1. huhtikuuta 2021

Raikas mangojuustokakku

 Teksti ja kuvat: Ida Tokola

Raikas mangojuustokakku on ihana jälkiruoka juhlavampaankin kahvipöytään. Se sopii hyvin tulevaan pääsiäiseen, mutta myös muihin kevään ja kesän juhliin. Helppo kakku on kätevää valmistaa edeltävänä päivänä jääkaappiin hyytymään ja koristella se vain pikaisesti ennen tarjolle asettamista.

Pohditko mitä muuta kokata pääsiäisen kasvisruokamenuun? Kokeile pääruuaksi juhlavampaa sieni-härkis-wellingtonia, ihanan keltaista kurpitsarisottoa tai perinteistä poronkäristyksen kasvisversiota, Beanit-käristystä. Jälkiruuaksi sopivat mangojuustokakun lisäksi myös makea puoloffee ja vadelmainen vohvelikakku.


Vegaaninen mangojuustokakku

22-24 cm kakkuvuoallinen, noin 12 palaa.
Ohje sovellettu Anniina's Kitchen -sivun ja K-Ruoan resepteistä.


Tarvitset

200g Oreo-keksejä
50 g margariinia

2 tlk (4 dl) Planti Creamy Dessert -kauravispiä
2 prk (300g) Oatly påMackan maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria tai ripaus vanilijajauhetta
1 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl mangososetta 
2 pussia Vegegeliä

Kiille

3 dl mangososetta
1 pussi Vegegeliä

Koristelu

Oreo-keksejä
tuoreita marjoja
vegaanisia karkkeja
mintun lehtiä



Valmistus

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa Oreo-keksit tehosekoittimella hienoksi muruksi. Sulata margariini ja lisää se keksien joukkoon. Levitä keksimurska vuoan pohjalle ja taputtele tasaiseksi.

Vaahdota kauravispi kuohkeaksi kulhossa. (Huomioi, että Plantin kauravispi on valmiiksi hyvin jämäkkää, eikä tarvitse pitkää vispausaikaa.) Ota toinen kulho, jossa sekoitat tuorejuuston ja sokerin keskenään. Lisää tuorejuustoseokseen vanilijasokeri, sitruunanmehu ja raastettu sitruunankuori.

Kaada pieneen kattilaan 2 dl mangososetta ja 2 pussia Vegegeliä. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoitellen. Kiehuta seosta parin minuutin ajan niin että se sakenee.

Toimi seuraavassa vaiheessa rivakasti, sillä Vegegel alkaa hyytyä nopeasti. Sekoita kuumennettu mangosose tuorejuustoseokseen. Kääntele joukkoon myös kauravispi. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt parin tunnin ajan (tai pidempään), valmista kiille. Lisää 3 dl mangososetta kattilaan ja 1 pussi Vegegeliä. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoitellen. Kiehuta seosta parin minuutin ajan niin että se sakenee. 

Kaada kiille juustokakun päälle. Vegel-seos alkaa hyytyä nopeasti, joten levitä kiille kuumana nopeasti kakun pinnalle tasaisesti. Nosta kakku jääkaappiin vielä 1-2 tunniksi.

Koristele kakku ennen tarjoilua Oreo-keksin puolikkailla, marjoilla, karkeilla ja mintun lehdillä.





Iloista pääsiäisen aikaa!




Osallistu keskusteluun!

© Luonnonkaunis. Design by FCD.