28. lokakuuta 2020

Härkis-makaronilaatikko

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Makaronilaatikko on kotiruokien klassikko. Se on myös siitä kiva ruoka, että sitä on helppo varioida oman maun mukaan, ja kasvisversiokin onnistuu vaivatta. Vegaanisessa versiossa jauheliha korvataan kasviproteiinilla ja munamaito kaurakermalla. Kokeilemalla löydät oman suosikkiproteiinisi - tähän versioon käytän itse härkäpapupohjaista Härkistä.


Vegaaninen makaronilaatikko


5-6 hengelle. Valmistusaika 10 minuuttia + 30 minuuttia uunissa.

Tarvitset


400 g makaroneja
öljyä
(1 sipuli)
1 pkt Härkistä (tai muuta kasviproteiinia)
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria
5 dl kaurakermaa
1-2 dl (vege)juustoraastetta

Valmistus


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Keitä makaroneja 5 minuuttia suolalla (tai kasvisliemikuutiolla) maustetussa vedessä. Niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan. Valuta lävikössä.

Jos käytät sipulia, kuullota silputtua sipulia paistinpannulla muutama minuutti. Lisää pannulle Härkis ja paista muutama minuutti sillä välin, kun makaronit keittyvät. Mausta Härkis timjamilla, paprikajauheella, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla.

Raasta (vegaaninen) juusto. Öljyä iso uunivuoka. Lisää ensin puolet makaroneista vuokaan. Kaada päälle Härkis ja sitten loput makaroneista. Kaada vuokaan kaurakermat ja sekoita. Jos käytät vegaanista juustoraastetta, sekoita myös juusto muun ruuan sekaan, koska se ei muodosta ruuan pinnalle samanlaista rapeaa pintaa kuin tavallinen maitojuusto (jonka taas voi ripotella ruuan päälle).

Paista makaronilaatikkoa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile ketsupin ja vihersalaatin kera.


Mitä kasviproteiinia te tykkäätte käyttää makaronilaatikossa?


PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.