24. huhtikuuta 2021

Inkivääri-hunajasima

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola


Omatekoisen siman tekeminen on helppoa ja hauskaa! Se valmistuu vaivattomasti jääkaapissa ja sen makua on helppo muunnella omien mieltymystesi mukaan. Tässä simareseptissä perinteinen sima tuunataan hunajalla ja inkiväärillä. Hunaja tuo makuun ihanaa pehmeyttä ja inkivääri maustaa juoman pirteäksi. 



Inkivääri-hunajasima

4 litraa

Tarvitset


4 litraa vettä
2 luomusitruunaa
3-5 cm pala tuoretta inkivääriä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
0,5 dl luomuhunajaa tai vaaleaa siirappia

1/4 tl tuorehiivaa 
tai vajaa 1 tl kuivahiivaa

Lisäksi


n. 4 tl sokeria
kourallinen rusinoita




Valmistus


Pese sitruunat hyvin. Kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa talteen. Leikkaa valkoinen kuoriosa pois ja siivuta sitruunat sitten viipaleiksi. Kuori inkiväärin juuri ja leikkaa siivuiksi.

Kiehauta isossa kattilassa puolet vedestä. Lisää sokerit. Lisää sitten 2 litraa kylmää vettä, sitruunan keltaiset kuoret sekä sitruuna- ja inkivääriviipaleet kattilaan. Kun neste on kädenlämpöistä, lisää vielä hiiva kattilaan.

Peitä kattila keittiöliinalla ja jätä huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.

Siivilöi ja pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon noin teelusikallinen sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Jos käytät tiiviitä lasipulloja, avaa korkit kerran päivässä, jossa liika paine pääsee ulos.

Sima valmistuu jääkaapissa noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä. Säilytä valmis sima kylmässä ja käytä viikon kuluessa.




Iloista vapun aikaa!




Osallistu keskusteluun

  1. Miten vahvasti inkivääri maistuu tuossa? :)

    Ihana blogi!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jasmin! Kiitos kehuista. Inkivääri ei maistu tässä simassa kovin paljoa. Jos inkiväärin mausta tykkää, niin varmaan raastamalla inkiväärin saisi enemmän makua simaan :)

      Poista

© Luonnonkaunis. Design by FCD.