7. helmikuuta 2022

Vegaaninen raviolilasagne

Teksti ja kuvat: Ida Tokola
Resepti julkaistu aiemmin Ida's Cozy Corner -blogissaVegaaninen raviolilasagene on herkullinen pikaversio perinteisestä lasagnesta. Raviolilasagnessa lasagnelevyt korvataan valmiilla kaupan ravioleilla, eikä tomaatti- tai juustokastikkeita erikseen keitellä. Ruuan ideana on kaataa kaikki ainekset suoraan pakkauksistaan vuokaan, jolloin ruoka valmistuu pöytään pikavauhtia.

Tämän nerokkaan reseptin on alunperin kehitellyt Hannan Soppa -blogin Hanna Hurtta. Hannan versioon tulee vain neljää eri ainesosaa, eli kyseessä on todellinen arjen pelastajaruoka. Halusin kehitellä Hannan ihanasta reseptistä vegaanisen version ja se onnistuikin helposti vaihtamalla juustot ja raviolit vegaanisiin vaihtoehtoihin. Tähän versioon ainesosia tuli muutama enemmän kuin Hannalla, mutta ohje on edelleen aivan superhelppo ja nopea valmistaa arkiaskareiden ohessa. Tämä ohje on ihastuttanut jo monet seuraajamme, joten toivottavasti sinäkin pidät siitä!


 

Vegaaninen raviolilasagne

Neljälle. Valmistusaika 40 minuuttia, josta aktiivista kokkausaikaa 10 minuuttia.

500g valmiita ravioleja (esim. Muu Ricottofu-Pinaatti-raviolit)
800g valmista pastakastiketta tai tomaattimurskaa*
3-4 dl vegejuustoraastetta (esim. Porlammin Vege+)
2 dl kasvikermaa
250 g kirsikkatomaatteja

*jos käytät maustamatonta tomaattimurskaa, tarvitset lisäksi suolaa, pippuria ja kuivattuja yrttejä

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Jos et käytä valmista juustoraatetta, raasta vegejuusto kulhoon ja lisää joukkoon kaurakerma. Näin saat tehtyä helposti uunissa sulavan, vegaanisen juustokastikkeen.

Mikäli käytät valmiin pastakastikkeen sijaan tomaattimurskaa, mausta tomaattimurska n. 1 tl suolalla, kuivatuilla yrteillä ja mustapippurilla.

Levitä 1/3 tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle. Lado vuokaan puolet ravioleista, juustokastikkeesta ja kirsikkatomaateista.

Tee toinen kerros, johon laitat taas noin 1/3 pastakastikkeesta ja loput ravioleista. Kaada tämän kerroksen päälle loput pasta- ja juustokastikkeista. Pyri peittämään raviolit kunnolla kastikkeilla, jotta ne eivät kuivu uunissa. Painele lasagnen päälle vielä kirsikkatomaatteja.

Paista raviolilasagnea uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Nauti!


Kokeilitko reseptiämme? Olisi ihana nähdä siitä kuva! 

Tägää meidät @luonnonkaunis ja #luonnonkaunisruoka Instagramissa.PYSY AJANTASALLA JA
SEURAA LUONNONKAUNISTA:
FACEBOOK-SIVU

Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.