21. helmikuuta 2022

Chorizopasta

Teksti ja kuvat: Ida Tokola


Vegaaninen chorizopasta on nopea arkiruoka, joka valmistuu pöytään 15 minuutissa. Raaka-aineitakaan ei tähän ruokaan tule valtavaa määrää, vaan ruoka valmistuu hetkessä kuivakaapin peruspilareista sekä paketillisesta vegenakkeja. 

Erilaisten vegenakkien saatavuus on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Nykyään valittavana on niin tavallisia nakkeja, kuin erikoisempia chorizoja, bratvursteja ja metvursteja muistuttavia vegaanisia makkaroita. Tiesitkö muuten, että voit tarkistaa kaikki vegetuotevaihtoehdot mainiolta Vegaanituotteet-sivustolta? 

Omien testieni perusteella tähän chorizopastaan sopivat makkaroiksi ainakin Meeatin herneproteiniipohjaiset Muu Chorizonakit sekä vehnäproteiinista valmistetut Vegem Chorizot. Vegechorizoja löytyy toki muiltakin valmistajilta ja vain kokeilemalla löydät monista vaihtoehdoista oman suosikkisi! 

Chorizonakkiin kuuluu perinteisesti pieni mausteisuus ja tulisuus, joten nakkeja kannattaa vertailla myös chilin määrän kannalta. Mikäli kokkailet pienemmille lapsille, kannattaa valita nakkeja, jotka eivät ole tulisimmasta päästä. Itse kuitenkin koen, että tämän chorizopastan juttu on nimenomaan pieni polte, joten heitän myös tomaattikastikkeen sekaan chilihiutaleita tulisuutta tuomaan. Voit aina säätää chilin määrää oman makusi mukaan.



Vegaaninen chorizopasta

Kolmelle. Valmistusaika noin 15 minuuttia.

n. 250 g pastaa
öljyä paistamiseen
1 paketti vegaanisia chorizonakkeja (esim. Muu tai Vegem)
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
250 g kirsikkatomaatteja
n. 400 g tomaattimurskaa (valitse halutessasi chilimaustettu)
1 rkl tomaattisosetta
(1 tl kuivattua timjamia)
2 tl balsamiviinietikkaa
0,5 tl sokeria
0,5-1 tl suolaa
mustapippuria
(chilihiutaleita)
tuoretta basilikaa

Valmistus

Leikkaa chorizonakit paloiksi ja silppua sipulit. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Lämmitä paistinpannun pohjalla tilkka öljyä ja lisää chorizot pannulle. Paista parin minuutin ajan ja lisää sitten sipulit pannulle. Paistele, kunnes nakeissa on hyvä paistopinta ja sipulit ovat pehmenneet. Lisää lopuksi pannulle kirsikkatomaatit ja jatka paistamista hetki.

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun kirsikkatomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää pannulle tomaattimurska ja tomaattisose. Anna kastikkeen hautua ja mausta se timjamilla, balsamiviinietikalla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja halutessasi vielä chilihiutaleilla. Hauduta kastiketta pastan keittymisen ajan. Maista lopuksi kastiketta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Valuta pasta ja sekoita se chorizotomaattikastikkeen joukkoon. Koristele annokset tuoreella basilikalla ja nauti!




Kaipaatko lisää helppoja kasvisruokareseptejä? 

Kurkkaa Arjen nopeat -reseptimme!



PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.