuullisuus kumpuaa esiin hyvin luonnostaan meistä monen arjen valinnoissa ja teoissa, ja esimerkiksi ruokavalion tai kosmetiikan suhteen on hyvinkin helppo kokeilla kaikenlaista uutta, kokee meistä moni eettisen tyylin kokoamisen kiperänä. Samaa vauhtia, kun uutisissa vilahtaa yhä tihempään tahtiin pikamuodin varjopuolia, kehotukset kulutuksen minimoimiseen sekä kotimaisen vaateteollisuuden tukemisen tarve, kasvaa myös oma halu onnistua tällä rintamalla.

Kosmetiikan osalta lieneekin jo itsestään selvää, että luonnonkosmetiikka on my way to go, mutta tämän lisäksi olen myös pyrkinyt panostamaan yhä harvempaan, mutta lyömättömään tuotteeseen, joista on iloa pitkään ja monella tapaa. Mitä tulee vaatteisiin, taidan arvoistani huolimatta olla vielä  lapsenkengissä, vaikka voinkin sanoa olevani todellinen vaateminimalisti. Aloitin kuitenkin tämän vuoden alussa mahdollisimman tiukan pikamuotilakon ja olen kuullut lähipiiristä monen muunkin lähteneen samaan. Pyrin suosimaan mahdollisimman pitkälle tietysti oman pikkuruisen vaatekaapin antia, sekä löytämään tarpeen mukaan uutta second handinä. Ne vaatteet, joihin haluan jatkossa sijoittaa erityisesti ajattomuuden, kestävyyden ja istuvuuden osalta, pyrin ostamaan ekologisilta kotimaisilta brändeiltä. 

Siispä olen todella riemuissani tämän päivän aiheesta, pitkän suunnittelun tuloksena tekemästämme yhteistyöstä yhdessä luonnonkosmetiikan jälleenmyyjän Biodellyn ja suomalaiseen muotoiluun erikoistuneen myymälän PUF Design Marketin kanssa. Mikä meitä yhdistää? Turkulaisten juurien lisäksi tietysti vastuullinen arvomaailma ja mieltymys estetiikalle, mutta myös rohkeus, leikkimielisyys ja suunnaton halu rikkoa ennakkoluuloja. Näiden synnyttämänä loimme kolme aikaa kestävää ja hillittömän upeaa lookia työelämään, aina edustustilaisuuksista afterworkeihin sopivaksi.
Uskon monen samaistuvan tähän: olen vuosikaudet uskonut vakaasti, etteivät minulle sovi mitkään tyypilliset eettiset vaatteet, ei värimaailmaltaan eikä varsinkaan leikkauksiltaan. Se kuva, mitä mediassa pääosin luodaan suomalaisen vaatemuotoilun ympärille, muodostuu lähes poikkeuksetta vahvoista printeistä, suorista leikkauksista ja räikeistä väriyhdistelmistä, joiden äärellä koen oloni vieraaksi. Kaipaan vaatteilta yksinkertaisuutta, jopa hempeitä, vaaleat piirteeni huomioon ottavia sävyjä, sekä naisellista tvistiä. Erityisen pahasti sormi menee suuhun tilanteissa, joissa tarvitsen ekologisia kauluspaitakategoriaan vaivatta sujahtavia, ammatti-minälle soveltuvia työvaatteita. Kuulostaako tutulta?

Sain kokea todellisen henkisen updaten, kun PUF Design Marketin supertaitava Effi kokosi liikkeestä vaivatta useita, toinen toistaan upeampia asukokonaisuuksia kotimaisilta brändeiltä, jotka taisivat jopa vetää minut hieman sanattomaksi. Oloni oli jokaisessa asussa käsittämättömän mukava ja itsevarma, ja voisin astua näistä jokaisessa mihin tahansa palaveriin tai tilaisuuteen hyvillä mielin, vakavasti otettavana ammattilaisena. Kaikista eniten näissä asuissa pidän kuitenkin siitä, että kutakuinkin kaikki vaatekappaleet on yhdisteltävissä keskenään, jolloin asuja saa kapselivaatekaappi-hengessä luotua vaatekappaleisiin nähden moninkertaisen määrän, ja vaatekaappi pysyy pienellä vaivalla monipuolisena.
Koko lookin kruunaa tietysti huolitellun siisti meikki, joka toimii saumattomasti tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka työmiljöö muuttuisi päivän aikana. Pientä leikittelyä voi tehdä lisäämällä huulipunaa tai vahvempaa luomiväriä illansuussa, jolloin meikin tunnelmassa tapahtuu juuri sopiva kallistus juhlavampaan tai rennompaan suuntaan.

Näiden meikkilookien tähtituote on ehdottomasti Lily Lolon kausipaletti Stellar, jossa on täydellinen yhdistelmä neutraalimpia arkisävyjä, kuin vanhempia sävyjä näyttävämpiin hetkiin. Mielenkiintoa palettiin tuo useammat kauniit helmiäis- ja muutamat lilahtavat sävyt. Omasta mielestäni onnistuneimmat paletit ovat niitä, joiden sävyjä voi yhdistellä hyvinkin huoletta ristiin rastiin toistensa kanssa, jolloin meikkipussiin ei tule rohmuttua useita erilaisia luomivärinappeja. Juuri tällä tavalla Lily Lolon Stellarkin toimii; kaikki kokeilemani yhdistelmät paletin sävyistä tuntuvat toimivan, luoden kymmeniä ja kymmeniä erilaisia silmämeikkilookeja.

Omia suosikkisävyjäni Stellar-paletista ovat Rose Dawn, ruusukultaan taittava samppanja, Cloud Nine, metallinhohtoinen ruskea, sekä Blissed Out, kaunis burgundya liippaava helmiäissävy. Syksyn vakkarisävykseni valikoitunut Rose Dawn, josta onkin jo ehditty kysellä, on mielettömän kaunis koko luomelle levitettynä, toimien sekä tyylikkäänä arkimeikkisävynä, että raikkaassa juhlameikissä. Sama sävy toimii myös näiden lookien pohjana, tummemman Cloud Nine sävyn komppaamana. Ripsirajaan intensiivisyyttä tuo Mercury, tumma mattaruskea sävy.

Biodellyn Miilan kannustuksesta testasin käyttää silmämeikin tekemiseen Lily Lolon peiteainesivellintä, joka toden totta on huisin näppärä sivellin laajojen luomialueiden meikkaamiseen sekä luomivärin häivyttämiseen. Pienemmille alueille, kuten alaluomelle tai silmän sisänurkkaan, suosin Lily Lolon Socket Line -sivellintä, eli ns. napakampaa kynäsivellintä. Tämä sivellinkombo on aika lyömätön ja sillä pärjää todella pitkälle!

Silmämeikin kruunaa tietysti Lily Lolon herkemmillekin silmille sopiva Natural Mascara -ripsiväri, joka erottelee ripset kauniisti ja pitää taivutukset loistavasti. Tämä unohtuu usein ripsivärikeskusteluista tyystiin, vaikka se onkin ollut markkinoilla pitkään ja on paitsi erinomainen, myös varma valinta. Tästä syystä halusin tällä kertaa ehdottomasti valita Lily Lolon ripsivärin mukaan, ansaitsemalleen encorelle.

Meikkipohjaan valitsin luottotuoteitani Korennolta, jotka paitsi luovat heleän ihon, myös hoitavat ihoa läpi päivän rikkaine marjansiemenöljyineen. Korennon voidemainen meikkivoide on ollut käytössäni julkaisustaan asti, sillä se jättää ihon upean kuulaaksi, samalla tasoittaen ihon sävyä kiitettävästi. Korennon Lip & Cheekeistä suosikikseni on puolestaan noussut napissa jopa hieman vaatimattomalta näyttävä sävy Heather, joka on kuitenkin iholla tyylikäs, mutta luonnollinen. Sävynä se on ehdottomasti askel lähemmäs syyskauden sävymaailmaa, aiempaan vakkarisävyyni Rosehipiin verrattuna. Samaa poskipunasävyä voi sipaista lisäksi myös huulille, kuten viimeisessä lookissa, tai jopa luomille. Nämä Lip & Cheekit ovat muuten aivan uskomattoman pigmenttisiä; yksi nappi kestää päivittäisessäkin käytössä pienen ikuisuuden!

M E I K K I L O O K

Meikkipohja

Ohjeet kuulaaseen meikkipohjaan täällä.


Kulmat
Ohjeet kulmakarvojen meikkaamiseen täällä.


SilmämeikkiK A M P A U K S E T

Tyveen

(käytä ennen föönaamista volyymia saadaksesi)


Muotoiluun

(suihkuta pituuksiin saadaksesi kampaukseen rakennetta)


Viimeistelyyn

(tuo pitoa ja kiiltoa)


M U S T I K K A


Muka Va, Pisa paita, sky blue

Lauri Järvinen, Casual slim pants

Pihka, Virta-laukku

Mamakoru, Kota-korvakoruEnsimmäinen look, Mustikka, on todellinen joka paikan asu ja täydellinen sellaisiin sekalaisiin päiviin, kun liikkuu rennosta tiimityöskentelystä kokouksiin ja ystävän kanssa vietetystä lounaasta asiakastapaamisiin. Raikas Muka Va:n vaaleansininen luomupuuvillainen paita ja Lauri Järvisen puuvillaiset housut ovat siistit, mutta ah niin miellyttävät päällä. Rennon löysähkö paita muuttuu hetkessä kurveja imartelevammaksi, sujauttamalla helman osittain housujen vyötärön sisäpuolelle. Yhdistettynä omiin lemppari kiilakorkkareihin, voisin vaivatta kulkea tässä asussa koko päivän.

Kivaa kontrastia asuun tuo Mamakorun persikkaiset Kota-korvakorut ja koko päivän työvälineet kantaa vaivatta Pihkan eurooppalaisesta nahasta valmistetussa Virta-laukussa. Tämä oli itseasiassa asuista ainoa, jota ehdin hetken epäröidä, mutta johon loppujen lopuksi rakastuin täysin!

Takuuvarma työpäivän Nude-silmämeikki syntyy yhdistelmällä Lily Lolon Stellar-paletin Rose Dawn ja Cloud 9 sävyistä. Päivän mittaan kasvojen kiillon nappaa iholta Lily Lolon sävyton viimeistelypuuteri Flawless Silk.


H A T T A R A I N E N


Uhana Design, Delicate Blouse, light pink

Muka Va, Silja-hame, musta

Palmroth, Mikaela nahkakenkä musta

Signed, Dalga-korvakorutHerkkyyttä ja eleganssia huokuva asu Hattara, olisi puolestaan täydellinen vaihtoehto työpaikan edustustilaisuuksiin ja näkisinpä itseni näin jopa keskellä amerikkalaisen TV-sarjan asianajotoimistoa muina Meghan Markleina. Uhana Designin vaaleanpunaisen 100% silkkipaidan ja Muka Va:n kynähameen yhdistelmä on äärimmäisen kaunis ja äärimmäisen tyylikäs. Näen myös kummankin vaatekappaleen taipuvan moneen, myös rennompiin viboihin, sopivasti yhdisteltynä.

Palmrothin kenkiin minulla on oma henkilökohtainen tunneside, joka liittyy niin ikään työelämään. Oma äitini on lapsuudestani asti ollut silmissäni viimeisen päälle osaava, kovan luokan uranainen jakkupukuineen päivineen, jonka jaloissa vilisi takavuosina laaja kirjo kenkiä, erityisesti Palmrotheja. Hassua, mutta näin olen mielessäni yhdistänyt Palmrothin alusta asti rautaiseen ammattitaitoon, mikä heijastuu automaattisesti myös omaan olemukseen. Näissä asujen Palmrothin kengissä, Mikaela-nähkäkengissä ja mustissa kävelykengissä, tunsin kirjaimellisesti seisovani äitini osaavissa kengissä.

Asun kruunaavat sievät Signedin hopeiset korvakorut.

Tätä edustustilaisuutta varten herkkää asua täydentää hieman tummempi silmämeikki, joka muuntui Nude-meikistä syvemmäksi lisäämällä luomivakoon Lily Lolon Stellar-paletin lilahtavaa Blissed Out -sävyä.
V I L L I R U U S UMuka Va, Lenita paita, musta

Muka Va, Tyyne housut, raidalliset

Palmroth, Kävelykenkä musta himmeä lakeri

Butoni Design, Konfetti-korvakorut

+ Lumoan, Ensilumi-neuletakki värissä wildrose

Pihka, Armi-laukku

Viimeinen asu, Villiruusu, on kaksiosainen asu, jolla puikkelehtii jälleen läpi työpäivän, aina kavereiden kanssa afterworkeille asti. Tämä on asuista se, joka tuntui välittömästi eniten omaltani ja istui kuin valettu. Paljon puhutusta puuvillasilkistä Suomessa valmistettu Muka Va:n paita on kaikista vaatekappaleista suosikkini, ajaton ja taipuu takuulla moneen. Housut puolestaan ovat päällä mukavimmat ikinä käyttämäni ja täydelliset kaikille niille, jotka haaveilevat salaa kollareiden pukemisesta toimistolle... Tiedän, että teitä on minun lisäkseni muitakin. Nämä tulevat takuulla päätymään omaan vaatekaappiini.

Särmää muuten hyvin yksinkertaiseen asuun tuovat valoa peilaavat Butoni Designin Konfetti-korvakorut. Pihkan Armi-laukkuun taaseen mahtuu juuri sopivasti tärkeimmät henkilökohtaiset esineet avaimista huulipunaan päivinä, jolloin Mustikka-asussakin nähdyn Virta-laukun tilavuutta ei kaipaa.

Tulevia afterworkeja varten lisäsin huulille Korennon Heather Lip & Cheekiä ja heitin olalle Lumoan Ensilumi-neuletakin.
Afterwork-kuvat otettu häikäisevän upealta Walo Rooftop Barin katolta.Lookiin käytetyt kosmetiikkatuotteet löydät Biodellyn verkkokauppasta, joista saat -20% koodilla SHOPTHELOOK lokakuun loppuun asti (poislukien Less is More). Vaatteiden puolesta voin puolestaan lämpimästi suositella PUF Design Marketin myymälää Turun Forumkorttelissa ja erityisesti Effin apua, jos tarvitset osaavaa tyyliapua, sekä uudistunutta PUFin verkkokauppaa.

Olipa mielettömän hauskaa ja hienoa päästä tyylimuusailemaan, kuten Biodellyläiset sen ilmaisivat. Sitä todella toivon tehneeni ja että luomamme lookit onnistuvat inspiroimaan sinuakin yhä kestävämpiin valintoihin myös työelämän puolella. Ei se niin haastavaa ole kuin saatamme kuvitella!Mutta nyt en malta enää!
Mikä asu on sinun mielestä onnistunein?


Ja vielä valtava kiitos sekä Biodellyn että PUFin tiimiläisille!

Malli: Ann-Christine Mäkelä // Luonnonkaunis

Vaatteet ja asusteet: PUF Design Market ja mainitut vaatebrändit

Tyyli: Effi Bangura // PUF Design Market

Kampaus: Miila Louhikkola // Biodelly

Meikki: Ann-Christine Mäkelä // Luonnonkaunis

Kosmetiikkatuotteet: Biodelly

Asukuvat: Riikka Lilja-Niemi // Biodelly

Meikkikuvat: Ann-Christine Mäkelä // Luonnonkaunis
PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun

 1. Suosikkini on ehdottomasti hattarainen. Niin kaunis ja elegantti kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään tosta ensimmäisestä missä on sininen paita! Sopii väreiltään sulle niin hyvin :))

  VastaaPoista
 3. Hameasu. Kaikki toimii. Olis mahtava käydä tuolla ja pyytää kolme asukokonaisuutta. Meikkiin upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ja hei sanopa muuta! Ihan luksusta, että joku jolla on silmää vaatteille, katsoo sulle sopivat vaihtoehdot! Ehdottomasti kannattaa poiketa tällaiseen paikkaan ja kysyä rohkeasti neuvoa. Jos Turku on lähellä niin suosittelen ehdottomasti PUFia 😍

   Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.